Owe Sandström Familj

Owe Sandström Familj
Owe Sandström Familj

Owe Sandström Familj – Owe Sandström är en svensk naturforskare, lärare och modedesigner som föddes den 28 september 1944. Bland hans många skapelser finns de teaterdräkter som Abbas bar och kläderna som användes för Brightons Waterloo 1974. Dessutom är Sandströms TV-framträdanden under 1990-talet i Söndagsöppets “Hur gör djur”-program välkända. Han är sedan många år specialistlärare i tropiska djur på Spånga gymnasium i Stockholm med inriktning på naturbruksprogrammet. Där byggde han en ansenlig gymnasieanläggning i Sverige komplett med levande djur.

Sandström var också hjärnan bakom konceptet för showinslaget och öppningsakten för den årliga Stockholm International Horse Show, som ägde rum i Globen i Stockholm. Han var programledare för radioprogrammet Sommar 2015. I Härnösand är Sandström fostrad. När man träffar Owe blir man snabbt förbluffad över hans anpassningsförmåga när det kommer till hans utbildning och karriär. Owes existens kan sammanfattas i två breda konceptuella kategorier: natur och undervisning, djur samt show- och kostymdesign.

Inom de naturvetenskapliga områdena zoologi, botanik, limnologi, marinbiologi, natur och kulturgeografi har Owe en av Sveriges bästa utbildningar bakom sig. Han har även utbildning till meteorolog och konservator. Owe, som varit lärare i 49 år, har bland annat utvecklat djuravdelningen och naturbruksprogrammet på Spånga gymnasium.

Dessutom är han upphovsmannen till det kompletta gymnasieprogrammet för naturligt jordbruk, efter att ha utvecklat hela läroplanen på uppdrag av utbildningsförvaltningen. I dagarna fungerar Owe som Senior Advisor för Realgymnasiet, ett nationellt nätverk av 14 skolor där han talar och undervisar. Gå till Haga Ocean Butterfly House om du vill träffa Owe. Han har varit ansvarig zoolog där i tio år, och han visar ofta hajarna där för en förtjust folkmassa.

På vilket sätt har Owes andra sida kommunicerats?

Förutom sin enastående expertis inom biologi är han en välkänd kostymdesigner. Några av våra mest kända artister, däribland Zara Leander, Jerry Williams, Lill-Babs, Lasse Berghagen, Carola, Björn Skifs, Tomas Ledin, med flera, har burit scenkostymer gjorda av Owe genom åren. Att Owe även designat Abbas omtalade outfits är utan tvekan något de flesta känner till.

Att vara ikonisk skulle vara en sträcka. Och om allt detta inte räckte så är det också han som har övervakat och skapat Stockholm International Horse Show i Globen, som för närvarande är känd som Sweden International Horse Show, den största inomhushästshowen i världen. På grund av det omfattande firandet av detta betydelsefulla tillfälle ombads Owe att övervaka Aachen Horse Shows invigning, där kung Carl Gustaf och drottning Silvia deltog.

Owe Sandström Familj

Det är alltså denna renässanskille som i samarbete med Club Eriks har designat en safariupplevelse i Karen Blixens Kenya som erbjuder lyxigt boende på ett historiskt betydelsefullt territorium tillsammans med ett otroligt djurliv och naturliga möten. Owe Sandströms liv har definierats av djur, färgglada kläder och föreställningar.

Allt började i Härnösand under mina första år. Vi bodde väldigt nära Folkets Park, platsen för att besöka cirkusar. Elefanter och kameler. Jag utvecklade följaktligen en fascination för cirkusbranschen och de glittriga trapetsartisterna. Ett av de återkommande teman i Owe Sandströms liv skulle vara cirkusen. Att dansa flamenco är en annan.

Owe Sandström lovade att själv sy kläderna efter att hans fästmö och danspartner Kerstin tagit upp det faktum att de krävde kläder för sina dansföreställningar. . Min mamma gav mig en gammal klänning som jag skar i bitar, täckte med prickigt tyg, klippte ut igen och sydde ihop igen. Jag hade bemästrat konsten att skapa krusiduller och hade sytt fast dem. De första var inga mästerverk, men efter att jag arbetat med dem dök vår kollektion av flamencoklänningar upp från ingenstans.

Under sju och ett halvt år studerade Owe Sandström zoologi, botanik, naturgeografi, kulturgeografi, limnologi, marinbiologi, naturvårdsteknik och meterologi vid Uppsala universitet. Och slutligen tog han en examen som lärare. Därefter planerades en resa till Stockholm. Kerstin, min fästmö, började dansa på Berns.

Hon arbetade med en grupp ungdomar som hette Berns Barn, som dansade tillsammans med andra artister. Jag sa till Berns-chefen att Kerstin var skicklig på att sy och han frågade om jag fick hjälpa honom. . En rödhårig tjej kom fram till mig en dag på Berns och meddelade: “Vi ska göra en musikvideo till vår låt Ring, ring.” “Kan du inte hjälpa oss med kostymerna?” Jag kallade sedan ihop hela gruppen hemma hos mig och frågade: “Vad vill du?” Björn anmärkte då: “Åh, ingenting är för vilt.” Han måste ha känt ånger för det!

I ett halvt sekel har Owe Sandström bott och arbetat i lägenheten Östermalm och studio. Det var här idén till Abbas karaktäristiska teatrala klädsel kläcktes. . Nuförtiden arbetar och bor jag där också. Ändå brukade jag ha en annan våning. När vi hade som mest personal hade vi upp till tio sömmerskor eftersom huset var privatägt på den tiden och jag hade fått en extra nivå.

Efter det första mötet med Abba i lägenheten tog Owe Sandström fram en bild som fortsätter att inspirera människor än i dag. . Agnetha hade en snål topp och snåla byxor, medan Björn verkade vara en trikåklädd version av en stålman. Även om Lady Gaga inte ens övervägde det vid den tiden, hade hon älskat det. Individer flämtade helt enkelt och utbrast: “De ser ut som – cirkusfolk!”

Det markerade början på Owe Sandströms karriär som scenograf för Abbas. Efter deras seger i Eurovision 1974 lanserade Abba sin globala kampanj med slagordet Abba: Made in Sweden for Export. Folklore eller folkdräkter kan inte vara orsaken, enligt Stikkan Anderson. Det måste vara coolt, nervöst och förföriskt.

Den behöver alltså indikera Sverige. . Under vårt samtal i studion sa Frida: “Jag känner mig som en tiger.” “Om hon ska bli en tiger, vad ska jag då bli?” sa Agnetha då. Min burmesiska katt reste sig sedan upp och nussade Agnetha med sitt lilla huvud. “Där är han”, sa jag sedan. Han förvandlas dock till den blå pantern snarare än den rosa. Jag fick därför Sveriges nationalfärger den blå pantern och den gyllene tigern. Kläderna jag konstruerade hade en lång kjol med slits, och de var fodrade med blått respektive gult siden på insidan.

Av alla producerade verk har Owe Sandström en särskild favorit. Jag skapade en helsvart uppsättning för Abba när de sjöng låten Chiquitita under sitt UNICEF-galaframträdande 1979. Jackan som bärs av Björn Ulvaeus är min favorit. Jackan är gjord av svart siden och är prydd med Swarovski-kristaller och pärlor toreador-broderier. Benny fick en tunn

Bilden av en person med många strängar på sin lyra är Owe Sandström. Förutom att skapa teaterkostymer för Abba och Lill-Babs under karriären var han programledare för det omtyckta Söndagöppet-programmet Vad gör djur? Ett amerikanskt koncept användes för att låta tre kändisar titta på video av djur i olika scenarier och sedan gissa vad djuret gjorde härnäst.

Det var genom min kära kompis Lasse Berghagen som jag blev bekant med producenten Gunilla Nilars. Det finns det här programmet som heter Animal Crack-Ups i USA där de har den här killen som kommer in och introducerar djur.” tillade hon. Vi skapade några testprogram efter att jag sa “Vi kan testa”, och det verkar som att redaktionen var nöjda eftersom vi fortsatte med att köra över 100 ansökningar, som Owe Sandström säger till Expressen.

Ändå, även om beter sig djur? Det är möjligt att en liten del av Owes karriär är vad de flesta känner honom för. Han arbetar för närvarande som restaurang, genomför safari i Kenya, övervakar Sveriges internationella hästutställning och är biolog på Fjärilshuset. På 1970- och 1980-talen designade han dock scenkostymer för två av Sveriges största artister, Abba och Barbro “Lill-Babs” Svensson.

Han inkluderade djurdesigner i Abbas scenklädsel eftersom han är zoolog och alltid har haft en stark fascination för vilda djur. Några av de mest igenkännliga kostymerna som bandet bär är de av Agnetha och Anni-Frid, som också skapade kostymer där var och en av dem porträtterades av ett annat djur.

Önskan att gå tillbaka till att titta på TV

Han verkar ha blivit stressad av sina många intressen, till den grad att Lill-Babs knuffade honom till vansinnets rand. “Om du bara fick ägna dig åt djur och välja mellan mig och mina paljetter, vilken skulle du välja?” frågade Barbro en gång. Ja, Barbro, du förstår att jag måste plocka djuren, svarade jag. Owe Sandström skriver i Expressen att hon var en ständig källa till inspiration och lycka.

Vid sjuttiosju år har Owe Sandström passerat pensionsåldern. Trots detta är han exalterad över att komma tillbaka i rutan och skulle vilja spela tv-djurexperten en gång till. Jag har några begrepp. Jag tror att vi skulle kunna arbeta med det om det finns en tv-producent där ute som är lite djärv. Ett lekprogram som innehåller biologiskt innehåll och förståelse är unikt, särskilt med tanke på det aktuella läget. Skicka ett mail till oss så genomför vi en omgång till.

Owe Sandström Familj
Owe Sandström Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!