Maja Åskag Pojkvän

Maja Åskag Pojkvän
Maja Åskag Pojkvän

Maja Åskag Pojkvän – Svenska idrottaren Maja skag (född 18 december 2002) tävlar främst i tresteg och längdhopp. Hon vann guldmedaljen i båda hopptävlingarna vid världsmästerskapen under 20 år 2021, som hölls i Nairobi, och 2021 års europeiska mästerskap för under 20 år, som hölls i Tallinn. Hennes farbror, Tomas Svensson, spelade handboll professionellt, och hennes kusin, Max Svensson, spelar fotboll professionellt för USA skag tog 2019 års SM-guld i tresteg inomhus.

Vid European Youth Olympic Festival den 26 juli 2019 vann hon guldmedaljen i kategorin trestegsdans. Vid junior-EM 2021 i Tallinn, Estland, den 16 juli 2021, vann hon guld och etablerade ett nytt svenskt juniorrekord i tresteg med tiden 14,05 sekunder. Den 18 juli deltog hon i längdhopp och vann guldmedaljen. Hon tävlade i längd- och tresteg vid U20-VM i Nairobi, Kenya, augusti 2021.

Den 21 augusti hoppade hon 13,75 meter i tresteg och tog guldmedaljen. Hon satte nytt världsjuniorrekord på 6,60 meter i längdhopp den 23 augusti och vann den globala juniortiteln skags trippelsprång på 13,10 meter i inomhus-VM 2022 gav honom silver. Maja skag, nu 18 år, har återvänt till Sverige efter att ha tagit två JVM-guld. Ett blygsamt följe träffade idrottsstjärnorna på Arlanda flygplats och försåg dem med blommor.

Den gångna helgen skrev hon svensk friidrottshistoria. Maja skag, 18 år, anlände till Stockholm på måndagseftermiddagen som dubbel JVM-guldmedaljör efter att ha vunnit längdhopp och tresteg. Således åstadkom skag en upprepning av sin tidigare sommarprestation med att vinna en dubbel på UEM i Tallinn.

Det är som om du svävar i luften. Det här känns ännu mer monumentalt än att vinna EM. Jag har inte tänkt så mycket på det, men att höra att jag är tvåfaldig juniorvärldsmästare tar verkligen andan ur dig. Jag vägrar acceptera att en av oss gjorde det. När hon träffar Eskilstunatjejen i lobbyn utbrister hon: “Det är sjukt!” till Sportbladet.

Har du haft en chans att till fullo bearbeta din framgång?

Det kommer att ta lite tid, men jag tror att jag börjar få det.

Jag är inte van vid allt rampljus

Ett litet gäng från friidrottsorganisationen tog emot henne på Arlanda med omsorg och ett blomsterarrangemang efter hennes drygt tolv timmar långa hemresa från Kenyas huvudstad Nairobi. Det har också varit en störtflod av lyckönskningar under den senaste dagen. Det är precis så galet det är. Den typen av intresse är över min norm. Du blir plötsligt någon snarare än bara en annan ingen.

https://youtu.be/owf_aipGiyM
Maja Åskag Pojkvän

Folk kanske känner igen mig, men jag kanske inte känner igen dem. Det är inte samma sak. Det är spännande, men jag är inte van vid det. Oavsett vem som kontaktar mig har jag inget emot det. Alla som tror på dig vill att du ska göra bra ifrån dig. Väldigt underhållande.

Transport till Eskilstuna

Hur får det dig att känna dig själv? Den har förstärkts korrekt. När man stod där i maj och tränade trodde man inte på det här. Tyvärr saknar jag ord. Det trotsar tron på alla nivåer. Förra helgen var en enormt lyckad sådan för Eskilstuna. Golfsensationen Anna Nordqvist, som kommer från samma stad som Maja skag, vann British Open i söndags.

Jag fångade det, och det var jättekul. Eskilstuna, även om den är liten, kommer igenom. Tiden har kommit. De flesta tror felaktigt att Eskilstuna ligger i Stockholm. Det är mycket glädje att bevisa att man klarar sig även om man kommer från en liten stad. Trots att hon närmade sig sitt största språng tog sig inte Maja Skag till VM-finalen.

Men under hela den tredelade kvalprocessen var det något annat som fick upp ögonen för TV4-experten Carolina Klüft. I sommarens U23-EM tog supertalangen Maja skag två silvermedaljer. Längdhopp och tresteg är båda fokusområden för 20-åringen, som planerar att tävla i båda vid VM i Budapest. I det första fallet blev hon, trots att hon var bästa svenska konkurrent på 6,47 meter, slagen i kvalomgången.

I den tredje omgången av kvalturneringen slogs Maja skag ut

På onsdagskvällen fick skag sin chans att ta revansch i tre enkla drag, och han utnyttjade fullt ut genom att göra ett starkt språng i andra omgången. Hon hoppade 13,98 meter, vilket var bara sju centimeter under hennes bästa. Svensken var omedelbart beredd att ställa upp i finalen som en av de tolv bästa hopparna. Maja skag knuffades från förstaplatsen och tvingades ta över för sista försöket.

Eftersom Maja skags sista språng “bara” var 13,85 meter har hon avslutat sitt första VM. Jag räknade med att behöva ett personbästa och ett avstånd på upp till 14 meter. Och jag gjorde mitt bästa, men det räckte inte. Maja Skag kommenterar, “Jag hade i alla fall trevligt.” Hon kvalade in på 16:e plats och slutade precis

15 centimeter av första

Det var en positiv läroupplevelse och ett steg i rätt riktning. Publikenergin på läktaren var otrolig. Enligt TV4:s expert Carolina Klüft hade skag fortfarande utrymme för förbättringar. Enligt Klüft, som var med i TV4:s program, behöver löparen mer driv i inkörningen.

Klüft svarar på Rojas optimism med

Andra händelser i trestegskvalet fick också Klüfts reaktion. Yulimar Rojas, den nuvarande världsmästaren, tog sig till finalen med ett första hopp på 14,59 meter. Enligt Klüft saknades det tekniska utförandet av hoppet. Det är nästan vågat att man tar ett så dåligt andrasteg efter det första. Klüft hävdar att hon bara använder det andra steget i trappan och ändå lyckas rensa 14,5 fot i luften.

Michel Tornéus avslutade meningen: “Hon har marginalerna så hon kan göra det.” Rojas, som kan vinna sitt fjärde raka VM-guld där, kommer att se bättre ut i finalen, enligt de två experterna.

Maja Åskag Pojkvän
Maja Åskag Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!