Alexander Ernstberger Förmögenhet

Alexander Ernstberger Förmögenhet
Alexander Ernstberger Förmögenhet

Alexander Ernstberger Förmögenhet – Tidigare vd Alexander Ernstberger är en av fem personer som Ekobrottsmyndigheten åtalar för att ha konspirerat för att lura pensionsfondssparare på miljoner euro i Allrahärvan-affären. Det meddelar myndigheten i ett pressmeddelande. Ernstberger ska åtalas för grovt tjänstefel efter att ha sålt tillgångar för 140 miljoner kronor före hovrättens beslut, enligt EBM. Enligt EBM:s chefsåklagare Johan Bäckström, som yttrade sig i ärendet, handlar det om att överföra tillgångar för att undgå att betala tillbaka de pensionssparare vars medel redan var stulna.

Det bästa valet för hösten

Den ekonomiska nedgången håller på att bli ganska intressant. Kommer det att värmas upp igen i noteringsklimatet? När alla bolån med fast ränta är betalda, vad händer med fastighetsmarknaden? Hur kommer det att påverka kronan, som aldrig varit stark? Få alla affärsnyheter du behöver med Omni Ekonomi, Omnis systerapp.

Hundratals proffs ger kommentarer i appen varje dag, och det finns också upplåst innehåll från de mest framstående medierna över hela världen, såväl som daglig aktieanalys. Listan fortsätter och fortsätter. Alexander Ernstbergers framtid är i fara. Vd:n för Allra, en pensionsfond, måste betala 75 miljoner kronor efter att ha hamnat i fängelse.

Allra-profilen tycker att han gjorde fel när han bestämde sig för att ta en extra aktieutdelning till sig själv; han är det egna företagets konkursförvaltare. Brasseriegruppen, en problematisk barverksamhet, fick en del av medlen från Ernstberger. Den här gången är Alexander Ernstbergers helägda bolag S2 Invest i centrum för uppmärksamheten, snarare än pensionsbolaget Allra.

Redan den 31 januari 2020 frikände tingsrätten Alexander Ernstberger, 41, och de övriga tre medlemmarna i det så kallade Allra-gänget. Det var då allt började bli vettigt. Återlämnandet av de frysta tillgångarna beordrades av domstolens beslut. S2 Invest AB, Ernstbergers verksamhet, fick 66,6 miljoner kronor från Kronofogden den 7 februari.

Alexander Ernstberger Förmögenhet

Efter fyra dagar beslutade bolaget – där Ernstberger är enda ägare – att betala ut ytterligare 75 miljoner svenska kronor i utdelning. Bolagets revisor hade tidigare godkänt flytten, som sedan godkändes under en extra bolagsstämma. Efteråt fick Alexander Ernstberger pengarna utan dröjsmål.

I jakten på de otaliga

Den friande domen från tingsrätten blev inte laga kraft vid tidpunkten för fördelningsbeslutet. Högsta domstolen gav inte prövningstillstånd och fastställde de fängelsestraff som hovrätten meddelade i slutet av december förra året. Nästa steg var att Alexander Ernstberger försatte sin verksamhet i konkurs.

De 75 miljonerna förföljs nu av konkursförvaltaren. Konkursförvaltaren och advokat Krister Levin hävdar att aktiebolagslagens bestämmelser om bevarandet av det bundna eget kapitalet har åsidosatts. Utan Ernstberger hade de 75 miljoner han gav till sig själv aldrig kunnat få tillbaka. En rapport som beskriver konkursförvaltarens iakttagelser lämnades till allmänheten vid Solna tingsrätt på tisdagen, med detaljerna.

Enligt advokat Krister Levin behöver de fortsätta leta efter pengarna för att få tillbaka dem. Att studera olika kontoutdrag och spåra rörelsen av pengar när de lämnade organisationen är bland de nödvändiga stegen för att uppnå detta. För att få tillbaka pengarna kommer vi att fortsätta undersöka saken. Pensionsspararna kommer att få medlen, enligt Krister Levin.

Lån på totalt 35 miljoner

Alexander Ernstberger uppgav att han amorterat lån i Ålandsbanken med 35 miljoner av utdelningen under konkursrätten i sin personliga konkurs. Brasseriegruppen hade lånats ut tio miljoner dollar av honom. Jag är själv den som gett Brasseriegruppen det lånet. Ernstberger vittnade inför Stockholms tingsrätt att lånet var marknadsmässigt och hade en årlig ränta på 10 %.

Brasseriegruppens bröder Güven och Filip Güven förklarade att de lånade pengar av Alexander Ernstberger för att de var i en svår ekonomisk kris. Alexander Ernstberger har häftigt förnekat att han innehar några dolda medel. När det gäller mina tillgångar har jag varit väldigt rättfram.

Han har i domstolsprocesser angående hans personliga konkurs uppgett att han inte innehar några andra tillgångar. Försök att gripa 31-årige Alexander Ernstberger ingår i en större samordnad insats. Carl-Johan Malmberg, advokaten som företräder Allra-profilen, framförde anklagelsen på onsdagen.

Samtidigt begär Allra-profilen mer tid för att betala de 39 miljoner dollar i skatt. Kärnmedlemmarna i Allra-gänget lever just nu ett långt ifrån lyxigt liv. De är antingen på flykt undan rättvisa eller har många domstolsprocesser på gång som en föregångare till deras förestående straffrättsliga rättegång.

En skatt på 114 sidor beslut fattades av Skatteverket en vecka före julafton och Alexander Ernstberger har just nu bestridit denna obehagliga julklapp. På 39 miljoner är Allra-profilen nödvändig. Skattetillägg står för över 10 miljoner dollar. Men nu begär Allras vd en betalningsförlängning tills skatteärendet är färdigbehandlat.

“De har tagit allt” Alexander Ernstberger För att domstolen ska kunna utvärdera varje process i tur och ordning hävdar jag att vilandeförklaring ska beviljas. Jag kommer säkerligen att betala den skatt som domstolen ålägger mig att betala, men jag anser att det är helt rätt att ärendet prövas rättvist först, säger Alexander Ernstberger.

Skatteverkets dom säger att betalningen ska ske i januari. En begäran från en av de berörda myndigheterna har gjort att de flesta av hans ägodelar är föremål för förverkande i dag. Allt jag äger är stulet, uppger han till Expressen.

En ständigt ökande hord av män

Alexander Ernstberger och andra med anknytning till Allra-skandalen hamnar gradvis men säkert under mer lupp. Skatteverket har krävt 5 miljoner kronor av Johan Bergsgård, som arbetade för Allras föregångare, Svensk Fondservice, SFS, 2012 och hade en blygsam andel i bolaget. En annan storägare i Allra, David Persson Rothman, är skyldig över 40 miljoner i skatt, med ytterligare 10 miljoner i skattetillägg.

Majoritetsägaren i Oak Capital, Mattias Bengtsson, som just nu är på flykt, är skyldig 16 miljoner kronor, varav 4,2 miljoner går till skattetillägg. Allra Pension AB behöver 18,5 miljoner svenska kronor. Arbetsgivaravgifter är det primära fokus här. Tillägg för skatter uppgår till 2,8 miljoner kronor.

Två framstående advokater, däribland Carl-Johan Malmberg, som fokuserar på miljöbrott och skattefrågor, företräder Alexander Ernstberger i hans skattemål. För närvarande går Carl-Johan Malmberg till ett överfall mot Pensionsmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten och Skatteverket och hävdar att alla tre myndigheterna konspirerade “under täcket” för att få tillgång till hans klient.

Det är jag ganska säker på. Carl-Johan Malmberg hävdar att målet är att närma sig honom på ett sätt som gör det omöjligt för honom att skydda sig. För första gången har Allras profilförsvarare gjort ett väsentligt offentligt uttalande om det fortsatta förfarandet där hans klient är huvudaktör i pensionsskandalen som involverar Allra pensionsbolag.

Till följd av Carl-Johan Malmbergs nyligen överklagade Skatteverkets dom kommer Alexander Ernstberger att bli föremål för en skatt på 39 miljoner. Människor beskattas orättvist. Med “fel part” menar vi Allra, och eftersom Allra inte har några inkomster har Alexander ingen möjlighet att få någon av henne. Det har redan börjat regna där.

Inställningen är en pensionsskandalaffär som involverar åtal mot Alexander Ernstberger och David Persson Rothman. Thomas Hertz, åklagare vid kammaren, har anledning att tro att de två har utnyttjat sina förtroendeuppdrag efter att ha fått 50,8 miljoner kronor styck och har fattat ekonomiska beslut som skadat Allras pengar.

Enligt åklagarens hypotes köptes dessa värdepapper med en värdering som var 138 miljoner kronor större än vad de faktiskt fick betala. Enligt åklagarens misstanke har finansverksamheten Oak Capital haft en central roll. Detta har eskalerat från ett brottmål till en skattefråga. Det är därför vi kämpar mot Skatteverket.

Vem ska då betala skatten?

Ek ger vinst. Den förmånen ska Alexander Ernstberger och David Persson Rothman ha delat på, enligt Skatteverket. Allra skulle ha varit med och tjänat på det, enligt Skatteverkets påhittade logik. Carl-Johan Malmberg, advokat, hävdar att Allra inte har någon finger med i vare sig Alexanders aktieförsäljning eller Oaks ekonomiska framgång. Allra hade behövt ha en inkomst för att Skatteverket skulle ha haft rätt. Enligt vår uppfattning är Oak den arbetsgivare som bör hållas ansvarig för att betala skatt.

Så varför fattar Skatteverket sina beslut på det här sättet?

Ja, Alexander, du vill komma tillbaka nästa år. Han borde beskattas. Detta är ett exempel på samverkan mellan styrande organ. Efter en sammanslagning med EBM och Skatteverket bildades Pensionsmyndigheten. Sedan förklarar de att de snabbt försöker tömma hans bankkonto på alla medel så att han inte kommer att kunna göra motstånd. Dessutom tävlar de tre om samma summa pengar.

Är samarbete mellan myndigheterna prioriterat?

När myndigheterna samarbetar för att utreda brott är det positivt. Men detta förvandlas till en form av svågerpolitik när alla hjälper varandra till sin personliga nytta. Det finns uppenbara bevis på samordning mellan myndigheterna, vilket advokat Carl-Johan Malmberg ifrågasätter, enligt Malmberg.

Fast de har sin egen ras, pensionen

myndighet använder lokala juridiska företag. Ekobrottsmyndigheten bistår advokatbyrån. Inte nog med det, innan den misstänkte får det, får de veta vilka beslut som har fattats och om de papper som finns tillgängliga. Fången Alexander Ernstberger, finansiär, stämmer sina medfångar för betalning och hävdar att han blivit överdebiterad av Pensionsmyndigheten efter Allrahärvan. Det konstaterar Dagens Juridik.

Alexander Ernstberger Förmögenhet
Alexander Ernstberger Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!