Ibou Badjie Föräldrar

Ibou Badjie Föräldrar
Ibou Badjie Föräldrar

Ibou Badjie Föräldrar – Ibou, en man född den 24 augusti 2002, är för närvarande bosatt på Södra Jordbrovägen 27 i Jordbro. Här delar han hem med en rad andra personer, bland annat Mustapha och Haddy. Ibou är mycket efterfrågad. Hittills den här månaden har vi delat nyheter om honom 272 gånger.

Hans hyreshus delar trapphus med 55 andra. I detta sammanhang bor de flesta som söker Ibou i Stockholm. Tjugoåriga Ibou Badjie, med smeknamnet “Louise Gucci”, regisserade gängets barnsoldater. Unga män, 14 och 15 år, utförde hans order om att döda i tre dagar i rad. Nu döms han till 18 års fängelse.

Beslutet mot Ibou Badjie vidhölls av Svea hovrätt den 2 november. Som ett tecken på trohet mot Rawa Majid, även känd som “Kurdräven”, har ringen i guld med rävdesign blivit allestädes närvarande i Stockholms kriminella undre värld. Ibou Badjie, 20, från Jordbro, visas iförd rävringen på flera bilder från utredningen.

Myndigheterna hade misstänkt honom för att ha anknytning till Jordbros kriminella Zero-nätverk under ganska lång tid. En grupp misstänkt för att ha gjort våldsamma handlingar för pengar vid flera tillfällen, med band till de kurdiska rävarna. Nu döms Ibou Badjie, en nyckelperson i den våldsvåg som svepte genom Stockholm i januari. Han använde identiteten “Louise Gucci” för att ge uttryckliga instruktioner till unga pojkar som han sedan skickade på uppdrag för att begå våldsamma handlingar.

Ställ undan i 18 år

Den tilltalade dömdes för anstiftan till mord, mordförsök, förberedelse till mord och för grovt vapen och dömdes till 18 års fängelse. På höjden av Stockholms våldsvåg började utredarna titta på ungdomar från Jordbro. På kvällen den 20 januari användes en kalasjnikov för att avfyra skott in i ett boende i Fruängen. Två 14-åringar är misstänkta för att ha begått brottet, som fångades på kamera och senare delades brett på nätet.

Ibou Badjie Föräldrar

Två 15-åringar skickades in i Dalen den 21 januari med uttryckliga instruktioner att döda en person som de misstänkte för gängtillhörighet med ett skjutvapen. En man i tjugoårsåldern som inte hade något med gängverksamhet att göra besköts men lyckades ta sig därifrån oskadd. Den 22 januari skickades en 14-åring till Skarpnäck med identiska instruktioner: skjut och döda.

Planerna misslyckades när han slumpmässigt kontrollerades av polisen. Polisen upptäckte genom chattar att personan “Louise Gucci” var inblandad i alla tre brotten. Ibou Badjie omhändertogs inte långt efter Skarpnäckshändelsen när han uppmärksammade polisen på en McDonald’s på Södermalm.

“Mycket grovt brott”

Det handlar om att unga individer tränas att skjuta för att döda, kanske vem som helst i ett rivaliserande gäng, om och om igen. Både målsäganden och allmänheten har utsatts för allvarlig fara till följd av skjutningarna. Enligt ett pressmeddelande från domstolens ordförande, chefsrådet Agneta Kornstrand, är det fråga om extremt hög brottslighet.

En ny förhandling kommer att planeras i hovrätten angående Ibou Badjies överklagande av sin fällande dom. Jag kan säga att det finns områden där tingsrättens dom var felaktig och där jag tror att hovrätten kan komma till en annan slutsats än jag. Hans försvarare, advokat Anton Strand, har uppgett att ett överklagande kommer att lämnas in till hovrätten inom kort.

Ibou Badjie sitter häktad misstänkt för medhjälp till mordet på 15-åringen i Skogs den 28 januari, utöver de åtalspunkter som han nu döms för. Chattloggarna avslöjar att användaren som gick förbi “Louise Gucci” sökte efter detaljer om 15-åringen under dagarna fram till mordet. Ibou Badjie omhändertogs före mordet.

Sex personer får straff

Sex personer greps och anklagades för de tre morden. Vi måste alla möta musiken. De två gärningsmännen till skottlossningen i Dalen, nu 15 och 16 år gamla, har dömts till ett år och fem månader samt ett år och två månader i sluten ungdomsvård. En 19-åring dömdes till 7 år och 6 månader för att ha medverkat till samma brott.

För den felaktiga mordplanen i Skarpnäck döms en 20-årig man till 4 år och 9 månaders fängelse för medhjälp till förberedelse till mord och grova vapenbrott. En 17-årig pojke dömdes till ett års fängelse för ungdomsövervakning för medverkan till mord och åtal för grovt vapen som härrörde från samma händelse.

Panetoz-konstnären Pa Modou Badjie reflekterar över sin ungdom och upplevelsen av att flytta från Gambia till Jordbro. Pa Modou Badjie minns, “Jag hade mycket ångest och brist på olika slag.” Konstnär, förälder, professor och entreprenör. Pa Modou Badjie, stjärnan i Panetoz, är en hårt arbetande och inte mycket annat.

Läget presenterade Pa Modou Badjie och hans arbete med ungdomar den här veckan. Nu beskriver han resan dit, somvar inte alltid jämn. Innan jag flyttade till Sverige levde jag i extrem fattigdom. Badjie minns: “Jag var okej, men det var ganska tufft.” Pa Modou Badjie emigrerade till Sverige när han var 12 år gammal från Gambia.

Hans mamma dog när han var ung, och hans far emigrerade strax efter. Han var ensambarn ett tag och tillbringade sin tid med sin syster och utökade familj, innan han så småningom följde sin far till Jordbro. Han beskriver sin erfarenhet i Sverige som positiv och tillfredsställande överlag. Det innebar att hon och hennes pappa kunde vara tillsammans igen och att hon kunde återvända till det hem hon delade med honom när hon var liten. Men efter en viss tid kunde jag konstatera att något var fel.

Fram tills du fick reda på att det fanns en högre stapel var det tillfredsställande. Jag utökade min umgängeskrets utanför Haninge och började interagera med folk från andra platser. Jag befann mig i Täby en dag och kunde iaktta lokalbefolkningens säregna levnadssätt. När du insåg att det du hade antagit var en hög nivå faktiskt var ganska låg, var det utmanande. Badjie hävdar, “Jag kom från en ännu lägre nivå i samhället, så det var högt på grund av det.”

Han beskriver villorna han observerade människor som bodde i och hur trevligt det var att ha en trädgård att koppla av i. Insikten att “shit, jag vill bo så här också” följdes av insikten att han inte hade en aning om hur han skulle göra det. hända. Han tog det medvetna beslutet att genast börja jobba och kämpa för att nå sitt mål.

Som sådan är jag bekant med allt vad livet i Jordbro innebär. Även om det finns gott om kärlek och optimism, varnar Pa Modou Badjie för att det finns gott om mindre älskvärda alternativ. Pa Modou Badjie var tvungen att göra rätt för sig själv eftersom han var rädd för att bli utvisad tillbaka till Gambia, där han inte hade några levande släktingar, om han fattade ett dåligt beslut.

Mer skolgång var nödvändig för mig. Fler möjligheter dyker upp för dem som investerar i sin utbildning. Sedan insåg jag att ribban jag hade satt för mig själv inte var riktigt så hög som jag hade föreställt mig.

Fråga dig själv vad du önskar att du kunde ha berättat för ditt yngre jag

Fortsätt bara. Nu är det inte lätt, men i längden kommer detta att löna sig bra. Du kommer att uppleva en nivå av lycka som du aldrig trodde var möjlig. Snälla, kör bara. Det är du som fixar saker. Han fortsätter. När jag var yngre kände jag att jag hanterade mycket oro, stress och saknad. Allteftersom jag gjorde framsteg började jag läsa in mig själv.

I efterhand inser jag att jag bara borde ha släppt det. Jag hade inte varit så orolig och så livrädd. Pa Modou Badjie kommer till en positiv slutsats. Efter att ha beordrat mordet på flera barn dömdes 21-årige Ibou Badjie till 18 års fängelse av tingsrätten. Domen fastställdes i dag av Svea hovrätt.

I diskussionerna gick han under namnet “Louise Gucci” samtidigt som han rekryterade, värvade och beordrade tre minderåriga (14 och 15 år) och en minderårig (16 år) att begå våldsamma handlingar, inklusive mord. Brotten var planerade att äga rum den 20, 21 och 22 januari 2019.

För barnen att “skjuta tills kulorna tog slut” och “wakka (döda) vilken pojke som helst” var två av hans order. En av de minderåriga som var inblandade i uppdragen sa till en vän att han skulle få “100 laxar” för varje offer han dödade. Den 20 januari, på Ibou Badjies insisterande, sköt en 14-åring i Fruängen ett fullt magasin från en automatpistol genom dörren till en lägenhet.

Lördagen den 21 januari sa han till en yngling på 15 att bege sig till Enskededalen. På målet instruerade han 15-åringen så här: “Bror, vilken kille som helst som ser ut som om han kör, ta honom”; “Gucci kepsjacka över 5 lax”; “Haglöfs något, ta honom bara” Den 22 januari omintetgjordes planen att mörda någon i Skarpnäck av en poliskontroll. Inga spår av Ibou Badjie, som polisen säger är en del av Rawa Majids kriminella organisation Foxtrott.

Ibou Badjie Föräldrar
Ibou Badjie Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!