Oliver Edholm Föräldrar

Oliver Edholm Föräldrar
Oliver Edholm Föräldrar

Oliver Edholm Föräldrar – När han var sexton år gammal blev AI-underbarnet Oliver Edholm den yngste forskaren på området. Han vill nu ha en inverkan på vad han kallar det mest monumentala skiftet i mänsklighetens historia. Oliver Edholm av Sverige har haft en extraordinär livsresa, trots att han karakteriserats som ett barngeni och gjort jämförelser med en ung Daniel Ek.

Redan som åttaåring började han programmera legorobotar. När han var tolv hade han skapat sina första ansökningar. Ett år senare släppte han sin första artificiell intelligens chatbot. Han blev den yngsta artificiell intelligens-forskaren i världen kort efter att ha rekryterats av Klarna; han hade precis avslutat gymnasiet.

Depict, grundat av Oliver Edholm, är en välrenommerad artificiell intelligens startup som har dragit investeringar från amerikanska riskkapitalbolag och framstående figurer inom Sveriges IT-industri. Så mycket är säkert för tjugoåringen: I det 222:a avsnittet av podcasten “Under 15” får Henric Smolak besök av Oliver Edholm, en 19-årig entreprenör som grundade artificiell intelligens-startupen Depict.

De pratar om hans väg genom skolan och hans arbete med artificiell intelligens och programmering, såväl som hans tidiga satsningar på entreprenörskap. Han rekryterades av Klarna när han var femton år gammal, och han hoppade över högstadiet för att läsa universitetskurser online. Oliver Edholm leder nu det mycket hyllade Depict, som syftar till att ge alla AI-baserade produktförslag, fyra år senare.

Skolan var verkligen utmanande för mig. Jag kände att utbildningen inte var skräddarsydd för mina specifika behov, och det var absolut ingenting som väckte min uppmärksamhet. Jag började med spelutveckling och tog så småningom examen till att göra grundläggande appar som jag kunde sälja. Enligt Oliver Edholm i podcasten, “Det var då jag snabbt kom in i vuxenvärlden och entreprenörslivet”, som han säger att han började älska.

Oliver Edholm Föräldrar

Artificiell intelligens kommer, enligt Oliver Edholm, att revolutionera samhället. Han är beslutsam och mediterar varje dag. Hans startup samlade in 155 miljoner svenska kronor (SEK) i riskfinansiering förra året, och han är fortfarande relativt ung. Visst, det är lite konstigt att ha en chef som bara är nitton år, men det är min expertis som får mig genom möten med investerare och kollegor.

Det kan verka annorlunda på grund av min ålder, men jag har jobbat med AI och programmering i ett antal år, så det är inte nytt för mig, säger Oliver Edholm. Den svenska ynglingen är en AI-specialist, och riskkapitalbolag och inkubatorer svärmar till henne. Depict, grundat av Oliver Edholm, har tagit in 155 miljoner kronor från investerare inklusive EQT Ventures.

Han hävdar: “Vi behövde inte pengarna”, svarar han. Vid 19 års ålder uppmärksammas Oliver Edholm av riskkapitalister. Hans startup för artificiell intelligens, Depict, har redan samlat in cirka 155 miljoner kronor från framstående investerare. Målet är att underkuva dina shoppingvanor och konkurrera med Amazon.

Oliver Edholms fascination för artificiell intelligens började vid tretton års ålder, när han läste en bok om ämnet och bestämde sig för att avstå från sin utbildning. Nu är han VD för den blomstrande artificiell intelligens-startupen Depict. Företagets nuvarande och framtida tillstånd informerades om. Du började undersöka artificiell intelligens när du var femton år gammal när du gick med i Klarna, vilket gjorde dig till den yngsta personen att göra det.

Jag ville veta hur de tog emot dig. Visste du att några av dina medarbetare var över dubbelt så gamla som du?

Vid tretton års ålder hade jag ett starkt intresse för artificiell intelligens och började programmera på allvar. Kort därefter fattade jag beslutet att avstå från ytterligare akademiska sysselsättningar till förmån för att helt ägna mig åt avancerad artificiell intelligens. Efter att jag blivit skicklig på att dela mitt arbete på nätet träffade jag Klarna.

För mig är AI min genuina kallelse. Att arbeta med två gånger min ålder var definitivt utanför min komfortzon, men jag såg det som en chans att dela med mig av vad jag hade lärt mig i hopp om att få ihop ett sammanhållet team.

Berätta för mig om din erfarenhet av att leda ett team som är dubbelt så gammalt som du

På Klarna hade jag inte chefstjänsten, men det har jag nu. Idag har vi 35 anställda och en riktigt avslappnad arbetsmiljö. Jag är inte blyg för att låta folk veta att jag är väl insatt i många olika områden. Försäljnings- och ekonomimässigt är jag dock inte den mest effektiva chefen. Det är ganska begränsat. Däremot är jag väl insatt i företagsutveckling och de bästa sätten att nå våra mål. Utöver det har jag full tilltro till mina medarbetares förmågor och kompetens i deras tilldelade roller.

Har din ungdom varit en källa till partiskhet för dig?

Nej, det har jag inte. Det är oundvikligt. Ibland verkar det som om ingen vill prata om det enda som har stört mig. Det stör mig dock inte; att vara ungdomlig är något jag är stolt över. De som är rädda för mig på grund av min ungdom är definitivt inte bäst iindivider att samarbeta med, men jag hanterar dem fortfarande. Jag föredrar att samarbeta med människor som är laserfokuserade på framtiden vi skapar och hur de kan hjälpa mig på vägen.

Hur kan en AI-driven plattform fungera utan tillgång till tidigare data?

Jämfört med alla andra AI-plattformar innehåller Depict en oöverträffad mängd sammanhang. Om så är fallet, vad innebär det? Den goda nyheten är att AI också kan hjälpa dig att bättre förstå de produkter som onlinebutiker erbjuder. Artificiell intelligens bots kan visuellt förstå varorna. Ganska komplexa subtiliteter förstås av tekniken, och den kan dechiffrera testresultat.

När den kombineras med annan data målar denna information en mer korrekt bild av varumärket, produktbeskrivningar, funktioner och mer. Otillräckliga historiska data är ett vanligt problem; Men vi tar itu med detta genom att tillhandahålla ytterligare sammanhang och använda AI för att förstå produkten ur ett mänskligt perspektiv.

För att utöva kontroll över dina shoppingvanor har Depict som mål att utveckla allmänt tillgängliga AI-baserade produktrekommendationer (red. anm.). Är det så att du börjar samla in data när jag besöker en webbplats som är värd för din tjänst? Ja, i enlighet med GDPR börjar vi samla in data från det ögonblick du landar på webbplatsen.

Om du råkar titta på flera röda produkter kommer vår AI-robot att upptäcka detta och visa dem alla för dig. Vi anser också att om du är här via Google Shopping har du sannolikt ett annat mål i åtanke än om du bara surfar planlöst. Allt detta är synligt för oss och vi registrerar detaljer om det.

För dig, vad gjorde det till AI?

Detta beror på en kombination av faktorer, inklusive min tidiga start i programmering och det inflytelserika arbetet av Nick Bostrom, en professor vid Oxford University, vars bok Superintelligens. Den här boken förklarar varför artificiell intelligens (AI) kommer att orsaka den mest dramatiska förändringen i mänsklighetens historia och hur det kommer att påverka samhället i stort.

Vi kommer att kunna programmera en dator för att efterlikna en människas hjärna och utföra alla våra uppgifter. Den tesen är sann; föreställ dig bara Einstein med tusen gånger mer intelligens. Jag bestämde mig för att avstå från min akademiska karriär till förmån för artificiell intelligens efter att ha läst den boken.

Var du inte en bra match för skolan? Eller var du upptagen av AI till den grad att du tappade intresset?

Båda, enligt mig. Den nuvarande strukturen i den svenska skolan gjorde det väldigt omöjligt för mig att klara båda av dem efter att jag bestämde mig för att gå “all in” med AI. Peter Thiel, skapare av PayPal och investerare i Facebook, tycker att USA:s finaste skolor misslyckas. Istället fördelar han delar av sin rikedom på ett sätt som uppmuntrar ytterligare individer att avstå från sin utbildning.

Bland dem som inte avslutar sin utbildning är Bill Gates troligen den mest kända “avhoppen” i världen. En som följde i hans fotspår var Mark Zuckerberg och nu siktar Peter Thiel på att fler ska gå med i klubben. Det årliga stipendieprogrammet drivs av Thiel Foundation, som drivs av superinvesteraren som har gjort ett mord på bland annat Facebook, Spotify och PayPal.

Sammanlagt kommer 23 unga entreprenörer (alla under 22 år) att få 100 000 dollar (nästan 1 miljon kronor) för att satsa på sina drömmar i år. Oliver Edholm, en välkänd serieentreprenör i svenska startupkretsar med stor kunskap om artificiell intelligens, är ensam svensk bland stipendiemottagarna.

Han hade svårt att övertala sina föräldrar att låta honom flytta till Singapore, så han ordnade en semester där i hemlighet när han var 16 år. Icke desto mindre flyttade han till den enorma metropolen och tillbringade ett år nedsänkt i studiet av artificiell intelligens (ai). Han återvände till Sverige 2020 och lanserade omedelbart Depict, en AI-tjänst som hjälper näthandlare att ge en bättre shoppingupplevelse för sina kunder.

Han samlade in 25 miljoner svenska kronor (SEK) för ett drygt år sedan från backar som Northzone-partnern Pär-Jörgen Pärson och EQT Ventures. Dessutom har den svenska tonåringen fått uppmärksamhet från andra program förutom Thiels Fellowships. Y Combinator, en framstående Silicon Valley-institution som erbjuder ett acceleratorprogram med tillgång till en gemenskap av entreprenörer och branschfolk, har tidigare accepterat honom.

Dessutom kommer han nu att få tillgång till mer coachning från erfarna proffsgh Thiel. “Jag ser fram emot att lära känna andra ‘Thiel Fellows’ som har gått igenom liknande resor när de startade företag i unga år”, enligt honom. Thiel Foundation rapporterar att 228 individer har dragit nytta av initiativet hittills.

Deras sammanlagda företagsvärde är nu 46,8 miljarder dollar. Men det finns en varning till den summan: Thiel har stöttat Vitalik Buterin, mannen bakom Ethereum, vars blockchain och relaterade kryptovalutatillgångar är värda uppskattningsvis 400 miljarder USD idag.

Oliver Edholm Föräldrar
Oliver Edholm Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!