Jessie Sommarström Bror

Jessie Sommarström Bror
Jessie Sommarström Bror

Jessie Sommarström Bror – Jag har varit på moln nio ända sedan finalen, forsade hon till “Årets kock”-tävlingens arrangörer. Jessie Sommarström har tidigare restaurangerfarenhet från ställen som Sturehof och Esperanto, samt Vaxholms hamnkrogen. Jessie Sommarström föddes i den indiska delstaten Goa och adopterades efteråt av en svensk familj. Benröta, allmänt känd som osteomyelit, är ett bakterietillstånd som hon led av vid den tiden.

Mer än tretton operationer var nödvändiga för att behandla Jessies sjukdom, och läkare sa att hon aldrig skulle kunna springa, skaffa barn eller arbeta i ett yrke som krävde att hon stod upp under längre perioder igen. Jag har fått många andra chanser; Jag har all rätt att känna ånger. Hon sa till DN att hon skulle vara död nu från barnhemmet och sjukdomen om hon inte hade blivit adopterad.

Kocken Jessie Sommarström på Urban Deli forsar över sin mamma i den svenska matlagningsprogrammet Kokkarnas kamp. Den 30-åriga kvinnan bad då att få upprätta en kravlista, inklusive arbete och inkomst, för henne och hon återvände. Mamman kom tillbaka efter 10 år med pappersarbetet och alla nödvändiga villkor avkryssade. Möjligheten att adoptera Jessie och hennes syskon.

I föreställningen understryker Jessie Sommarström hur avgörande detta är. När Jessie Sommarström var 21 år gick hennes mamma bort och lämnade efter sig en stark moralisk kompass. Jessie Sommarström, kocken, lider av ständig prestationsångest, men att tänka på sin mamma, den viktigaste personen i hennes liv, hjälper henne att slappna av. Jessie, som ärvde sin mammas pannben, fick sin egen rygg genom att äntligen bli landets bästa kock efter tre försök.

Jessie Sommarström var bara den andra kvinnan i historien att ta hem titeln “Årets kock”. Hans Olsson menar att berättelsen om mamma Siv fungerar som ett samlande tema över hela hennes Sommarprat. Det är långt från barnhemmet i Goa till slutscenen i Annexet, speciellt för en tjej som förlorade sin biologiska mamma i unga år och led av fruktansvärd benröta. I sin sommarkurs tar Jessie Sommarström oss med på en resa som slutar med att det indiska barnhemsbarnet utses till “Årets kock 2022”. Senast en kvinna tog förstaplatsen i den här turneringen var för 34 år sedan.

Hennes berättelse är en hyllning till mamma Siv, en singel, hårt arbetande kvinna som trots alla hinder adopterade Jessie och hennes bror och fostrade dem som sina egna. Minnen från barndomen på Lidingö och senare i Vaxholm präglas av perioder av ekonomiska svårigheter och moderns envisa beslutsamhet att ge en näringsrik måltid oavsett familjens förutsättningar. Det tog Jessie Sommarström lång tid att komma på att alla inte åt gröt med lingon den sista dagen i månaden och att smörgåspålägg inte var att tänka på.

Jessie Sommarström Bror

Braxen-Jessie, som Jessie Sommarström är känd, arbetar nu med flera initiativ som syftar till att utveckla mer miljövänliga metoder för livsmedelshantering. Hon tillskriver sin nyvunna ambition till hur hennes familj hanterade mat som ung, när avfall inte var ett alternativ och fyndighet med matrester var en dygd.

Mamma Siv dog bort för över 20 år sedan, ändå fungerar hennes berättelse som ett sammanhållande tema genom hela serien. Även om Jessie Sommarström har varit ledsen i hela sitt liv, är hon oerhört tacksam för den uppväxt hon fått av sin mamma. The Verves “Bitter söt symfoni” erbjuder en härlig musikalisk inramning för hennes ånger över att hon inte fick visa sin mamma vad hon hade lärt sig som ett resultat av att hon utsågs till Årets kock och fick Prins Carl Philips gratulationer.

Jessie Sommarströms dedikation till sin mamma, Siv, framgick av att hon höll en bild på henne med sig under turneringen. Jessie Sommarström behövde inte fundera så mycket på tanken på att vara sommartalare på radio. “Mitt livs gång. Det har bara varit fantastiskt. Trädgården vid villan i Resarö visas. Om några dagar kommer hennes sommartal att höras av hundratusentals människor.

Det var en stor ära att bli tillfrågad att vara sommartalare för Sveriges radio. Du har bokstavligen växt upp vid sidan av showen. Det är officiellt sommar i Sverige. tjänade titeln “Bästa kock” Hösten 2016 triumferade Jessie Sommarström som TV4:s Årets Kock. Hon kommer dock inte att diskutera mat på sommarträffen, utan snarare sin otroliga resa från ett barnhem i indiska Goa till en bekväm, rik tillvaro i Sverige.

I livets lotteri har jag fått en vinstlott. Ibland tar vi våra många välsignelser för givna. Ständigt skydd, utbildning, sjukvård och närande mat. När Jessie var nio månader flyttade hennes familj till Sverige. Hon flyttade till Vaxholm 1990 med sin ensamstående mamma och lillebror via Larsberg på Lidingö.

Kokböcker utlånade

Ungdomsåren är när ens nyfikenhet på mat verkligen tar fart. Jag blev seriös med matlagningen och började kolla in kokböcker från Vaxholms bibliotek. I Vaxholm, vid Hamnkrogen, fick han sitt första jobb. Men fina restauranger som Sturehof och Esperanto banade vägen för ännu större framgångar inom restaurangbranschen.

Hon hjälper för närvarande med innovation, hållbarhet och utveckling på Urban Deli. 2022 skrev hon historia genom att bli den första kvinnliga kock som vann priset under de senaste 34 åren. Hon utsågs också till Årets gästfrihetskvinna 2023 och fick en guldmedalj från Gastronomic Academy. Hon tycker att utmärkelserna har gett mig en fantastisk plats att visa upp mitt arbete.

Hon anser starkt att ingen del av livsmedelsproduktionsprocessen ska vara slösaktig, och hon arbetar outtröttligt för att främja dessa värderingar. En tredjedel av alla svenskodlade morötter kasseras som människoföda och används istället till djurfoder, gröngödsel eller biogas på grund av sitt föga tilltalande utseende. Dessutom är det bara ett exempel.

Hon bidrar också till ett program på en indisk grundskola. Kostnaden för högre utbildning för unga kvinnor täcks så att de kan fortsätta sin utbildning efter gymnasiet. Många går in i läkar-, utbildnings- eller juridiska yrken. De kan dela vad de har lärt sig med sina samhällen där hemma när de kommer tillbaka. Detta minskar sannolikheten för att kvinnor kan utsättas för övergrepp, såsom tvångsäktenskap.

Vi gillar verkligen tacos

Det pratas inte så mycket bland kockarna i Resarövillans kök om att en av dem är landets bästa kock. På frågan om vad hans favoritmåltid är visar Justus, 4, lite intresse för sin mammas många utmärkelser. Gran Canaria sol, en kalebas för hunden och ett tolvstegsmöte. Här delar 51 välkända svenskar med sig av sina semesterplaner.

Vi tittar på Kalle Anka och fnissar när tomtarna i tomtens verkstad målar ett schackbräde. Professor Niklas Arnberg kallar det en klassiker. Jessie Sommarström må vara den kortaste i rocken, men hon är just nu störst på all mat i Sverige. Hon står i foajén till sitt Resaröhem och utbrister: “Jag kan inte tänka mig ett liv utan matlagning, jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra.”

Det här var hennes fjärde seger i den svenska matlagningstävlingen, Årets kock, och det var en söt återbetalning för att hon fick ställa in föregående mästerskapsomgång på grund av svimningskänsla. Kocken Jessie Sommarström på Urban Deli forsar över sin mamma i den svenska matlagningsprogrammet Kokkarnas kamp.

Den 30-åriga kvinnan bad då att få upprätta en kravlista, inklusive arbete och inkomst, för henne och hon återvände. Mamman kom tillbaka efter 10 år med pappersarbetet och alla nödvändiga villkor avkryssade. Möjligheten att adoptera Jessie och hennes syskon. I föreställningen understryker Jessie Sommarström hur avgörande detta är. När Jessie Sommarström var 21 år gick hennes mamma bort och lämnade efter sig en stark moralisk kompass.

Jessie Sommarström Bror
Jessie Sommarström Bror

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!