Lars Berghagen Död

Lars Berghagen Död
LasseLars Berghagen Död

Lars Berghagen Död – Svenska singer-songwriter-skådespelare-värden Lasse Berghagen föddes den 13 maj 1945 i förorten Enskede, Stockholm. Berghagen upptäcktes under en 19-årig NTO-fest i Enköping av skivproducenten Curt Pettersson från fonografbranschen Karusell. 1965 släppte han sitt debutalbum. Han dök upp på Svensktoppen för första gången med låten “Gunga Gunga” 1969 och året därpå skrev han låten om Teddybjörnen Fredriksson, som blivit hans signum melodi.

Framgångarna på Svensktoppen fortsatte under åren som följde, med låtar som “En enkel sång om frihet”, “Hlligng i skogen” och “Du som vandrar i livet” bland de mest kända. Tillsammans med Benny Andersson skrev han hits som “Hej clown” och “Sagan om lilla Sofie” i slutet av 60-talet.

Konst, litteratur och musik

Hans humoristiska tangotjusare Flirtige Knut gjorde succé under sin körning i Kar de Mumma-revyn på Folkan från 1968 till 1974. Farserna Sängkammarfars (1979) och Spanska flugan (1981) på Vasan visade verkligen Berghagens skådespelarkotletter. Debutföreställningen Breda leenden, som han framförde 1974 på Berns och därefter på Kronprinsen i Malmö, blev en dundersuccé. 1985 producerade han Världens galenskap, hans egen musikal på Chinateatern.

2003 regisserade han Kinarevyn på Chinateatern med bland annat Magnus Härenstam och Sissela Kyle i huvudrollerna. Hans första filmroll var i 1972 års Firmafesten, och han har sedan dess spelat karateinstruktör i 1978 års Dante, acta’re för Hajen och en likgiltig rektor i 1995 års Bert – det sista oskulden.

Lasse Berghagen i juni 2009 på sommarkryssningen

På 1980-talet ledde han en skolturné som arrangerades av gruppen Association Artists Against Drugs (FAMN). Berghagen har också etablerat sig i Tyskland, där han har släppt flera album och gästspelat i många populära TV-program. Han har uppträtt i Helsingborgsrevyer och i Hasse Anderssons Boarp lada pubunderhållning. I mina blommiga sandaler, en samling av hans poesi, släpptes 1993. Versen “D knapper jag mina händer” finns med i den svenska psalmboken med musikalisk inramning. Berghagen medverkade i pilotavsnittet av TV4:s Så mycket bättre hösten 2010.

Olika åtgärder

Efter att ha uppnått högsta HWH-examen blev Berghagen aktiv medlem i ordenssällskapet Stallbröderna. Dessutom är han bror i Svenska Storlogen Fria och Antagna Murare. Han är även Distriktsombud 18 på Stadsbudskren.

Lars Berghagen Död

Familj

Professorn och tandläkaren Nils Berghagen (född Nilsson; 1909–1995) och sjuksköterskan Britta (född Lindstedt; 1908–1997) är Berghagens föräldrar. Mellan 1965 och 1968 var Berghagen gift med Barbro “Lill-Babs” Svensson [4] med vilken han fick dottern Malin Berghagen 1966. De har dottern Maria Berghagen Enander, född 1976, som bor med Olof Röhlander, och han är sedan 1976 gift med Eva Berghagen (född Strand, 1952).

Menande

Inte minst för att Berghagen i sitt arbete som programledare för Allsng p Skansen (1994-2003) är allmänt ansedd som en av Sveriges mest älskade musiker genom tiderna. Showens publikstorlek gick från 600 000 till 2 000 000 under den tidsramen. Han har också varit värd för underhållningsshower med Inga Gill, som Strapetz (1971) och Positiva Klubben (1984) och Tocka släkten (1991). Hans framträdande av “Jennie Jennie” 1975 i Melodifestivalen var den första av tre gånger han deltog i tävlingen.

Utmärkelser

Genom åren har Lasse Berghagen fått en rad utmärkelser. Han har hedrats med SKAP-stipendiet, Tigertassen-priset för folkets parker, Edvardpriset från Kvällsposten och Lisebergsapplåderna för hans bidrag till att göra Sverige till en lyckligare plats. Han vann Lennart Hylands tv-pris för bästa programledare, värt 100 000 kronor.

Han tilldelades Stockholms S:t Eriks medalj 2002. 2003 tilldelades han det blå bandet för nionde graden av Illis quorum meruere labores. Berghagen tilldelades 2004 ett stipendium för “den svenska visionens bevarande och utveckling” av Svenska Frimurarorden och Nordiska Första Johanneslogen. Royal Society Pro Patria har tilldelat honom sin enorma guldmedalj, som kan visas med ett blått band runt halsen.

Han röstades fram som bästa TV-värd genom tiderna av läsarna av tidningen Lands. Han är den enda personen som någonsin slagit en golfboll från Norge, över Sverige och in i Finland, och bedriften finns dokumenterad i Guinness världsrekordbok. Denna putt togs på Treriksröset. Berghagen, i egenskap av medproducent till Chinateaterns revy Chinarevyn, belönades med Guldmasken av privatteatrarna.

2011 vann Berghagens Så mycket bättre TV-kristallen för enastående underhållningsprogram 2010. Berghagen hedrades med Brännöbryggans Lasse Dahlquiststipendium 2011. Poeten Nils Ferlins stipendium, Trubadurpriset, tilldelades Lasse Berghagen 2012. 19 mars 2013 tilldelades han 2013 års Anders Sandrew Honor Stipendium för sina enastående konstnärliga prestationer.

Musikaliskabutiken på Nybrokajen var utlämningsställe. “Genom sin text, musik och scenframträdande är Lasse vår tids Evert Taube”, sa juryn för 2014 års Evert Taube Sjösalapris om Berghagen. Astri Bergman Taubes verk ingår i priset. Berghagen tilldelades stipendiet efter poeten Bo Setterlind 2019. Cornelis Vreeswijk-stipendiet tilldelades Berghagen 2021.

Det stod felaktigt på Bauer Medias radiostationer att Lasse Berghagen, som nu är inlagd på sjukhus, hade avlidit tidigare på morgonen. Malin Berghagen, dotter till paret, säger på Instagram, “Jag och familjen är upptagna med att bekräfta kärlek, liv, hälsa och omtanke.” Hon tillägger att det inte är hennes ansvar att “utbilda” media. Bauer Medias nyhetssändningar i bland annat Mix Megapol och NRJ innehöll den felaktiga informationen klockan 08:00 på lördagen.

Anna Chrona, pressansvarig för Bauer Media, hävdar att rapporten att Lasse Berghagen dog klockan 08:00 var falsk. Hon hävdar att morgonnyheterna publicerade ett tillbakadragande vid 9-tiden. Klockan 10 sändes även följande återkallelse: Det första inslaget är ett återkallande från en tidigare sändning. Lasse Berghagen är fortfarande under narkos från sin hjärtoperation, men han lever.

TV4 ansvarar för att producera nyheterna för Bauer-nätverkets kanaler, och just denna sändning gick live klockan 08.00 och kunde inte stoppas. Anna Chrona säger att de undersöker vilka tekniska alternativ de har att gå vidare eftersom det är ganska olyckligt.

Försökte stoppa (TV4)

Enligt Fredrick Malmberg, TV4 Nyheternas nyhetschef, gjorde morgonens nyhetsuppläsare fel i manuset. Tjugo minuter innan showen slutar klockan 08, inser han att han läser fel och ringer Bauer Media för att försöka få någon att stoppa detta fel. Deras teknologi är dock helt och hållet robotiserad och därför oföränderlig.

Dina tankar?

Det är riktigt dåligt. Enligt min mening är våra TV4-rutiner fortfarande effektiva. Den här killen har uppenbarligen fel och borde sluta omedelbart, men det är fortfarande tjugo minuter kvar tills showen börjar, och detta utgör ett stort dilemma. Alla i mediebranschen är medvetna om att snedsteg är vardag. Det finns fortfarande tid att göra korrigeringar innan den publiceras eller sänds. Naturligtvis fanns det inga för tillfället.

Berghagens intensivvårdsmottagning

Den 78-årige Lasse Berghagen har varit sjukhuspatient i snart tre veckor. Malin Berghagen, konstnärens dotter, berättade i fredags att hennes pappa har varit sövd i en dryg vecka på grund av postoperativa svårigheter efter hjärtoperation. På grund av detta har allas vecka varit ganska stenig och utmanande. Hon säger till Aftonbladet att hennes pappa är sövd sedan i lördags på grund av problem.

På lördagsmorgonen sa hon på Instagram att det inte är hennes ansvar att “utbilda” media.” Deras handledare kan göra det. I mitt hushåll bekräftar vi alltid värderingarna kärlek, liv, hälsa och omsorg. PÅ INGA SÄTT slarvig eller sensationell rapportering. Vi har också en lång rad andra åtaganden. De som är blandade på kanalen har min odödliga tillgivenhet och tolerans. “Släpp det”, skulle jag säga till pappas fans.

Enligt Mix Megapol har Lasse Berghagen gått bort

Den välkände musikern har varit inlagd i nästan en vecka på sjukhus på grund av komplikationer efter förra helgens stora hjärtingrepp. Det verkar som om ett nyhetsflöde från TV4 bär skulden för det falska dödsbeskedet. Det är sant att vi tog med oss ett nyhetsflöde från TV4 ut i rymden. Anna Chrona, kommunikationschef på Bauer Media, som äger radiokanalen, ska ha sagt till tidningen: “Det är fruktansvärt att det hände, men det är sant att det har sagts.”

Enligt Anna Chrona utfärdade de ett förnekande senare samma morgon. För att säkerställa att detta aldrig händer igen kommer Bauer Media att göra en utredning. En utredning kommer att göras för att fastställa vad som gick fel och hur det kan undvikas i framtiden. Anna Chrona hävdar att nyhetsflödet kommer från Tv4, ändå är programmet deras.

Som svar sa Malin Berghagen: “All kärlek och tålamod.”

Malin Berghagen, Lasses dotter, har äntligen tagit upp situationen i ett Instagram-inlägg. Till alla: “Hej! Många människor har frågat mig om de kan dela med sig av sina tankar om @mixmegapols fadäs för att meddela sin pappas död. Nu när denna fadäs har retat upp fler än ett fåtal människor finns det artiklar om det. Mitt svar är att det är inte mitt ansvar att korrigera ett medienätverks klumpiga medarbetare, det borde cheferna sköta.

Vi har varit upptagna med att sprida budskapet om familj, kärlek och välbefinnande. INGET SÄTT slarvig eller sensationell rapportering. Det finns bara så mycket att göra just nu. De som är associerade med kanalen har min odödliga tillgivenhet och tålamod. Fans av den gamle, säger jag, släpp det. Karmalagen har en effekt.

Lars Berghagen Död

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!