Clint Eastwood Död

Clint Eastwood Död
Clint Eastwood Död

Clint Eastwood Död – Den amerikanske skådespelaren, regissören och producenten Clint Eastwood föddes Clinton Eastwood, Jr.Han har vunnit fem Oscarspriser, inklusive priset för bästa regissör för sitt arbete på The Merciless.

Biografi

Prairie (Rawhide i originalet; 1959–1966) var Eastwoods genombrottstv-program, och mannen han spelade flyttade så småningom in i ett större hem. Innan dess medverkade Eastwood i lågbudgetfilmerna The Monster Takes Revenge (1955) och The Venom Spider (1955). For a Fistful of Dollars var Sergio Leones så kallade spaghettiwestern lika framgångsrik. För några dollar mer och The Good, the Bad, and the Ugly kom ut efter det.

Eastwood porträtterade den egoistiska och aggressive San Francisco-polisen Harry Callahan i filmen Dirty Harry från 1971. Ytterligare fyra omgångar kom ut efter det. Sudden Impact (1983), den fjärde Harry-bilden, var den mest framgångsrika. Nightmare (Play Misty for Me) var Eastwoods första film som regissör, släppt 1971. Eastwoods film från 1992 The Unforgiven var också en kritisk och kommersiell triumf. Nio Oscars har skickats in för filmen, inklusive bästa film och bästa regi.

Efter The Merciless började Eastwoods rykte som filmskapare stiga, och han fortsatte med stora framgångar med 1993:s A Perfect World och 1995:s The Bridges of Madison County. Han har också medverkat i filmer som In the firing line (1993) och Space Cowboys (2000), där han spelade rollen som en äldre machoman. Totalt delades fyra Oscars ut 2005 för hans arbete med Million Dollar Baby. Hans näst mest inkomstbringande film, Gran Torino (2008), har inbringat cirka 270 miljoner dollar i mars 2009.

Politik

1986 sysslade Eastwood med kommunal politik och var den partipolitiska borgmästaren i Carmel-by-the-Sea, staden han växte upp i. Den tonåriga Eastwood blev registrerad republikan före presidentvalet 1952 , men han har därefter svängt fram och tillbaka mellan partier och stöttat demokrater som Gray Davis och republikaner som Mitt Romney. Som han uttryckte det, “Lämna människor ifred och låt dem leva som de vill” är kärnan i hans frihetliga världsbild. Så han identifierar sig inte med den konservativa ideologin heller. Just nu är han officiellt en libertarian.

Clint Eastwood Död

Personlig historia och uppväxt

Clinton Eastwood Sr. (1906-1970) och Ruth (född Runner, gifte om sig med Wood, 1909-2006) födde Eastwood i San Francisco. Båda föräldrarna var anställda i arbetskraften; fadern som produktionsledare för Georgia-Pacific och mamman som anställd på IBM. Omkring 1940 flyttade familjen, som innefattade en yngre syster, till Piemonte.

1953 knöt Eastwood ihop med Maggie Johnson, men föreningen var stenig och paret tillbringade regelbundet tid ifrån varandra. Roxanne Tunis var kvinnan som Eastwood hade en affär med som resulterade i att Eastwoods första barn föddes 1964. Efter att ha gift sig fick han och hans fru två barn innan de separerade 1984.

Eastwood och Sondra Locke började dejta i mitten av 1970-talet och höll ihop i cirka 14 år. De gjorde flera filmframträdanden tillsammans. De var barnlösa i sitt äktenskap. Han fick också ett barn med Jacelyn Reeves, skådespelaren Scott Eastwood, från ett tidigare förhållande. Han dejtade skådespelerskan Frances Fisher ett tag i början av 90-talet.

Efter att ha dejtat ett tag knöt han äntligen knuten med Dina Eastwood (född Dina Ruiz 1965) 1996. Deras separation slutfördes 2013. Mellan 1954 och 1996 fick Eastwood åtta barn med sex olika kvinnor.

Vinnarna och de nominerade

Först efter att The Merciless nominerats till nio Oscars och vunnit fyra 1993 blev Eastwood äntligen erkänd som regissör. Ändå har han varit aktuell för Guldpalmen tidigare.

Filmografi

Under loppet av sin karriär har Eastwood agerat i, regisserat, producerat eller komponerat musik till mer än 50 filmer. Han har också varit med i ett antal TV-program, inklusive huvudrollen i Rawhide. 1971 regisserade han sin första långfilm och 1982, med Firefox, debuterade han som filmproducent. I verkligheten hade han dock varit medproducent ända sedan Häng dom högt 1968 (även om hans namn inte fanns med i sluttexterna).

Eastwood har också arbetat som musiker, låtskrivare och textförfattare i filmbranschen. Majoriteten av Eastwoods filmer finns i kategorierna western, action och drama. Box Office Mojo uppskattar att Eastwoods filmer har tjänat 1,68 miljarder dollar bara i USA. Siffran går ut på nästan 3,7 miljoner dollar i genomsnitt.

Återgå till filmskapande för Clint Eastwood. Produktion av det juridiska dramat “Juror no. Han skulle ha varit 93 år då. Warner Bros. är enligt uppgift i samtal med Nicholas Hoult och Toni Collette för att spela i projektet. Manuset, skrivet av Jonathan Abrams, följer en jurymedlem som får veta att han kan ha varit inblandad i ki

lling av offret under en mordrättegång

Cry macho, ett västerländskt drama som släpptes 2021 som Eastwood regisserade och spelade i, var hans sista bild. I en intervju med Associated Press 2014 tillskrev Eastwood sin långa karriär till det faktum att han “aldrig släppte in den gamle mannen”. Det finns ett oändligt antal berättelser som väntar på att berättas. Alla åldrar, från 21 till 81, är acceptabelt.

Enligt Variety har Lennie Niehaus, kompositören ansvarig för partituren till flera av Clint Eastwoods mest hyllade filmer, gått bort. Den nästan 60-åriga karriären för Lennie Niehaus började med att han spelade altsax. Innan han började spela in filmer, sysslade han med musikarrangemang och spelade in flera album med sina egna jazzkompositioner.

Under Koreakriget spelade Lennie Niehaus och hans jazzband på en bar på en armébas där skådespelaren/regissören Clint Eastwood arbetade. Eastwood arbetade med kompositören Lennie Niehaus på partituren för många av filmerna han var med i som både skådespelare och regissör.

Filmer som “The Merciless”, “Bird” och “The Bridges of Madison County” är bland de mest kända exemplen på denna genre. Då och då kommer en revolutionerande ny teknik in i allmänhetens medvetande och föranleder omfattande mediebevakning. De senaste innovationerna inkluderar blockkedjesystem, autonoma fordon och virtuell verklighetssystem.

Sedan i höstas, när företaget Open AI släppte sin textrobot Chat GPT, har förkortningen AI funnits överallt. Finns det någon anledning att tro att det skulle bli annorlunda den här gången? I så fall, vad skiljer AI-hypen från spänningen kring andra nya teknologier? Då och då kommer en revolutionerande ny teknik in i allmänhetens medvetande och föranleder omfattande mediebevakning.

De senaste innovationerna inkluderar blockkedjesystem, autonoma fordon och virtuell verklighetssystem. Sedan i höstas, när företaget Open AI släppte sin textrobot Chat GPT, har förkortningen AI funnits överallt. Finns det någon anledning att tro att det skulle bli annorlunda den här gången? I så fall, vad skiljer AI-hypen från spänningen kring andra nya teknologier?

Med den här sista filmen slutar Clint Eastwood. Clint Eastwood, en legend inom filmbranschen, överväger enligt uppgift att gå i pension. Eastwoods karriär, som har sträckt sig över sex decennier och där han medverkat i eller regisserat ett femtiotal filmer, närmar sig sitt slut. Hans ryktade slutprojekt produceras på Warner Bros., där han har arbetat i många år (DiscussionFilm).

Eastwood har arbetat med företaget ganska länge nu och regisserat flera filmer för dem, inklusive Sully, American Sniper och Richard Jewell. Hans senaste bild, “Cry Macho”, fick en negativ recension av vår MovieZine-kritiker och debuterade på HBO Max en månad efter sin biodebut. Enligt rykten har titeln “Juror #2” valts till hans kommande och sista bild.

Huvudpersonen i berättelsen är en jurymedlem i en mordrättegång som kommer att misstänka att han kan ha varit ansvarig för offrets död och måste bestämma sig för om han ska ljuga för juryn för att undvika fällande dom eller för att berätta sanningen och överlämna sig själv. Det blir Eastwoods 40:e bild som regissör. Det finns för närvarande inga skådespelare eller releasedatum för projektet. Men vi hoppas också att Eastwood, som snart fyller 93, får vila lite.

Clint Eastwood Död
Clint Eastwood Död

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!