Mats Löfving Familj Barn

Mats Löfving Familj Barn
Mats Löfving Familj Barn

Mats Löfving Familj Barn – Innan sin alltför tidiga död den 22 februari 2023 tjänstgjorde 61-årige Mats Löfving som biträdande rikspolischef och chef för polisregion Stockholm. Enligt uppgifter var han och Linda H Staaf, 46, den tidigare chefen för polisens underrättelseenhet Noa, inblandade i en “polishärva” eller “konflikt inom polisledningen” strax före hans död.

Mats Löfving, 61, polismästare för en storregion i Sverige, upptäcktes död i sitt hem på onsdagen. Resultaten av undersökningen av polischefens register, som antydde att han skulle avskedas i kölvattnet av anklagelser om tjänstefel, hade presenterats bara timmar tidigare. Åtskilliga reaktioner har kommit på Mats Löfvings bortgång.

Leif GW Persson, 77-årig professor och författare, var skarp i sitt fördömande av polisledningen i TV4. Leif GW sa till TV4 Nyheterna att det här är, rent ut sagt, helt åt helvete och att det naturligtvis inte var så det gick till. Nu vill han att Löfvings familj ska träda fram inför poliskommissionen. Han säger till TV4 att de har brutit sin plikt mot företaget, vilket resulterat i värsta tänkbara tragedi.

Efter Mats Löfvings död gör polisen en anmälan

SVT Nyheter rapporterar att polisen nu är skyldig att anmäla sig till Arbetsmiljöverket.
Mattias Wahlstedt, kanslichef och biträdande avdelningschef på rättsavdelningen på Polismyndigheten, sa till tv-stationen “Jag kan inte utesluta att dödsfallet har en koppling till arbetet.”

Även Mats Löfvings familjemedlemmar har öppnat upp för Aftonbladet angående lånet. Familjen uttrycker sin sorg och frustration över polisens ledning. Jag upplever att det saknades en kraftig assistans från polisledningen och att Mats blev helt ensam, säger Mats yngre bror Jan Löfving till tidningen.

Jan Löfving, Mats Löfvings yngre bror med fem år, uttrycker sin sorg och ilska. De nuvarande känslorna som går genom vår familj är en blandning av chock, sorg, ilska och missnöje över hur allt har hanterats. Mest av Polismyndigheten, men media spelade också en roll. Hur ogrundade antaganden och påståenden har gjorts.

Mats Löfving Familj Barn

Sorg diskuteras bland familjemedlemmar

I ett öppet brev till tidningen delar även Mats Löfvings barn med sig av sina saknadskänslor.
Smärtan av att förlora vår pappa på detta sätt är bortom ord. Vi har sett honom flitigt ta på sig ett enormt ansvar i tjänsten för att förbättra mänskligheten sedan barndomen. Det är omöjligt att sätta ord på de personliga uppoffringar han har gjort.

Mats Löfving gick bort samma dag som den 78-årige specialutredaren Runar Viksten avslöjade sina fynd. Veteranpolisen hittades död i sitt hus. Vad som hänt utreds fortfarande av polisen. Hela den svenska poliskåren skakades hårt. Efter sin komplicerade kamp med Linda H Staaf, 47, ska Mats Löfving ha förhörts och skandaliserats. Ingen kan dock ta ifrån honom de 40 år han tillbringade som polis, under vilka han skrev historia som Sveriges yngste länspolismästare någonsin, tjänstgörande i sitt hemlän Stergötland.

lojal och flitig

Förre polisen Mats Löfving arbetade outtröttligt men fick svårigheter senare i livet. Han dukade så småningom efter för stressen och dog ensam i sitt hem i Norrköping, ett förtvivlat vrak. Hans omhuldade avkommor öppnar nu för sin förlust och hur han påverkade deras liv. Nu vuxna har ungarna publicerat ett öppet brev i Aftonbladet.

Det finns inga ord för att beskriva hur förkrossade vi är över vår fars tragiska död. Vi har sett honom flitigt ta på sig ett enormt ansvar i tjänsten för att förbättra mänskligheten sedan barndomen. Båda barnen är överens om att han har gjort personliga uppoffringar som inte går att mäta.

Han fungerade som Linda H Staafs chef

Deras sorg är påtaglig, men de vill också att andra ska veta vilken hängiven proffs Mats Löfving var.
När han pratade om att göra faktiskt polisarbete var hans entusiasm påtaglig. Barnen skriver att hans enda motivation är att gripa skurkar. Den senaste tidens press mot honom har varit fullständigt hänsynslös, och frånvaron av personligt stöd från polisledningen är oacceptabel.

De erkänner båda att Mats Löfving, Linda H Staafs chef under perioden de ryktades vara romantiskt inblandade, gjort flera tveksamma val för sin karriär. Vi erkänner att vår pappa inte var perfekt, men vi tror att polisens ledning kanske hade hanterat situationen bättre. Barnen påpekar att straffet han fick – förlust av värdighet och identitet – inte har någon betydelse för de missförhållanden de bevittnat.

Man uttrycker kärlek till sin far i slutet av det öppna brevet, callin g honom “en man bortom den blå uniformen.” En som bryr sig djupt om sina nära och kära och har hjärta. Barnen i brevet pratar om en polis som gav allt till sitt jobb, trots den personliga kostnad som engagemanget för sin avdelning och sina kollegor innebar.

Den senaste pressen mot honom har varit helt hänsynslös, och bristen på personligt stöd från polisledningen är outhärdlig för oss. Vi har alla sett honom ta smällen för laget, till och med många medlemmar av den högsta ledningen, men ingen har någonsin varit villig att ge tillbaka tjänsten.

Kroppen upptäcktes efter att polisen hade undersökt mordet

Polisen lokaliserade på onsdagskvällen Mats Löfving vid hans bostad i Norrköping. Tyvärr var han bortom hjälp. Runar Viksten, polisutredare, hade tidigare samma dag slagit fast att Mats Löfving, som han vid ett tillfälle haft en romantisk inblandning i, var medskyldig till en rad beslut som rör Linda Staaf.

Smärtan av att förlora vår pappa på detta sätt är bortom ord. Vi har sett honom flitigt ta på sig ett enormt ansvar i tjänsten för att förbättra mänskligheten sedan barndomen. Det är omöjligt att sätta ord på de personliga uppoffringar han har gjort. Mats Löfving, du har alltid varit vår stora förebild, mentor och hörnsten i livet”, avslutar barnen sitt öppna brev till sin pappa. För allt du har gjort som polis och pappa, vet att du har vår orubblig beundran och tillgivenhet.

Dina två barnbarn kommer att behöva växa upp utan sin farfar, och vi kommer att få möta en oändlig frånvaro. Pappa, du har varit det bästa exemplet, guiden och rocken i våra liv. För allt som du har gjort som polis och pappa, vet att du har vår oändliga beundran och tillgivenhet. Dina två barnbarn kommer att behöva växa upp utan sin farfar, och vi kommer att behöva möta ett oändligt tomrum.

Bror till Mats Löfving intervjuas

Jan Löfving, Mats yngre bror med fem år, intervjuades också och presenterades i detta nummer av Aftonbladet. Liksom författaren till det öppna brevet är han kritisk till att polisförvaltningen övergett Mats Löfving. Enligt hans tidningsintervju tror han att polisens högsta brass har övergett Mats.
Jan Löfving håller med om att diskussionen och rapporteringen om Mats Löfving har byggt på antaganden och felaktigheter.

Som familj upplever vi ett brett spektrum av känslor, från chock och sorg till ilska och missnöje över hur denna situation har hanterats. Mest av Polismyndigheten, men media spelade också en roll. Hur det har förekommit ogrundade spekulationer och påståenden, förklarar han. Han var en man av oklanderlig ära och var en hängiven polis dygnet runt. Det var konstant. Enligt hans kollegor och överordnade bar han tyngden av sitt polismärke och en känsla av social skyldighet med sig hela tiden. Jan Löfving uppger för TV4 att familjen planerar att driva rättsliga åtgärder.

En fullständig frånvaro av uppbackning

Tidigare polis och påstådd romantiskt intresse för Mats Löfving blev föremål för en polisanmälan. En sond som släpptes samma dag som han upptäcktes död avslöjade att han hade använt fysiskt våld mot henne vid flera tillfällen. Brodern hävdar att han fick lite hjälp av polisens överordnade under hela prövningen. Mats många vänner och kollegor i maktpositioner har varit honom till stor hjälp. Men dess officiella stöd har blivit kraftigt kritiserat. Enligt vad Jan Löfving sa till Aftonbladet så upplever jag att det saknades totalt stöd från polisledningen och att de lämnade Mats helt ifred.

Mats Löfving Familj Barn
Mats Löfving Familj Barn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!