Hur Lång Är Anton Grahn

Hur Lång Är Anton Grahn
Hur Lång Är Anton Grahn

Hur Lång Är Anton Grahn – Anton Grahn, en superstjärna inom längdskidsporten, är bara 19 år gammal. Gällivare har dock inte juniorvärldsmästaren. Vad som orsakade det: en paus. Mycket smärta upplevdes. Enligt Anton Grahn kommer det sannolikt att krävas mycket om jag vill vara konkurrenskraftig inför nyår. Under mycket lång tid var 2023 ett fantastiskt år för IFK Moras enastående potential.

Hans resa började i februari när han vann sprinttävlingen vid junior-VM i Kanada. Han tog SM-guld i seniorernas rullskidåkning. På JVM i Etland tog han tre guldmedaljer i rullskidåkning. Han var den obestridda mästaren på hela den svenska seniorrullskidbanan som avslutades i oktober. Han råkade dock ut för ett förödande bakslag för några veckor sedan. Under några dagar gick allt i en rasande fart. Enligt Anton Grahn “gjorde det plötsligt mycket ont” när han försökte gå.

Lämna i fyra till åtta veckor

Den unge mannens stressfraktur i ena skenbenet avslöjades genom en MR-undersökning. Dessutom ger Anton Grahn sin egen syn på vad som hände. Det beror på att jag sprang mycket under sensommaren och början av hösten som en del av min träning, vilket kan ha varit lite överdrivet.

Så, vad är utsikterna?

Läkningsprocessen för en stressfraktur är ganska lång. Tidsramar på 4-8 veckor är vanliga.

Dessutom, när fick din diagnos?

Det har gått fjorton dagar. Det kommer troligen att krävas mycket arbete om jag vill vara redo att delta innan det nya året, även om jag började lätta på benet lite tidigt. Grahn får se tävlingarna från soffan istället för att tävla i helgens riksdebut i Gällivare.

Målet är att komma tillbaka till JVM

Hmm, det hade varit trevligt att vara med. Det har varit en underbar sommar och höst. Jag såg därför med spänning fram emot möjligheten att köra premiären i Gällivare. Ännu mer besvikelse för Anton Grahn är att han har tappat chansen att spela VM.

Hur Lång Är Anton Grahn

Kan du träna överhuvudtaget just nu?

Det måste dock vara en sim- eller stakmaskin för att det ska vara giltigt. Det gör att jag nu kan gå korta sträckor utan problem. Till jul tänker Anton Grahn ha återhämtat sig tillräckligt för att börja träna på allvar. Återgå i så fall till säsongens höjdpunkt, JVM i Planica. Det bekymrar mig inte riktigt. Jag borde kunna träna tillräckligt och tävla i flera lopp innan JVM. För min del ser jag med spänning fram emot veckan efter nyår.

I vintras tog han förstaplatsen på JVM. Anton Grahn, ett 18-årigt underbarn, är nu även Sveriges mästare.
Enligt Grahn är det en uppfinningsrik känsla. Kvalet till rullskidor vanns av hemmaåkarna från Umeå, Linn Sömskar och Marcus Grate. De båda var även seedade till SM-sprintfinalen på Ersmarksberget.

Tyvärr kunde Sömskar för andra dagen i rad inte förhindra sitt nederlag i Umeå. Hon hade slutat tvåa i gårdagens distanstävling, endast efter Lisa Eriksson, och idag vann hon silver igen. Det blev ett kombinerat finalfält, och Moa Hansson stod som klar vinnare. Över mållinjen behöll 22-åringen det.

Sömskar låg 22 hundradels mil bort. Med en enda tiondel tilldelades Louise Lindström bronset. “Det här är verkligen viktigt för mig”, säger Hansson. 18-årige Anton Grahn vinner SM-guld
Även i herrfinalen blev det en dramatisk avslutning. Anton Grahn, juniorvärldsmästaren, och Marcus Grate, stjärnan i landslaget, gjorde en enorm skjuts på toppmötet och tog ett steg.

De avslutade bråket där Grahn, som bara var 18 år, hade övertaget. Det här är väldigt fantastiskt. Det blev varmt när Grate gick fort uppför backen, trots att jag hade ett utmärkt läge. Trots det kan jag få suget under huven och avsluta loppet starkt, hävdar Anton Grahn.

När du besegrar en medlem i skidlandslaget i ett lopp, hur känns det?

Bra! Detta lovar en trevlig vinter och varje säsong efter den. Men även i semifinalen var Grahn på väg att försvinna. Den begåvade atleten var längst fram i flocken vid ett tillfälle, men en dålig yttersväng placerade honom på sista plats. Mitt huvud snurrar. Jag låg ner på toppen av världen utan en spricka när regnet öste ner obevekligt. Därefter skyndade alla förbi.

Tacksam för Silver: “Han rånade mig”

Även i semifinalen skrämde Anton Grahns skräckinjagande sprint sina motståndare. Sedan, i finalen, fick Marcus Grate möjlighet att bevittna det. Insatserna var helt rätt, jag är snabb och jag gav allt. Enligt Marcus Grate var Anton enastående idag. Guldet här hemma stal han från mig. “Jag antar att jag måste göra detsamma mot honom någon gång i framtiden”, säger Marcus Grate med ett trött leende, även om det inte var särskilt snällt.

Vad skulle du ha gjort annorlunda för att boka om finalen om du var i dina skor?

Då skulle jag ha spurtat förbi Anton när han rider på ryggen. Brons togs av George Ersson. Anton Grahn, färsk från sin spurtseger i JVM, gör långdistansdebut på lördag i Orsa. Anton Grahn säger till SVT Sport att efter JVM var allas uppmärksamhet enbart på Ski Classics. Han tycker att det ska bli kul att göra något annorlunda och tävla med proffsen i de här loppen.

Anton Grahn, en 18-åring, strålar fortfarande från sin seger i junior-VM i Whistler, Kanada, som hölls för bara tre veckor sedan. Det var en otrolig sensation. Det här är ett gediget mästerskap som jag kan bygga vidare på under säsongen. Ski Classics, 50 kilometer i Orsa, imorgon, blir sprintvärldsmästarens första lopp för säsongen.

Som förberedelse inför den svenska långdistanstruppens tävlingsdebut tillbringade Grahn förra hösten på ett träningsläger med team Eksjöhus. Trots sin längd – vilket är ovanligt för mig – tror jag att den kommer att passa bra. Grahn tillägger att första gången är det bäst att bara gå in och observera. När det gäller avstånden hade Grahn varit mest framgångsrik i sprinten, där han tog JVM-guld.

Han lägger dock stor vikt vid den långa lagets träning och möjligheten att lära av sina lagkamraters erfarenheter. Att observera och chatta med andra skridskoåkare om deras träningsmetoder och andra ämnen kan lära dig mycket om att förbättra din egen skridskoåkning.

I Vålådalen såg jag att det gynnade mig mycket att vara i deras sällskap, särskilt Mårten (Eide Pedersen), som har varit min partner i många år och kört många skidklassiker. Grahn, som har ett långsiktigt utvecklingsavtal med det svenska laget, hävdar att han vet exakt hur han ska förbereda sig och hur loppen läggs upp.

“Jag räknar inte med några resultat.”

Anton skulle definitivt kunna testa några långa löpningar; på så sätt kan han finslipa sina slag- och hårdhetsförmåga. Enligt SVT:s expert Anders Blomquist “har jag inga som helst förväntningar på resultat från honom.” Han bör dock fokusera på att förstå takten i strejken. Båda Ski Classic-loppen i helgen kommer att ha Grahn på startlinjen.

Det blir även en 15 kilometer lång individuell start på söndag. I helgen får laget sällskap av Emil Danielsson, som tog brons i kategorin U23, bakom ratten. Team Ramudden inkluderar också ett antal traditionella skridskoåkare, såsom Olof Jonsson, Gustaf Berglund och Anna Dyvik.

Sverige kommer att kunna skicka ett starkt lag till VM i Falun. Anton Grahn, en lovande yngling från IFK Mora, är bara 18 år gammal. Enligt honom lyckades vi få upp skidorna igen även om pappa var lite orolig eftersom han precis kommit hem med alla. Att vara värdnation ger Sverige möjlighet att skicka ett starkt lag skridskoåkare till VM. Anton Grahn, som vann juniorvärldsmästerskapet i sprint, är en av de lyckliga som förtjänar möjligheten.

Trots att Anton Grahn varit borta hela säsongen får han äntligen tävla på fredag. Efter att ha återhämtat sig från en stressfraktur är den försvarande juniorvärldsmästaren redo att tävla igen. Enligt Anton Grahn, som deltar i moratidning.se-turneringen, “har jag haft några riktigt bra veckor här på slutet” inför returen. Han kunde inte tävla i cross country på grund av en stressfraktur.

Oavsett omständigheterna i Planica inför JVM förblev Anton Grahn opåverkad. Sprinttävlingen vanns av svensken. – Vad du än tränar för så är det här, säger han TT. Utan tvekan kunde 19-åringen inte replikera sin triumf från förra året, när han tog JVM-sprintguldet i kanadensiska Whistler. Även om höstvädret var mindre än idealiskt, var silver fortfarande ett bra alternativ.

På grund av en stressfraktur som han fick i oktober kunde Anton Grahn inte åka skidor eller snowboard förrän i slutet av december. Eftersom jag inte kunde åka skidor under den första delen av säsongen är det uppenbart att det har en inverkan. Grahn hävdar i alla fall att han har kunnat träna bra tack vare landslagets assistans.

Hur Lång Är Anton Grahn
Hur Lång Är Anton Grahn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!