Görel Hanser Familj

Görel Hanser Familj
Görel Hanser Familj

Görel Hanser Familj – Görel är bosatt på Sibyllegatan 44 i Stockholm; hon föddes den 21 juni 1949. Den 19 juni firas Görels namn. Den 2 maj 2002 gjorde hon överlåtelsen till sin nuvarande bostadsrätt. Hon och Janusz bor här. Samlivet har inte alltid varit deras verklighet. Efter att Janusz hade bott i Görel i nio år tog han beslutet att komma hit för tretton år sedan.

Denna roll är mycket önskvärd för Görel. Det har varit 590 olika tillfällen den här månaden då vi har delat detaljer om henne. Om Görel sysslar med affärer och investerar så är han förmodligen en riktig entreprenör. Se vilka företag hon sitter i ett antal styrelser lite längre ner på sidan. Det är fjorton andra personer som delar trappan med henne på hennes enhet.

Majoriteten av Görels potentiella friare är bosatta i Stockholm. Griel handtag Säsongen 2008 var ännu en dundersuccé för Abba. Alla rekord slogs av Mamma Mia. Görel Hanser är den sedan länge förlorade kvinnan som i hemlighet stöttat Abba i många år. Hennes roll sammanfattas bäst av Benny Andersson.

Han hävdar att Görel Hanser, som varit sekreterare på Stikkan Anderson innan han återförenade Abba, redan hade åstadkommit allt som behövdes. Görel Hanser skötte skivbranschens kontrakt, PR och turnéer över hela världen som Abbas projektledare och publicist. Trots att Abbas toppframträdande inträffade på 1970-talet när bandet kanske var som mest upprörande satte 2008 nya riktmärken.

Även om Abbas nio studioalbum gavs ut i ytterligare ett boxset, rusade det upp på den svenska albumlistan, Mamma Mia-musikalen fortsatte att uppträda över hela världen, och filmen med Meryl Streep i huvudrollen blev en enorm framgång och blev den mest sedda filmen i Storbritanniens historia.

Görel Hanser Familj

Jämfört med 1980-talet finns det mycket mer att göra nuförtiden. När vi träffas på ett kafé i centrala Stockholm frågar Görel Hanser: “Vem hade trott att det skulle bli så här?” Han verkar chockad. Det var enbart för Benny Anderssons 62-årsdag som hon åkte. För några veckor sedan hade jag nöjet att träffa henne på hennes Skeppsholmenkontor.

Hon är verkställande direktör på musikbyrån Music & Artist Service, och hon representerar artister som Tommy Körberg och Helen Sjöholm. På samma plats övervakar hon Mono Music, Benny Anderssons grammofonverksamhet. Detta är uppenbarligen en hänvisning till Stikkan Andersons vana att gnälla mot sin sekreterare hela tiden.

Under Abbott-eran, som helt klart är långt ifrån över, ser Görel Hanser sig själv som navet som hela företaget kretsar kring, limmet som håller allt att fungera. En stark och driven individ är hur hon karaktäriserar sig själv. Allt fungerade så smidigt att jag aldrig behövde klättra uppför en kulle för att fixa något.

Dessutom tycker jag om att ha ett antal hattar i en handvändning. Skivor, möten, resplaner, kommunikation med skiv- och musikförlag, kontraktsuppföljning, att hålla alla informerade, problemlösning och turnékoordinering var allt en del av jobbet. Många upplevelser en gång i livet har engagerat mig, som Abba, Chess, Kristina från Duvemåla och Mamma Mia.

Även om det är svårt att jämföra så har jag aldrig jobbat ett riktigt jobb förut, hehe. Många tror att det är glamoröst, men det är det inte. Att förbereda ett set som Chess kräver inte bara premiärer utan också en hel del små delar och nästan ett helt års arbete. Det måste utföras felfritt med alla nödvändiga komponenter på plats och funktionella.

En nära vän till Görel Hanser, Benny Andersson, håller med om att hon är livsviktig för Abba-maskinen. Att arbeta med henne och hennes omfattande kontaktnät har gjort vårt 35-åriga samarbete mycket lättare. Resultaten av våra handlingar hanterades av henne. Det som krävs av henne är mer än uppfyllt. Görel garanterar att den aldrig går sönder.

Stikkan Anderson, vanligen kallad den femte Abban, jämförs med Görel Hanser av Abbas sångare Anni-Frid Lyngstad-Reuss. Förutom att vara hans oumbärliga högra hand tjänade Görel även som den femte Abban. Hon hade oklanderlig timing, en akut medvetenhet om detaljernas betydelse och var en snabb inlärning.

När exakt träffade Görel Hanser Björn Ulvaeus och Benny Andersson för första gången? Hon kommer inte ihåg. I slutet av 60-talet arbetade hon fortfarande på Polar tillsammans med Stikkan Anderson, och Björn & Benny var producenter för Lena Andersson och Brita Borgs sextital Ljuva. “Hej gubbe” framfördes så småningom av Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog, som tidigare varit två yngre hanar.

Även om Ring Ring bara var framgångsrik i Europa, efter deras Waterloo-seger 1974, började dörrar öppnas. Söndagen efter segern gick vi till kontoret och distribuerade information och organiserade för albumets släpp i alla nationer. Vi var väl förberedda på grund av Stikkans omfattande nät

arbete av skivbranschkontakter. Det blev för mycket när alla singlar kom först, hehe, så vi slutade fira med champagne.

Blev du imponerad av dess storlek?

Det kan ha gått bra, men jag tror inte att vi uppskattade det.
En fordonsmekaniker åt pappa och en hemmamamma åt mamma, Görel Hanser tillbringade sin barndom i ett traditionellt Skultorpshushåll utanför Skövde.

Hon kan ha ärvt en del av sin fars tapperhet – att inte oroa sig för mycket utan att få saker gjorda – eftersom han var en aktiv medlem i den norska motståndsorganisationen under andra världskriget.
Innan jag visste vad det handlade om tyckte jag att det var en riktigt fascinerande historia när jag var liten.

jag förstår inte.

En individ ropade en gång: “Gå inte hem.” Dra!, varnade honom när han åkte spårvagn. Efter att tyskarna upptäckt honom flydde han över Trondheimsgränsen och tog sig till sist till Västergötland, där han träffade min mamma. Jag beundrar hans tapperhet och är stolt över honom. Jag har ingen aning om var det kom ifrån, om det verkligen är från honom.

Görel Hanser var den dominerande och försörjande äldre systern till två yngre pojkar; hon var alltid “upptagen med att fixa och ordna”, som hon uttrycker det. Liknar hennes framtida karriär. Hon är mer nervös av naturen, vilket hon fick av sin mamma, och den optimistiska inställningen att “det kommer att ordna sig” från sin far.

Väl hemma mötte hon ingen Norén-skräck. Däremot växte hon upp i ett kärleksfullt hushåll som betonade tidlösa principer som ärlighet, logik och att göra det som är rätt för en själv – med väldigt lite “du ska inte tro att du är något” -. Med undantag för radion och fonografen verkade huset sakna alla musikinstrument, vilket fick henne att undra över sin framtid.

Trots min brist på musikalisk talang tycker jag om att lyssna på musik. Under mina tonår var mina favoritband Tio, Elvis och Beatles. i Stockholm skrev Görel Hanser in på en sekreterarskola med hopp om att en dag undervisa. Som en del av läroplanen arbetade eleverna som sekreterare i både Tyskland och England.

När hon återvände hem förändrade åtta ord hennes liv oåterkalleligt. “Musikförlag söker en sekreterare med goda engelska kunskaper” var de förtrollade orden i en annons för Sweden Music. Marie Ledin – Stikkan Andersons dotter – beskriver i sin bok “Min pappa hette Stikkan” ett humoristiskt möte som inträffade under hennes fars uppbrott med Görel Hanser: “Stingrockan ropade: Om jag hade träffat dig när du kom hit och då skulle du aldrig har anställts!”

“Om jag hade träffat dig hade jag aldrig tagit jobbet!” Görel Hanser slog tillbaka. Med ett sorl av “det var kanske så” och ett skratt nämner Görel Hanser att hennes skäggstubb är ganska kort. Att Gudrun Anderson, Stikkans hustru, hade turen att ha anställt henne. “Görel kunde vid första anblicken verka skröplig, liten, blond och godögd”, skriver Marie Ledin. Oj, det är mycket hud på näsan!

– Mina bröder kommer att intyga att jag var benägen till vredesutbrott. Mina avkommor hävdar att det fanns en period då jag inte hade någon stubb alls. Även om jag har blivit smartare med åren, finns det tillfällen då jag kan bli ganska utmattad av att pressa mig själv till mina gränser. Trots att jag snyftade på toaletten några gånger lyckades jag och Stikkan träna upp vårt tillgivna språkspråk.

När han knuffades tillbaka njöt han av det. Jag svarade muntligt om han slängde skrivredskap mot mig.Hon lärde sig allt som finns att veta om musikbranschen av Stikkan Anderson, mannen som skapade texterna till låtar som Klas-Göran och mom er lik mom. Anderson hjälpte henne också med upphovsrättslistor, skivkontraktsförhandlingar, knyta kontakter med producenter och mer.

Hon blev kvar och utnämndes snabbt till vice vd, trots att hon retade med Stikkan. Detta var innan diskussionen om bristen på kvinnliga chefer i svenskt näringsliv någonsin började. I sin bok berättar Marie Ledin om hur företagsledarna, medan de ringde från andra sidan Atlanten, blev rasande över att behöva prata med en “till synes obetydlig sekreterare” istället för Stikkan Anderson. Trots att skivbolagsgrävarna “ångrade att pappa hade en sekreterare som så tydligt hade missuppfattat sina befogenheter och blivit makttokiga” vägrade Görel Hanser ändå att länka dem vidare.

Görel Hanser Familj
Görel Hanser Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!