Knut Agnred Sjuk

Knut Agnred Sjuk
Knut Agnred Sjuk

Knut Agnred Sjuk – Knut Agnred har varit en integrerad medlem i Galenskaparna och After shave i decennier, men han har också haft en rad försvagande sjukdomar under den tiden. Skådespelaren uppträdde på scenen när hans blindtarm sprack; han kämpade mot tårarna men fortsatte föreställningen innan han transporterades till sjukhuset för akut operation. Han sa till Enterprice Magazine, “Jag är tacksam för alla år, även om det har varit tröttsamt.”

De svenska serieensemblerna Galenskaparna och After Shave har minst sagt skapat några genuina klassiker, som kultserien Macken som debuterade 1986. Komikerna har även gjort flera kritikerrosade teaterframträdanden vid sidan av sina tv-serier. 2013, när gängen planerade att fira 30 år av enighet med showen 30-årsfesten, stötte de på svårigheter när några medlemmar blev sjuka.

Knut Agnred, nära vän och medarbetare till Per Fritzell, tog på sig ett tyngre lass än han klarade av när Pers sjukdom inledningsvis slog till. Han tog kortison för irritation av hans stämband när hans hjärta började protestera. Förmaksflimmern som hade stört honom innan kom tillbaka. Berättade för Expressen 2013 att “mitt hjärta sa till mig att ta en paus” för att “det var för mycket att täcka upp för honom också”

Till slut placerade programmet mig på sjukhuset

Det är inte första gången Knut Agnreds hälsa sjunker efter att han ansträngt sig för mycket. Knut minns en dag 2022 när han gav en konsert trots att han hade blindtarmsinflammation, vilket resulterade i att blindtarmen sprack på scenen. Knut avslutade föreställningen tack vare adrenalin och hans hängivenhet för jobbet, men han grät okontrollerat efteråt och fick föras till sjukhus. Där skulle du bli akutopererad och sängliggande i en vecka.

Knut Agnred däremot är glad och stolt över sin omfattande karriär. Jag vet att jag är en lycklig man eftersom jag har åstadkommit det jag alltid har önskat mig mest. Trots tröttheten är jag tacksam för dessa många år. Jag har skrattat så mycket att jag har gråtit och upplevt alla känslor däremellan. Och jag har fått skriva musik som berörde människor på sätt som jag aldrig hade kunnat föreställa mig, sa han till tidningen Enterprice 2022.

Knut Agnred Sjuk

Han har imponerat publiken med sina lustiga upptåg och vackra röst i årtionden. Efter år av frånvarande från After Shave och Galenskaparna-profilen har dock Knut Agnered äntligen gett upp. Kändisskapet hejdas av motgångar och plågsamma vånda. After Shave och Galenskaparnas sammanslagning var katalysatorn för en rad komiska mästerverk som har bestått tidens tand.

Miljontals svenskar började se komediserien “Macken” 1986, och det blev snabbt ett nationellt fenomen. Trots sin enorma popularitet varade den kritikerrosade sitcom i endast sex avsnitt över en enda säsong. TV-succén följer livet för bröderna Roy och Roger, barägarna. Roy hoppas att han och hans bror kan fortsätta driva företaget, medan Roger inte kan vänta med att fly deras vardagliga tillvaro. Och befrielsen verkade nära när ett par kommunalarbetare deklarerade sin avsikt att anlägga en ny väg direkt genom brödernas gård. I denna tidlösa komiska klassiker håller vi dock inte bara med bröderna.

After Shave, Knut Agnred, och Galenskaparna

Minst lika mycket uppmärksamhet ägnas de excentriska stammisarna som frekventerar “Macken” i filmen. Peter Rangmar, som spelar en orolig kund, ber om att få hämta sin vita Opel. Men vi träffar också Turbo Jr., som kommer tillsammans med sin pappa till snabbköpet. Turbos pappa insisterar på att han skaffar en moped istället för vad han egentligen vill ha, en synth.

Här, bland många andra föreställningar, glänser Knut Agnered verkligen som Turbo. Under åren har han varit en del av många olika komedigruppers ensemblebesättningar, och han har spelat ett antal kritikerrosade och allmänt älskade TV-karaktärer. Han är mest känd för sitt arbete som Ke i immigrationsdramat Ke frn stol och hans hyllade sketcher som en mänsklig version av den älskade TV-klassikern “Linus on the line”. Utan tvekan har Knut gjort fantastiska saker för svensk humor.

Knut Agnreds tillbakadragande

Den älskade och begåvade stjärnan har dock varit mindre synlig de senaste åren.
Knut och hans medarbetare planerade att vara värd för en jubileumskonsert “30-årsfesten” för sina hängivna följare 2013. Tyvärr föll Per Fritzell plötsligt illa innan föreställningen och fick ställa in.
Och då fick Knut Agnered möta inte bara sitt eget folk, utan även Pers.

Stjärnan sprack till slut under trycket

Knut drabbades av kronisk inflammation i stämbanden och behövde kortison bara för att kunna kommunicera verbalt eller sjunga. Läkarna sa till slut åt honom att sluta spela, och även han tvingades dra sig tillbaka. Han avslöjade sedan för Expressen: “Mitt hjärta sa till mig att ta en paus, det var för mycket att täcka upp för honom också.” Knuts förmaksflimmer, som tidigare gjort honom besvärle, hade precis dykt upp igen.

Min hjärtrytm är normal nu när jag har haft en andra elkonvertering. Så, resonerade jag, med några justeringar kunde jag iscensätta produktionen. Men han påpekade då att det var obekvämt nära elektroterapin. Efter att ha lämnat föreställningen ett tag kom Per Fritzell tillbaka och förklarade att Knut behövde gå iväg och vila.

Läkaren spekulerade då i att han skulle återhämta sig tillräckligt för att återgå till jobbet idag. Han tål det dock inte längre. Han hade planerat att gå den korta sträckan från navet till teatern, men han blev väldigt utmattad. Per rapporterade då till Aftonbladet att vi tvingades ställa in.

En ambulans förde Knut Agnred till sjukhuset

Det har funnits andra situationer där smärtan har hindrat honom från att prestera. Enligt en artikel i tidningen Enterprice upplevde Knut en gång en medicinsk nödsituation på scenen och behövde omedelbart opereras. Kändisaren valde enligt uppgift att fortsätta uppträda efter att ha spruckit sin blindtarm på scenen. Han blev så rörd av bilderna av lidande att han grät när det var dags att ge sig av.

Kändis tillbringade en vecka på sjukhuset efter att ha förts dit med ambulans. Knut har hängt med sedan dess, och det har varit andra föreställningar, fast det inte längre visas. Istället har Galenskaparna-profilen lagt scenkarriären på is de senaste åren på grund av hälsoproblem. Och han kan inte låta bli att le när han tänker tillbaka på sin förtrollade karriär.

Jag vet att jag är en lycklig man eftersom jag har åstadkommit det jag alltid har önskat mig mest. Trots tröttheten är jag tacksam för dessa många år. Jag har skrattat så mycket att jag har gråtit och upplevt alla känslor däremellan. För att citera honom, “Jag har kunnat göra låtar som berört människor på ett tänkbart sätt” (Enterprice magazine).

Hans medarbetare kommer att lida mycket av hans avgång. Expressen har tidigare intervjuat Jan Rippe och Per Fritzell, som båda uttryckt sorg över företagets förlust av Knut och deras andra medarbetare.
Visst, men de saknar ett program rent kompositionsmässigt. Som Per Fritzell uttryckte det, “vi får springa ut och in i scenerna och byta om mycket oftare.”

Den 29 februari 1956 föddes i Johannebergs församling, Göteborg, Knut Axel Lennart Agnred, sångare, skådespelare och komiker. Banden Galenskaparna och After Shave har båda med honom. Sedan Knut Agnred drabbades av viruset har han varit sjuk. Nu ser komikern mer än någonsin fram emot “30-årsfesten” med Galenskaparna och After Shave.

Enligt ett pressmeddelande han utfärdat är situationen svår. Knut Agnred, 56, på After Shave, har varit sjuk hela sommaren med återkommande infektioner. På “30-årsfesten”, en jubileumsfest för Madness och After Shave som började i november, spelade han i minst två veckor. De senaste nyhetsrapporterna säger att han inte har återhämtat sig från sina infektioner, vilket har lett till livshotande hjärtproblem.

Showen kräver nu att han lämnar igen till slutet av månaden. Det är en hemsk situation. Knut har berättat för pressen att han är en artist i hjärtat och aldrig skulle hoppa över en föreställning. Även utan honom kommer föreställningen på Göteborgs Lorensbergsteatern att fortsätta. En återbetalning ges dock för dem som köper i lösvikt.

Vi skulle hata att göra dem som tittar besvikna. Som Claes Eriksson uttrycker det i uttalandet “Vi gör en föreställning med ett nummer från varje år och försöker täcka över Knut så gott vi kan.” 30-årsföreställningen av Galenskaparna och After Shave kommer att passera utan Knut Agnreds närvaro för andra gången.

Knut Agnred Sjuk
Knut Agnred Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!