Linn Svahn Pojkvän Johan Häggström

Linn Svahn Pojkvän Johan Häggström
Linn Svahn Pojkvän Johan Häggström

Linn Svahn Pojkvän Johan Häggström – Ses vanligtvis på längdskidor. Johan Häggströms lyra har dock ytterligare strängar. Jag fick ett sugrör och en liten pinne av trä, förklarar han. Efter sina världscuptävlingar i Canmore begav sig de svenska längdskidåkarna till Minneapolis för fler evenemang. Det var en stor prövning.

Flyget hade redan försenats med fyra timmar när passagerarna tvingades gå av på grund av ett vingproblem. Till slut låg de sju timmar efter schemat. Till råga på allt kastades Johan Häggström i en oväntad position som flygets vaktmästare. Jag menar, om Johanna Hagströms Instagramsaga är någon indikation.

En handfull sugrör och en stav av trä

H äggströms beslut att krypa på planets golv togs inte förgäves. Till exempel Astri Lindbäcks airpods.
Hon beskriver det som att hon ramlade från örat och landade på den “perfekta” platsen i flygsätet, utanför någons grepp. Både flygvärdinnor och passagerare kämpade för att få ut den. Vissa människor var intresserade av det som en hobby, och de var ivriga att hjälpa till.

Eftersom vi försökte förstöra allt så länge blev flygbesättningen lite trötta till slut. Det totala resultatet blev ändå bra, enligt Häggström. Inte ens “riktiga” verktyg kunde hjälpa honom. Istället för en skruvmejsel använde jag ett sugrör och en liten pinne eftersom vi hade ont om det verktyget. Det sägs av Häggström att flygvärdinnorna var upptagna med att fixa den krossade flygplansvingen och hade en begränsad verktygslåda.

Carlsson: “Förvånad”

Som helhet satte resan svenskarnas tålamod på prov. Ändå, som Ebba Andersson påpekar, kunde vi klara oss just den dagen, och det kunde ha gått mycket värre. Ja, Frida Karlsson instämmer. Jag menar, vi har alla de dagar då vi verkligen tappar det, men gårdagen var definitivt inte en av de dagarna. Jag blev förvånad över att vissa trodde att jag höll humöret uppe. Karlsson säger att det är okej överlag, med undantag för lätt rodnade ögon och sömnlöshet.

Linn Svahn Pojkvän Johan Häggström

På lördag börjar sprintarna klockan 17.00. med ett kvallopp efter. Härnäst väntar ett individuellt startdistanslopp på söndag. Inte nog med det, utan i Faluns legendariska sprint tog sig Johan Häggström vidare till sin första final för säsongen. Erik Valnes krockade med honom, och han kollapsade där.

Domare fann Häggström till slut skyldig och placerade henne död sist i mästerskapsomgången. Johan Häggström och Erik Valnes hamnade i bråk som du kan se på nätet. Fjärdeplatsen var Häggström när de närmade sig stadion. Några sekunder efter det gick Erik Valnes från Norge ner och drog med sig den tätt efterföljande svensken.

Allt eftersom tiden gick var Valnes reaktion på omständigheten allt annat än positiv. Jag försökte ta ner honom eftersom jag var fixerad vid den som låg framför mig. Bilderna, hävdar han, borde bevisa för honom att han körde över mig.

Vilka andra alternativ hade Johan?

Fortsätt att trampa på mig. Man kan känna Valnes frustration, och det fattar Häggström. Men det är en liten detalj när du tittar på videon. Enligt honom går jag faktiskt inte ur mitt sätt att sätta onödig press på honom. Juryn röstade slutligen för att placera Häggström sist i finalen, trots hans prestation på femte plats. Sist slutade Valnes därmed som sexa.

Med en slutmarginal på 1,14 sekunder besegrade norrmannen Johannes Hösflot Kläbo finnen Lauri Vuorinen för att ta årets slutsprinttitel. När semifinalerna väl var över slutade Edvin Anger – näst bäste svensk – sexa. I Dresden, Tyskland, ägde en spännande sprint rum när världscupen återupptogs efter Tour de Ski.

Loppet avslutades med tre pallplaceringar från Sverige: Linn Svahn vann för andra gången den här säsongen, medan Johan Häggström slutade trea för första gången i karriären. Det blev några repor från den svenska truppen inför helgens tävlingar, men totalt sett var det en formidabel sådan.

Inte mindre än åtta av de tolv åkarna från prologen tog sig till mästerskapsomgången. Efter Linn Svahn på sjätte plats kommer Maja Dahlqvist, Evelina Settlin, och Linn Sömskar på nionde plats. Efter att Teodor Peterson kommit sexa kom Oskar Svensson sextonde, Johan Häggström var tjugoförsta och Marcus Grate tjugofemte.

På grund av deras misslyckande med att sluta bland de 30 bästa i kvalet diskvalificerades Maria Nordström, Karl-Johan Westberg och Martin Bergström. Trots de flera tumblingar som inträffade under tävlingen behöll svenskarna lugnet på skidorna. Ett smidigt kvartsfinaluttag var det första för Linn Svahn.

Även om hon fick en stabil start i sin kvart, var Evelina Settlins sista insats otillräcklig för att avancera. Maja Dahlqvist vann sin kvartsfinalmatch medan Linn Sömskar gjorde en imponerande debut i världscupen den här säsongen, som båda ledde till lätt avancemang till semifinal. En besviken trög tid kvalificerade “bara” Teodor Peterson till tredjeplatsen i den första kvartsfinalen, vilket var en stark tävling.

Även i andra racet slutade Oskar Svensson trea. Efter en rafflande kvartsfinalmatch tog sig Johan Häggström och Marcus Grate till semifinal efter att ha kommit etta respektive tvåa. Det var samma utmanande semifinaler som tidigare. Ändå inte tillräckligt stark för att besegra några av de svenska kvinnorna.

Maja Dahlqvist och Linn Sömskar tog sig till final som etta respektive tvåa efter att Linn Svahn blåste sig igenom sin semifinal. Det var Johan och Marcus som tog sig vidare till herrarnas andra semifinal. När Marcus gjorde ett litet misstag på varvet och tappade ledningen, satte Johan upp sig längst fram, kontrollerade sig till andraplatsen och gick vidare till säsongens andra final.

I början av finalen var det tre svenskar — två Linn och en Maja. De yngre Linn och Maja såg ut att stå i centrum för uppmärksamheten då de tog tag i taktpinnen direkt. Det fungerade också. Nästan där. Med sin fördel etablerad efter sista svängen kunde den unga Umeåkvinnan inte bli omkörd i det korta men intensiva loppet, vilket resulterade i hennes andra världscuptriumf den här säsongen för Linn Svahn.

De två sista loppen vanns av den starka Anamarija Lampic, som precis passerade Maja när hon rusade efter. Maja tog sig äntligen upp på pallen i vinter. Att ta en femteplats motsvarade Linn Sömskars världscuprekord. För svenskarna skulle herrfinalen bara bli ännu ett lyckligt slut. I finalen gjorde Johan Häggström klart att han planerade att sätta ett nytt personbästa; han har varit i brand i år.

Så här skulle det spela sig. Inte ens Sindre Bjoernestad Skar eller Lucas Chanavat kunde utmana honom. Andra skulle dock inte kunna hålla honom till en tredjeplats, så Joahn fick sin första pallplats hittills. Många glada svenskar förstås. Mest troligt var Linn Svahn gladast, som delade glädjen med sina lagkamrater.

I sin segerintervju med SVT efteråt kommenterade Linn Svahn “Idag var en fantastisk dag, och det var så roligt att även Johan och Maja kom på prispallen.” Helgens världscup i Falun kommer inte att åka skridskor av sex svenska skridskoåkare på grund av sjukdom. Noberius, läkaren för landslaget, är inte förvånad.

Vi slarvade och Noberius medger att han tog en medveten risk genom att låta infektionsfrekvensen stiga efter VM. Inom sin skyddsbubbla har skidlandslaget ägnat hela säsongen åt att förbereda sig för världscupen. Som ett resultat är Nobias nöjd. Han rapporterar att säsongen har varit relativt frisk för oss.

Ändå blev sex världscupryttare sjuka efter Planica-loppet: Ebba Andersson, Frida Karlsson, Linn Svahn, Emma Ribom, William Poromaa och Johan Häggström. Både förra helgens lopp i Falun och världscuptävlingarna i Holmenkollen och Drammen hoppades över av dem. Hittills har vi lyckats hålla viruset ute genom att upprätthålla en tät bubbla.

När ett virus introduceras i bubblan kommer ingen i gruppen att kunna bekämpa det. Om det händer, hävdar Rickard Noberius, kommer spridningen att bli ännu större. Riskbedömning
Skidåkare som blev sjuka under de sista dagarna av världscupen eller dagarna efter hemkomsten var något han hade räknat med:

Före, under och efter världscupen införde vi stränga åtgärder för att säkerställa skridskoåkarnas hälsa. Att aldrig kunna röra nära och kära är en utmanande situation. Att leva med en sjuk förälder eller partner är verkligen svårt. Månatlig, detta kommer bara inte att minska det. En viss avslappning krävs någon gång. Alla borde låta dem gå hem. Här har jag tagit en lite kalkylerad risk att fler cyklister blir sjuka efter VM, säger Rickard Noberius.

TT: Är det så mycket priset för isoleringen kommer att bli?

Ja jag håller med. Dessa händelser inträffade också samtidigt när ryttarna var fysiskt och mentalt utmattade. Att vara fördomsfri är nästa steg. Rickard Noberius säger att om man sprider denna sjukdom till gruppen kommer fler att bli sjuka. Racing i Lahtis nästa helg och en sprint i Tallinn på tisdag avrundar världscupen efter Falun. Det är Rickard Noberius avsikt att förbli mamma när det gäller hans startuppställningsförutsägelser för dessa tävlingar. Allt han kan säga är att han tror att tre av de skadade potentiellt kan tävla igen.

Linn Svahn Pojkvän Johan Häggström
Linn Svahn Pojkvän Johan Häggström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!