Eilert Pilarm Död

Eilert Pilarm Död
Eilert Pilarm Död

Eilert Pilarm Död – Ursprungligen från Anundsjö, Sverige, “Husum-Elvis” Eilert Dahlberg föddes den 2 april 1953 under namnet Eilert Pilarm. Pilarms unika syn på Elvis Presley har gjort honom känd. Medan klädseln och vokalmaterialet är trogna återskapanden av originalet, är sångarens röst felaktig, takten är avstängd och de engelska orden är dåligt talade.

Detta anses vara avgörande för framgången för Piarm. Pilarm är välkänd i Storbritannien, och han är också välkänd i Sverige, där han varit med i reklam. En av våra mest välkända Elvis-imitatörer, Eilert Pilarm föddes i Anundsjö 1953. Eilert blev en stor framgång under sin livstid, trots att hans självsäkerhet ofta ifrågasattes av media.

Medan Eilert var den mest efterfrågade svenska artisten 2001, har han också medverkat i ett antal internationella produktioner, inklusive en BBC-serie. Här är Eilert Pilarm från Jimmy Fallons “The Tonight Show” i centrum för diskussionen. Eilert Pilarm är villig att lägga sig själv och är en naturlig artist. Sprid glädjen och hjälp till att förgylla någons dag.

Efter att ha blivit utsedd till “UK Artist of the Year” av tittarna uppträdde han på nyårsafton 1999 i en av BBC:s TV-sändningar, som sågs av mer än 10 miljoner människor. Där delades även priset för “Den bästa imitationen gjord av en svensk, de senaste tusen åren” ut till honom. Han hade en tolk med sig så att han kunde klara sig under hela sin tid i Storbritannien trots språkbarriären.

Han var den mest efterfrågade artisten i Sverige redan 2001. Han har också varit med i engelskspråkiga shower och i Kelda-reklam. Irwin Chusids bok och album från 2000 Songs in the Key of Z innehåller ett antal outsidermusiker, inklusive Pilarm. Även om Eilert Pilarm tillkännagav att han avgick från spelet 2003, har han gjort enstaka framträdanden sedan dess, senast 2014 på Bonnarock-evenemanget i Alingss.

Pilarm återgick till sitt födelsenamn, Dahlberg, efter att ha gått i pension från sin sångkarriär. Även om Eilert har gett ut ett antal CD-skivor, är hans tolkning av “Jailhouse Rock” (används bland annat i Kelda-annonser) det som har väckt honom mest uppmärksamhet. Ursprungligen hette Eilert Dahlberg, “Husum-Elvis” är artistnamnet under vilket den svenske musikern Eilert Pilarm (född 4 april 1953 i Anundsjö) uppträder.

Eilert Pilarm Död

Pilarms unika syn på Elvis Presley har gjort honom känd. Den är trogen originalet vad gäller kostym och sångkomp, men sångaren har en fruktansvärd ton och uttalar de engelska raderna fel. I Sverige är Pilarm mest känd för sina framträdanden i reklam, trots sin utbredda popularitet i Storbritannien.

Efter att ha blivit utsedd till ‘Årets artist i Storbritannien’ av väljarna, uppträdde han på nyårsafton 1999 i ett av BBC:s TV-program för en publik på mer än 10 miljoner människor. Där delades även priset för “Den bästa imitationen gjord av en svensk, de senaste tusen åren” ut till honom. Eftersom han inte pratar engelska så bra har han tagit med sig en tolk för att hjälpa honom genom tiden i Storbritannien.

Han var den mest efterfrågade artisten i Sverige redan 2001. Pilarm har bytt namn så att hans initialer är desamma som Elvis Presleys. Han har skapat julalbumet Eilert’s Christmas, där han framför Elvis-klassiker i sin egen unika stil. Dök upp i Kelda-annonser som sändes på engelska.

Han har en historia av psykisk ohälsa och har av misstag identifierat sig som Elvis Presley. Pilarms tolkningar av Elvis är distinkta genom att han, troligen på grund av hans språkbegränsningar, nynnar snarare än sjunger texten. När Eilert var tonåring hade han ett möte med Elvis Presleys spöke. Efter år av medicinering och elchocker bestämmer han sig till slut för att förvisa demonen. Han gjorde detta i mitten.

Elvis Presley är faktiskt Husum-infödd Eilert Dahlberg

Som ung pojke favoriserade Eilert Dahlberg musiken av Elvis Presley och frälsningssoldaten Lapp-Lisa. Vid 39 års ålder gör han spontant några kassettband inklusive Elvis-låtar, som så småningom tar sig till radiojournalisten Tomas Tengby i Morgonpasset på P3. Folk blev snabbt förtjusta i “Husums Elvis” och hans ovanliga sångstil på radio.

Ibland slarvigt, alltid droppande av hjärta och Elvis kärlek. Han blir den mest efterfrågade svenska artisten 2001, och hans popularitet sprider sig snart över Atlanten. Han dök upp på BBC för första gången inför en publik på 10 miljoner med sina Elvis-intryck 1999, strax före millennieskiftet. Vår mest märkliga framgångssaga.

Elstötning av Eilert Pilarm

En utdragen tid av mörker, under vilken Eilert behandlas med både elchocker och kraftig medicinering, ligger bakom framgångarna. Det är som om Elvis Presleys spöke har ägt hans kropp, tycker han. Att framföra Elvis Presley-låtar på scenen är det enda som kommer att bryta förbannelsen.

I detta samtal från 2023 träffar Alexander Arvidsson Eilert som avslöjar than skum motivation som tvingade honom att uppträda som Elvis inför en hånfull publik. I Storbritannien är svenska Elvis-lookalike Eilert Pilarm redan välkänd. Nu kan hans tolkning av “Jailhouse Rock” ses på Jimmy Fallons “The Tonight Show” i USA.

Men med en varningsetikett med röd flagg: spela inte den här låten. I tisdagens avsnitt av “The Tonight Show” med Jimmy Fallon inkluderade programledaren en överraskningsgäst. Eilert “Pilarm” Dahlberg, en framstående figur i ngermanland, fick oväntad uppmärksamhet när Jimmy Fallon diskuterade dålig musik.

Ett klipp av Elvis lookalike som framförde “Jailhouse Rock” presenterades på Jimmy Fallons show, och komikern fick tårar. Programledaren skämtade om att det kunde låta som Elvis efter några för många martinis. Vad Jimmy Fallon kanske inte inser är att Eilert Pilarm definierar framgång som just den unika tolkningen av Elvis Presley och det felaktiga engelska uttalet.

Han är omtyckt i Storbritannien, där tittarna på BBC-programmet “Breakfasts” röstade fram honom till “Årets artist” 1999. Vi har sett honom i reklam i Sverige också. Eilert Pilarm lade sin karriär på is 2003 och har bara dykt upp vid enstaka tillfällen sedan dess. Eilert Pilarm, en Elvis-lookalike från Sverige, har blivit en stor hit på Storbritanniens scen och har nu tagit sig till Jimmy Fallons i USA.

Pilarms tolkning av “Jailhouse Rock” spelas när den berömda talkshow-presentatören utfärdar en varning. Jimmy Fallon citerar svensken och visar upp ett skivomslag av Eilert Pilarm under ett avsnitt där han rekommenderar låtar som tittarna inte bör lyssna på. Innan de bestämmer sig för att lyssna på låten gör han en jämförelse mellan Pilarm och den ursprungliga artisten. Den här mannen uppträder som Elvis Presley. En Elvis-imitator från Sverige. Jimmy Fallon i programmet undrar om han låter som Elvis Presley.

Eilert Pilarm låter som en berusad Elvis Presley, enligt Jimmy Fallon

När presentatören av misstag spelar lite “Jailhouse-rock” under showen brister han och resten av besättningen ut i skratt och han måste beordra dem att sluta. Pilarm jämförs med en berusad Elvis Presley av Jimmy Fallon. Jämfört med vad de gör på “The Tonight Show” är den svenska Elvis-imitatörens kreativa versioner av Elvis Presleys musik mer väl mottagen i Storbritannien.

Publiken på BBC-showen “Breakfasts” utsågs till årets artist i Eilert Pilarm 1999. Medan många säger sig vara den bästa Elvis-imitationen, kan få matcha svensken Eilert Pilarm från Husum, Västernorrland. Redan 2001 var han den mest efterfrågade artisten i Sverige. Under sin karriär som arbetande konstnär svepte han inte bara över Sverige, utan över hela världen, med sin särpräglade stil och förmåga att fängsla en publik överallt där han kom.

Alldeles nyligen var han med i The Tonight Show, en av USA:s mest populära talkshower, där programledaren Jimmy Fallon gav en omfattande exponering för den svenska kändisen. Sedan 1992, när han först intog scenen, har Eilert imiterat Elvis på scenen. Allt började vid den tidpunkten. Tor-Görans spelade en utsåld föreställning i Husums ishockeyarena. Eller åtminstone i området.

Tomas Tengby, tv-kocken från “Mat”, var värd för ett radioprogram som hette Morgonpasset på den tiden. Ingen vet hur eller varför, men Tengby slutade med ett par kassetter med Eilert. Tomas svar påminde om det från blivande BBC DJ John Peel. Som ett resultat spred sig Eilerts berömmelse utanför hans församlings gränser. Långt borta. Efter Eilert skedde ett massivt skifte. Ett framträdande i Ingvar Oldsbergs show “För nu” gav den framväxande kändisen ytterligare fart. “Hit the Road” innebar att det var dags att lämna. Eilert gav sig ut på en obestämd turné.

Eilert Pilarm Död
Eilert Pilarm Död

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!