Kajsa Ekis Ekman Partner

Kajsa Ekis Ekman Partner
Kajsa Ekis Ekman Partner

Kajsa Ekis Ekman Partner – Debattören och skribenten Kajsa Ekis Ekman har tagit sig an kontroversiella ämnen som surrogatmödraskap och Eurovision i Israel. Tjugo korta frågor besvaras här. Kajsa Ekis Ekman, även känd som Kajsa Ekman, är en journalist och författare som är född och uppvuxen i Sverige. Hon är en regelbunden insändare i Dagens ETC, The Guardian och Dagens Nyheters kultursektion.

Kajsa var nyligen med i det hyllade dokumentet Persona non grata – Soran Ismail. Hon fick många hyllningar på nätet efter att dokumentären släpptes för sina ord och sitt stöd till offren. Kajsa har skrivit två böcker: “Varat och varan” (Prostitution och surrogatmoderskap) och “Skulden” (Eurokrisen sett från Aten). Hennes senaste bok, On the Existence of Gender: Thoughts on the Emerging Paradigm, kom ut i april.

I boken förklarar hon varför hon tror att hotet mot kvinnors rättigheter ligger i övergången från en biologisk till en upplevelsebaserad förståelse av genus. Många människor, inklusive medlemmar av transrörelsen, har kritiserat henne för detta och sagt att hon inte inser den monumentala betydelsen av kampen för transrättigheter.

Efter åtta år har polisen gått vidare till andra fall och kommer aldrig att berätta om ofredande var inblandat. Det har Sara försäkrat oss om. Det är irrelevant; ingen bryr sig. Ingen godkänner att en anklagelse om ofredande döljs för att använda den som ett förhandlingskort senare i en professionell tvist.

Vad är det monetära värdet av en vit kvinnas värdighet? Vita vänsterkvinnor hävdar att det är oändligt betydelsefullt. Det är jätteroligt. Vita vänstermänniskor har händerna fulla, vad med att medla mellan oss andra och ta itu med sina kvinnors storslagna fantasier. Väl. Mina apor, nej. Nej tack. Kajsa Ekis Ekman, en framstående journalist och offentlig person, fick sparken från Dagens ETC. Under ett samtal i Publicistklubben blev hon känslosam som svar på förfrågningar om ämnet som Robert Aschberg ställde upp.

Innan hon lämnade scenen sa Kajsa Ekis Ekman: “Jag vet inte om jag kom hit för att bli förhörd”. Kajsa Ekis Ekman, författare och frilansjournalist, blev ledig från Dagens ETC, där hon arbetat i många år, för drygt två veckor sedan. Andreas Gustavsson, tidningens chefredaktör, har uppgett att en kontroversiell ledare skriven av Ekis Ekman är skyldig till att deras partnerskap avslutats. Kyiv Independent, ett ukrainskt nyhetsställe, anklagades för att ha kopplingar till nazister och andra extremister i texten.

Kajsa Ekis Ekman Partner

När den ryska invasionen av Ukraina fortsatte, attackerades texten av redaktions- och kultursektionerna i konkurrerande publikationer, som sa att Ekis Ekman misstänkliggjorde den ukrainska regeringen. Men strax efter snappade Andreas Gustavsson tydligen till på grund av Kajsa Ekis Ekmans kommentarer i sociala medier angående Russia Today (en statlig propagandakanal i Ryssland, reds anm). Kajsa Ekis Ekman hävdar, i ett inlägg i sociala medier, att RT är mer än bara en propagandakanal för Ryssland. Gustavsson uttryckte sina känslor i frågan i en förklaring.

Använder frasen “klassiskt grävjobb” för att beskriva hans författarskap

Som svar förklarade Aschberg att han funderade över de långsiktiga effekterna av Dagens ETC:s jabb på Ekis Ekmans sätt att tänka. Det verkar vara en del avslappning från min sida. Jag orkar bara inte. Jag är en ensamstående förälder försörjer mina två barn. Detta är ingen enkel uppgift.

Jag antar att jag måste vila där, sa Kajsa Ekis Ekman innan han lämnade scenen. Kajsa Ekis Ekman har beskrivit sin ledare om Kyiv Independent som “ett klassiskt grävjobb om hur svenska tidningar samarbetade med en tidning vars anställda stod i frontlinjen med den nazistiska Azovbataljonen”.

Efter närmare elva år på Dagens ETC släpptes frilansskribenten och opinionsbildaren Kajsa Ekis Ekman för drygt två veckor sedan. Chefredaktör Anders Gustavsson spekulerar i att det berodde på Kajsas kontroversiella ledare. Nu när tv-profilen Robert Aschberg har tilltalat henne har hon brutit samman totalt i tårar.

Ekman-passagen av Kajsa Eki är kontroversiell; dess författare, Ukraina. Många andra nyhetskanaler, som fruktade att Kajsa anklagade Ukraina mitt i kriget med Ryssland, panorerade Kajsas text när hon anklagade den ukrainska nyhetssajten Kyiv Independent för att ha länkar till nazister.

Efter att artikeln släppts ska journalisten ha tagit sig till sociala medier för att kritisera Russia Today, landets officiella statliga propagandabutik. Kajsa Ekis Ekman hävdar i sociala medier att RT är mer än bara ett propagandautlopp för Ryssland. Det är bara inte acceptabelt för mig, säger Anders Gustavsson till Expressen.

När Robert Aschberg ifrågasätter Kajsa Ekis Ekman bryter hon ihop i tårar

Kajsa deltog i en debatt om tillståndet för svensk mediefrihet i måndags på Publicistklubben. Robert Aschberg, styrelsens ordförande, godkände inte detta. Svenska medier är inte gratis? frågade han förtvivlat. Efter en kort paus under vilken hon inte kunde komma på något lämpligt svar, sa hon till slut: “Självklart”. Aschberg fortsatte med att säga att uppsägningen är den enda anledningen till att Kajsa har denna uppfattning.

Men nu när vi har ett system med en pålitlig utgivare har den publikationen fullständig redaktionell frihet. När han förklarar att det är vad yttrandefrihet och journalistik är, börjar Kajsas känslor stiga till ytan. Jag är inte säker på om jag anmälde mig frivilligt till att bli förhörd. Jag är arbetslös nu, så det kanske räcker. Men Aschberg stannade inte där. Han funderade över hennes tankeprocess och de långsiktiga effekterna av tidningskick.

Det verkar vara en del avslappning från min sida. Jag orkar bara inte. Jag är en ensamstående förälder försörjer mina två barn. Detta är ingen enkel uppgift. När hon gick ut från scenen i tårar sa Kajsa: “Jag tror att jag behöver en paus där”. Den vänsterinriktade debattören “Ekis” var ovanlig i sin kritik av medias bevakning av Miljöpartiet. Hon har upplevt nonsens och tycker om att diskutera vad media kan förbättra. Hon inkluderar också historien om hur Viggo Cavling förvandlade henne från en grunger till en punkare av en slump i hennes resumé.

I restaurangen Skanskvarn på en kulle vid Skanstullsbron i Stockholm tar Kajsa Ekis Ekman en rök i rökavdelningen. Trots att den ligger i hjärtat av en livlig korsning, tunnelbana och motorväg, utstrålar denna plats en känsla av urban charm tack vare sin närhet till frodiga trädkronor och en hisnande utsikt över Mälarens bräckta vatten.

Efter en tyngdlyftning sparkar Ekis tillbaka med en proteinshake och en cigarett. Hon har publicerat flera böcker om kapitalism och sexhandel och beskriver sig själv som huvudskribent i ETC och bokrecensent för DN. De fungerar som en språngbräda för hennes föreläsningar som hålls över hela världen och har översatts till andra språk. Många politiska diskussioner och kampanjer har fokuserat på författaren; senast utsattes Miljöpartiet för ett av vår tids starkaste mediedrifter och hon var en av få som vrålade iväg.

Resan började när Ekis, då fyra år gammal i Stockholm, bestämde sig för att bli författare. Hon rätar på sig och fortsätter: “När jag var liten skrev jag dikter och hade brevvänner över hela Sverige – Skellefte, Pite och till och med någon i Finland.” Vi inkluderade våra skolkataloger med posten och lät dig veta vem som var mest intelligent, vem som var din bästa kompis och vem som var mest attraktiv.

Var satt du i klassen?

För att sammanfatta det hela, vid 13 års ålder gick jag med i punk-subkulturens led.

Det vad betydde det?

Jag gjorde ett fruktansvärt val när jag bestämde mig för att gå med i punkscenen. Jag ville ha en grungiare look, men min vän gav mig en punkfrisyr av en slump. Hela klassen sa saker som “äh, för två veckor sedan gillade du New Kids” och så vidare och så vidare.

På den tiden var det One Direction. Punk introducerade henne för människor på den politiska vänstern. Men eftersom muren hade rasat, inte vilken som helst kvar. Man kunde inte kalla sig kommunist under den tiden, men anarkismen var det enda gångbara alternativet. Då skulle du inte behöva oroa dig för att bli anklagad för att stödja tyranni eller orättvisa. När nazisterna, oljejättarna och pälsindustrin alla växte fram samtidigt förvandlades punkrörelsen till en mer decentraliserad aktiviströrelse.

Kajsa Ekis Ekman Partner
Kajsa Ekis Ekman Partner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!