Freddie Mercury Död

Freddie Mercury Död
Freddie Mercury Död

Freddie Mercury Död – Den 24 november 1991, vid 45 års ålder, dukade den fängslande sångaren och kompositören Freddie Mercury för komplikationer relaterade till AIDS. Hans vän Peter Freestone tror att han till slut somnade eftersom han bestämde sig för att informera världen om sin kamp mot sjukdomen bara några dagar tidigare. Sedan beskedet kom ut verkade han mer tillfreds än någonsin tidigare. Peter Freestone försäkrade Express Online att det inte fanns något att oroa sig för.

Freddie Mercury, sångare i Queen, gick bort i sitt hem i London den 24 november 1991, efter en lång kamp mot AIDS. Efter det omringade hans nära och kära honom och turades om att träffa honom var tolfte timme. Freddie hade ett sista beslut innan han gick bort, och hans personliga assistent och nära vän Peter Freestone har talat ut om att vara vid rockstjärnans sida under hans fruktansvärda sjukdom.

Enligt Peter Freestones konto i Express Online kunde Freddie Mercury somna efter att ha bestämt sig för att berätta för världen att han var infekterad med AIDS. Han låg kvar i sängen hela sista veckan och vågade sig aldrig ut på egen hand. Varje dag jobbade vi 12 timmar. För att han skulle veta att någon var där när han vaknade skulle jag sätta mig på hans säng och hålla honom i handen. Enligt Peter Freestone var sista gången de sågs på fredagskvällen den 22 november.

Publicera pressmeddelande

Efter att ha gömt sin AIDS-kamp i flera år, bestämde sig Freddie Mercury den kvällen för att offentliggöra sin sjukdom och förestående död. Mercury bestämde sig för att skriva ett pressmeddelande efter att ha rådgjort med sin chef och kompis Jim Bach. Tvärtemot vad många tror meddelade han inte sin sjukdom dagen innan han gick bort. Trots utgivningen på fredagskvällen tryckte tidningarna den inte förrän på lördag morgon.

Enligt Peter Freestone kunde Freddie Mercury äntligen varva ner efter en lång period efter pressmeddelandet. Sedan beskedet kom ut verkade han mer tillfreds än någonsin tidigare. Varken sekretess eller oro var berättigad. På så sätt kunde han vara redo. Kompisen sa till tidningen att det var en stor lättnad att få ut det.

Freddie Mercury Död

Kändisaren somnade tjugofyra timmar efter att historien kom i tidningarna, och enligt Peter Freestone, stjärnans kompis, hade Mercury äntligen fått nog. Freddie Mercury, som egentligen heter Farrokh Bulsara, var sångare i rockbandet Queen och en av de mest legendariska musikerna genom tiderna.

Den legendariska figuren föddes i mitten av 1940-talet. 1964 tvångsfördes han från sitt hem på Zanzibar tillsammans med sin mamma Jer, pappa Bomi och syster Kashmira. Det gjorde Freddie väldigt glad. Jer ska ha sagt till tidningen Express för några år sedan, “Vi borde åka till England, mamma.” under en intervju.

Den fenomenala framgången för rockbandet Queen

Redan nu fortsätter Queens omfattande diskografi av låtar och musikvideor att ha en inverkan på populärkulturen. Streamingsidor och radiostationer över hela världen fortsätter att spela Queens hitlåtar som Bohemian Rhapsody, Don’t stop me now, We will rock you, We are the champions, Under press och The show must go on.

Freddie Mercury, Brian May på gitarr och Roger Taylor på trummor skapade bandet 1970. Året därpå välkomnade bandet basisten John Deacon. Det var inte förrän 1974, efter släppet av deras självbetitlade debutalbum Queen, som de slog igenom på riktigt. De kan ha släppt ytterligare två album vid det laget.

Tillsammans med andra moderna artister experimenterade bandet ofta med nya uttrycksformer och ifrågasatte det traditionella maskulina idealet. Trots bandets obestridliga popularitet fick Freddies aldrig stöd av sina föräldrar. När mina föräldrar upptäckte min vistelseort blev de upprörda. Ibland återvände jag hem klädd på ett annat sätt, med naglarna målade svarta. Freddie ska ha sagt till tidningen Express att när det hände skulle hans föräldrar bli galna.

Freddie Mercurys koppling till Mary Austin, hans ex-flickvän

Freddie var i sällskap med Mary Austin när Queen fick sitt genombrott. Hans förlovning med sin ex-flickvän slutade 1976, men deras förhållande fortsatte under lång tid efter. Innan superstjärnan gick bort den 24 november 1991 förblev de nära vänner. Även om Freddie var öppet gay och äkta under sina senare år, fortsatte han att kalla Mary “mitt livs kärlek”.

The Mirror rapporterar att Freddie påstås ha sagt till sina friare att det var omöjligt att hitta en lämplig ersättare för Mary. Några år efter sin diagnos 1987 gick han bort i aids. Den orubbliga relationen som Mary hade med Freddie, oavsett hans kändisskap eller förmögenhet, var en klippa för honom under hans sjukdom. Hans sida var aldrig utan henne.

Freddie Mercurys sista önskan innan han gick bort

Få kunde förstå den unika koppling som fanns mellan Freddie och Mary, hans ex-flickvän. Han sa att hon kände honom bäst vid flera tillfällen under hela hans liv. Att han skulle kunna läsa från sin “tron i himlen” – en tidning hon hade gett honom — med anor från dagen för hans födelse. Det visade hur väl hon var bekant med honom. Någon som köper dig Big Ben är inte lika meningsfullt som en liten gåva eller gest.

Enligt nära vän Peter Freestone, som pratade med tidningen Express, kommer det från någon som bryr sig om dig, och det var det enda som betydde något för Freddie. Medan rocklegenden var under sina senare år, fungerade Peter som hans personliga assistent under tolv av dessa år. Freddie och Peter och några andra från “den inre cirkeln” bodde i villan Garden Lodge i Londons stadsdel Kensington under sin senaste vistelse.

Peter minns att Freddies döende begäran var att se konstsamlingen på nedervåningen en sista gång och dela berättelserna om hur han hade snubblat över de ovärderliga föremålen genom åren. Han togs ner för trappan av Terry [Giddings, förare och livvakt, red. notera]. Enligt Peter kunde han navigera i rummet på egen hand med hjälp av en av oss.

Mary och hans andra närmaste vänner var vid hans sida när han gick bort. Sedan Freddies död i början av 1990-talet har den tidigare kärleken bevarat Garden Lodge-residenset som det var när han bodde. Även när drottningens frontman sökte efter lugn under sina sista dagar, fanns passionen för att göra musik kvar hos honom.

Freddie Mercury, sångare i Queen, gick bort vid 45 års ålder 1991 av komplikationer relaterade till AIDS. Ändå är detaljerna kring hans sjukdom okända. Farrokh Bulsara föddes av Parsi-föräldrar 1946, och rockstjärnan var notoriskt hemlighetsfull och gav sällan intervjuer. Trots att Mercury var under ständig granskning höll han en låg profil när det gäller sina hälsoproblem, särskilt 1986 när rapporter dök upp som tydde på att han hade testat positivt för HIV.

Efter att ha hört att hans hälsa försämrades, avslutade Queen plötsligt sin Magic Tour 1987, som hade över en miljon åskådare och var en av deras mest framgångsrika turnéer hittills. Sångaren förnekade påståendena som gjordes i fotografierna som dök upp i brittiska medier vid den tiden, men de visade att kändisen verkade smalare och mer skadad.

Trots hans privata kamp med sjukdomar visades en skröplig Freddie Mercury i Queens musikvideo från maj 1991, These Are the Days of Our Lives. Sångaren Freddie Mercury (1946–1991) från hårdrocksfyrman Queen från 1970-talet spelade två sålda- visas på Earls Court i London för att avsluta gruppens turné i Storbritannien. Foto av Getty

Vi insåg alla att det inte var mycket tid kvar, sa gitarristen Brian May i en intervju med The Telegraph 2013. För Freddie var det ideala livet ett där allt flöt på. En hel del vånda och lidande måste ha plågat honom. Studion var en fristad, en plats där ingenting hade förändrats för honom under alla hans år. Att göra musik var hans livs passion.

Chicago Solar Eclipse 2017: När är det?

Mot slutet av sitt liv önskade Merkurius inget annat än lugn. May informerade tidningen om att reportrar och intresserade åskådare hela tiden störde honom. Han önskade bara lugn så att han kunde fortsätta med sin uppgift. Suget efter musik förblev outsläckt, även om ‘Don’t Stop Me Now’-sångaren önskade ensamhet. “Skriv mer till mig”, uppmanade han helt enkelt. Sätt penna på papper och skriv. Du får avsluta det när jag är borta; allt jag vill göra är att sjunga och framföra det. Enligt May visade han verkligen ingen rädsla.

Det brittiska rockbandet Queen uppträdde på Les Ambassadeurs, där deras miljonsäljande singel “Bohemian Rhapsody” låg kvar på toppen av listorna i nio veckor och gav dem silver-, guld- och platinaskivor. När vi tittar på bilderna från vänster till höger ser vi Freddie Mercury (Frederick Bulsara, 1946–1991), Roger Taylor, John Deacon (stående) och Brian May. Foto av Getty

Enligt May informerade Mercury honom och resten av bandet i början av november 1991 när han återvände till London att han inte mådde bra och att de förmodligen borde kalla det en dag. När jag kommer tillbaka nästa gång kommer jag att slutföra det. Ändå följde han aldrig upp. Mercury bekräftade slutligen för allmänheten den 23:e samma månad genom ett uttalande han gav till The Guardian att han hade testat positivt för den hemska sjukdomen.

“Efter de enorma spekulationerna i pressen under de senaste två veckorna vill jag bekräfta att jag har testat HIV-positiv och har AIDS”, hävdade pressmeddelandet. För de personer som står mig närmast har jag hållit denna information hemlig fram till nu.

Men nu måste min globala fanbas få veta sanningen, och jag ber att de alla ska stå med mina läkare, mig själv och alla andra i kampen mot denna hemska sjukdom. Att bli erkänd för min ovilja att göra intervjuer är en återspegling av hur seriöst jag tar min integritet. Det är viktigt att notera att denna policy kommer att finnas kvar.

Freddie Mercury Död
Freddie Mercury Död

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!