Cassiopeia Artist Barn

Cassiopeia Artist Barn
Cassiopeia Artist Barn

Cassiopeia Artist Barn – Moa Anna Maria Carlebecker Forssell, mer känd som Cazzi Opeia, är en svensk DJ, musiker och kompositör. Med fyra miljarder streams och över 20 miljoner skivförsäljningar är Melodifestivalens debutant Cazzi Opeia ingen slarv. Trots sitt 33-åriga artistnamn, Moa Carlebecker, har hon haft mer än bara listframgångar och utmärkelser.

Sjuk och berövad dog konstnärens farbror Johannes Brost. Cazzi Opeia, du nämner att han är lite förvirrad. Kanske inte så ovanligt. I de vidsträckta svenska lagren är Moa Carlebecker inte den mest kända sångerskan eller låtskrivaren. Hon kan vara mer framgångsrik än de flesta, men det är bortom saken.

Över 30 Hot 100 nummer ett i Korea och Japan kan tillskrivas Cazzi Opeia. Samarbeten med superstjärnor från den asiatiska K-pop-scenen inklusive Enhypen, BTS, Red Velvet och NCT 127 har drivit henne till positionen som den mest efterfrågade låtskrivaren inom fenomenet. Hits som “Batman & Robin”, “Wild Ones” och “RICH” finns på listan. Resultatet är de häpnadsväckande 20 miljoner album som sålts i påtaglig form. Det har varit 1,5 miljarder visningar och 4 miljarder streams på YouTube.

Cazzi Opeia har fått beröm för sina anmärkningsvärda prestationer

Förutom att få ett hedersomnämnande av den svenska regeringen för deras särskilt anmärkningsvärda bidrag till internationaliseringen av svensk musik, fick Cazzi Opeia medaljen för Årets internationella framgång vid 2021 års Music Publishers’ Awards Gala. Hon sa till Musikindustrin, “Det känns helt fantastiskt!” på frågan om hennes soloframträdande av “I Can’t Get Enough” i Melodifestivalen.

Mello, det är konstigt att tänka på att du nu är en del av denna vackra kärleksbubbla. Jag ser fram emot det med spänning. Det ska bli kul att återvända till scenen efter fyra års uppehåll från mina konstnärliga sysslor. Jag tog lite tid från att vara artist för att koncentrera mig på mitt jobb som K-pop-låtskrivare och för att återupptäcka kärleken jag hade för mitt Cazzi Opeia-projekt.

Cassiopeia Artist Barn

Jag kände att elden tändes igen dagen vi skrev “I Can’t Get Enough”. Texterna skrevs i ett hotellrum, och jag överdriver inte när jag säger att en våg av intensiva känslor sköljde över mig i samma ögonblick som den var klar. Efter att ha funderat lite på det bestämde jag mig för att det här är en låt som jag stolt kan hävda som min egen och spela live. Efteråt hjälpte kosmos resan. Familjen Opeia är välkänd, men Cazzi är inte den enda.

Johannes Brost, den bortgångne skådespelaren, var hennes farbrors systerdotter. Hans framträdanden som den skurkaktiga bartendern Joker i “Rederiet” och den heroiska hjältinnan Janne i “Avalon” gav honom svenskarnas tillgivenhet och gav honom ett platinamärke. 2018, omgiven av sina nära och kära, dukade han under för en malignitet i halsen.

Johannes Brost försvann nyligen från synen. Han tog en paus från inlägg på Instagram. Skådespelaren meddelade Expressen att han valt att inte diskutera sin sjukdom mer när de var i kontakt. Det var Johannes Brost som var Cazzi Opeias morbror. Han bokade tid hos läkaren efter att han gått ner 16 kilo.

Min styrka minskade gradvis. Jag tappade ett ton pund. Jag kunde inte kontrollera min hunger. Jag vägde inte mer än 51,5 kilo, deklarerade han i augusti samma år. Ett näringsdropp gavs till honom på grund av hans extrema svaghet. Johannes Brost berättade att Gunde Svan hade begärt att han skulle få medicinsk hjälp under inspelningen av “Fångarna på fortet” i en intervju med Cancerinformation.nu.

Jag som alltid haft järnkondition fick gå vila på dotterns studentmottagning. Vid min efterföljande ankomst till “Fångarna på fortet” gav Gunde mig en ogillande blick och insisterade på att jag skulle besöka en läkare. Johannes Brost planerade en operation. Det skedde inte. Kampen slutade när han var 71 år gammal. Då var hans kontosaldo 400 kronor.

Idol var Cazzi Opeias tävling för tretton år sedan

Redan vid tjugoett års ålder gjorde hon ett framträdande i TV4:s “Idol” 2009. Påstår sig ha dyslexi och “att vara hemsk på att laga vegetarisk mat”, nämndes artisten i kanalens program.

Din lägenhet går tillbaka till tidigt 1900-tal. Berätta för mig vad du tycker

Jag och min pojkvän kallar Midsommarkransen för vårt hem. Vår lägenhet är på 40 kvadratmeter. Med sin gröna kakelugn andas det mys. Boendet är rymligt och innehåller ett sovrum, ett TV-rum, ett kök, ett badrum, en stor toalett och en hall. Att krypa är kul. Frågan om “Var är ditt slott?” kom upp under min intervju med New York Times. Det har blivit fyra miljarder spelningar av min K-popmusik.

Mitt liv är bra som det är, men du kan anta att jag är ett troll med mycket pengar och köper alla varor.
Förutom hennes ambition att vara “Frisk, glad och framgångsrik” om fem år, informerade hon mig om att hon är hemsk i geografin. Klart att det var läget. Melodifestivalen har en speciell plats i mitt hjärta.

Showen har varit en av mina favoriter sedan jag var liten, och jag lyssnar fortfarande på mycket av musiken från den när jag var tonåring. Du utvecklar en årlig crush på en musik som slutar på repetition efter spelning. För mig utstrålar Mello en känsla av trygghet. Enligt Cazzi Opeia, som har bott utomlands sedan en tid tillbaka, får de att känna sig som hemma genom att lyssna på Mello i soffan, som hon berättade för Musikindustrin.

En av de mest framstående K-pop-låtskrivarna är Moa “Cazzi Opeia” Carlebecker. Mellan sina 26 Billboard-singlar har hon samlat på sig fyra miljarder lyssningar. Hon och hennes sambo njuter av en härlig tillvaro i en uppsättning från sekelskiftet. Här konstruerar hennes make gitarrer i köket medan hon arbetar i sin studio i vardagsrummet. Att gå in i Melodifestivalen som tävlande med singeln “I can’t get enough” var en spännande divergens.

Moa Carlebecker föddes av Bengt Evert Carlebecker och Anna Forssell Skanåker och tillbringade sin barndom i Eksjö och Växjö. Mamman spelar trummor och pappan undervisar i musik. Hon var styvdotter till skytten Ragnar Skanåker och flyttade till Växjö med sin mamma när hon var liten. Hon har flera släktingar i familjen Forssell: musikern Tomas Forssell, skådespelaren Johannes Brost, författaren Sven Forssells barnbarn och programledaren Gry Forssells kusin.

Professionell musikkarriär

Hon tävlade i Idol 2009 på TV4, men hon tog sig inte förbi kvalomgången. Hennes genombrottslåt från 2010, “I belong to you”, och hennes efterföljande cover av “Judas” av Lady Gaga bidrog båda till att göra henne berömmelse. Hon har uppträtt som sångare för samlingen Female DJ Revolution och har även släppt musik under sitt eget namn, Cazzi Opeia.

Hon började skriva fler låtar för andra artister, inklusive koreanska K-pop-grupper omkring 2016. Den koreanska gruppen Red Velvets 2017 singel “Peek-A-Boo” använde hennes sång och var en enorm smash. Den här låten skrevs tillsammans av Jonatan Gusmark och Ludvig Evers från Moonshine, ett låtskrivarteam, och Ellen Berg från Sunshine, en låtskrivarduett.

Hon har behållit sin fantastiska karriär som låtskrivare för den koreanska K-pop-scenen och arbetat med företaget EKKO Music Rights. Carlebecker sjöng “I Can’t Get Enough” i Melodifestivalen 2022 medan han uppträdde som Cazzi Opeia. Hon tog sig till semifinal (tidigare kallad Second Chance) efter det tredje heatet. Till slut nådde Cazzi Opeia finalen och hamnade på nionde plats.

Hon skrev tillsammans med Alexa låten “Wonderland” 2022, året då hon vann American Song Contest. “Tattoo”, framförd av Loreen och utsedd till vinnare av Eurovision Song Contest 2023, skrevs tillsammans av Cazzi Opeia. Hennes bidrag från Melodifestivalen 2024, “Give My Heart a Break”, gick direkt till finalen från tävlingens tredje omgång.

Carlebecker tog sig också till finalen i samma tävling med Jacqlines “Effortless”, som hon var med och skrev. Hon spelade i TV4:s “Idol” 2009 när hon bara var 20 år gammal. Påstår sig ha dyslexi och “att vara hemsk på att laga vegetarisk mat”, nämndes artisten i kanalens program. Förutom hennes ambition att vara “Frisk, glad och framgångsrik” om fem år, informerade hon mig om att hon är hemsk i geografin. Klart att det var läget.

Melodifestivalen har en speciell plats i mitt hjärta. Showen har varit en av mina favoriter sedan jag var liten, och jag lyssnar fortfarande på mycket av musiken från den när jag var tonåring. Du utvecklar en årlig crush på en musik som slutar på repetition efter spelning. För mig utstrålar Mello en känsla av trygghet. Enligt Cazzi Opeia, som har bott utomlands sedan en tid tillbaka, får de att känna sig som hemma genom att lyssna på Mello i soffan, som hon berättade för Musikindustrin.

Cassiopeia Artist Barn
Cassiopeia Artist Barn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!