Maja Dahlqvist Pojkvän Oskar Svensson

Maja Dahlqvist Pojkvän Oskar Svensson
Maja Dahlqvist Pojkvän Oskar Svensson

Maja Dahlqvist Pojkvän Oskar Svensson – Den här dagen har varit en dröm för Maja Dahlqvist och Oskar Svensson i sju år. Men när Svensson hamnade så långt efter i mästerskapet stod det klart att det skulle gå söderut. Jag antog att det var slut. Till och med han delade denna uppfattning. Idag drog vi också en dubbel. Dahlqvist konstaterar att det är stort.

Solljus lyser upp Ulricehamns Lassalykkan när ännu ett sprintlopp går mot sitt slut, vilket framkallar blågula triumfrop. Sverige har redan förbundit sig till en sprintdubbel för 2021. Maja Dahlqvist och Oskar Svensson, som varit vänner sedan barnsben, gör det för första gången. När jag var klar meddelade hon att hon hade vunnit, och jag trodde att hon skämtade.

Det skulle vara häftigt att göra det under ett VM någon gång; vi har diskuterat det ofta. Enligt Svensson började laget skämta om att vinna en andra VM-titel efter sin första dubbla framgång som juniorer. Det var den 24 november 2013 som idén med dubbeln kom till. På Bruksvallarna vann Falun Borlänge-duon juniorsprinten. Äntligen, efter sju långa år, har drömmen förverkligats.

När vi är i bilen tillsammans, hävdar han att han kan förutsäga hur hans lopp kommer att gå genom att titta på hur jag gör. Dahlqvist rapporterar att de idag till och med använde samma startnummer i prologen och följdes under hela dagen. När det gäller Maja Dahlqvist var det hennes första världscupseger efter en lång väntan.

Hon fick ta steget till toppen efter elva pallplaceringar. Jag började min dag med frukost. Efter att ha kommit fram till hagen gick jag iväg. Jag kom tillbaka från flocktestet först. Något är fel, enligt Magnus. Det kan bara bli ett resultat: triumf eller olycka. Det var triumferande. Inte nog med det, jag kom först i mål.

Maja Dahlqvist Pojkvän Oskar Svensson

Skulle du kunna tänka dig att driva den idén då?

Ja, kanske. 26-åringen erkänner glatt att han kanske måste fortsätta äta frukost lite senare än vanligt.

Stor medaljsträvan just nu

Det var andra vinsten för Oskar Svensson. Med sin tredje raka sprintpodium har 25-åringen befäst sin position som en av Sveriges främsta medaljkandidater på väg in i de globala mästerskapen. Enligt Dahlqvist “passar den banan bäst av alla i vinter”. Utifrån sin nuvarande prestation tror Dahlqvist att han har en chans att lyckas där. Just nu mår jag jättebra. Svensson hävdar att det är av yttersta vikt att gå bra veckorna fram till VM.

Kan du anses vara en ledande utmanare till en medalj?

En handfull är i vår ägo.

Föreställ dig ändå, om du så vill, att vara medlem i den gruppen

“Absolut”, säger du. Det ger mig glädje att vara här. Maja Dahlqvist i Falun-Borlänge SK och Oskar Svensson hade en bra helg i Ulricehamn där världscupen hölls. Maja vann VM på individuell basis för första gången efter att ha gjort mål. Både Maja Dahlqvist och Oskar Svensson vann individuella världscuplopp, men Maja tog ledningen och vann sin första. Förra helgen var det så det gick.

Med världsmästerskap i Oberstdorf precis runt hörnet är Maja Dahlqvist och Oskar Svensson i fin form. Innan världscupen börjar den 23 februari hölls finalhelgen i Ulricehamn. Maja Dahlqvist, en 26-åring, hade ett världscuprekord på sex andraplatser och fem tredjedelar inför lördagens lopp. Efter att ha slagit Johanna Hagström och Jessie Diggins i finalen fick hon äntligen stå på pallen.

Jisses, det känns fantastiskt. Du får en chans, och jag har slutat tvåa så många gånger. Om man ska tro Maja så har hon velat vinna ganska länge. Maja och Linn Svahn slutade på andra plats i söndagens lagsprint. Slovenen segrade. Efter sin första solo-seger i Val di Fiemme under Tour de Ski besegrade 25-årige Oskar Svensson den ryske ryttaren Gleb Retivykh i sprintfinalen.

Tredjeplatsen gick till Richard Jouve och Federico Pellegrino. Jag är vid utmärkt hälsa. Det överraskade mig eftersom jag hade antagit att det gjordes under finalen. Däremot återfann jag min styrka i finalen och kom överst. I år, säger Oskar till SVT, går han in med en helt annan inställning. Oskar Svensson och Marcus Grate kom på femte plats i sprintstafetten.

Herrarnas sprintfinal vanns av Oskar Svensson, som med Calle Halfvarsson bakåt rusade hem. I en intervju med SVT Sport sa Svensson att han lovat att stötta Maja Dahlqvist ekonomiskt om hon skulle vinna. Herrarnas sprintfinal kunde börja när Maja Dahlqvist hade vunnit damfinalen. Det var där Oskar Svensson verkligen lyste. Han var utmattad men upprymd när han pratade efter att ha vunnit tävlingen, som han vunnit före Calle Halfvarsson, som slutade på andra plats.

Jag var väldigt pressad på förhand eftersom jag hade sagt till Maja att jag skulle vinna också om hon gjorde det. Han fortsätter och säger till SVT Sport “Men jag kände mig också stark.” Han tillägger, “Jag trodde att jag kunde lämna innan upploppet.” För att parafrasera. På den andra hoch min vanliga strategi väntar så länge jag kan. Händelserna i går gjorde mig oerhört hämndlysten.

“Vind i seglen”

Johanna Ojala, sportspecialist från SVT, diskuterar Svenssons triumf. Kul att se att han efter gårdagens lopp och prologen börjar vakna till liv. Han har inte kunnat göra några framsteg de senaste säsongerna. Jag tror att han förstår nu, säger hon. Hänsyn till Halfvarssons roll tar Ojala också. Det var fantastiskt att se Calle på jobbet idag; han är så accepterande.

Att han tar tillfället i akt att tävla i dessa utmanande heat är lovvärt. Han är snabb i lopp och har all nödvändig taktisk utrustning för att träna med dem. Bruksvallarna var Oskar Svenssons starkaste bana på lördagen. Han infriade sitt löfte och vann herrfinalen genom att besegra Calle Halfvarsson: Det var mycket press på Oskar Svensson, säger han till SVT, eftersom han såg att Maja vann och hade lovat att vinna om hon gjorde det.

När det svenska längdskidlandslaget förberedde sig inför nästa helgs världscup i Ruka, Finland, tillbringade de föregående helg i Bruksvallarna. Damernas sprintfinal vanns av Maja Dahlqvist, medan herrfinalen vanns av Oskar Svensson. Jag kände en stor press eftersom jag hade lovat att vinna om Maja Dahlqvist vann, och jag såg att hon vann. Så det var ingen slump, förklarade han i en intervju med SVT som sändes efter loppet.

Enligt Oskar Svensson var det bara ett försök till offensivitet. Diskuterade det i går kväll, sa Dahlqvist. I en intervju med SportExpressen diskuterade Maja Dahlqvist ett åtagande inför tävlingen som hon och Oskar Svensson gjorde när de spelade för Falun Borlänge SK. Vi har ofta ganska jämna positioner, tillägger Maja Dahlqvist och tillägger att de diskuterade saken i går kväll. Ingen aning om vad som utlöser det. En annan motiverar oss.

Hans triumf gjorde mig nästan lyckligare än min. Och dubbelvinst för Falun Borlänge är precis vad läkaren beordrade. Oskar Svensson, en 25-åring som var nöjd med sin prestation, vann före Calle Halfvarsson. Dessutom, jämfört med sprintprologen, kände han sig mycket bättre på skidorna i finalen. Jag tyckte om det. Jag känner mig stark och jag gillar sättet jag rider på, säger han till SVT. Maja Dahlqvist från Falun Borlänge och Frida Karlsson utgår båda från landslaget.

För närvarande diskuterar Dahlqvist sitt utmanande beslut. Den 28-årige stjärnan hävdar att för honom handlar allt om sportdelen. Ropet från Oskar Svensson hördes. Linn Svahn var ändå gladast av dem alla.
De förtrollade bilderna på den svenska stjärnans lycka har redan blivit virala. När det kommer till längdskidåkning har Sverige länge varit en topputmanare, åtminstone bland kvinnor.

Stjärnor som Frida Karlsson, Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson och Charlotte Kalla har stolt representerat Sverige och varit på prispallen flera gånger i världscupen och mästerskapen.

Sprintens största chock

Damlaget har varit framgångsrikt, medan herrlaget har kämpat länge. Därmed var Oskar Svenssons seger i lördagens sprint på Val di Fiemme och i förlängningen hans första världscupseger mindre av en chock. När Marcus Hellner passerade mållinjen var det ett spännande ögonblick för många i det svenska landslaget eftersom det var deras första herrvinst sedan 2017.

På grund av all träning och resor kommer ryttarna ganska nära; till exempel omfamnade Maja Dahlqvist Svensson snabbt efter att han vunnit.

De förtrollande bilderna av Svahn

“Inte ett torrt öga” följde med en Instagram-bild av omfamningen som Frida Karlsson delade efter att ha sett hela mötet på tv. Linn Svahn var dock den gladaste av dem alla och kamerorna var där för att spela in det. När hon insåg att Svensson vunnit loppet fångades Svahns enorma spänning av SVT när hon följde dramat till mållinjen.

Förra veckan fick Svahn flera utmärkelser för sitt lagarbete, bland annat för att försvara sina lagkamrater under det positiva snabbtestet för corona genom att ta offer och för att ha tagit fram de vinnande strategierna som hjälpte Ebba Andersson att ta sin första VC-seger. Svahn hyllas redan för sitt arbete på de glädjefulla scenerna efter Oskar Svenssons seger.

Som lagkamrat är Linn Svahn vår lysande stjärna. När man tittar på hur den enorma stjärnan hanterade Covid-skandalen och hur hon hyllade laget i vinstintervjun, säger en användare att det är viktigt att hon föregår med gott exempel. Det är så det borde se ut du gråter. “För bara en dag, för alla saker och alla människor” konstaterar en annan författare.

Maja Dahlqvist Pojkvän Oskar Svensson
Maja Dahlqvist Pojkvän Oskar Svensson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!