Elsa Öhrn Föräldrar

Elsa Öhrn Föräldrar
Elsa Öhrn Föräldrar

Elsa Öhrn Föräldrar – Elsa Öhrn är en skådespelerska från Sverige som föddes den 22 mars 2003. Öhrn gjorde sin skådespelardebut i 2020 års bild Berts dagbok. 2021 fick hon sin utbrytarroll som Elisabeth i den svenska filmen Vinterviken. Hon har en stor roll i filmen Ett sista race från 2023. Efter 18 år fick jag äntligen min första huvuddel.

I Netflix-versionen av klassikern Vinterviken gestaltar Elsa Öhrn Elisabeth. ELLE lyckades komma i kontakt med henne via Zoom, där de diskuterade hennes ångest, hennes sökande efter medstjärnor och värdet av en intimitetskoordinator. Elisabeth markerar Elsa Öhrns debut i en betydande roll. För andra gången filmatiseras Mats Wahls klassiska roman Vinterviken från 1993.

Innan hon blev cast hade Elsa aldrig hört talas om Vinterviken. Egentligen inträffade hennes födelse exakt tio år efter bokens publicering. Kärlekshistorien om Elisabeth och John-John har äntligen nått en generation som gen z kommer att älska.

Konstigt öde för samman två unga människor från vitt skilda samhällsskikt när de går in på samma gymnasieskola. Detta är det primära uppdraget i min karriär hittills. Detta gjorde mig orolig. Om jag kunde var jag osäker. Kanske skulle jag helt enkelt vara ingenting. Enligt Elsa Öhrn var målet för alla på inspelningen att skapa en säker miljö.

DISTINKTIONER MELLAN DEN FÖRSTA VINTERVIKEN OCH DEN NYA

Elsa har konstaterat att den här versionen av Elisabeth är mer komplicerad, vilket är uppenbart för alla som har läst pressmeddelandet från Netflix. Hennes mammas död var relativt nyligen, till skillnad från den ursprungliga bilden från 1996. Detta tyder på att hon upplever inre oro och kamp. Även med sitt försvar uppe är Elisabeth en otroligt formidabel persona.

Min gissning är att hon försöker hantera sin förlust genom att undvika kontakt med omvärlden. Platsen hon bor på, omständigheterna hon möter och hennes synvinkel är allt som hon funderar på och ifrågasätter. Parallellerna mellan Elsa och Elisabeth är slående. Deras mål är parallella och de är i samma ålder.

Vi närmar oss båda våra klasser med samma tankesätt. Precis som jag strävar hon efter att bli skådespelare. Men vår uppväxt kunde inte ha varit mer annorlunda. I motsats till sin utåtgående frågande och taggiga personlighet är hon mer introvert och tillbakadragen. Det är hon, enligt mig, också. Ändå vidtar hon försiktighetsåtgärder. John-John tar fram sina mjukare delar i filmen. Den hon strävar efter att vara och, vem vet, kanske redan är.

Elsa Öhrn Föräldrar

Angående det inledande mötet med Mustapha Aarab, Elsa Öhrn

Trots att de delar ett litterärt ursprung, aktualiseras romantiken – och problematiken – i den här nyinspelningen. I dagens värld är det lika enkelt att starta ett förhållande som att smyga igenom varandras Instagram på kvällarna och sedan dela hörlurar på tunnelbanan. Men hur kan du utveckla känslor för en helt främling som du är på väg att låtsas bli kär i? Uppenbarligen, genom att groova till videospelsljudspår.

Till skillnad från de andra männen som sökte rollen hade Mustapha Aarab, som spelar John-John och även gör sin skådespelardebut, ett unikt möte. Samma dag som min audition hade jag träffat ett antal andra män. Som att gå på en speed dating-turné. Det enda sättet att ta reda på hur bra kemin fungerar är att prova den med en kamera i rullning. För att lätta på stämningen låtsades vi spela dataspel och roade oss.

Det är helt fantastiskt! “Då kom Mustapha”, berättar hon med ett stelt handslag, efter att alla hade sagt hej och sagt saker som “hej, hej, Elsa”. Då skrattar hon. Hans fråga, “Hur mår du? Är du orolig?” följde med hans famn. Nästa steg. Vårt samarbete var sömlöst och jag kände mig bekväm direkt. Det var enkelt. Resultatet var tydligt.

Överzoom kan du nå oss. Elsa gör sin allra första intervju. Medan hon sitter på ett kafé märker jag att vi båda har vita linneskjortor på sig. Trots att min dator lagt på luren på henne två gånger under samtalet, verkar kvinnan som bär pärlhalsbandet oberörd och obekymrad.

Hon är en biograf servitör, och vi har 45 minuter på oss tills hon åker till jobbet. Du kanske lätt identifierar ett tema när du kombinerar det nyligen avslutade andra året på Södra Latins teaterlinje med det snart kända från Netflix. Hon strävar efter att spela i Hollywood-filmer.

en underrättelsesamordnare för VINTERVIKEN-inspelningen

Elsas födelseår: 2003. Hon tillhör alltså generation Z. Jag är medlem i millenniegenerationen och en journalist som bevakade #MeToo-rörelsen under dess höjdpunkt. Det har kommit till min glädje att nästan alla unga skådespelare jag pratar med idag intygar att det finns intima koordinatorer under inspelningen.

Vad skulle jag först tänka, “en intimitetsgrej”? Samordnare kanske? jag vet inte. Vi har koreograferat sexscenen, förklarar Elsa, men det är fortfarande väldigt fräscht i Sverige. Det är som att koreografera ett slagsmål med en stuntman. Hon utvecklar med att säga att allt som behöver göras dokumenteras skriftligt.

Att läsa den får dig att undra hur i hela friden den där vanliga scenen kan vara verklig. För ljudet är riktigt stel. Bilden fångar det dock inte. Det är bara en försiktighetsåtgärd för att säkerställa att ingenting kommer att orsaka dig obehag. Samtycke spelar en viktig roll genom hela projektet. “Ja”. Att ha den strukturen på plats hjälpte oss att träna sexscenen på ett mer kontrollerat och förutsägbart sätt.

Under din första stora del, kände du någon oro över att utföra en sexscen?

“Jag är verkligen orolig”, sa hon. Utseendemässigt blir det inte för mycket. Men jag ska kliva in i ett utrymme fyllt med flera individer, belysning och brus. Frågan är, ska jag? Ska jag göra det här? Det var mindre människor i rummet, vilket gjorde att vi kände oss säkrare, och alla var verkligen uppmuntrande. Vi hade även garderobsuppsättningar. När vi var klara omfamnade Mustapha och jag och firade vår framgång. Vi var verkligen glada!

När jag hör detta får jag ett leende på läpparna och en känsla av lättnad, som om du också har gjort framsteg efter mig. Har du några tankar om saken? Jag är seriös. Något, jag är tacksam. De skrämmande berättelserna du har hört har ingenting med mig att göra. För en stor förändring har inträffat precis när jag börjar på fältet.

Äldre skådespelare har också delat sina berättelser med mig. Du kände dig extremt hotad och orolig. Det kan vara tufft att stå fast och vägra när man kommer dit och föreslå att jag ska göra mitt jobb. “Klassisk tacksamhetsskuld” är det centrala temat. Känner du dig skyldig att åstadkomma något du inte brinner för för att du har fått ett jobb?

Absolut. Detta är inte begränsat till romantiska scener; det kan även gälla actionsekvenser. Verkligheten är att vissa människor tycker att det är för verkligt eller till och med obekvämt. Jag är lättad över att detta har blivit en stor diskussion på grund av det.

Du har haft en strävan efter skådespelarkarriär ganska länge. När fick du besked?

Jag antar att du kan säga det om mig ända sedan jag var liten. Dessutom strävade jag efter att göra karriär inom konst eller popmusik. Däremot besökte jag Kulturama och musiklinjen, där jag fick öva på mina skådespeleri. Sködis var alltså praktiskt taget där. Jag anade bekräftelse på att jag kan vara bra på detta när jag gick in i teaterkön på Södra Latin. Min motivation har skjutit i höjden när Vinterviken gjorde verklighet av min livslånga ambition. “Wow, det här är vad jag vill investera i” var min magreaktion efter att ha sett filmen.

Är det möjligt för dig att gråta när du vill att Elisabeth ska göra det?

Visst, jag kan hjälpa dig. Alla i restaurangen fick gå utom de två som satt bredvid mig i den scenen. Det var så fuktigt att jag inte kunde ha gråtit i en mer gynnsam miljö. Som en tröst satte sig regissören Alexis mitt emot mig och började spela en melankolisk låt. Det var en härlig tid, faktiskt.

Finns det en viss roll du hoppas kunna spela någon gång?

Herregud, det är tufft. Sanningen är att jag helt enkelt ville åstadkomma så mycket jag kunde. Jag hade dock föredragit att gestalta en excentrisk, unik karaktär. En person att fördjupa sig med.

Har du någon aning om om din passion är att göra film eller att vråla på scen?

Nej, det är inte för att göra en stor grej av situationen. Ja, det är en film. Jag tycker om att arbeta i ett team och se ett projekt fram till en färdig produkt som alla kan köpa.

Nu när du nästan är redo att se ditt namn på den vita skärmen, hur känns det?

Det faktum att jag tvivlar på mina skådespelarförmågor gör det desto mer smärtsamt. Jag kände att jag gjorde ett anständigt jobb som skådespeleri. Jag tänker bli skådespelerska inom de närmaste, åh, tio åren. Så då kan jag kalla mig själv som det. Med mina kompisar har jag skämtat om att de äntligen kommer att se mig. Det är konstigt. Ändå kan jag inte förneka att det är underhållande och spännande.

Elsa Öhrn Föräldrar
Elsa Öhrn Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!