Anna Stadling Pappa

Anna Stadling Pappa
Anna Stadling Pappa

Anna Stadling Pappa – Svenska Anna Kristina Stadling (född 11 juli 1970 i Sundsvall; hon har spelat in sex soloalbum sedan 1999:s “Det känds”). Singeln “Nu är I young” släpptes från hennes debutalbum, där hon arbetade med bland andra Staffan Hellstrand. Hon är gitarrist och chaufför för bandet Hovet, som varit Lars Winnerbäcks band. Hon har även medverkat på olika album av Staffan Hellstrand. Hon har även samarbetat med Idde Schultz på två album; Vägar hem (2006) är en av dem. I Sverige har hon nått anmärkningsvärda diagramframgångar.

Biografi

Kort efter deras debut började Lars Winnerbäck (då i bandet Hovet) arbeta med dem, och de två tillbringade det nästa decenniet med att turnera mycket tillsammans. Anna och Anders Glenmarks 2021 duett “Altid vi två” lockade lyssnare tack vare deras samarbete. Annas semesterlåt 2021 “Jul kan hjälpa” var en duett med sångerskan Helen Sjöholm; paret planerar att skapa ett semesteralbum och åka på en turné över hela landet 2022.

Annas listframgång i Sverige är välkänd. [2] Albumspåret “Drömmarna” från Andreas Mattssons “Efter stormen” spelades flitigt i Sveriges Radio P4:s A-rotation, och hennes hit “När allt det här är över” har också fått betydande airplay. Den släpptes ursprungligen på samma skiva, men Pecka Hammarstedt gav den ett nytt perspektiv och ny produktion och fick den beröm som “en sång i tiden” och “en svensk inofficiell nationalsång” under pandemins mörkaste dagar.

Under direktsändningen av “En kväll för Nobel” på SVT från Stockholms stadshus på Nobeldagen den 10 december 2020 sågs Anna framföra “När allt är över” med sin barndomsvän, sångerskan Helen Sjöholm. I en viral videoklassiker översatte och spelade Salisbury Chamber Choir in låten. Anna, tillsammans med Patrick Ekwall och Blossom Tainton, introducerades som ny ambassadör för Bröstcancerförbundet hösten 2020.

Hon hade själv bröstcancer för några år sedan och albumet “Efter stormen” var inspirerat av hennes erfarenheter med sjukdomen. Som ett resultat är frasen “när allt detta är över” före epidemin. Anders och Robert Berg, som är enäggstvillingar, fann att musik var det mest effektiva sättet att kommunicera med sin pappa efter att han insjuknade i Alzheimers. Speciellt våra förfäders sånger.

Anna Stadling Pappa

Nu har kommunikationsupplägget producerat ett personligt album med sångbidrag från Karl-Magnus Fredriksson och Anna Stadling. Annas farfars far, Jon Jonsson, bytte släktnamn till Stadling. Han gifte sig med Katarina Kristina Stadling, en jämtlänning som föddes i Myssjö socken 1797. Född 1761 i Backen, Torp, Jon Huss var son till Anna Eriksdotter Huss. Farfar till hennes mormor var klockare och så vidare.

Anna är åttonde och ett halvt kusin med operasångaren Hjördis Schymberg, och sjätte och ett halvt kusin med vår egen styrelseledamot Mathias Zachariassen, som också är professionell operasångare (tenor). Helen Sjöholm och Anna Stadling, båda målare, känner sig tryggare med att uttrycka sin osäkerhet och avund när de arbetar tillsammans.

De kan uttrycka sina mindre än vackra känslor för varandra. De har varit nära i 40 år och tagit sig igenom segrar, motgångar och till och med cancer tillsammans. Anna Stadling tycker att de mest tillfredsställande relationerna är de där varje partner är villig att visa svaghet och beroende av den andra. Det finns dussintals relationsbiblar om hur man hittar en och växer sin kärlek, och otaliga samtal om behovet och önskan att gifta sig.

För många människor är vänskapen dock mer stabil än romantiska partnerskap. Och trots att vi pratar mycket om hur vi ska behålla våra vänskapsband — vilket är konstigt med tanke på att vänskap är en så integrerad del av livet och har så väldokumenterade goda konsekvenser för vår fysiska och mentala hälsa, känsla av trygghet, livslängd, och glädje. Kanske beror det på att de flesta av oss tar det för givet och aldrig slutar tänka på det.

Helen Sjöholm och Anna Stadling har varit vänner i 40 år; de vet att det är värt det. Det är avgörande att ha någon som varit med dig länge, som minns din ungdom och som har känt dina föräldrar, särskilt när de blir äldre, som Anna Stadling och jag diskuterade i taxin. Åren har lärt mig vikten av att ta hand om detta band också.

Helen Sjöholm menar att det är lika viktigt att låta en vän veta att de värderas i ditt liv som att göra det i en romantisk koppling. Stockholms Hotel Hasselbacken på Djurgrden är där vi väntar på dig. Helen berättar att hon och hennes numera man, ljudteknikern David Granditsky, först träffades på Cirkus och senare knöt ihop säcken på Hasselbacken. Anna tjatar fortfarande om hur kul festen ärvar.

Som tonåringar framförde de ofta semesterduetter tillsammans. De ger sig ut på ännu en julturné till stöd för deras senaste album. Deras liv hade dock redan trasslats in innan de träffades på Big Brother. Jag har åldrats en dag. Helen identifierar oss som andra Cancers. De gick båda i skolor i Sundsvall och växte upp i samma kvarter, delade lektioner och sjöng i en flickkör tillsammans.

Elisabeth Modén Hallgren, vår körledare, hade som mål att stärka de kvinnliga rösterna mitt ibland oss. Vi hade alla mammor som var fantastiska på sitt sätt, men det var här vi såg en kvinna som gick i höga klackar, bar en boa och log konstant. Helen minns hur hon sa till alla unga kvinnor hon träffade att “sticka ut bröstet, sträcka på sig” och klippa luggen så att alla kunde titta in i deras ögon.

Anna föddes i en musikalisk familj; ordet “Stadlings” användes för att beskriva en gemenskap där musikaliska talanger florerade. Faktum är att 1963 fick hennes far det inledande Jussi Björling-stipendiet. Det naturliga valet för gymnasiet i Härnösand var musikprogrammet. Jag blev förvånad över klarheten i ditt fokus, eftersom jag upplevde interna konflikter.

Den kyrkliga atmosfären som din familj njöt av med sina utmärkta musiker och stimulerande existentiella diskussioner gjorde mig avundsjuk. Enligt Helen betonade hennes uppväxt vikten av att “arbeta med något påtagligt” och exponerade henne för ett bredare globalt perspektiv. Och jag, säger Anna, som säger att hon hade djupare tankar i tonåren men drogs till din familj på grund av dess humor.

Min pappa kommer från en riktigt humoristisk familj, så jag antar att man kan säga att jag kommer från en galen bakgrund. Helen flinar när hon beskriver denna blandning av “skratt i nöd och njutning”Vi påminner mig om Hasse och Tage ibland. Anna är stark; hon är modig nog att behålla sitt seriösa uppförande. Ibland, men bara när jag är helt galen. Med Kjell Lönns uppmuntran bildade de två unga kvinnorna så småningom ett par och kom in i nationell tv.

Där hittade vi vår gemensamma ton och idag är det svårt att säga vilken av våra röster som är vilken när vi alla sjunger tillsammans, förklarar Anna. De flyttade båda till Stockholm och berättar om hur deras vänskap förändrades under den tiden när de försökte ta reda på vilka de var, vad de ville ha ut av livet och vart de ville gå professionellt och personligt.

Efter att ha gått på Musikhögskolan gick Anna med i bandet “Hovet”, där även Idde Schultz deltog. När Helen fick huvudrollen i Björn och Bennys musikal “Kristina från Duvemla” var hon på väg att ge upp musiken för gott. Hon försökte flera gånger att komma in på skådespelarskolan, men blev alltid avvisad.

När Helen ringde mig för att berätta om tjänsten stod jag precis där jag är nu i min lägenhet på Roslagsgatan. Som Anna uttrycker det, “shit, nu flyger hon.” Och precis så gick Helen från att vara en helt okänd till en stor stjärna, och musikalen fortsatte med att sälja slut på nästan 500 föreställningar. Hur kände du, Anna, när du försökte göra det stort i teatervärlden? För att vara helt uppriktig var jag glad, men längtade också efter att göra samma djupa upptäckt för mig själv.

Kan du utveckla?

Ja, när jag har känt mig avundsjuk har jag vänt mig till Helen och frågat om jag får tillbringa lite tid i hennes värld, helst på röda mattan. Precis som Anna insåg jag att det måste ha varit fantastiskt och skrämmande på en gång. Det var bra att prata med någon som Anna, som har erfarenhet av att uppträda på scen och förstår pressen av att möta publikens förväntningar.

Det kan kännas som att vår sektor är full av attraktiva, självsäkra människor, och du kan behöva ta lite mod till dig för att vara med. Helen tillägger ändå att du ska känna dig bekväm med att dela dina sårbarheter med en annan person.

Anna Stadling Pappa
Anna Stadling Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!