Paolo Roberto Förmögenhet

Paolo Roberto Förmögenhet
Paolo Roberto Förmögenhet

Paolo Roberto Förmögenhet – Affärer var Paolo Robertos starka sida. Jag kan sälja en kamp, pasta, och en riktig armhävning, sa han till Svenska Dagbladet i höstas. Fram till den ödesdigra torsdagen den 14 maj verkade Paolo Robertos framtid lovande. Hans rykte var solid, och han kunde försörja sig bekvämt på det.

Få människor var lika kunniga på att tjäna pengar på sin berömmelse. Allt hade förändrats på morgonen efter polisens tillslag mot bordellen. En moralisk och ekonomisk katastrof för mångsysslaren. Efter att ha lidit en rad ekonomiska förluster till följd av sexköpsskandalen köptes Paolo Roberto ut från livsmedelsföretaget Paolos för 126 kronor. Evanoff Group AB, bolaget bakom Paolos, valde att upphöra med sitt samarbete dagen efter tillslaget mot stermalm. Dani Evanoff, VD, var enligt uppgift häpen över händelserna. Nu är jag också arg. Han säger till Aftonbladet att hans agerande får återverkningar för ett stort antal personer.

svarade snabbt

Även mycket snabbt tog styrelsen på Körunda Golf & Konferenshotell i Sverige, där Paolo Roberto tjänstgjorde, åtgärder. På fredagen klockan 13.38 meddelade bolaget Bolagsverket via mejl om ett styrelsebyte. Roberto var på väg att lämna konferensen. Nästa mejl kom 13:56. Den här gången handlade det om Körunda Holding, ett annat bolag där Roberto var ovälkommen i styrelsen.

Hotellchefen Ann-Charlotte Wahlstedt sa till Expressen, “Vi står inte bakom honom och kommer att avsluta vårt samarbete.” Paolo Roberto gick med i styrelsen för respektive företag i december 2013. Årsintäkterna för Körunda Golf & Konferenshotell har legat relativt stabilt på cirka 25–26 miljoner kronor de senaste åren.

Paolo Roberto Förmögenhet

Aktieägarnas utdelningar har vanligtvis legat runt 1,5 miljoner kronor. Utbetalningen 2019 var dock endast 550 000 kronor. Körunda Holding äger golfbanan och konferenscentret. Punch Drunk Entertainment AB äger 286 aktier av bolagets totalt 1 000 aktier. Vid årsstämman i Punch Drunk den 14 juni 2018 noterades Paolo Roberto som ägare till 510 aktier och hans exfru som ägare till 490 aktier.

Bolagets årliga omsättning har varit cirka 3,5 miljarder svenska kronor (SEK). K-Rauta: Det var ett enkelt samtal. Paolo Robertos främsta inkomstkälla, TV4, sa med en gång att han inte längre skulle behövas som programledare i nätet. TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg sa: “Vi informerade honom i morse om att han inte kommer att leda några tv-program hos oss”.

K-Rauta, en järnaffär, ville inte att han skulle vara en del av deras senaste reklam. Enligt Erik hlin, K-Rautas operativa direktör, var beslutet att avbryta samarbetet lätt att fatta efter att ha fått reda på brottet Paolo begått och erkänt. Det uppgavs också att Paolo Robertos show inte längre skulle sändas på Rix FM:s Morronzoo-station. Ica och Coop, två av världens största stormarknadskedjor, meddelade tidigt att de inte längre skulle bära varumärket “Paolos”.

I ett efterföljande tillkännagivande sa Mathem att det också har dragit tillbaka alla produkter som kan associeras med Paolo Roberto. Vi tar emot uppgifterna och vi är inte anslutna till tidningarna på något sätt. Enligt Jonas Mjöbäck, som talade på Icas presskonferens för Expressen, “har vi inlett en dialog med företaget som tillverkar produkterna för att få mer information utifrån denna information”, artiklar som marknadsförs under namnet “Paolos” kan du lära dig mer om på webbplatsen för företaget bakom dem, där det står: “Företaget skapades i slutet av 2012 och debuterade de första artiklarna under varumärket Paolos i stormarknadshandeln 2013. Med produkter som visas centralt i ICA, Coop och City Gross är Paolos en av de mest populära dagligvarubutikerna i Sverige.

Innehar 17% av aktien

Peoples Kitchen Concept AB heter tillverkaren. Namnet “Paolos” är registrerat som ett varumärke av samma företag. Samma dag som nyheten kom meddelade till och med Peoples Kitchen Concept att de inte längre skulle arbeta med Roberto. Bolaget sökte också ersätta sin styrelse på måndagen genom att lämna in nödvändiga papper till Bolagsverket.

Bolagets ordförande, Paolo Robertos ex-fru, har avgått och en ny ledare har utsetts. Per bolagets bolagsstämma i december 2019 ägde Punch Drunk Entertainment AB 407 av totalt 2408 aktier i Peoples Kitchen Concept AB, eller nästan 17 % av kapitalet. Det är möjligt att Paolo Roberto hade ett avtal om royalties utöver utdelningar och aktieuppskattning.

Kontrakt för royalties med Panefresco. Restaurangen Panefresco svek också Roberto. De gjorde ett uttalande samma dag för att skilja sig från sitt utseende. Sedan 2015 har Paolo Roberto varit ansiktet utåt för Panefresco som en del av en så kallad royalty-affär med varumärket. Även om Paolo Roberto inte har någon andel i Panefresco-gruppen.

Paolo Roberto Förmögenhet
Paolo Roberto Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!