Adam Taal Mamma

Adam Taal Mamma
Adam Taal Mamma

Adam Taal Mamma – Tragiskt nog gick Adam Taals mamma bort precis innan han blev pappa. På sommaren söker han tröst från dem som stod henne nära i ett försök att arbeta igenom sina känslor. Det var svårt för Mamma Kattis att uttrycka sina känslor och hon hade för vana att välja fel män. Aldrig i sitt liv tror syster Anita att hon gav någon full tillgång.

Oavsett vilket blev hon en klippa för många; vilket barn som helst i området kan komma och knacka på hennes dörr för att få hjälp. Det hade varit en lång dag med hemtjänst, cyklat i Tour de France-tempot för att möta upp alla “användare” efter nedskärningarna, och kroppen var utmattad. Oavsett hur hårt du arbetade var pengar alltid ett problem.

Även om mammor som Kattis inte ofta får rampljuset, inspirerar de följande generation att sträva efter en mer glamorös livshistoria. Adam Taal går nu under artistnamnet Adam Tensta, har uppträtt i 35 länder och mentorer andra blivande musiker. På jobbet sprängde mamma Kattis sin sons inspelningar och bar en Respect my hustle-tröja, vilket gjorde henne till det första och största fanet.

Ett brinnande och härligt uttryck för kärlek till mamma. Däremot syns svarta streck. Adam får veta efter hennes bortgång att hon faktiskt var gift fyra gånger, inte tre, tvärtemot hans tidigare antagande. Var annars kan hennes hemligheter ligga? Han bjuder in sin bror, moster, kollegor och vänner till sommarträffen så att han kan lära sig mer om sin mamma.

Enligt brodern är Adam mycket lik sin mamma; han måste “dra saker ur” sig själv. Svaren är ibland omöjligt sorgliga, och tonen är försiktigt research-y. Mot slutet hade hon stängt av kontakten med de flesta av sina vänner och ville inte ens diskutera förlusten med sin familj. Även om vissa överlevande är hämndlystna, är andra mildare.

Adam Taal Mamma

Hon var inte hemlighetsfull, förklarar hennes bror Adam; hon kunde helt enkelt inte se hur informationen kunde gynna dem. Frågan blir då, vad blev det av det fjärde äktenskapet? Att gå till botten med mysteriet är mer spännande än att hitta svaret. Programledarnas relationer med sina föräldrar har ockuperat större delen av Sommaren i P1:s tid den senaste tiden. Även musikern Adam Taals faller inom denna kategori.

Adam Taal, vars artistnamn är Adam Tensta, fick reda på den hårda vägen att hans mamma faktiskt hade varit gift fyra gånger – inte tre – när hon gick bort i cancer. Han ber hennes nära vänner och familj till radiostudion så att han kan lära sig mer om sin mamma Kattis, som han bråkade med på YouTube när han var tonåring.

Faster Anita, som är otröstlig, berättar om historien om sin syster, som hade blandade känslor för vissa killar, vännen Tittis misslyckade försök att knacka på en stängd dörr och det varma välkomnande som Adams barndomsvänner alltid fick i sin lägenhet i Tensta. Det är ett härligt, kärleksfullt program.

Varken Adam Taal eller publiken får dock något förtydligande. Vad Adam Taal vill lära sig om sig själv genom sin mammas berättelse är det ultimata mysteriet. I ett separat sommarprogram målar Adam Taal upp en komplex bild av sin mamma. Handlingen i programmet kretsar kring att han förmedlar berättelsen om sin mor, även om han tar en annan väg.

Taal ber ett antal individer som var betydelsefulla i hans mammas liv att försöka fylla i de saknade delarna av ett pussel. Ett intervjuprogram som kommer farligt nära ångesten och saknaden är vad vi kan förvänta oss. När den första gästen kommer är det hans storebror som tar upp det faktum att de inte fick lära sig känslomässig intelligens hemma. Hur olik bröderna är, säger han.

Adam är svart, medan hans syskon är vit. I motsats till sitt syskon diskuterar Adam knappast sina känslor.
De rör sig genom processen med öppen kommunikation, som liknar en terapisession som går in i etern. Denna metod för berättande är mycket effektiv av ett antal anledningar, inklusive det faktum att det genererar en ny typ av program och det faktum att det känns nytt.

Mellan intervjuerna upprätthåller Adam Taal kontinuitet och lägger till levande detaljer genom anekdoter. Precis som den där underbara dagen när Adam och hans mamma, efter en lång dag på kontoret, slappnade av framför sin trasiga stationära PC på avbetalning och lyssnade på varandras favoritlåtar på YouTube.

Eller hur hans mamma var hans största hejarklack under hela hans yrkesliv. Mamma sålde fler exemplar av Adam Taal och hans vänners mixtapes på hennes hemtjänst när hon bar sina skjortor och skrev om det på Facebook än resten av dem gjorde när de försökte sälja dem på stan för att bryta sig in i musikbranschen.

Det är ganska anmärkningsvärt hur en till synes regelbunden individ kan upphöjas och porträtteras på ett sätt som vanligtvis förknippas med kända personer. Få dina frågor besvarade och umgås med nära och kära medan de fortfarande är här; så mycket är uppenbart. Efter podcastsläppet klockan 07.00 sänds “Sommar i P1” live på P1 klockan 13.00.

I kölvattnet av sin mammas bortgång, konstnären Adam Taal (aka “Adam Tensta”) blev nyfiken på sin identitet. Han söker upp andra som kände henne av denna anledning. När Adan Taals bror Samir ser hur mycket Adam liknar deras mamma, inbjuder han att tillbringa sommaren med honom. Brodern svarar: “Du måste dra saker ur dig själv.”

Eftersom Adams mamma blev som en extramamma för honom förlorade även kompisen Nils sin mamma. Mycket av tiden tänker Nils, liksom Adam och hans bror, på hennes kall. Alla runt mamman, inklusive Adam Taal, behöll en positiv attityd under sitt senaste besök på sjukhuset. Mamman ville ha det så. Ämnet var förbjudet för henne. Om hennes tid på jorden var begränsad, föredrog hon att inte veta den exakta varaktigheten.

Mammans barn- och ungdomsår beskrivs av faster Anita. Minella berättar om hur mamman och hennes följeslagare Minella träffades när de arbetade som hemsjukvårdare. Jobbets omänsklighet blev uppenbar efter varje användares nya tidsram, och Adams mamma kände sig hemsk över det. En nära vän till mamman, Titti, hävdar att ingen av kompisarna någonsin haft ett seriöst samtal om något tufft. När Adam var liten använde Fransisco – som var vän med Adams bror – Adams mamma som en fristad.

Adam Taal viskar till sin mamma, “Du tände en eld inom mig,” i sina sista ögonblick i programmet. Att göra dig stolt var mitt enda mål i livet. Det var inte skrämmande att vara vid din sida när du andades ut. Det skrämde mig inte. Jag kan säga att du inte var rädd för… Du var förberedd. Du hade redan gjort allt du kunde för oss. Tack vare dig är det många som trivs.

Angående Adam Taal

Producent och artist vars singel “My cool” från 2007 slungade honom till stjärnstatus. Hans artistnamn är Adam Tensta. Samma år, för albumet It’s a Tensta thing, vann de en Grammis för Årets dans/hiphop/soulalbum. Har därefter varit en mellanhand för A-lister som Jay-Z och Rihanna, och turnerat i 35 länder.

Har nyligen lanserat sitt eget skivbolag, Järn, genom vilket han marknadsför och släpper musik av up-and-coming artister. Utbildningsprogrammet “Framåt” syftar till att utrusta unga individer med de färdigheter de behöver för att bygga en livskraftig musikkarriär på egen hand, och han har handlett unga rappare som en del av initiativet “Next Level”.

Tycker om att fördriva tiden med att spela boule och tycker att han är oslagbar i Sverige. Producenten och musikern Adam Taal (alias Adam Tensta) har beslutat att hedra sin mamma, som gick bort förra året, med ett sommarprogram. Människor vars relationer med henne var annorlunda än mina har satt sig ner med mig. 34-åringen öppnar upp för P1 Sommar i ett försök att lära sig mer.

2007 nominerades Adam Taals första studioalbum, It’s a Tensta thing, till en Grammy. Han har precis lanserat Järn, ett skivbolag som ska släppa låtar av osignerade artister. På torsdagar klockan 13.00 kan du se sommarchatten på P1. Adam Taals (alias Adam Tensta) är en musiker och producent vars låt “Summer Talk” är en hyllning till hans mamma.

Enligt Expressens kritiker Malin Collin målar Taal upp en bild av sin mamma under hela föreställningen genom att prata med andra som kände henne och dela med sig av historier som ger berättelsen liv. Hon beskriver det som ett mycket framgångsrikt sätt att berätta. Enligt Mohamed Yussuf, recensent för DN, fungerar sommarföreläsningen som en mild påminnelse till lyssnarna om att prioritera sina nära och käras väl och ve, innan det blir för sent.

I sin strävan att förstå sin mamma engagerar Taal sig i en konversation som avviker från normen, även om många sommarsamtal kretsar kring familjeminnen. “Den 35-årige konstnären är bra med ord, det visar han inte minst mot slutet när han pratar om sin mammas begravning”, skriver Yussuf.

Adam Taal Mamma
Adam Taal Mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!