Christine Meltzer Längd

Christine Meltzer Längd
Christine Meltzer Längd

Christine Meltzer Längd – Den svenska TV-värden, komikern och skådespelerskan Christine Meltzer Lind kom till denna värld i Viksjö, Järfälla, den 4 december 1974. Meltzer har blivit utsedd till Sveriges roligaste kvinna för sina skådespeleri och komiska roller, och hon har varit värd för flera produktioner. I succésketchshowen Hey Baberiba, skapad av Peter Magnusson och David Hellenius, blev hon känd för att ha spelat svenska kändisar som Pernilla Wahlgren och drottning Silvia.

Friday All Week var en ny sketchshow som inkluderade de tre efter Hey Baberiba, tillsammans med andra komiker. Meltzer började sin programledarkarriär 1997 hos TV4:s Lattjo Lajban. Efter det var hon värd för ytterligare program för TV4 inklusive Singel och När och fjerran, samt Popstars för Kanal 5. Utöver filmen Sommaren med Göran har Meltzer medverkat i bland annat Ett gott parti och Det sociala spelet.

Medan Måns Zelmerlöw och Dolph Lundgren samarbetade med Melodifestivalen vintern 2010 blev hon programledare för Dansbandskampen i SVT hösten samma år. Hon delade priset för årets kvinnliga programledare på Kristalengalan 2015 med Carina Berg. Sommar i P1 var ett sommarradioprogram som Meltzer var värd tillsammans med andra 2010.

Personlig biografi

Viksjö, i Järfälla kommun, är där Christine Meltzer är född och uppvuxen. Hon skrev in sig på Calle Flygare Teaterskola med avsikten att bli skådespelerska, men hon ändrade sig och är nu gymnasielärare. Ida-Lova Lind är ett av Meltzers två barn från ett tidigare äktenskap.

Hej Baberiba och början på min karriär (1997–2006)

Meltzer började sin programledarkarriär 1997 hos TV4:s Lattjo Lajban. Att bli tilldelad “veckans brud” skänktes henne under samma år som hon gjorde sin tv-värddebut. Dessutom var hon och Tobbe Blom tillsammans med programledare för barnföreställningen Gomårr. Hon var värd för två TV4-program 2001: Singel, ett dejtingprogram, och När och fjerran, ett reseprogram.

Säsong tre av Popstars, som debuterade på Kanal 5 den 3 september 2002, var Meltzers första som programledare. Till krogshowen Så pas på Blue Moon Bar 2004 var Meltzer, Hellenius och Peter Magnusson alla inblandade. Nyhetsartikeln från idag beskrev Meltzer som “något sällsynt på svenska scener: en ung tjej som kan och vågar tappa den vackra filten och vara rolig.”

Christine Meltzer Längd

Meltzer spelade tillsammans med Magnusson och Hellenius i TV4:s sketchkomediserie Hey Baberiba 2005. Enligt MMS (Mediamätning i Skandinavien) såg 702 000 personer invigningsavsnittet som sändes den 4 februari 2005. Vicky Silvstedt, Darin, Queen Silvia och Pernilla Wahlgren var bland Meltzers mest anmärkningsvärda imitationer.

Meltzer “hade initialt ingen aning alls om att Silvia skulle vara Silvia” när de planerade att håna kungafamiljen. Hon hittade några idéer i kungafamiljens semesterprogram. För sin skildring av Silvia utsågs Meltzer till årets roligaste dam 2006 av Damernas Värld. På Gaygala 2006 nominerades hon också till årets TV-personlighet.

Som kung Carl XVI Gustaf uttryckte det i en intervju med tidningen Chef, “Det är inte så roligt att dagen efter att vi blivit hånade i tv, att ställa upp i något sammanhang och hålla ett allvarligt föredrag.” Han kritiserade kungafamiljens imitationer. I samma ögonblick som du dyker upp börjar en uppsjö av barn skratta okontrollerat. Om din avsikt var att göra narr av oss, då har du uppnått ditt mål.

Imitationerna var inte grymma, enligt Meltzer, men “man måste göra narr av dessa människor.” Fyra säsonger senare, i december 2006, fattade Meltzer och resten av Hey Baberiba-teamet beslutet att “gå vidare och göra något annat.” Enligt Meltzer “hade det varit väldigt roligt” även om “personligen inte kunde ta det här med parodier längre.”

Hey Baberiba tog emot priset för bästa komediprogram på Kristalengalan 2007 och Aftonbladet TV-pris för bästa komediprogram 2006. Meltzer spelade tillsammans med Hellenius och Magnusson i den svenska dubben i februari 2006 av Disney-bilden Little Chicken.

Lansering och första framträdande på biografer (2007–2009)

Meltzer hade ett framträdande i pilotavsnittet av Thank God i mars 2007. Showen inkluderade improviserade teatertävlingar där olika individer tävlade mot varandra. Enligt en Expressen-recensent hyllades Meltzer som “en helt unik metodskådespelarekomiker” och hennes presentation ansågs vara den finaste av sessionen.

Meltzer spelade tillsammans med Loa Falkman, som porträtterade partiordföranden Theo Rosén, i höstens komediserie Ett gott parti 2007 som pressekreterare Paula. När Meltzer jämförde serien med Hey Baberiba, karakteriserade Meltzer den som “något nytt” i oktober 2007. Hon spelade rollen som en gravid kvinna sedan hon själv var gravid våren 2007 när avsnittet spelades in.

När den debuterade den 4 oktober 2007 ställde 846 000 personer in för att se den, vilket gjorde den till TV4:s mest populära program den dagen (enligt MMS). Meltzer utsågs till Sveriges roligaste kvinna i 2007 av Aftonbladet. För Friday All Week, en sketchserie som hade premiär i oktober 2007, slog Meltzer sig ihop med Hey Baberibas Magnusson och Hellenius än en gång.

Bland 995 000 personer som ställde in för att se debuten den 5 oktober 2007 är siffrorna inne enligt MMS. Det var fler komiker och speciella gäster än i Hey Baberiba. Tre gäster som också deltog i sketcherna var värdar för varje sändning. Två säsonger av programmet sändes, med det sista avsnittet som sändes i december 2008.

Meltzer, Lasse Berghagen, Lasse Kronér och Jessica Marberger deltog i semestershowen Det är jul i vårt hus på Grand Hôtel i Stockholm 2007. “En kombination av artister som vi tyckte passade bra” var vad Berghagen och Kronér sökte när de konceptualiserade showen, och Berghagen hävdade att Meltzer förkroppsligade “mycket humor som hon visade i flera sammanhang.” Enligt Dagens nyheter fick föreställningen kritik.

The Social Game var en frågesport sommaren 2008 med Meltzer, Hellenius och Felix Herngren. Båda lagen tränades av Meltzer och Herngren, med Hellenius som värd. Att lösa samhällsproblem var målet för lagen, som inkluderade lagkaptenerna och två inbjudna gäster. Det fanns åtta avsnitt av serien som började den 6 juli 2008.

Det var 552 000 tittare till premiären, men den siffran sjönk till 366 000 för den sista showen när intresset avtog. The Producers, en föreställning av Meltzer, ägde rum på Stockholms Chinateatern i september 2008. Det var hans musikaliska debut. I den kåta blondinen Ullas roll spelade hon tillsammans med Claes Malmberg.

Pernilla Wahlgren ersatte Meltzer i rollen hösten 2009 under föreställningen på Göteborgs Lorensbergsteatern sedan Meltzer tvingats dra sig ur på grund av personliga skäl. Meltzer var värd för den årliga frågesporten Årets TV-tittare i januari 2009. I detta program svarade studiogäster på frågor om händelser som utspelade sig på tv år 2008.

Genom att skicka in sina svar via sms kan tittarna också tjäna en plats i den slutliga. 5–8 januari sändes piloten och den 12 januari sändes seriefinalen. Sommaren med Göran, regisserad av Peter Magnusson och utspelar sig 2009, hade även Meltzer i en biroll. Staffan Lindberg, som också regisserade Hey Baberiba, styrde bilden och Magnusson skrev manus. Filmens premiär ägde rum den 27 juli 2009 på Ringoletto i Stockholm, efter produktion som startade i augusti 2008.

Från 2010 och framåt, Melodifestivalen

Christine Meltzer, Måns Zelmerlöw och Dolph Lundgren tillkännagavs som programledare för Melodifestivalen 2010 i november 2009. “När jag fick frågan om Melodifestivalen visste jag inte om tanken var att jag skulle sjunga eller spela en sketch”, berättade Meltzer. Dagens Nyheter. Men jag visste från håll att detta var mitt kall. Komediförfattarna Edward af Sillén och regissören Daniel Réhn tog värme för manuset.

Men Sillén och Rehn hävdar att alla som umgicks med dem var ganska trevliga. Vissa har kritiserat Meltzer och citerat henne som “en tidvis lysande komisk skådespelerska, men i rollen som programledare störs man lätt av de livliga gesterna” (Jan Olov Andersson, 2016). Meltzer sa som svar på kritiken “Det är en del av ens åsikt och tänkande om Melodifestivalen.”

Många människor är på vår sida, och vi är glada. 2010 års Eurovision Song Contest var värdar av Meltzer och Edward af Sillén, två svenska förståsigpåare. En av fem medlemmar i domarpanelen som bedömde och godkände alla bidrag till Eurovision Song Contest 2011, hon dök upp i SVT-programmet Before the Grand Final.

Meltzer var med i ett TV3-avsnitt av Blåsningen i januari 2010. Radioprogrammet Sommar i P1 visade henne som sommarvärd den 19 juli 2010. Under samma sommar gjorde hon ett framträdande på Skärgårdsteatern i Fjäderholmarna i komedin Har du fest eller? vid sidan av Henrik Hjelt m.fl.

Radioprogrammet Sommar i P1 visade henne som sommarvärd den 19 juli 2010. Under samma sommar gjorde hon ett framträdande på Skärgårdsteatern i Fjäderholmarna i komedin Har du fest eller? vid sidan av Henrik Hjelt m.fl. Välkommen tillbaka, sketchkomediserien på TV4, har börjat spelas in i juni 2009, enligt Aftonbladet.

Meltzer porträtterar tre karaktärer i serien: Ingegerd, en sekreterare, Louise, en leksaksavdelning och en rökare – allt utspelar sig i ett varuhus. Anarki i den “mansdominerade komedivärlden” fungerade som inspiration för showen. Showen leds av Staffan Lindberg och har enbart kvinnliga komiker. Serien hade premiär den 22 september 2010, istället för den planerade vårpremiären 2010. Totalt gick tio avsnitt ut.

Christine Meltzer Längd
Christine Meltzer Längd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!