David Ritschard Flickvän

David Ritschard Flickvän
David Ritschard Flickvän

David Ritschard Flickvän – 2024 fyller David Ritschard 35 år. Han föddes den 8 februari 1989. Redan nu kallar Ritschard hem Söderort. Förutom hans arbete med The Green Line Travelers och Spinning Jennies släpptes 2019 hans debutsoloalbum, med titeln Brobrännaren. Tillsammans med Magnus Carlson släppte Ritschard singeln “Vi ses snart igen” 2020.

Hammarby IF-hyllningslåten blev ganska snabbt viral bland fansen. The Blueberry King, Ritschards andra studioalbum, kom ut året efter. 2022 tog han beslutet att ägna sig helt åt musiken efter att ha jobbat vid sidan av den i många matbutiker i Söderort och på Systembolaget på Södermalm. Den 15 mars 2023 besökte Ritschard Jills veranda, säsong 5. Den 15 augusti 2023 dök Ritschard upp på säsongsfinalen av Allsng p skansen. Han gifter sig med nationalmusikern och violinisten Agnes “Nalle” Odén.

Var kan jag hitta David Ritschards musik?

När detta skrivs har David Ritschard släppt två album. Hans samarbeten med Frida Hyvönen inkluderar låtarna “Sverigerocken”, “Röd” och “n gr det wavegor” från dessa album. Ritschard var med och skrev hitsingeln “Vi ses snart” av Hammarby och Magnus Carlsson från Weeping Willows.

Har du någonsin sett David Ritschard på Systembolaget?

David Ritschard arbetade som rödvinschef på Systembolaget fram till våren 2022, då han bestämde sig för att satsa på musik och konst på heltid istället. Han sa: “Jag har blivit övertalad”, i en intervju med Arbetaren om sitt beslut. Nästan lika länge var jag anställd hos Willys i Skärholmen, följt av Konsum i Kärrtorp, och slutligen Ica i Skarpnäck. Jag tenderar att knåda ut saker ett tag innan jag fattar ett beslut, därför är jag förmodligen en lojal person. Sedan är det mindre faktum att fram till nyligen stod det för 90 % av mina inkomster.

Mysteriet med David Ritschards bortgång på Jills veranda

En studioinspelning för SVT:s “Jills veranda” gick fruktansvärt fel för David Ritschard. Artisten har nu förklarat vad som hände på talkshowen “Bergfeldt” och sagt: “Det var en kollaps, jag hade överskattat mina energier och körde på år efter år efter år och jag gick in med gasen i botten, och det har aldrig hände före eller sedan, men det gick ut.”

Efter händelsen var Ritschard övertygad om att få hjälp. Jag vaknade på sjukhuset, ansluten till ett dropp, med EKG, röntgen och en hälsosam dos av rädsla för mannen i den vita rocken. Han erkände senare i “Bergfeldt” att han “troligen inte sjöng en ton” på resan.

David Ritschard Flickvän

Vem är David Ritschards fru Agnes, egentligen?

Agnes “Nalle” Odén är David Ritschards fru. Hon spelar fiol för Ritschards band och är riksspelman. I snart tio år har jag och Agnes stöttat varandra på alla sätt. Hon har varit den konstanta i mitt liv. Countrysångerskan har talat öppet om sin beundran för violinisten och säger till Aftonbladet att “ingen spelar fiol som hon”.

Den senaste tiden har David Ritschards musik fått hyllningar och nu kan han ses i premiären av Jills veranda på SVT. Men i Carina Bergfeldt öppnar han upp sig om det offentliga haveriet som gjorde att han hamnade på sjukhuset och framför kamerorna. Enligt Carina Bergfeldts artist har det aldrig hänt varken vare sig varken efter.

David Ritschard, vars debutalbum Brobrännaren släpptes 2019, kan äntligen ha fått framgång 2021 med släppet av uppföljaren Blbärkungen. Efter epidemin turnerade han landet och fick strålande recensioner från både kritiker och fans. Nu gästar David Ritschard SVT:s Carina Bergfeldts talkshow på fredagen där han avslöjar att den höga farten i början av karriären äntligen kom ikapp honom under inspelningen av Jills veranda med Jill Johnson. 2022, när sångaren från See you snart igen reste till Nashville för att spela in ett avsnitt av SVT-programmet, sjönk det snabbt i kaos.

Det föll helt isär. Jag hade drivit igenom år efter år efter år efter år och trodde att jag fortfarande hade mycket bensin kvar, och det slutade med att jag var tvungen att lösa. Efter en dag på resande fot och slutet på deras obevekliga sommarturné/inspelningsschema/då där… Han informerar Carina Bergfeldt om att det aldrig har fallit honom in vare sig före eller efteråt, men att det plötsligt slutade fungera.

Det ledde till David Ritschards sjukhusvistelse

David Ritschard berättar för programledaren att de hade tänkt göra ett stycke han hade längtat efter att göra, men att det inte gick som han hade hoppats på på grund av tekniska svårigheter. En studio i Alabama, några timmar bort, var där vi behövde vara. Jag kunde inte hålla tillbaka min entusiasm; Jag skulle framföra en duett med Georgette Jones, dotter till George Jones och Tammy Wynette, två av mina musikaliska hjältar. Sedan, tillägger han, insåg han hur mycket han hade spridit sig.

Enligt Carina Bergfeldt “föll du ihop framför kamerorna”. David Ritschard erkänner villigt att han hade otur och feltid. Även programmets andra gäst, Benjamin Ingrosso, är chockad över det som har hänt. Jag vaknade på sjukhuset medett dropp och ett EKG och en röntgen och en skräck över mannen i den vita rocken, som David Ritschard förklarar. Enligt Ritschard sjöng jag nog inte en ton på resan till USA.

Trots besvikelsen på Jills veranda blomstrar David Ritschards karriär i Sverige och han tilldelades precis det prestigefyllda kulturpriset Spelemannen av Expressen. Han spelade in en låt med Lisa Ekdahl och åkte på turné med sångare som Bob Hund och Markus Krunegrd 2022. Som kickstart i Nyhetsmorgon sjöng David Ritschard en vacker kärlekssång till sin blivande fru, som också är medlem i hans band.

Ritschard uppträder på Kungsträdgrden 1 maj-demonstrationen lite senare idag. Här diskuterar han det beröm han har fått, sin klasskamp och sitt kärleksliv. Ord som “Stockholmsromantiker” och “Södermalmspatriot” kommer garanterat att förekomma i vilken artikel som helst med David Ritschard. I den här intervjun berättar han flitigt om hur han ofta skriver sånger om stadens södra. Han anser sig dock inte vara en lokalpatriot.

Med låttitlar som “Sockenplan Revisited” och verser utspelade i kvarteret Södermalm och Stockholms södra förorter har han stämplats som Gröna linjens Hank Williams. Så när David Ritschard och hans band Krokodiltrnarna spelar sin andra stersundsspelning 2021 (den första var som Stefan Sundströms band på Parksommar i Badhusparken), hoppas jag få prata med honom om lokal stolthet och det han sjunger om som jag saknar. Jag är nog medveten om att det också förekommer i Jämtland.

David Ritschard berättade i en intervju nyligen för Nöjesguiden att han har tillbringat hela sitt liv med att arbeta i stormarknader. Konsum i Kärrtorp, ICA i Skarpnäck och Willys i Skärholmen anställde honom alla som chef för frukt. Han var ansvarig för rödvinet på den tiden och hjälpte även till med bandet. Mitt mål i livet var alltid att en dag jobba på Systembolaget. Den hade en mer distinkt och definierad känsla av mening. De har också vassa uniformer.

Hans vardagsarbete har gjort honom till en ännu mer igenkännbar figur på Södermalm. Nu har dock David Ritschard meddelat att han avgår från sin post i en intervju med Arbetet. Innan hösten hade jag redan gått i en rasande takt ganska länge, med väldigt lite tid avsatt för återhämtning. Han tror att han närmade sig utbrändhet och att hans fru, som också spelar fiol i symfonin, hjälpte honom att komma till beslutet.

Jag hade aldrig upplevt utmattning i en sådan skala. Jag blev mer inställd på ljud omkring mig och på ett sätt mer försiktig. Jag försökte hålla lite avstånd. Att arbeta i en butik som konstnär är inte toppen av framgång. Men jag har återhämtat mig och jag strävar återigen aktivt efter mina mål. David Ritschard uppträdde nyligen i Stockholms Flan till strålande recensioner. Den 1 maj blir det Vänsterpartiets event.

David Ritschard Flickvän
David Ritschard Flickvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!