Jordgubben Död

Jordgubben Död
Jordgubben Död

Jordgubben Död – Efter att ha träffats för mer än 30 år sedan blev damerna snabba vänner. Inte en, utan två nunnor. Den andra dog efter att ha blivit mamma till en ökänd gangster i Sverige. Syster Karin konstaterar att mordet är så ondskefullt att det är omöjligt att begripa. Mordet på den 58-åriga Uppsalakvinnan skedde i hennes hus den 6 september 2017.

Det dödliga skottet träffade henne när hon stod nära det öppna fönstret i vardagsrummet. Rawa Majid, mer känd som “Kurdish Fox”, och hennes son Ismail Abdo, med smeknamnet “Strawberry”, bråkade. Mor till Strawberry var denna kvinna. En våldsspiral utan motstycke i svensk kriminalhistoria började med Strawberrys mammas död.

“En trygg och varm person”

Mordet har upprört syster Karin i Alsike-klostret väster om Uppsala. Sedan 1960-talet har klostrets systrar gett hjälp till flyktingar och andra marginaliserade individer. Det här stället har varit syster Karins hem sedan 1983. Hon blev nära vän med en kvinna hon träffade i slutet av 1980-talet. Hon och hennes familj flydde det krigshärjade landet Libanon.

Enligt syster Karins intervju med podcasten Aftonbladet Krim var familjen skadad och utsliten, men de var generösa, snälla och älskade. Enligt syster Karin är hennes muslimska bekant en kär mamma som offrar allt för sina barn. Hennes exempel var verkligen inspirerande. En vänlig, artig och fast invandrare från Sverige.

Har haft kontakt i alla år

De bodde i Alsike-klostret ett tag innan de bosatte sig i Sverige. De etablerade en handel med frukt och grönsaker. Nunnorna som hjälpte familjen under deras första vistelse i Sverige var människor som familjen aldrig skulle glömma. Under åren höll de kontakten och uttryckte sin uppskattning på många sätt. Deras grönsaksdelning var vanligt här. Enligt Karin, vår syster, brukade vi ha middagsbjudningar där vi pratade om allt möjligt.

Jordgubben Död

Enligt syster Karin är familjen ärlig och pålitlig. Men Ismails barn tog en annan väg. Han blev känd som “Jordgubben” efter att ha blivit den ökända gangstern Kurdish Fox betrodda medarbetare. Först från hans barndom minns jag honom; förutom det vet jag ingenting om honom. Hans familj hörde sällan av sig efter att han gick fel eftersom han undvek dem. Enligt Karin var de inte relaterade till hans olagliga verksamhet.

dog i sin bostad

Hans familj kommer fortfarande att känna av effekterna av Ismail Abdos olagliga beteende. Mordet i september ska ha orkestrerats av olika falanger inom nätverket Foxtrot, som det står i åtalet. Brottet ska ha begåtts av två unga män, 15 och 20 år.

Begravningen var vårt sista möte

För några månader sedan, på syster Mariannes begravning, såg syster Karin sin vän för sista gången.
Mamman och hennes två små barn hyllade den äldre nunnan som hade välkomnat dem trettio år tidigare när de kom. Varenda sak med detta är deprimerande. Att en idiot sitter och beordrar en grupp förlorade ungdomar att fly till en annan stad och mörda en gammal dam. Syster Karin tycker att det är ett tecken på samhällsproblem att kompisens son blev gängmedlem.

Inte ens de rikaste hushållen i det moderna Sverige är immuna mot detta. Det får inte bli så att unga blir grova lagöverträdare. Andra människor i samhället behöver ta steget upp och fungera som förebilder för dem. När det gäller fängelser är det värdelöst. Mordet på Ismail “Strawberry” Abdos mamma och efterföljande händelser är föremål för den senaste upplagan av podden Aftonbladet Krim.

Den hittills allvarligaste våldsvågen i Sveriges gängmiljö började i höstas med mordet på Ismail “Jordgubben” Abdos mamma i Uppsala. Den före detta Foxtrot-toppens mamma är allt, enligt ett ögonvittne som pratade med utredare strax efter händelsen. Mordutredningen har avslutats och fem personer åtalades för inblandning i mordet på torsdagen. Mordet som inträffade förra året på kvällen den 7 september drev Foxtrot-konfliktens nivå av brutalitet till oöverträffade höjder.

Mamman till förre Foxtrotmästaren Ismail Abdo, en kvinna i sextioårsåldern, sköts dödligt i sitt hem i Uppsala. Efter avslutad utredning om mordet väntas fem personer åtalas på torsdag. Åtal för mord har väckts mot två personer: en man i 19-årsåldern och en ungdom i 15-årsåldern. Mord, grovt vapenbrott och grovt vapenbrott är bland anklagelserna mot andra personer.

Hemma var pappan

Den 7 september, medan Ismail Abdo var hemma, inträffade ett mord. Efter att ha masserat sin fru på kvällen försökte han fånga några zzz’s på soffan innan han gick ut för att jobba nattskiftet, enligt hans konto under förhör. Han upptäckte sin frus livlösa kropp några meter från ett öppet fönster, där hon njöt av en nyph av frisk luft, när han vaknade vid etttiden på morgonen. Först var han orolig för att hon hade drabbats av en hjärtattack.

Efter att han kallat på hjälp kom ambulanspersonal och bekräftade att hon hade dött av en skottskada i bröstet. Maken kämpade med att bearbeta de fakta som han fick på sjukhuset. Inte heller hade han hört skottlossning; han hade förblivit sömnig. Efter att ha pratat med polisen uttryckte han sin övertygelse om att hon inte hade blivit attackerad eller mördad.

Via sms utfärdade Ismail Abdo en varning

Det fanns ingen koppling mellan gängkriminalitet och Ismail Abdos mamma, som blev ostraffad.
I förhör har flera anhöriga vittnat om att Ismail Abdo, direkt efter Gränbymordet, kontaktade dem i panik och skickade SMS-varningar. Jag fick ett meddelande från min kusin som sa åt alla att lämna huset, så jag bad dem att upprepa sig. Dessutom är det absolut nödvändigt att alla individer flyttar. Enligt vad min kusin skrev är min syster i fara.

Min kusin heter Ismail. Just nu är han i Turkiet. Upprinnelsen till Foxtrot-konflikten i Turkiet i september förra året har beskrivits i andra artiklar av Expressen. I de tidiga stadierna av utredningen efter mordet på Ismail Abdos mamma hävdade ett antal av hans icke-kriminella släktingar att de hade blivit informerade om att hotet mot dem härrörde från fejden mellan Ismail Abdo och Rawa Majid.

Uppsala såg gripandet av två personer

Två personer greps under en polisrazzia mot ett lägenhetshotell i Uppsala dagen efter mordet på Ismail Abdos mamma. Anklagelser om mord pågår för närvarande mot samma personer. Boråsbarnet, som var 15 år vid tiden för häktningen, avslöjade att en kriminell organisation hade skrämt honom. Medan han förhördes sa han: Jag hade varit involverad i detta nätverk. Även om jag hade betalat för deras narkotika, hade jag inte gett dem några av mina egna pengar.

Efter det började de skrämma mina nära och kära och mig. Enligt uppgift har han blivit tillsagd av nätverkets “ledare” att träffa den andra mordmisstänkte, en 19-åring, i Uppsala. Jag åkte på rälsen till den platsen. Jag kom till hotellet eller lägenheten. Mannen och jag träffades. Jag fick pistolen av honom. Han bad mig följa med honom, men jag avböjde. Han hotar mig och drar pistolen. “Jag kommer att eliminera dig eller dina nära och kära”, hotar han.

Efter det fortsatte vi till den platsen. Inte heller jag avlossade ett skott; Jag bar inte ens en pistol. Misstänkt för medverkan till mordet på Ismail “Jordgubben” Abdos mamma i Uppsala förra året har fem individer åtalats. En 19-åring och en 15-åring har kopplats till skottdöden via DNA, enligt åklagaren. Polisen planerar nu repressalier. En kille, nu 20 år, och en pojke, nu 15 år, är båda efterlysta för mord och grova vapenbrott.

En av de mordmisstänkta, som är äldre, ska utvisas, enligt åklagaren. Ungdomarna åkte på elmoped till platsen där mordet skedde, där de ska ha packat vapen och, med största sannolikhet, en ljuddämpare. Åklagare Erik Grönvall uppgav vid torsdagens presskonferens att 19-åringen ska ha skjutit målsäganden i bröstet efter att ha skjutit mot ett fönster. Två män, en på 21 och en annan 29, åtalas för grovt vapenbrott respektive medhjälp till mord.

Vidare har åklagaren uppgett att en 23-årig kvinna före mordet tros ha burit två handeldvapen och ammunition från Göteborg till Stockholm, vilket leder till misstankar om grovt vapenbrott. Åklagaren hävdar att de två personerna, en man i 21-årsåldern och en kvinna i 23-årsåldern, som åtalas för flera vapenanklagelser, inte hade något att göra med att veta om mordet eller att vara inblandade i det.

En icke namngiven källa tipsade myndigheterna

Hon sköts till döds i sitt hus natten till den 6:e eller 7:e september. Hon var i 60-årsåldern. Två personer anhölls kort därefter, misstänkta för att vara inblandade i mordet. Man tror att ytterligare tre personer är inblandade. Enligt åtalet ska 19-åringen ha varit inblandad i att skjuta individer och ta emot pengar för det; ett anonymt tips ledde till att han greps. Under sina korta anföranden på presskonferensen diskuterade åklagare Erik Grönvall bevisningen.

Omfattande diskussioner relaterade till mordet upptäcktes också, och DNA på mordvapnet kopplade den då 19-årige mannen och den 15-åriga flickan till dödsskjutningen. Enligt Erik Grönvall omfattar utredningen två Foxtrot-toppar som båda sköts och dödades utomlands efter brottet. Han hävdar att dessa personer har kommunicerat med de två personerna som står inför anklagelserna om mord genom röstmeddelanden.

På grund av anklagelsernas allvar hade identiteten på de misstänkta varit hemlig fram till att åtalet väcktes, men det kommer att ändras. Rädsla för repressalier har gripit polisen. Kritiker pekar på mordet som början på ett våldsamt lopp som svepte över Uppsala och Stockholmsregionen i höstas. Flera medlemmar i Ismail Abdos familj har pratat med SVT Nyheter om farorna de möter som en direkt följd av deras band till gängbossen.

Jordgubben Död
Jordgubben Död

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!