Gabriel Odenhammar Familj

Gabriel Odenhammar Familj
Gabriel Odenhammar Familj

Gabriel Odenhammar Familj – Svenske skådespelaren Gabriel Odenhammar föddes i Hägerstens församling, Stockholm, den 23 november 1983. Tidigare IFK Aspudden och Brännkyrka gymnasiumelev och fotbollsspelaren Odenhammar. När han var sex år gammal upptäckte regissören och castingchefen Catti Edfeldt honom på rnsbergs teaterstudio där han hade bott.

Han fick rollen som Sunes galne lillebror Hkan Brkan i 1991 års julkalender Sunes jul, som 2 000 andra pojkar provade på. Efter att ha gjort ett framträdande i filmen Sunes sommar (1993) fick han rollen som Max, den yngre brodern, i tv-serien Svensson, Svensson när han var bara 11 år gammal. 1992 uppträdde han i Macbeth och Det susar i säven, båda av Shakespeare, på Stockholms stadsteater.

Allan Svensson, som senare porträtterade Odenhammars far i Svensson, Svensson, regisserade den senare. På Stockholms Chinateatern medverkade Odenhammar även i en pjäs av Svensson Svensson. Har även röstat karaktärer i animerade filmer, som Kim Possible för Disney Channel. Odenhammar gjorde om sin roll som Max Svensson i 2007 års Svensson, Svensson igen.

Han har varit med i TV3:s Singing Bee som tävlande. Odenhammar var också medlem i komediensemblen Lättvikt 2009, då han dök upp i deras okonventionella julkalender på nätet. Boken om att spela Hkan Brawl, Max och jag, med titeln Det här ska han faan, publicerades i september 2023. Vid sex års ålder gjorde han alla i Sverige rasande och blev känd som “Hakan”.

Den före detta barnstjärnan Gabriel Odenhammar berättar om den mörka sidan av berömmelse i sin nya bok, “Det här ska han f fan fr.” Boken diskuterar vad som hände med skådespelaren när kamerorna slutade rulla och telefonen slutade ringa. Enligt Odenhammar, “Jag bara blundade och hade typ självmordstankar.” Karaktärer som den äventyrlige Hkan Brkan och den sardoniska personen Max väcktes till liv av honom.

Gabriel Odenhammar Familj

Redan vid 10 års ålder var Gabriel Odenhammar ett genuint stjärnskott, men när han var tonåring hade hans stjärna redan börjat dämpas. Hans rädsla och misstro fick honom att dricka. Detta är vad 90-talets stjärna är fram till nu. Gabriel Odenhammar var en av Sveriges största barnstjärnor på 1990-talet. Hkan Brkans roll i “Sunes jul” gav honom berömmelse vid späd ålder av åtta. Utan tvekan framgångsrik, 1993 års release av “Sunes sommar” fungerade som en uppföljning till julkalendern.

I komediserien “Svensson, Svensson” porträtterade Gabriel Max, den sardoniske sonen. Till och med nu förblir han ett årligt inslag i båda klassiska TV-program, vilket gör honom till en perfekt passform för semesterperioden. När erbjudandena började rulla in hade Gabriel det jobbigt.
Men det var hemskt att hamna i rampljuset i en så öm ålder.

Enligt Gabriels intervju i podcasten “TV-fabriken” med Fredrik Ralstrand började hans självkänsla bli lidande när han var i tonåren och jobberbjudandena började. Som ett resultat hade Gabriel en hel del rädsla och självtvivel. Och som han hade erkänt i tidigare intervjuer vände han sig till alkohol som ett sätt att hantera dessa svåra känslor redan vid 17 års ålder.

Eftersom jag var en tv-kändis ville alla bli som jag. Gå till nästa nivå… Innan du blir landslag har du vanligtvis erfarenhet av att spela korpboll. För mig är det den fullständiga antitesen. Det är uppenbart att saker och ting kommer att kännas malplacerade. Gabriel nådde botten och tillbringade större delen av tre månader med att knappt lämna sängen. Det var ganska svårt eftersom jag inte kunde göra någonting. Och det var förbryllande för mig varför. Jag kom på den här idén om att ta ansvar för sina egna handlingar i livet.

Har fru och tre barn och trivs med familjelivet

Gabriel, 39 år gammal, har gått i pension från rampljuset. Dessutom har han äntligen organiserat sitt liv. I avsnittet beskriver han ögonblicket han bestämde sig för att han hade fått nog. Det gick upp för mig att ingen annan är ansvarig för min lycka än jag. Han erkänner att han haft “dåliga” episoder av alkoholkonsumtion vid sällsynta tillfällen.

Om saker och ting hade gått till och med lite annorlunda, tvivlar jag på att jag skulle vara här nu. Det var så hemskt. Men nu, hävdar han, är livet bra; han och hans fru Malin har tre barn. Nu känner jag mig stark och säker. Sinnet bara stiger och faller. Det är hektiskt att hålla jämna steg med ett hushåll med tre små barn. Du anstränger dig för att återhämta dig så mycket som möjligt. Gabriel säger: “Så här är livet.”

Att vara flygledare är ett givande yrke

Gabriel övervann motgångar i sin tonårstid genom att bli brandman, en karriär som han sedan dess har övergett. Den en gång så kända barnskådespelaren har varit anställd som flygkontrollant på Bromma flygplats det senaste decenniet. Hans yrke som flygledare är något han trivs med, men han erkänner också att han har en kreativ strimma.

Däremot har han tillfälligt lagt ner sin önskan att bli instängd i en låda. Jag är inte intresserad av skådespelarroller i filmer eller pjäser. Ingen har ringt mig än, och jag väntar fortfarande. Men jag jobbar med att dubba animerade filmer. Som ett resultat av populariteten av “Sunes Jul” och “Svensson Svensson” var Gabriel Odenhammar kärleksfullt känd som “Hkan-Brkan” och “Max” av hela den svenska befolkningen.

Det fanns dock nackdelar med att vara en ung kändis. Han diskuterar sina kamper med alkohol och förtvivlan, såväl som nyckeln i hans liv och anledningarna till att han aldrig gick ut offentligt, i sin senaste intervju. Nu när jag har tänkt igenom det, fortsätter han, inser jag att livet är värt att leva. De svenska tv-programmen “Sunes jul” och “Svensson Svensson” är bland de bästa som någonsin gjorts. Gabriel Odenhammar, nu 34, medverkade i båda och blev känd som barnskådespelare i Sverige.

Odenhammar har dock varit borta från rampljuset det senaste decenniet. Han känner sig äntligen uppfylld, men erkänner att det var en tuff resa. Det var tre-fyra månader när jag var 23 eller 24 som jag var hemma och hamnade i en rejäl förtvivlan, men jag har kommit fram till att jag trivs med livet idag, säger han. För mig är det inget som slår en god natts sömn. Det är en normal del av livet för tonåringar och unga vuxna. Jag kunde fastställa orsaken i mitt eget fall. Det gick upp för mig att jag aldrig hade gjort ett val i mitt liv.

säger att han är precis som Macaulay Culkin

Det fanns en mörk sida av att vara barnkändis på tv. När jag var tonåring gjorde jag inte uppror. Jag hade ett fullt schema mellan jobbet och skolan. När jag var ungefär 23 eller 24 slog det mig: Exakt vad letar jag efter? Gabriel Odenhammar, som reflekterar över sin tid i tv-branschen, liknar sig själv vid “Ensam hemma”-stjärnan Macaulay Culkin, vars biografiska berättelse i stor utsträckning förändrades för skandaler efter hans barndomsberömda.

Han och jag har nog upplevt lite av samma svårighet. Mina problem är lite jämförbara med alkoholisters, men med mycket mindre disponibel inkomst. Men Odenhammar tror att det skulle passa bra kvantitativt.Det fanns ingen ytterligare ersättning för hans ansträngningar. Jag gjorde vissa uttag, men aldrig något nämnvärt. Låt mig vara tydlig: jag har inte en enda cent över från den perioden. Min lägenhet är uthyrd, ej ägd.

Nu gör han arbete som han trivs med

Men nu är Gabriel Odenhammar flygledare, ett jobb han trivs med och som lönar sig bättre än skådespeleri. De senaste sju åren har jag gjort det upprepade gånger. Jag finner stor glädje i det. Ingen tvingade mig att bli flygledare; Jag tog beslutet på egen hand. Gabriel Odenhammar är gift tvåbarnsfar från Norrköping. Han har uppgett att han är öppen för ytterligare skådespelarmöjligheter, men för närvarande utövar han dem inte.

Skulle du stödja dina barns karriärval om de ville bli skådespelare?

Jag brukar säga till dem att de kan göra vad de vill. Jag kommer dock inte att tvinga dem eftersom mina egna föräldrar inte tvingade mig. Jag hade jätteroligt att göra det, men jag insåg snart att barnskådespelare är sårbara för exploatering i branschen, som Gabriel Odenhammar förklarar. I julkalendern Sunes jul och långfilmen Sunes sommar gjorde Gabriel Odenhammar, nu 39, sitt namn som Sunes galna lillebror “Hkan Brkan” när han var bara 8 år gammal. Han rollades som den yngre brodern “Max” i TV-programmet Svenson, Svenson när han var bara 11 år gammal.

Gabriel Odenhammar som barn reflekterande över allmänheten

Gabriels skådespelarroller hjälpte honom att få ett brett erkännande i Sverige, och hans karriärutsikter verkade lovande. Det finns dock bevis för att barnskådespelare upplever betydande negativa effekter av att bli berömmelse i så ung ålder. Gabriel diskuterade nyligen berömmelsens effekter på honom som gäst i Fredrik Ralstrands podcast, TVfabriken. Uppenbarligen hade det effekt. om du var med klassen på badhuset, du vet, jag var helt omgiven av olika barn i ungefär samma ålder som står och pekar och tittar.” Jag hade två yngre syskon som påverkades på samma sätt.

Gabriel Odenhammar Familj
Gabriel Odenhammar Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!