Axel Gordh Humlesjö Familj

Axel Gordh Humlesjö Familj
Axel Gordh Humlesjö Familj

Axel Gordh Humlesjö Familj – Axel Erik Torsten Humlesjö, född 11 februari 1986, är en svensk journalist, debattör och moderator som har varit medprogramledare (programledare) på Debatt i Sveriges Television tillsammans med Stina Lundberg Dabrowski och, på senare tid, Janne Josefsson. Gordh Humlesjö är född och uppvuxen i Näsker, Angered.

Axel Gordh Humlesjö har arbetat som journalist på Metro, frilansskribent och som chefredaktör och USA-reporter för Epigon. Innan Gordh Humlesjö gick med i SVT-programmet Argument hösten 2007, var Gordh Humlesjö medlem i den grundande redaktionen för Macho, där han bevakade Almedalsveckan 2006.

Han debuterade som insändare på Expressens kultursidor den 27 juni 2008. SVT:s “Uppdrag granskning” undersökande journalist Axel Gordh Humlesjö inleder sitt Sommarprat med att säga att han hade ett brott att anmäla. Sedan berättar han om sin lyckliga barndom i en liten by i ngermanland, där hans föräldrar, en veterinär och en barnpsykolog, flydde Stockholms jäkt för ett enklare liv på landet.

Axel Gordh Humlesjös ord hade en djupgående effekt. Vågad, insiktsfull och kraftfull. Det är illa nog att jag jobbar på redaktionen, så tanken på att lyssna på en journalist rage är det sista jag vill göra.
Min motvilja mot mat kan övervinnas snabbt. ag är i tårar 30 minuter in i showen. Skönlitterär författare Axel Gordh Humlesjö. Han sammanväver sakkunnigt sina egna hemska tidigare trauman med de från sin massivt dysfunktionella familj.

Han beskriver att ha blivit misshandlad i ett tält som en liten pojke av en man som han tidigare litat helt på. Beundrad och betraktad som en förebild. En man som kände likadant för Peter Foppa Forsberg som han. Lyssnaren upplever scenen tillsammans med honom när han är i zonen. För mig är förmågan att försvara mig själv obefintlig. Den har ingen hud, är modig och är avgörande. Dela information om allt du har lärt dig eller upplevt upprepade gånger.

Tystnaden från Axel är talande. Ingen annan. Hockeysamhällets normer ingav honom den tron. Frasen “stäng av känslorna, tortera kroppen” kommer från ett japanskt ordspråk. Vad är det, en puck i strumpan? Det finns ingen anledning att bråka. Han är uppvuxen i en machokultur och som hockeypappa befinner jag mig i försvaret och undrar om det verkligen är så illa. Det är jag som tror att mitt barn skulle få självförtroende och disciplin genom att idrotta.

Axel Gordh Humlesjö Familj

Men det gör ingen skillnad. Av den enkla anledningen att Axels perspektiv är väsentligt för denna berättelse. Att vara en liten pojke i en nästan bruten kropp, med allt som trycker på inifrån, kan vara otroligt ansträngande. Det är okej att inte bita, speciellt om du ännu inte har upptäckt att du kan vara en komplett människa med allt vad det innebär.

Tack och lov kommer en ny tränare in i bilden, en som inte håller sig till hockeykoden; plötsligt är råhet inte nödvändigt, och han visar ett annat sätt att vara man. Denna till synes obetydliga handling visar naturligtvis att mogna människor gör hela skillnaden. Det Gordh Humlesjö sa till mig den sommaren har fastnat för mig.

Avsnittet finns tillgängligt för streaming här. Kvällens Missionsrecap diskuterar hur nazisterna från Kärrtorp kopplas till cold case. Axel Gordh Humlesjö tillägger att hans tidigare arbete med fotbollshuliganer och Sverigedemokraterna för Uppdrag granskning förberett honom väl för att hantera dessa kontroversiella ämnen.

Viljan att driva forskningen till dess gränser balanseras av behovet av att överväga potentiella faror. Vi gick inte dörr till dörr och letade efter dessa nazisterna eller försökte ens kontakta dem per telefon om de inte svarade. Enligt Axel Gordh Humlesjö är det inte så ofta det går när man har att göra med politiker eller mäktiga personer.

På grund av ämnets känsliga karaktär (ouppklarade brott begångna av nazister inom Svenska Motståndsrörelsen) fokuserade journalisterna som bevakade kvällens Uppdragrecension i SVT främst på säkerhetsfrågor. Jag skulle inte ha förtroendet att ta mig an det här uppdraget om jag inte jobbat på SVT.
Vad exakt menar du med det?

Säkerhetsåtgärderna och verktygen på SVT är förstklassiga. Det är inget jag skulle ha gjort på min egen tid som frilansare. Inklusive interaktioner med myndigheter har Axel Gordh Humlesjös historia av att skydda personuppgifter varit “ett litet helvete i miniatyr” för familjen. Det har en inverkan på hur man lever. Det är inte det värsta som kan hända mig med tanke på att Janne tar hela rampljuset och är stans modigaste hjälte.

Så när jag först började arbeta med den här recensionen var jag kanske lite naiv. Den nazistiska rörelsen har utvecklats mycket sedan 1990-talet, då medlemmar öppet diskuterade att mörda journalister, afroamerikaner och rasförrädare. De har nu online pre förnuft, offentliga företrädare och enhetlig politik. Det nya är bara smink, enligt Axel Gordh Humlesjö; så småningom stod det klart att det var samma gamla nazister.

De kontaktade Pär berg, PR-sekreterare för Svenska Motståndsrörelsen, för att ställa upp på en intervju med ledningen. De kom till slut överens, men bara om Janne Josefssons hem, där hans identitet skulle vara säkrare, kunde stå värd för intervjun. Vi såg det som en farlig situation. Ifall Janne Josefsson sviker dem behövde de veta var han var.

Nästa sak du visste var att du tänkte på ditt eget hus och dina nära och kära. Den nazistiska rörelsen har en historia av attacker mot och trakasserier av journalister. Axel Gordh Humlesjö, reporter för UG, diskuterade det sexuella övergrepp han utsattes för i händerna på en ungdomsishockeytränare när han var 12 år. Tränaren hotade honom om han sa ifrån, så han höll tyst.

Axel Gordh Humlesjö på Uppdrag Granskning avslöjar att en ungdomstränare utsatte honom för sexuella övergrepp när de campade som barn i dagens Sommar i P1. Axel Gordh Humlesjö var en 12-årig hockeyspelare i ngermanland när händelsen inträffade; han berättade inte om det för sin blivande brud eller sina föräldrar eller syster på ytterligare ett decennium.

Axel Gordh Humlesjö, ämnet för artikeln, hittas av journalisten vara ute på en båt med sin son, som är i samma ålder som Axel var då. De har gett sig ut på havet för att lyssna på programmet lajv tillsammans strax före klockan 13, den tid den sänds på fm-nätet. Axel Gordh Humlesjö hävdar att hans son, trots att han hört historien tidigare, insisterade på att vara med i sändningen med honom för att “han verkar känna sig stolt över sin pappa”.

Varför valde du att dela detta under ett avslappnat samtal under sommaren?

Det här samtalet började i höstas, när jag hade lärt känna Bibi Rödöö, programledaren för Sommar i P1 och Vinter i P1 (reds anm). Det är en bra sed att prata om spända ämnen över sommaren, när livet saktar ner lite. Enligt Axel Gordh Humlesjö kändes det “som ett trevligt sätt att närma sig den här historien” eftersom han personligen har blivit berörd av olika sommarchattar.

I föreställningens prolog förklarar Axel Gordh Humlesjö hur den inledande tveksamheten att ta upp ämnet övervanns. Han ringde till UG-redaktionen efter att ha fått ett tips från en man i ngermanland som sa att hans exfru hade flyttat ihop med en man som dömts för sexuella övergrepp mot minderåriga.

Axel kunde positivt identifiera individen på fotografiet som den man som hade misshandlat honom år tidigare. Han hade berättat för några utvalda av sina UG-kollegor om sommarprogrammet i förväg, men inte alla. Textversion av Axel Gordh Humlesjös sommarschema Här är Axel Gordh Humlesjös Sommarprogrammet med engelska undertexter. Efter 30 dagar från den första sändningen den 20 augusti är texten fortfarande tillgänglig.

Under de första månaderna 2011 flög jag in på Landvetter flygplats i Göteborg med författaren Janne Josefsson. Vi har precis kommit tillbaka från rapportering i USA. Jag har precis börjat göra SVT Uppdrag granskning och jag är 25 år. Vi besökte det som förmodligen är det största pedofilfängelset i världen.

Kaliforniens öken är hem för ett enormt fängelse för sexualförbrytare. Män som har våldtagit barn och sannolikt aldrig kommer att befrias har varit mitt ibland oss. TV1-reportaget kommer att handla om hur den amerikanska modellen är mer krävande än den svenska. Här får pedofiler korta termer och släpps sedan ut i samhället, där de med stor sannolikhet kommer att begå brott igen.

När programmet äntligen sänds några veckor senare kommer jag att vara på SVT Göteborg och jobba i samma öppna kontorslayout som alltid. Dagar som idag, när vårsolen strömmar in genom Kanalhusets fönster likt ett glasfartyg som lagt till vid Hisingens kajkant, kan jag inte tänka mig att jobba på något vackrare ställe.

Axel Gordh Humlesjö Familj
Axel Gordh Humlesjö Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!