Jonas Hellberg Dödsorsak

Jonas Hellberg Dödsorsak
Jonas Hellberg Dödsorsak

Jonas Hellberg Dödsorsak – Tidigare IFK Göteborgs och IFK Norrköpings friidrottstränare Jonas Hellberg gick bort vid 53 års ålder. 2006 till 2011 arbetade han som tränare för IFK Göteborg, och 2011 till 2019 gjorde han detsamma för IFK Norrköping. Sedan dess har han varit anställd som tränare hos Norrköpings ishockeylag Vita Hästen. Jonas har tre barn kvar hemma.

Lagen från IFK Norrköping och BK Häcken kommer att hålla en tyst minut inför dagens match till Jonas ära. Från och med december 2021 har Jonas en Covid. Enligt podden utvecklade han Post-Covid strax efter. I intervjun daterad november 2022 uppger han kategoriskt att han har en hjärnskada. Före detta föreningens friskvårdsinstruktör Jonas 2007, medan han tjänstgjorde som IFK Göteborgs bentränare, tog Jonas Hellberg hem SM-guldet. Han tackade sedan ja till en liknande tjänst hos IFK Norrköping. Hellberg ingick i Janne Anderssons ledningsgrupp, som tog SM-guld 2015, under sina åtta år i klubben.

Janne Andersson, “Mycket ledsen”

Nyheten om Jonas Hellbergs bortgång delades av IFK Norrköping i lördags. Sportbladet hann ikapp förbundskaptenen Janne Andersson inför söndagens Halmstadsmatch mot IFK Göteborg. Jag tog hem Jonas från Blvitt till Norrköping som fysisk tränare, så jag är väldigt ledsen, sa han. Det här är ett fruktansvärt trist och tråkigt ämne. Det finns inte mycket mer att tillägga förutom att jag var djupt upprörd. När jag fick reda på det var det en väldigt sorglig dag. Jonas avgång sätter ett tak på denna dag. Underbara, generösa Jonas. entusiastisk och driven. Helt fantastisk människa. Vad helt tragiskt.

Känt innan till Norrköpingsspelet

På söndagen, inför Norrköpings match mot BK Häcken, hölls en tyst minut för att hedra Jonas Hellberg.
Tanken att människor har eller hade stora hjärtan är överanvänd och kan vara en kliché. Men Jonas är en av de snällaste och mest generösa killar jag någonsin träffat. Fotbollslandslagets psykolog, Daniel Ekvall, twittrade sina kondoleanser.

Hellberg arbetade som lagets tränare för hockeylaget Vita Hästen de senaste åren. Hans ålder angavs till 53. Under deras mästerskapssäsong arbetade han som IFK Göteborgs fysiska tränare. Vänner som tidigare IFK Göteborgs fotbollsspelare Thomas Olsson säger att hans livssyfte var att hjälpa andra. Hellberg var mycket uppskattad av sina kollegor på Kamratgrden, där han arbetade som personlig tränare med början 2006. Under sin mandatperiod 2011 vann IFK Göteborg både Superserien (SM) och cupen (2008).

Därefter kom han in i IFK Norrköpings tränarstab under nuvarande förbundskaptenen Janne Andersson. De slog sig ihop för att ta hem SM-guldet 2015. Hellberg stannade till slutet av 2019, men Andersson slutade 2016 för att styra landslaget. En egen klinik etablerades därefter i Norrköping. Hellberg, som bara var 53 år gammal, har nyligen avlidit.

Jonas Hellberg Dödsorsak

Den blåvita klanen sörjer honom. Länge ansåg jag dig vara en nära vän. På alla våra bortamatcher och resor runt om i Europa har IFK Göteborg-laget stormat. Enligt Blvitts mångårige säkerhetschef Tommie Elgestl “har vi haft det fantastiskt, han, jag, Roland Kaldéus och “Berra” (Bertil Lundqvist).

Hkan Mild, nuvarande chef för IFK Göteborg, var klubbens sportchef när Jonas Hellberg anställdes där.
Jag vet nu, säger han, och det är tragiskt av förklarliga skäl. Jonas Olsson, chef för IFK-akademin och tidigare tränare i guldlaget, har gått bort. Detta är tragiska nyheter, och mitt hjärta går ut till hans nära och kära. Enligt sms:et är Jonas en mycket engagerad, noggrann och kunnig fysisk tränare.

“Han levde för att hjälpa andra”, sa Thomas Olsson

En av Jonas Hellbergs bästa vänner i Blvitt var Thomas Olsson, tidigare fotbollsspelare i IFK Göteborgs. I fredags fick han veta att hans vän hade dött. Jag kände djup sorg och chock. Det kom som en överraskning, säger han. Thomas Olsson och Jonas Hellberg skrev båda in sig i IFK Göteborg ungefär samtidigt och hamnade i samma kvarter. Detta underlättade en fördjupning av deras ömsesidiga förståelse. Han var en fantastisk vän och en härlig person, och den före detta IFK-spelaren kommer aldrig att glömma honom.

Som personlig tränare och människa ägnade han sitt liv åt att hjälpa andra. Han hade en otrolig arbetsmoral och skulle vara uppe sent för att göra oss spelare redo för träning. Thomas Olsson menar att den tid han ägnade åt att lära av och arbeta med Jonas gav år till hans yrkesliv. Han kommer dock att sakna Hellberg mest av allt som vän och människa.

Aldrig en enda gång hörde jag honom tala illa om en annan person. Han var osjälviskt generös och trevlig mot alla han träffade. Hellberg dök upp i både Blvitt och Peking tack vare Bärkroth. Spelar nu för rgryte IS, Nicklas Bärkroth gjorde sitt namn i IFK Göteborg medan Jonas Hellberg var lagets målvakt. Några år senare, när Bärkroth skrev in sig i IFK Norrköping, blev ödet ännu en gångn förde dem samman.

Det vill säga att han är en av de fotbollsspelare som jobbat med Jonas Hellberg som tränare längst.
När vi äntligen återknöts i Norrköping var det ett stort nöje, och det är helt klart någon som han har spenderat betydande tid med, som han uttrycker det. Nicklas Bärkroth har svårt att uttrycka hur han känner inför Jonas Hellbergs död.

Dagen har varit dyster och dyster. Det har varit en riktigt ensam och ensam tid för mig. Jag var inte på humör att prata med någon när du kontaktade mig, men jag tyckte att du borde veta hur Jonas mådde. Jag tänker hela tiden på hans fru och tre barn som precis förlorat sin pappa. Det är komplicerat och jag har svårt att förstå det.

Han är bland de mest snälla och hjälpsamma fotbollsproffs jag någonsin har interagerat med. En extremt vänlig själ som verkligen brydde sig om andra och gav allt för deras lycka. Enligt Nicklas Bärkroth var han full av vänlighet och tillgivenhet. Han fortsätter med att förklara att Jonas tog sig tid för alla och att ingen verkar ha något negativt att säga om honom. Jonas var inte bara ett lysande proffs, utan också en riktigt genuin och underbar människa.

Tobias Hysén sa: “Fick aldrig svar” på förra mailet

Profil av Göteborgs IFK Tobias Hysén kommer alltid att minnas de fina stunderna han delade med Jonas Hellberg. När jag först kom tillbaka från England var jag inte i toppkondition. Han var ganska stöttande till en början och såg till att jag hade de resurser jag behövde för att börja träna. Därför blev gymmet vår primära mötesplats.

Vidare uppger han att mannen var besatt av fysisk kondition och löpning. Stark som en oxe och kan springa så länge det behövs. Tobias Hysén minns en löprunda han tog dagen efter en cupmatch mot Falkenberg medan han lyssnade på en berättelse om Jonas Hellbergs träningsschema. Jag tror att vi skulle ha vunnit på övertid, men var missnöjda med vår prestation. Efter att flera av oss dök upp sent dagen efter bad våra tränare Jonas att leda en rehabsession med oss andra.

Istället för rehabilitering var det mer som ett rigoröst träningspass. Även om de fortfarande hade 120 minuters löpning kvar i benen från dagen innan tog Jonas Hellberg ut laget till löparbanan. Han var lite missnöjd eftersom han fick hoppa över varvet i Göteborg på grund av vår match i Falkenberg. Av denna anledning fann han ett stort nöje i att följa med oss på våra löpturer och åka med. Och han var fortfarande lite förbannad över att han hade missat varvet.

Han var en hygglig kille, men han hade också lite av en “full” sida. Tobias Hysén och Jonas Hellberg tappade kontakten efter sin tid i Blvitt. För några dagar sedan laddade han upp en bild på Instagram. Jag skickade ett meddelande till honom där jag mumlade att det var fantastiskt att se honom på flödet och att jag innerligt hoppades att allt var bra med honom. Det kom inget svar på den frågan, och han är inte längre här. Den saken är rejäl.

En tyst minut kommer att hållas för Jonas Hellberg inför söndagens match mellan IFK Norrköping och BK Häcken på Platinum Cars Arena. Hellberg stannade till slutet av 2019, men Andersson slutade 2016 för att styra landslaget. En egen klinik etablerades därefter i Norrköping. Den blåvita klanen sörjer honom. Hkan Mild, nuvarande chef för IFK Göteborg, var klubbens sportchef när Jonas Hellberg anställdes där.

Jonas Olsson, chef för IFK-akademin och tidigare tränare i guldlaget, har gått bort. Thomas Olsson: “Han levde för att hjälpa andra” Jag kände en djup sorg och känsla. Det kom som en överraskning, säger han. Thomas Olsson och Jonas Hellberg skrev båda in sig i IFK Göteborg ungefär samtidigt och hamnade i samma kvarter.

Detta underlättade en fördjupning av deras ömsesidiga förståelse. Han var en fantastisk vän och en härlig person, och den före detta IFK-spelaren kommer aldrig att glömma honom. headtopics.com Han kommer dock att sakna Hellberg mest av allt som vän och människa. Hellberg dök upp i både Blvitt och Peking tack vare Bärkroth.

Jonas Hellberg Dödsorsak
Jonas Hellberg Dödsorsak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!