Alice Teodorescu Familj

Alice Teodorescu Familj
Alice Teodorescu Familj

Alice Teodorescu Familj – Både min tv och soffa är relativt kompakta hemma. Jag vill att mina barn växer upp och vet att de får stöd och älskade oavsett vem de väljer att älska eller vad de väljer att tro på. De ska inte låta sin uppväxt eller historiska sammanhang avgöra vem de är eller vad de vill bli. Hela mitt politiska ställningstagande grundas på meritokratins principer, inklusive vikten av hårt arbete, kontinuerlig tillväxt och lika möjligheter.

Som en del av Entreprenörsgruppen agerar Alexandra “Alice” Teodorescu (född 2 maj 1984) som juridisk rådgivare åt svenska företagare. Hon är socialkonservativ förutom att hon är liberal kritiker. Det är nedslående att tänka på att människor i framtiden skulle behöva välja mellan möjligheter beroende på medlemskap i olika grupper för att vidareutbilda sig, gå på anställningsintervjuer eller fatta någon annan typ av beslut.

Tanken på att min son skulle bli orättvist behandlad på grund av sitt kön, eller att min dotter kan bli befordrad enbart på grund av sitt, trots att hennes ansträngningar sannolikt kommer att misstolkas och hennes expertis tillämpas på ett olämpligt sätt, hotar mitt förstånd avsevärt. Denna skrift är uppbyggd som ett argument. Synpunkterna som presenteras här är endast författarens.

Det finns en rimlig chans att detta blir av. Under anställningsintervjuer, i samband med förfrågningar om att delta i paneler och i tv-manus har jag konsekvent fått höra att min ras och mitt förflutna är tillgångar. Det spelar ingen roll att jag har mycket meriter, arbetslivserfarenhet och kreativa idéer. Jag hörde någon annan säga: “Vad kul med en ung invandrartjej som kan mycket om politik!” och det väckte omedelbart mitt intresse. På frågan om vad jag gjorde för min försörjning sa jag: “Bara en väldigt välartikulerad politisk social kommentator.”

Det mest absurda som någonsin har hänt mig var att bli inbjuden att delta i en panel men tacka nej till inbjudan eftersom jag saknade expertis för att ta itu med de aktuella frågorna. De andra paneldeltagarna uppmanade att jag skulle ta upp frågorna eftersom de var “viktiga om könsbalansen på scen.” Jag svarar alltid in natura, så det finns ingen anledning att tacka mig.

Men det finns inga tecken på att kvinnor tappar respekten för manliga egenskaper. Tvärtom har den en hög densitet. Nya röstregler för företagsstyrelser infördes idag i EU-parlamentet. Vid utgången av räkenskapsåret 2026 måste styrelser för börsnoterade företag med 250 eller fler anställda ha minst 40 % av ledamöterna från underrepresenterade kön. Flickor borde läsa. Företag som avsiktligt bryter mot lagen bör hållas ansvariga för sina handlingar.

Alice Teodorescu Familj

Det är upp till varje EU-medlemsstat att nå konsensus om vilka förfaranden som är lämpliga. Trots att politiker i EU och Sveriges riksdag ska bestämma vilka individer som ska ha rätt att sitta i privata bolagsstyrelser, vilket begränsar företagsfriheten, kommer den nya regeln paradoxalt nog att leda till en ökning av sysselsättningen för kvinnor och andra underrepresenterade grupper. Sexismens uthållighet mot kvinnor genom tiderna är ingen motivering för att fortsätta en sådan partiskhet mot män i nuet.

Med tanke på att kvinnor för närvarande överträffar män i alla ämnen utom idrott i skolan, och att de helt dominerar högre utbildning och många yrken tidigare uteslutande för män, är det logiskt att undra vad som kan göras för att förhindra skapandet av pojkar och sexism i samhället. Om en omröstning utlyses i dag måste den utlysas igen i morgon, även om de inblandade har ändrats.

Om kvinnor plötsligt började rösta på män skulle det tvinga människor som arbetat hårt, vidareutbildat sig och följt olika vägar i livet att återgå till traditionella könsroller för att bevara rättvisebegreppet. Visst inte dygdig det minsta, eller hur? Debatten om kvotering under 1900-talet är mer bevis på legitimiteten i diskussioner om kvinnor och män i den offentliga sfären. Det finns inget sätt att ärligt argumentera för att kvinnor är fundamentalt annorlunda än män och att skillnaderna mellan könen är försumbara.

Kvoteringens moral är jämförbar med diskrimineringens. Det är utifrån konceptet att varje person är mer intressant och komplex än den grupp hon med största sannolikhet skulle placeras i baserat på hennes yttre som ojämlikhet grundas. Detta är ett faktum som både min mamma och mitt barn känner till. Rumänerna är bekanta med Alice Teodorescu Mwe, en framstående aktivist och debattör.

Är det inget du vet? innehåller liknande material. Du har all rätt att känna så

För att parafrasera Adrian Wooldridge, “det kommer att bli en oändlig kamp” om meritokrati inte antas. Att arbeta med sjuka barn är utmanande och jag talar av erfarenhet som tidigare sjuksköterska på ett barnsjukhus. Den är kvick och tankeväckande och en fröjd att läsa. Ändå är det mycket att begära av dig. När ett barn mår dåligt behöver det mer tid att återhämta sig än vanligt.

Vi vare i en ambulans fyra dagar senare när han plötsligt slutade vara grön och blev helt blå. Jag saknar ord för att beskriva kaoset som håller på att bryta loss. En helt ny sjukdom, ny kritik och ett stort bakslag för RS. När han ringer in ger de honom ljud och hjälper honom med resten. Efter fyra dagars vila kan han börja äta själv igen, men han måste först ta det lugnt. Läkaren är stenhård på att vi dokumenterar detta på något sätt.

För mig räcker det inte att han är rörlig; han behöver också kunna försörja sig själv. Läkaren tycker att det inte är en stor grej. Jag tycker inte att han gör det tillräckligt bra för att återvända hem, men han kan inte heller jobba och betala räkningarna där han är. Vårt inre barn kan få kärleksfull vård hemma. otålighet att gå vidare till nästa punkt.

Även hon skrevs ut på grund av sjukhusets svåra förhållanden. Alice Teodorescu, politisk redaktör på Göteborgs-Posten, funderar över ensamhet, framgång, social imponerande och den utmanande säsongen på svenska tabloiden Expressen. Efter att ha tänkt på det sa hon: “Jag har haft svårt att se vad som var så anmärkningsvärt.” Utanför kontorstid finns det bara en jourhavande läkare på sjukhuset i närheten av där vi bor.

Från pediatrik till akutvård, den här läkaren är ansvarig för allt. Ingen med sitt fulla sinne skulle underkasta sig medicinsk vård under dessa förhållanden. Makar till läkare och sjuksköterskor pratar ofta om konstiga sjukhusritualer som byggnadskonstruktörerna aldrig skulle godkänna. På grund av personalbegränsningar är sannolikheten stor att patientvården blir lidande. Det är underförstått att inte alla kommer att kunna rapportera under utbrottet, men det kommer inte att hända.

Jag har förstahandserfarenhet av den press och oro som kommer med att arbeta långa timmar i en miljö som kan vara stressig även när du inte är där. Att arbeta treskift kräver övervakning dygnet runt mot tjurar. Ge alltid hundra procent. Denna typ av förlossning ställer stora psykiska och fysiska krav på ens kropp. Det kommer att finnas morgnar när värmen är så intensiv att du inte kommer att kunna släpa dig upp ur sängen.

På grund av deras fullspäckade scheman skulle de flesta dra nytta av en 75 %, 70 % eller 60 % nedskärning av sin arbetstid. Allt kommer att återgå till det normala med tiden. En lön på 60 % räcker inte för att försörja en familjs förnödenheter eller för att spara till framtiden. Du förmedlar tanken att du alltid är frånvarande om du arbetar nätter, helger och helgdagar medan du sover under dagarna när barnen är i skolan.

Rullringen fick mig att känna mig illamående. Det gjorde helvete ont. Nuförtiden driver jag mitt eget företag samtidigt som jag arbetar som lärare. Det är otroligt! Jag har ett vanligt jobb just nu. Medan min arbetsgivare betonar behovet av att jag ska lära mig detaljerna i leverans och lastning, är det inte riktigt som att behöva gå in i förlossningen vid midnatt.

Under veckan får jag se ett par som jag har lärt känna när de föder sitt första barn, och jag kunde inte vara mer förtjust. Tre nattskift nästan varje natt och att fylla i tomrummen i en plan är så 1900-tal. Det spelar ingen roll hur gammal du är; på plats kan du komma på ett ordspråk om en säker plats. Jenny Strömstedt har skrivit en stjärnrecension som finns i dagens nummer av Expressen.

Varje medlem i en kunglig familj är avsedd att bli kung eller drottning en dag. Så verkar vara fallet. När våra kungar blir föräldrar ger riktiga prinsessor och prinsar det största dygdexemplet. Nästan. Och i slutändan får rätt personer betalt med skattebetalarnas pengar. Det kommer inte att finnas något behov av att undersöka utökad tillgång till kuratorer för övergrepp mot barn eller förskolor under det första året, 2021.

Om så är fallet bör du införa något slags säkert och organiserat system. Presens. Den gravida prinsessan skulle göra klokt i att bemästra detta barns tal för att skapa en atmosfär av ömsesidigt förtroende och respekt med sitt ofödda barn. Det finns också ett stänk av läkare. De som är inbjudna till förlossningen bör planera att resa dit under veckorna fram till förlossningsdagen. Kungligheten måste ta upp sin egen sak. Ett barns värsta rädsla som kan slås ner med ett telefonsamtal. Det finns ingen mer pålitlig.

Alice Teodorescu Familj
Alice Teodorescu Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!