Emma Härenstam Föräldrar

Emma Härenstam Föräldrar
Emma Härenstam Föräldrar

Emma Härenstam Föräldrar – Emma, Norrköpingsbon född den 14 november 1989, bor för närvarande på Luntgatan 39. Den 23 juli firas som Emmas speciella dag. Den 16 augusti 2022, för 46 veckor sedan, flyttade hon in i sin nuvarande bostad. Emma är ännu mer efterfrågad nu. Hittills denna månad har vi gjort 67 meddelanden relaterade till henne. Hennes hyreshus delar sitt trapphus med 21 andra.

Samma år som Emma flyttade in i sin lägenhet flyttade även fyra andra personer in i byggnaden; alla dessa fyra personer lever fortfarande och mår bra idag. Stockholms stad är där de flesta som söker Emma bor. Efter gymnasiet med inriktning på naturvetenskap och djuromsorg gav sig Emma ut på vägen för ett år av backpacking och varierande jobb.

Efter en tid valdes meteorologkarriären och det bar av till Stockholm för skolan. Läxhjälp var en populär sidospelning även i den här miljön. Sommaren 2021 började hon till Emmas stora förtjusning sin karriär som meteorolog på ingen mindre än SVT. Djur, friluftsliv, fysisk aktivitet och musik får också mycket uppmärksamhet.

Tid som spenderas med nära och kära (oavsett om det är vänner eller familj) är också värdefullt. Familjen Härenstam undviker inte att ställa tuffa frågor i dokumentären om Magnus Härenstam. Smulan Härenstam, dottern, minns sina föräldrars häpnad över att höra om faderns utomäktenskapliga affär.
Smulan Härenstam skriver i “Magnus Härenstam – Motherhood & Goodbye” att det var en total överraskning.

Föreställningen är ett minnesmärke över sångaren, som gick bort i juni efter en modig kamp mot cancern. Förutom Magnus Härenstam medverkar även hans fru Birgitta och deras barn Smulan och Tomas. Kända personligheter som Felix Herngren, Lasse Hallström, Henrik Dorsin och Lasse Berghagen delar också sina minnen av Magnus. Birgitta Härenstam är nöjd med slutprodukten av dokumentären hon såg.

Vi har varit med från början. Utmaningen var att begränsa en lista över potentiella tio timmar långa tillägg. Så mycket behövde släppas. Det är en fantastisk dokumentär, och jag tycker att de gjorde ett fantastiskt jobb med att göra den. Hon tycker att det är ett bra exempel på hans mångsidighet. Hennes familj planerar att se dokumentären tillsammans på söndag, men hon har redan sett den.

Emma Härenstam Föräldrar

Mottagandet av en upprepad visning har varit delat. Fruktansvärd. Vackert dock. Naturligtvis utmanande; Jag har sett det hela, och det är fantastiskt, tillägger Birgitta. Harmonien mellan hans barn och mina är underbar. Dokumentären förblir neutral under hela Magnus kamp. Familjemedlemmar berättar om hur Magnus biologiska föräldrar berättade för honom och hans biologiska barn.

Att ha ett syskon var ett samtalsämne i min familj, och det kommer jag aldrig att glömma. Så de väntade tills vi var mogna nog att bilda våra egna relationer och veta hur det var att ta itu med otrohet innan de berättade för oss. Smulan Härenstam varnar i dokumentären för att kärleken inte alltid är den saga den verkar när man är ung.

Detta var chockerande nyheter

På alla sätt var det en överraskning. Men ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag vilken enorm välsignelse det är att ha ett syskon. I verkligheten besöker vi ofta våra syskon. Smulan kommenterar i “Magnus Härenstam – Morsning & Goodbye” att han respekterar hennes beslut att undvika rampljuset.

Efter att hennes mamma, Anita, gick bort i cancer 2003, reflekterar Smulan Härenstam över hur hennes familj till Magnus, Tomas och hon själv växte närmare och mer enade. Efter att mamma gick bort hände en mirakulös sak i vår familj. Vi kom väldigt nära varandra och insåg att vi behövde se upp för varandra och för världen i stort.

Vi kom på frasen “bara vi håller ihop” för att beskriva vår enhet. Där vi gjorde varandra högsta prioritet och tillbringade kvalitetstid tillsammans, som Smulan uttrycker det. Några månader efter Anitas död fick Magnus diagnosen cancer. Smulan reflekterar, “Min första reaktion var en stor besvikelse, eftersom det var tydligt att han tyckte det var extremt smärtsamt att behöva berätta för oss.

Birgitta Härenstam längtar ständigt efter sin make. Du bör ta hand om din tvillingsjäl om du har oturen att stöta på dem under dina senare år. De åtta åren kändes mycket längre. Hon hävdar att vi tillbringade varje vaken stund tillsammans. Smulan Härenstam har blivit kontaktad av Expressen, men han vägrar ge sin åsikt om dokumentären.

Härenstam, Emma och familjen / Familjen Härtenstam kan spåra sina rötter tillbaka till 1840 och födelsen av Johan Andersson, bonde i Småland. Han var hemman och bonde när han bosatte sig i Forsheda, Småland. Hans unga hustru, Károly Johannesdotter, var en lokal of Gnosjö socken. Härenstams testamente och skissbok har levererats till Skatteverket. Då ägde han 2 529 579 svenska kronor (SEK).

Och Magnus

Enligt vad som kommit fram i utredningen fördelas Birgittas medel till hennes man, deras barn och dottern från Magnus och Tomas Härtenstams utomäktenskapliga affär. Testamentet anger att mannens hustru ska få “minst summan av en miljon dollar”. Hans förhoppning är att hans barn ska slåss sinsemellan efter sin mammas död, vilket gör att Tomas får ärva pengarna hon lämnade till honom.

Tidningen säger: “Min oäkta dotter, Katarina, och min son, Tomas, kommer att få varsin laglott.” En sjättedel av familjens förmögenhet delas mellan dem. En annan litterär bidragsgivare är Härtenstam: “Resten av min egendom kommer att gå till Katarina och Tomas. Artisten Magnus Härtenstam är sonson till Alfred Härtenstam, far till historikern Curt Härtenstam.

Bengt Härtenstam adopterade tv-journalisten Chris Härenstam. Bengt är en nära släkting till denna grupp. Den 31 december 2014 bar 84 svenskar efternamnet Härtenstam. Efter att ha avslutat gymnasiet med inriktning mot naturvetenskap och djurvård gav sig Emma iväg på ett årslångt backpackeräventyr runt om i världen, under vilket hon arbetade med en mängd olika yrken. Den 13 juni krävde komplikationer från cancer livet av den kända artisten Magnus Härenstam, 73.

Inför sitt båtbröllop den 6 juni 2010 i Stockholms skärgård rapporterade Nöjesbladet att Härenstam och hans fru Birgitta hade upprättat ett äktenskapsförord. En handling där det står att “all vår egendom i äktenskapet ska vara skild och att därför ingen giftorätt ska förekomma” ingavs den 6 maj 2010 till Stockholms tingsrätt. På grund av deras äktenskapsförord kommer Magnus och Birgitta Härenstams separata egendom inte att betraktas som giftorättsgods. De hade känt varandra i 30 år när de knöt ihop sig i slutet av medelåldern. Magnus Härenstams förmögenhet ska snart delas upp.

Utspridda på ett unikt sätt

Skatteverket har nu en kopia av Härenstams testamente och bouppteckning. Han har lämnat efter sig 2 529 579 norska kronor. Birgitta, Smulan (Katarina), Tomas och Magnus Härenstams oäkta dotter delar lika i boet, som det står i testamentet “en summa pengar som motsvarar det lägsta av ett belopp av en miljon tvåhundratusen” lämnas åt hustrun. Han hoppas att hans barn, Smulan och Tomas, ska ärva hans egendom efter att hans fru gått bort. Dokumentet tillägger: “Min dotter utanför äktenskapet, tillsammans med mina barn Katarina och Tomas, ska få sina lagliga lotter.” Arvet delas lika mellan de tre barnen.

Hålla ihop

Birgitta Härenstam skriver i Expressen att familjen har gått samman för att bestämma hur pengarna ska delas. Dottern från ett utomäktenskapligt förhållande var också där. Just det, vi är nu bekanta. Vi kommer alla bra överens. Inga spänningar har uppstått hemma. Det är härligt, faktiskt. Hon lugnar Expressen med att gruppens motto “vi håller ihop” är mer än bara ord. Birgitta Härenstam förklarar också för tidningen att hon inte har någon aning om vad som motiverade beslutet att minska arvet för den oäkta dottern.

Härenstam ansåg dotterns arv vara en självklarhet. För honom var det helt rutin. Men jag har ingen aning om hur jag ska svara på det. Hon försäkrar Expressen att texten är oförändrad. Härenstams barn Tomas och Katarina tog över familjeföretaget Heb Web AB långt innan han gick bort. I bouppteckningen anges att “upphovsrätter, närstående rättigheter och andra rättigheter övergick till Heb Web Ab” från Härenstam.

Emma Härenstam Föräldrar
Emma Härenstam Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!