När Begravs Lasse Berghagen

När Begravs Lasse Berghagen
När Begravs Lasse BerghagenNär Begravs Lasse Berghagen

När Begravs Lasse Berghagen – Lasse Berghagen avslutade sin sista intervju strax innan hans bortgång. Hans begravningsplan diskuterades i söndagens avsnitt av “Det sista ordet” på Viaplay. Lasse Berghagen tror att om han kunde välja vilken tid på året som helst att spendera med sina bästa vänner skulle han välja början på sommaren.

Lasse Berghagen tackade ja till att bli intervjuad för ett program som skulle sändas efter att han gick bort som ett farväl till svenska folket. Säsong ett av Mark Levengoods “The Last Word” har premiär i kväll. Intervjun sändes på Viaplay och TV3 i söndags, 10 dagar efter dödsbeskedet. För ungefär ett år sedan spelades en intervju med Lasse Berghagen in; ett kontrakt skrevs upp i studion för att säkerställa att inget som sagts under samtalet skulle offentliggöras förrän efter Lasse Berghagens död.

Till och med Lasse Berghagens nära anhöriga saknade ord under den efterföljande intervjun. Han diskuterade sin idealiska begravning i intervjun, där han uttryckte en önskan om en ansenlig sammankomst med många sörjande och ett överflöd av blommor. Om jag kunde välja en tid på året att tillbringa med mina närmaste vänner, skulle det vara försommar, när luften fylls av den söta doften av nyplockade syrener. Sedan går de in på “Like a Shining Silver Thread”. säger Lasse Berghagen och sjunger “Den här låten betyder mycket för mig.”

Kodade meddelanden till nära och kära

Lasse Berghagen får tid under hela föreställningen att tilltala sina anhöriga. Du kommer inte att vara här för att sända programmet, men dina döttrar kommer utan tvekan att ställa in. Är det något specifikt du vill berätta för dem? Mark Levengood råder dig att ta detta ögonblick för att göra din poäng känd.

Sedan visar makarna Berghagens döttrar Malin och Maria respekt för sina föräldrar genom åren. Jag kan säga dig att från där jag är just nu saknar jag dig fruktansvärt. Enkelt uttryckt, jag bryr mig djupt om dig. Trots det traditionella uttrycket “i glädje och sorg” har det bara funnits lycka. Tack för kärleken än en gång.

Försiktigt mumlar han: “Jag älskar dig verkligen”, och hans röst mjuknar. Med vänliga hälsningar, jag menar det. Han berättar att han länge har varit upprörd över dagen då de måste vara isär och hur det kommer att verka för tidigt. Lasse Berghagen kommer fram till att allt man kan göra är att acceptera.

Intervju som varade åtta timmar

Malin Berghagen, dotter till paret, tackade programmet på Instagram efter att det sändes på TV3 vid 20:00-tiden på söndagskvällen. “Kära far, jag uppskattar den underbara showen. Vilket hjärtligt och härligt sätt att avsluta saker på. Mark Levengood, du är väldigt snäll. Oavsett var du är, skrev dottern, “vi saknar dig och älskar dig.

Mark Levengood, programledaren, dök upp på “News Morning” på lördagen för att diskutera det. Intervjun, som hade redigerats ner till en timslång show, hade ursprungligen varat i åtta timmar, avslöjade han. Den första intervjun i serien är med Lasse Berghagen, och det är oklart vem som kommer att synas härnäst. Trots Mark Levengoods dödliga sjukdom kunde Lasse Berghagen spela in intervjun “Det sista ordet” med honom.

Där beskrev han sin idealiska begravningsgudstjänst. Enligt manuset hoppas han att “en lämplig händelse” ska inträffa. Nyheten om att konstnären, programledaren och skådespelaren Lasse Berghagen, 79 år gammal, gick bort spreds över hela Sverige torsdagen den 19 oktober. Hans nio säsonger som programledare för “Allsang p Skansen” cementerade hans arv som populär artist och komiker.

Vid 11-tiden sov Lasse tyst på sitt sjukhusrum. Hjärtklaffoperationen i september hade han aldrig låtit sin kropp återhämta sig helt från. Han hade hjärtproblem under en mycket lång period.

Lyssna på Mark Levengood på “The Last Word”

Han hade precis spelat in en intervju med TV3-programledaren Mark Levengood, 59, när han gick bort. Där fick han ta farväl av Sverige och sin familj, däribland Malin, 57, och Maria, 47.Jag saknar dig fruktansvärt här på grund av hur mycket du har betytt för mig tidigare. I glädje och sorg, som uttrycket lyder, men det har inte funnits någon sorg, bara lycka.

Med så mycket tillgivenhet, vänlighet och omtanke. Hans innerliga kärleksförklaring till dig kan höras i showen. Berghagen, tydligt bedrövad, erkänner i “Det sista ordet” att han har ägnat mycket tid åt att försöka ignorera döden. Eftersom jag är realist vet jag att livsfara ligger och väntar. Säger jag: “Döden bryr sig inte” är ämnet för en dikt jag har komponerat.

Detta är den begravningsordning som Lasse Berghagen föredrar

Samtidigt berättar han för sina nära och kära hur han skulle vilja bli begravd. Han har sagt att han skulle föredra en lågmäld ceremoni. Jag är sugen på en formell träff med mina närmaste vänner. Om jag fick välja vilken årstid som helst skulle det vara försommar när syrenerna står i full blom för plockning.

Sedan går de in på “Like a Shining Silver Thread”. Det, säger han, betyder väldigt mycket för mig. Här är mer: När de såg de privata bilderna Malin Berghagen tog med sin pappa Lasse, kommenterar många: “Vi var…” Lasse Berghagens “Som Lasse, du är väldigt saknad. Jag ber att du finner frid i din bortgång och att din begravning passar dina önskemål. Nu när Lasse Berghagen har gått bort går hans sista intervju på tv. Där tar han farväl av sina döttrar och avslöjar sin döende önskan.

När Begravs Lasse Berghagen

För bara någon vecka sedan fick vi veta att vår älskade Lasse Berghagen hade gått bort. Han gick till slut bort efter en utdragen kamp mot sjukdomen. Lasse har dock filmat en avskedsintervju med Mark Levengood. Kontraktet som föreskrev att intervjun inte kunde sändas förrän efter hans död undertecknades över ett år innan inspelningen började.

Intervjun, där konstnären bland annat diskuterar sin döende önskan, är nu tillgänglig för allmänheten. Lasse Berghagens sista ord till sina två döttrar, Malin och Mari. Mark låter Lasse skicka ett sista meddelande till sina två döttrar, Malin och Maria Berghagen, i showen. Du har betytt så mycket för mig, och jag saknar dig fruktansvärt här där jag är.

I glädje och sorg, som uttrycket lyder, men det har inte funnits någon sorg, bara lycka. Lasse säger: “Jag älskar dig verkligen av hela mitt hjärta.” med så mycket kärlek, värme och omsorg. Lasse stannar upp för att överväga sina ord innan han talar. Vetskapen om att vi så småningom skulle behöva skiljas var förmodligen orsaken till den melankoli jag känt under hela mitt liv.

Och speciellt om jag trodde att vår separation skulle vara för tidig. Jag ångrar att jag inte var i närheten för att bevittna mina barnbarn när de gick igenom skolan och utvecklades till de vuxna de till slut. Ändå måste du ta det på tro.

Lasse Berghagens döende begäran

Lasse avslöjar också sina sista önskningar för sin egen begravning. Eftersom jag är realist vet jag att livsfara ligger och väntar. Jag har skrivit en dikt som heter “döden bryr sig inte”, förklarar han, och jag skulle vilja ha en trevlig fest med mina närmaste kompisar. Om jag fick välja vilken årstid som helst skulle det vara försommar när syrenerna står i full blom för plockning.

De är “som en lysande silvertråd” i musiken, tillägger textförfattaren. Det betyder väldigt mycket för mig. Nöjesmogulen berättar om sitt förflutna under en timslång pratstund med Lasse Berghagen och Mark Levengood, 59. Hela Berghagens liv tas upp i programmet, som börjar med hans tidiga år och slutar med hans familje- och yrkesliv. De diskuterar möjligheten till liv efter hans död.

Mark Levengood har begärt att Berghagen ska ta farväl av sina barn Malin och Maria. Jag saknar dig fruktansvärt här på grund av hur mycket du har betytt för mig tidigare. I glädje och sorg, som uttrycket lyder, men det har inte funnits någon sorg, bara lycka. Enligt Lasse Berghagen fanns det ett överflöd av tillgivenhet. Uppriktigt och fullständigt, jag älskar dig.

“Tråkigt att vi var tvungna att skiljas”

När han diskuterar sina tjejer mjuknar Berghagen synbart och tar tid att samla sina tankar. Vetskapen om att vi så småningom skulle behöva skiljas var förmodligen orsaken till den melankoli jag känt under hela mitt liv. Och speciellt om jag trodde att vår separation skulle vara för tidig.

Jag ångrar att jag inte var i närheten för att bevittna mina barnbarn när de gick igenom skolan och utvecklades till de vuxna de till slut. Lasse Berghagen insisterar på att acceptans är det enda alternativet. Berghagen hävdar att han konsekvent har ignorerat döden. Eftersom jag är realist vet jag att livsfara ligger och väntar. Jag har en dikt där ämnet att dö inte är plågsamt.

Dödsbäddsbegäran

Berghagen beskriver också sina idealiska begravningsarrangemang. Jag är sugen på en formell träff med mina närmaste vänner. Om jag fick välja vilken årstid som helst skulle det vara försommar när syrenerna står i full blom för plockning. De är “som en lysande silvertråd” i musiken, tillägger textförfattaren. Det betyder väldigt mycket för mig. På söndagar klockan 15:00 kan du se “Det sista ordet” med Lasse Berghagen på Viaplay innan den sänds i TV3 klockan 20:00.

När Begravs Lasse Berghagen
När Begravs Lasse Berghagen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!