Agnetha Fältskog Förmögenhet 

Agnetha Fältskog Förmögenhet
Agnetha Fältskog Förmögenhet

Agnetha Fältskog Förmögenhet – Den multitalangen Agnetha Fältskog uppträder som popsångerska, kompositör och skådespelare. Hennes första album från 1968, Agnetha Fältskog, slungade henne till svensk berömmelse, och hon fortsatte med att bli en global superstjärna med den svenska popgruppen ABBA, som är bland de mest sålda musikartisterna genom tiderna med 380 miljoner sålda album och singlar.

Popmusiker från Jönköping, Sverige, som kom in i denna värld den 5 april 1950. Omkring 1,8 miljarder kronor är Agnetha Fältskogs uppskattade nettoförmögenhet. Även om Fältskog blev allt mer tillbakadragen på 1990-talet, undvek allmänhetens uppmärksamhet och bodde på ön Ekerö i Stockholms län, njöt hon av framgångar på 1980-talet som soloartist efter ABBAs upplösning, släppte tre album och spelade huvudrollen i en film.

Det var först 2004 som Fältskog återvände till inspelningsstudion efter en frånvaro på över 17 år. Hennes mest framgångsrika soloalbum hittills i Storbritannien, 2013 års A, markerade hennes återkomst. Det har aldrig funnits en mer framgångsrik svensk export än Abba. Det borde kanske inte komma som en överraskning att Agnetha Fältskog, popgruppens etta A, just nu sitter på hundratals miljoner kronor tack vare succén?

Agnetha Fältskog Förmögenhet : 51 miljoner kronor

Det svenska bandet fortsätter att ha beundrare över hela världen, även efter mer än ett halvt sekel sedan hela världen fick Abba-feber. Nära granskning av medlemmarnas ekonomiska situation visar att framgångarna inträffade i följd under Abbas karriär, särskilt i fallet med Agnetha Fältskog, 71.

Pengar som Agnetha Fältskog fick efter att ha lämnat Abba

I synnerhet var Agnethas bankkontosaldo 2019 inte ett magert belopp. Nyheter24 kunde hämta statistik från Skatteverket som uppgav att Abba-medlemmens månadslön var något över 152 000 kronor. Detta baserades på hennes fasta förvärvsinkomst på 1 821 700 kronor. Ingen stor sak, eller hur? Trots detta kan Agnetha på egen hand bevittna hur hennes exman och före detta Abba-bandkamrat Björn Ulvaeus överlägset henne det året. Här kan du hitta mer information om Björns miljardförmögenhet.

Nr 1 “Agnetha Fältskog Produktion AB”

Utöver det vore det ett stort underdrift att hävda att Agnetha Fältskog Produktion AB, hennes eget företag, går väldigt bra. 2020 nådde man en omsättning på 9 024 000 kronor, vilket anses vara exceptionellt. Det blev en vinst på 9 726 000 svenska kronor. Med tanke på att Agnethas verksamhet enligt uppgift var värd 114 467 000 kronor samma år är siffran än mer häpnadsväckande.

Agnetha Fältskog Förmögenhet

År efter år fortsätter Abbas ex att skörda miljoner från sina lukrativa karriärer. Med ett tillgångsvärde på 85 miljoner SEK har Agnetha Fältskog tjänat 51 miljoner SEK (efter skatt) på sin verksamhet det senaste decenniet. I en intervju diskuterade Agnetha Fältskog sin påkostade livsstil och hur hon och hennes man öser på sig med bekväma bostäder.

Den svenska superhiten Abba splittrades efter tio år av global musikaffärsherravälde, och det har gått 35 år sedan de gav allt. Kändisarna har dock lyckats behålla sin lycka ändå. Artisterna Benny Andersson och Björn Ulvaeus har hållit en offentlig profil med sitt arbete med “Mamma Mia” (musikalen), filmatiseringen och Benny Anderssons orkester. Sångerskan Agnetha Fältskog har å sin sida undvikit rampljuset trots sin lukrativa karriär.

Agnetha Fältskog tog in 6,07 miljoner kronor 2016 och hennes verksamhet, Agnteha Fältskog produktion AB, är värd över 85 miljoner kronor. Inkomsten efter skatt för det senaste decenniet är 51 miljoner kronor, en ökning med 5 miljoner kronor från 2015. En god natts sömn och kvalitetstid med nära och kära ser ut att gå före materiella ägodelar för Agnetha Fältskog.

Att hålla sig frisk är en lyx. I slutändan är det det som gäller. Jag hoppas att du kan vila lite. Jag har fruktansvärda humörsvängningar när jag sover. Att ha trevligt boende är en njutning för oss. I sitt radioprogram “Elfving möter” noterade Agnetha Fältskog att att umgås ensam med sin familj – barn, barnbarn och vänner – är en lyx i sig.

En fastighet i skånska Båstad och ett hus på Ekerö i Stockholm är de två svenska bostäder som Agnetha Fältskog äger självständigt. Värderad till 19 981 000 kr är fastigheten på Ekerö sedan 1989 registrerad på Agnetha Fältskog. Med 235 kvadratmeter yta och två kvadratkilometer mark är Agnetha Fältskogs fritidshus i Båstad värt fyra och en halv miljoner svenska kronor.

Även om Benny Andersson och Björn Ulvaeus skriver majoriteten av Abbas låtar, får bandets originalsångare Agnetha Fältskog (67 år) och Anni-Frid Lyngstad (71 år) ingen ersättning för några nyinspelningar som innehåller deras kompositioner. Lyckligtvis har Fältskog och Lyngstad inte helt chanslösa; i själva verket fortsätter de att dra ekonomiska fördelar av Abbas globala musikströmning.

Även efter att Abba upplöstes, Agnetha Fältskog fortsatte spela in musik som soloartist. Albumet “Min målarbok” släpptes 2004 och det senaste, “A”, släpptes 2013. Ett antal samlings-cd-skivor med Fältskogs musik har släppts genom åren. Efter att ha vunnit Eurovision 1974 blev den svenska popgruppen ABBA känd över hela världen. Nu är de tillbaka!

I november släpps hela albumet, som innehåller två nya spår. En annan händelse som händer i London nästa år är en virtuell konsert. Bandet gick igenom en uppsjö av aktivitet efter deras genombrott, men enligt en undersökning av Nyheter24 var all den insatsen välförtjänt.

Agnetha Fältskogs anmärkningsvärda rikedom

Det var ett smart drag för Agnetha Fältskogs (nu 71) karriär att vara medlem i ABBA. Som rapporterats av Nyheter24 var Agnethas förvärvsinkomst 2019 häpnadsväckande 1,8 miljoner kronor. En årslön på 152 000 kronor var alltså inte direkt en slarv. Den egna “Agnetha Fältskog Produktion AB” går också väldigt bra. Cirka 9 miljoner svenska kronor gjordes av verksamheten förra året, med en vinst på 9,7 miljoner kronor. Hela företagets tillgångar det året? Snygga 114 miljoner kronor.

Uttalanden från Agnetha Fältskog efter hennes mycket publicerade återkomst

Även om ordet om ABBAs återkomst har blivit viralt, har bandmedlemmarna själva varit relativt tysta i frågan. Agnetha kommunicerade dock med oss förra veckan. “Svensktoppen” i P4 redogjorde för sina känslor inför återföreningen. Det var förmodligen vårt första uttalande. En betydande period har gått sedan vi spelade in, därför är röstens hållbarhet och fräschör båda osäkra.

Vi märkte båda direkt att Frida och min röst lät väldigt lika som den hade varit tidigare. Ingen vet när vi kunde se hela bandet uppträda live igen. Agnetha har tidigare sagt: “Jag vågar inte riktigt säga det eftersom vi är lite äldre nu och har några mindre åkommor.” Det börjar trilla in pengar. De senaste sju åren har Agnetha Fältskog varit tyst på albumfronten.

Pengarna ökar i stadig takt, därför har hon ingen ekonomisk nödvändighet. Subtilt reserverad och anspråkslös är 70-åriga Agnetha Fältskog en av Abbas mest kända medlemmar. Vi har inte sett mycket av sångerskan på flera år sedan hon älskar att tillbringa tid ensam på sin gård med sina hästar. Hon byggde en stark grund för sina rikedomar under sina år i Abba. Hennes verksamhet är värd 105 miljoner kronor och enligt Expressen får hon miljonbelopp i jämna intäkter varje år.

Enligt Agnetha Fältskogs senaste bokslut tjänade hon 9,6 miljoner kronor, en ökning med 1,8 miljoner kronor från föregående år. Detta berodde på royalties och ränta på hennes inkomst. Det blev en succé, enligt Andreas Lindé, vd för sångarens byrå. Agnetha Fältskog spelade in sitt sista soloalbum 2013, även om hon inte behöver spela live någon gång snart.

Hon har mer än tillräckligt med pengar för att leva bra i sina gyllene år. Medan hon var medlem i Abba var Agnetha Fältskog den mest reserverade och tystlåtna på grund av sin inneboende blyghet. Dessutom verkar hennes beteende under arbetets gång spegla hennes personlighet. Eftersom hon är en försiktig general återinvesterar Agnetha merparten av sin vinst i sin verksamhet.

Lönen är säker, men den stora delen av vinsten finns kvar i verksamheten. Enligt Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, i tal till Expressen, kan företag expandera och ge stark avkastning när företagare återinvesterar sina inkomster. Agnetha Fältskogs fantastiska hem på Ekerö, strax utanför Stockholm, gör det lätt att tro sångerskan när hon säger att pengar inte är allt.

Att uppnå och bibehålla god hälsa är en lyx. I slutändan är det det som gäller. Jag hoppas att du kan vila lite. Jag har fruktansvärda humörsvängningar när jag sover. Att ha trevligt boende är en njutning för oss. Ulf Elfving (77) intervjuade Agnetha Fältskog i radion och Fältskog sa att det är ett privilegium att vara ensam hemma med sina barn och barnbarn.

Agnetha Fältskog Förmögenhet
Agnetha Fältskog Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!