Erik Haag Ung

Erik Haag Ung
Erik Haag Ung

Erik Haag Ung – Den svenska programledaren, regissören, komikern, manusförfattaren och romanförfattaren Erik Edward Haag föddes den 28 augusti 1967 i Stockholm. Innan Haag flyttade till Sorunda, strax utanför Nynäshamn 1984, tillbringade Haag sin barndom på Kungsholmen i Stockholm och med början 1980 i Riddarhyttan i Västmanland.

Radio och TV har varit Haags huvudsakliga verksamhetsområden. Hans arbete med SVT:s sommarlovsprogram 1995, som han var värd för tillsammans med sin syster Sara, gav honom Alfons-Bokalen. På 90-talet var han värd för Knesset och Let’s Go på Sveriges Radio som medlem i Hassangänget. Att presentera en av semifinalerna i Melodifestivalen 2005 tillsammans med Henrik Schyffert var en annan av hans uppgifter. Roast at Berns, som sändes i Kanal 5, var hans program från hösten 2009.

Erik Haag är delägare i produktionsverksamheten Brommamamma vid sidan av Kerstin Johansson och Henrik Schyffert. Tv-programmen Sjön suger (Kanal 9), Sweden dansar och grinar (Kanal 5), In your face (Kanal 5), Raw Comedy (Kanal 5), och Sweden kisses and krams (Kanal 5) är alla skapelser av Brommamamma.

Landet brunsås var ett SVT-program som Haag deltog i 2010 och 2011. Efter att Haag köpt ett marsvin från Blocket med avsikt att äta upp det klippte SVT inslaget från programmet. Lotta Lundgren, programledare och medskapare av den historiska matprogramserien Historieätarna i SVT, gick hösten/vintern 2012 samman med teamet från Landet brunsås för att fortsätta relationen.

Fortsatt på samma premiss, men med större tonvikt på barn, skapade det identiska paret SVT:s julkalenderprogram Tusen år till julafton 2015. I samma veva som Historieätarna har premiären den 7 december 2017 av SVT-miniserien Bye bye Sverige utforskar den svenska emigrationen från 1850 till 1910.

Erik Haag Ung

Erik och Martina Haag tog sig till finalen i SVT-programmet På spåret 2011 respektive 2012. Jenny och Niklas Strömstedt besegrades i finalen 2012 av dem. Som en del av På spårets mästerskapssäsong 2012–2013 tog sig team Haag till semifinal. Efter att ha tävlat i Filip och Fredriks “Alla mot alla” våren 2020 besegrade Erik och Lotta Lundgren Gry Forssell och Mikael Tornving i finalen.”Alla mot alla med Filip och Fredrik” vanns av laget hösten därpå i final mot Markus Krunegård och Emma Molin.

Familj

Sara Haag är regissörens storasyster och Kalle Zackari Wahlström är programledarens halvbror; Erik är deras storebror. Lotta Lundgren och Erik Haag 2016. Martina Haag (född Uusma), skådespelerska och författare, var hans fru 1995, och paret har fyra barn tillsammans. Paret separerade 2014 efter att ha ansökt om skilsmässa 2013. Därefter började Erik Haag dejta Lotta Lundgren, en kollega till honom på tv.

Sammanboende programledare är Erik Haag (55 år) och Lotta Lundgren (52 år). Det var 2010 i SVT-programmet “Landet brunsås” som de till en början korsades, tillsammans med Henrik Schyffert.
“Historiätarna” blev en duon succé när duon gjorde den och sände den från 2012 till 2016.
Erik Haag har nu meddelat oss att båda händelserna inträffade i hemlighet under SVT-sändningen.

Programledaren för podden “Fördomspodden” skämtar om att programmet skulle kunna kallas “Historieknullarna” efter att ha frågat Emil Persson om han och Lotta Lundgren hade samlag under inspelningen. Erik Haag svarar med ett “Ja, jag vet vad det heter”, innan han blir tyst. Han skrattar efteråt.
Imponerande, säger Emil Persson. Ja, Erik Haag tycker att det är underhållande.

Den konfidentiella informationen

Men han är ovillig att avslöja ytterligare information. När podden fortskrider svarar Haag, “Nej det hade inte kommit upp om du inte hade haft ditt fräcka utseende”. Historieätarna är bara en av flera föreställningar som Lotta Lundgren och Erik Haag skapade tillsammans. Nyligen var de värd för “A taste of life” och tog med kända personer på ett kulinariskt äventyr. De har varit värd för julshower i SVT tidigare. Och de har tagit sig an kända ansikten i frågesporterna “Big Bang”.

Samarbeta och samexistera

Och de tycker båda att det är fantastiskt att vara i ett förhållande och att jobba tillsammans.
Det är bara en fördel. Erik och Erik gjorde massor av program med en annan tjej, men jag har ingen aning om hur det är att genomföra program på egen hand. Att inte alla presentatörsduos också samlar ihop sina tillhörigheter och går ihop blir allt mer förbryllande för mig, som Lotta Lundgren redan har konstaterat, och hon fortsatte: Jag är ganska nöjd med hur det fungerar. På ibland kan jag inte låta bli att undra om de önskar det själva.

Erik Haag har varit involverad i nästan alla större svenska tv-program, inklusive Historieätarna, Roast på Berns, Knesset, Melodifestivalen, På Spåret, och många fler. Förutom att vara rolig har han en gåva för att locka fram insiktsfulla svar från andra och styra diskussioner i engagerande och roliga riktningar. Han kan lyfta ditt event till nästa nivå i sina roller som föreläsare, moderator och konferensvärd.

Erik Haag är en idealisk talare, konferensvärd eller moderator tack vare sin omfattande scenerfarenhet, humor, breda utbildning och nyfikna journalistiska synsätt. När folk är förvirrade över något förklarar han det och leder sedan samtalet i en rolig riktning. I slutet av dagen vill vi att du som publik ska känna dig lite mer kunnig, nöjd och glad.

Efter att ha arbetat både på och utanför kameran besitter Erik Haag en mängd professionell expertis. Han utstrålar självsäkerhet, arbetar professionellt och har en naturlig talang för att hålla publikens uppmärksamhet med en kombination av humor och allvar. Han vann SVT-klassikern “På Spåret” tack vare sin omfattande allmänbildning, vilket återspeglas i bredden av hans åtaganden.

Oavsett om det är en prisceremoni, debatt eller livesändning, tar Erik Haag med sig en mängd erfarenheter till bordet. Han har en förmåga att improvisera och är den bästa killen för scenassistans. När Erik Haag föreläser tar han med publiken på en fascinerande och lärorik rundtur i svensk krogkultur och historia.

I den här artikeln får du reda på när Svenska Flaskdagen började och när den slutade, raggningens historia i Sverige, resonemanget bakom 1400-talets ölskrås begränsning mot att kissa i en annan beskyddares sko, den faktiska innebörden av tvåkvinnan förbud och mycket mer. Erik leder sin klass med entusiasm tack vare sitt avslappnade förhållningssätt, underhållande ton och konkreta exempel.

Efter Erik och Martina Haags relativt begränsade skilsmässa 2014 upptäckte Erik kärleken med sin arbetskamrat Lotta Lundgren. Relationen mellan Erik Haag och hans exfru är just nu föremål för en intervju i podcasten Fördomspodden. Fördomspodden tar upp Erik Haags positiva kommentarer om Martina.

Efter 19 års äktenskap och födseln av fyra barn ansökte Erik och Martina Haag om skilsmässa 2014. Martina Haags efterföljande bok, “Det är något fel”, återuppfattar skilsmässan från en kvinnas perspektiv vars man hade en affär med sin kollega och vill ut ur äktenskapet. Genom åren har Exparet valt att förbli mamma över skilsmässan, som Erik har sagt att han tänkt hålla hemlig.

Martina och jag gick våra egna vägar i år. Det var så många människor inblandade, inklusive barnen, och jag minns fortfarande hur mina föräldrars skilsmässa påverkade mig, så det är verkligen bara en livskris. Enligt vad Erik Haag anmärkte i en intervju med tidningen Café är att välja att inte skiljas ett stort livsbeslut, men konsekvenserna blir mycket mer märkbara om man gör det.

Anmärkningar gjort av Erik Haag angående Martina Haag

Fördomspodden, med Emil Persson som värd, utmanar gäster som Erik Haag att övervinna de fördomar som programledaren har. Att Martina skrev boken efter skilsmässan gjorde förmodligen Erik Haag obekväm, enligt Emil Perssons partiska antagande. Det var tufft nog att innehållet i din exfru Martina Haags bok, “Det är något fel”, offentliggjordes; det var ännu svårare att information om dig offentliggjordes när boken släpptes.

I podcasten argumenterar Emil Persson för att det, med tanke på hur seriöst du tar din integritet och personliga utrymme, var en mycket oväntad upplevelse. Till en början förblir Erik Haag tyst i några sekunder medan han överväger sitt nästa drag. Till slut bestämmer han sig för att erkänna sin exfrus litterära talanger. Nåväl, jag måste erkänna att jag håller med Martina när hon säger att hon är en utmärkt författare.

Vi båda har inget annat än beröm för henne. Det är inte mycket jag kan ge, erkänner Erik Haag i podden. Uppdraget var att sätta upp en punkradio, svara i telefon och skrika på alla som ringde in. Men Hassan-gänget vände på manuset och gjorde komedihistoria som det fortfarande pratas om idag. Kristian Luuk hävdar att hans karriär var helt bestämd under Hassan-tiden. Enligt Erik Haag “förstörde det allt” för honom.

Erik Haag Ung
Erik Haag Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!