Hur Lång Är Linn Svahn

Hur Lång Är Linn Svahn
Hur Lång Är Linn Svahn

Hur Lång Är Linn Svahn – Den svenska längdskidåkaren Linn Maria Svahn kom till denna värld den 9 december 1999 i Lycksele stad. Med sin sprintcupseger säsongen 2019–2020 kom Svahn med Stina Nilsson som den enda svenska damen att vinna ett världscupmästerskap. Segern var chockerande eftersom Svahn var en släkting okänd när han som tjugoåring vann sprintcupen. Linn Svahn vann nio lopp i VC vid en ålder av 21 år och 53 dagar, vilket gjorde henne till den yngsta kvinnliga längdskidåkaren i världshistorien. [referens behövs]

Personlig biografi

Alla i Linn Svahns skidtokiga familj är skidnötar.

Tidig yrkeserfarenhet

I ungdoms-SM 2014–2015 vann Linn Svahn varje distanslopp i sin D-16-klass. För sin ålderskategori sopade hon varje tävling den vintern. Östersunds SK längdskidåkare och fotbollsspelarna Leo och Alva, som ingick i familjen som flyttade från Lycksele till Frösön sommaren 2015, var juniormedlemmar i Frösö IF-gemenskapen.

Ändå stannade Linn Svahn i Lycksele och skrev in sig på det lokala skidgymnasiet den hösten när hon var sexton år. Hon började även delta för IFK Umeå på juniornivå och hon vann junior-SM i klassen D17–18 när skidsäsongen började. Efter att ha gått två år på skidgymnasiet för att klara de två sista åren på skidprogrammet flyttade hon så småningom till Östersund.

Vissa säger att Linn Svahn aldrig placerade sig lägre än förstaplatsen i en längdskidtävling när hon var tonåring, och hon fick verkligen ett rykte som en målmedveten och entusiastisk rival. Under nästa säsong hade hon blandade prestationer, och det var inte förrän 2018–2019 som hon var tillbaka på svensk medaljnivå och tävlade i evenemang som junior-VM-bronsvinnande stafettlag.

Seniorhöjdpunkter 2019–2020

Under den vintern debuterade Svahn i seniorvärldscuptävlingen i mars 2019 och placerade sig på tjugoförsta plats i fristilssprinten i Falun. När hon tävlade i fristilssprinten i Davos, Graubünden, Schweiz, den 14 december 2019, vann hon sin första deltävling i världscupen. Ända sedan dess har hon befäst sin position som internationell toppidrottare, särskilt inom sprint. Hon vann sprintcupen säsongen 2019–2020 efter att även ha tagit andra och tredje plats i världscupsprint.

Hur Lång Är Linn Svahn

Med ytterligare fyra sprinttriumfer fram till början av januari 2021, höll segersviten på sprintetapper ut. Ytterligare en 10 km masstart (klassisk) triumf kom i Falun, då hon besegrade Therese Johaug med flera. Hon vann även den klassiska 10 km på Val Müstair, som var en del av Tour de Ski-turneringen den säsongen.

Svenska Idrottsgalan delade ut 2020 års kvinnliga idrottsutmärkelse till Linn Svahn den 18 januari 2021. Svahn ansågs vara en stor favorit att vinna sprintguld inför VM 2021 i Oberstdorf, men han hade inte den bästa belastningen för evenemanget p.g.a. en axelskada han hade vid VM i Ulricehamn. Svahn blev “petad” från att delta i fler tävlingar vid världsmästerskapen 2021, även om hon allmänt ansågs vara favoriten i lagsprinten och den sista delen av stafetten.

Skador och lång frånvaro

Hon skadade axeln i ett fall under sprintcupens senaste lopp 2020/21. I slutet av den världscupsäsongen hade Svahn placerat sig på sjätte plats totalt. Extremt allvarliga skador och “fjorton hål i axeln” från axeloperationen blev utfallet. Ännu mer förödande var det faktum att Svahn fortsatte att tävla samtidigt som han led av en svår skada och enbart förlitade sig på rehabövningar för behandling.

Svahn förlorade på att tävla i OS 2022 på grund av skadan. Att gå tillbaka till VM 2023 var hennes mål. Efter att ha drabbats av en skada i slutet av säsongen 2020–21 fick Linn Svahn opereras igen i december samma år (21). Svahn bestämde sig för att skilja sig från landslaget våren 2022 för att hon skulle kunna “samarbeta närmare mitt eget lag kl.

Hem och lägga upp en plan som både är optimal för min återhämtning från skadan och utvecklande och motiverande mot mina framtida mästerskapsmål”, som hon uttryckte det. Dagarna som följde lämnade Maja Dahlqvist och Frida Karlsson båda landslaget.

Åter till det i VM 2022–2023

Trots en lång rehabiliteringsperiod och några hinder var Linn Svahn tillbaka till starten av VM 2023 i Livigno i februari, då hon och Maja Dahlqvist tog förstaplatsen i lagsprinten respektive femteplatsen i den individuella sprinten. En vecka senare var Svahn fyra i sprinten på franska Les Rousses.

Å andra sidan fick Svahn tillbaka dessa, tillsammans med “straffpoäng” för att inte ha deltagit i fighten. Hon gjorde framsteg på trettio platser och sprang i samma takt som det “jagande gänget på nära håll”, men rutten var för kuperad och smal för att hon skulle passera. Med en start på 45:e plats slutade Svahn så småningom på 15:e plats.

Linn Svahn valdes att representera Sverige i skid-VM 2023 i Planica, Slovenien, efter flera framgångsrika tävlingar, inklusive en i Livigno, Italien. Inom några sekunder från bronset och 4,5 sekunder från silvermedaljerna slutade Svahn fyra på sprinten och fyra på tremilen.

Vintern 2023–2024

Svahn tog en tredjeplats på 10 km klassiskt och en fjärdeplats på 10 km fristil vid Sverigepremiären i Gällivare. Som tävlande på heltid vid Ruka världscuppremiär slutade hon femma i den klassiska sprinten och nia och sextonde på distansloppen. I Östersunds världscup lyckades Svahn säkra tredjeplatsen i sprinten och i Trondheim tog han andraplatsen.

Svahn toppade kvaltiderna i både Östersund och Trondheim. Eftersom hon är den enda kvinnan som någonsin vunnit fyra sprintsegrar i Tour de ski, tar hon också förstaplatsen i säsongens andra sprinttävling den 3 januari i Davos, Schweiz. Ytterligare ett lopp vann Linn Svahn den sista helgen av Tour de Ski i Val di Fiemme. Låt den 15 km långa masstarten börja på traditionellt vis denna gång. Hon kommer in som nummer sex totalt i Tour de ski.

Under de efterföljande världscuptävlingarna i Oberhof och Goms triumferar Svahn i sprinttävlingarna, till en början i klassisk stil och senare i fri stil. Dessutom springer Linn i Oberhof och Goms stafetter, där hon är en del av de vinnande lagen. Ett längre uppehåll från längdskidåkningen har inte stoppat Linn Svahn. Kan du berätta mer om den unga skidåkaren och om hon är knuten till Gunde Svahn eller inte? Allt du kanske vill veta om Linn Svahn finns här. Svenska Linn Svahn tävlar i längdskidåkning

Skada på axeln och efterföljande rehabilitering

Eftersom hennes prestationer fortsatte, belönades Linn med titeln “Årets kvinnliga idrottare 2020” 2021. Men Linn gjorde ont i axeln i en skidtävlings höst våren 2021, och hon var tvungen att ta ledigt från sin karriär för att återhämta sig från skadan och återgå till tävling. Efter sin skada 2023 återvände hon till längdskidåkningen.

Personuppgifter om Linn Svahn: ålder och utbildning

När detta skrivs är stjärnskottet Linn Svahn 23 år gammal, efter att ha fötts den 9 december 1999. Hon kom från Lycksele, Lappland, fast hon flyttade till Östersund för sina två sista år på gymnasiet.
Linn är medlem av en atletisk familj och har sysslat med många olika sporter, inklusive fotboll, slalom, brottning och orientering.

Hur Lång Är Linn Svahn
Hur Lång Är Linn Svahn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!