Amanda Jansson Pojkvän

Amanda Jansson Pojkvän
Amanda Jansson Pojkvän

Amanda Jansson Pojkvän

I Gävle bor just nu 32-åriga Amanda Jansson, född i uppländska Skärplinge. Hon hade först ambitioner om att bli skådespelerska när hon gick på Gävles teateravdelning på gymnasiet. Förmodligen blev hon uppmuntrad att söka till folkhögskolan av en före detta instruktör.

Amanda bestämde sig för att ge det ett försök och gick med på Fridhems folkhögskolas teaterlinje. Amanda Jansson började göra sig redo för sin roll som Stormskärs-Maja, hustru till en åländsk bonde, i filmen som delar samma namn i oktober i år.

The Night Riders och Thin Blue Line-stjärnan Amanda Jansson

Skådespelerskan Amanda Janssons roll 2021 i “Thin blue line” kastade henne till nationell hjältestatus. I programmet, som följer en ung polis vid namn “polisen Sara” när hon börjar sin karriär i Malmö, skildrade hon styrkans hektiska vardag. Enligt Cilla Jackert, som är seriens huvudskribent, har Amanda Jansson “ett ansikte lika uttrycksfullt som (skådespelerskan) Liv Ullmanns” (citat från tidningen Allas).

Att ha en så betydelsefull roll och vara en del av en så massiv produktion var helt nya upplevelser för mig. Säsong tre av Our Time is Now innehöll en blygsam roll för mig, men jag hade mer än 90 dagars filminspelning för Thin Blue Line. Amanda Jansson spelar huvudrollen i novemberavsnittet av den spänningsfyllda dramaserien Natryttarna, en mäktig berättelse om rehabilitering.

Frida, den “självdestruktiva tjejen” som ser Tommy överfalla henne på Heddesta hästgård, är karaktären hon porträtterar där. Att lämna mamma bakom sig och resa till Stockholm för en skolresa som förstaklassare var inget självklart val. Amanda Janssons liv förändrades dock för alltid av den förtrollade föreställningen på Dramaten.

Även om hon nu är känd som “polisen Sara” av hela den svenska befolkningen är hon fortfarande djupt orolig för sin framtid. Medan Amanda Jansson fortfarande studerade på Teaterhögskolan i Luleå blev Amanda Jansson personligen utvald att spela rollen som Sara i polisserien Tunna Blå Linjen.

Hennes framträdanden i populära tv-program som Beck och Vår tid er nu har exponerat henne för miljontals tittare. Hennes självsäkra uppträdande och charmiga personlighet vinner hennes många beundrare. Oavsett så har Amanda Jansson fortfarande utmaningar relaterade till sin oro under uppträdanden. Jag har alltid strävat efter att göra mitt bästa i skolan och har ett rykte om att vara en utmärkt elev.

Bara för att bevisa för mig själv att jag var värdefull på något sätt. Enligt henne är det fortfarande så nu. “En ny skådespelarstjärna” beskriver henne. Huvudförfattaren till Tunna blå linjen, Cilla Jackert, har sagt att “Sara har ett ansikte lika uttrycksfullt som Liv Ullmanns”. Folk har alltid sagt att jag verkar ganska säker. Den “säkra” delen av mig skulle enligt Amanda Jansson bli uppenbar om man hoppade in i den här kroppen.

Kroppsbilden av Amanda Jansson

Källan till hennes inre förvirring har varit ett ämne för mycket kontemplation för henne. Mina föräldrar uppfostrade mig och min yngre bror i en typisk, trygg familj. Jag måste erkänna att jag har väldigt få minnen från den perioden. Jag var överviktig och för tidig när jag var liten. För mig verkade det som ett stort åtagande. Jag vill säga till lilla Amanda att “allt löser sig” och ge henne en kram idag. Det blir inga problem.

För att vara ärlig tvivlar jag på att många är medvetna om det. Vi känner ett behov av att förändra vem vi ska passa in i, och vi spenderar mycket tid på att oroa oss för att vi inte är tillräckligt bra. Amanda Jansson uppmuntrar människor att göra förändringar om de så önskar, men påminner dem om att de är värdefulla även om de inte gör det.

Iförd keps och skinnjacka har skådespelaren Amanda Jansson ett gravt uttryck. Utan att hon visste om det försvann det extra hålet när hon var tonåring. Att erkänna att min kropp har förändrats har varit en långsam process. Det är svårt, och det är tragiskt att många av oss ser på våra kroppar i ett negativt ljus. “När jag vill handla kläder går jag fortfarande till de butiker som har de största storlekarna”, förklarar Amanda Jansson.

Amanda Janssons liv förvandlades av teatern

I första klass tog Amanda Janssons liv en vändning mot teatern. Jag brukade vara ett riktigt petigt barn som hade svårt att somna. Att åka till Stockholm med eleverna fick mig att känna mig otrygg. Det gjorde mig nervös. Däremot hade jag möjlighet att sitta på bussen bredvid mamman till en kompis som också var på väg.

Vi planerade att se Mio min Mio på Dramaten i Stockholm. Otroligt nog var det en livsavgörande händelse. Scenteamet varnade publiken för att showen kan innehålla några fula ögonblick, ankomsten av Katos riddare och andra tekniska effekter. Det var underbart, dock. Det verkade som en helt annan planet.

Trots mina första farhågor är jag ganska tacksam över att upplevelsen var trevlig och värdefull. Utifrån vad Amanda Jansson beskriver var den dagen livsförändrande. Amanda Jansson, skådespelerska, visas i närbild mot en bakgrund av vårblommor. Amanda uttryckte sin strävan att göra en karriär som skådespeleri i sin bok Mina vänner efter att hon såg pjäsen Mio min Mio i första klass.

Hon förklarade sin avsikt att bli skådespelerska i var och en av My Friends-romanerna efter resan. Skärplinge hade ingen teaterorganisation, men jag och några vänner såg skoluppsättningen av Småstjärnorna. Det var kul för mig att uppträda och visa upp mig. Resten av gruppen dansade och körde efter mig, men jag hette Eva Dahlgren.

Mormors bortgång Det största bakslaget för Amanda Jansson För Amanda var mormor Barbro en inspiration. Hon var en charmig, kvick och generös mormor. Jag fick hela tiden höra att jag var duktig och snäll av mormor. När jag var liten tog min mamma mig till Stockholm och bjöd in mig till operan eftersom hon visste att jag skulle trivas bra där. Vi njöt av att göra godsaker och äta glass medan vi hade det jättekul.

Amandas mormor gick bort för sex år sedan. Än idag kan jag fortfarande inte tro det. Jag önskar att hon kunde titta på tv så att hon kan se allt jag håller på med just nu. Vad härligt för henne! Det hade varit mycket uppskattat av mormor. Ändå tror jag att hon uppfattar det. Från sin nuvarande plats har hon sällskap. Enligt Amanda Jansson ger det henne tröst.

Amanda har ingen stark kristen tro, till skillnad från Sara i Tunna Blå Linjen. Att läsa polisens bibel hjälpte henne att förbereda sig för rollen. Det föll mig aldrig in att något sådant kunde existera! Inkluderat är böner, avsnitt från Nya testamentet och, viktigast av allt, anekdoter från dedikerad brottsbekämpning.

De diskuterar många aspekter av deras polisliv öppet och ärligt. Hur de bad eller tänkte på människorna de mötte. Under inspelningen av SVT-tv-serien Tunna blå linjen bar skådespelerskan Amanda Jansson en polisdräkt. Det var avgörande för Amanda att en person med religion inte framställdes som konstig eller ointressant.

“Den tunna blå linjen” återvände äntligen till SVT för sin efterlängtade andra säsong. Säsong två hade premiär i söndags. Nu berättar skådespelarna om sina vänskaper utanför skärmen och hur de lutade sig mot varandra när det blev tufft med all polisutrustning. Oscar Töringe, som spelar rollen som Amanda Jansson, tillägger att Jansson har varit till en otrolig hjälp för honom.

Nya avsnitt av den mycket populära SVT-serien “Thin blue line” har börjat sändas efter programmets debut i januari 2017. De långa timmarna, rejäla utrustningen och ibland känsliga ämnen som poliser filmar visas inte för allmänheten. Skådespelare sägs arbeta tuffa dagar med att göra omtagningar bakom varje scen medan de kämpar och springer med tung utrustning.

Även bakom kulisserna har artisterna upptäckt varandra mitt i alla filminspelningar. Det är utmanande, långa dagar. Intima situationer finns i överflöd. Eftersom vi var i det här tillsammans kunde vi luta oss mot varandra och hjälpa varandra. Ni går alla samman för att bilda en tät enhet. Säsongens nykomling Malou Marnfeldt, som spelar en av huvudrollerna: Fanny, berättar att polisen bildar relationer utifrån sitt engagemang och att vi på andra sidan också utvecklas nära som ett resultat.

Finns det någon du planerar att umgås med ensam?

Ja, men det är vi som gör det. Vi håller nära kontakt genom vår livliga gruppchatt och träffas när det är möjligt. Det finns dock vissa utmaningar. Att ses blir en utmaning eftersom vi är många. Det, hävdar skådespelaren, är det aktuella problemet de försöker lösa.

Angående Amandas assistans, Oscar Töringe

Under inspelningsprocessen betonar Oscar Töringe, som porträtterar Magnus i programmet, betydelsen av ömsesidigt stöd. Skådespelerskan Amanda Jansson, som spelar Sara, är någon han har växt ganska nära. Även om inspelningarna var svåra tycker han att produktionen, rollbesättningen och sammanhanget har varit enastående.

Hur är dynamiken mellan dig och Amanda?

Jag tycker det är vackert. Hon har varit en otrolig klippa för mig. Att kunna arbeta på resande fot har sina fördelar. Det är verkligen jämförbart med att åka på en provkörning. På kvällarna umgås vi fortfarande, jobbar på och pratar om scenerna för nästa dag. Om det har varit problem med produktionen stöttar vi varandra. Vi har en underbar relation både offentligt och privat. Oscar har två barn från sitt äktenskap med skådespelaren Rakel Benér, och han anser också att skådespelargemenskapen är hans andra familj.

Amanda Jansson Pojkvän
Amanda Jansson Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!