Petter Askergren Förmögenhet

Petter Askergren Förmögenhet
Petter Askergren Förmögenhet

Petter Askergren Förmögenhet – Den svenska rapmusikern Petter Askergren kommer från Stockholm. Hans första album, 1998 års Mitt sjätte sinne, lanserade den svenska hiphopboomen i slutet av 90-talet och början av 00-talet och blev en internationell succé. Rappare, textförfattare eller producent. Född i Stockholm, Sverige, den 25 maj 1974. Petter Askergren är värd cirka 25 miljoner kronor, enligt uppskattningar. Han är chef på Banana Republic Records.

Han tillbringade också en tid vid Uppsala universitet och studerade konsthistoria. Under hela sin karriär har han även samarbetat med den välkände norska rapproducenten Tommy Tee vid flera tillfällen. Petter samarbetar också ofta med DJ Sleepy, alias svenska musikjockeyn Patrik Elofsson. Framgångar efter framgångar har hopat sig för Petter Askergren, en veteran inom svensk hiphop som först blev berömmelse 1998. Att 47-åringen nu har tiotals miljoner kronor i tillgångar och en lön som anses lämplig är kanske inte det överraskande.

Petter Askergren, nu 47 år gammal, fängslade hela svenska befolkningen med sina låtar “Vinden har vänt” och “S klart!” nästan 25 år sedan. Den 47-årige rapparens egen hitlåt proklamerar, “pengar rullar in som de ska, det går bra nu”, vilket borde ställa alla tvivel om hans efterföljande framgång.

2020 tjänade Petter närmare 800 000 svenska kronor

Petters valda ersättning för 2020 är rejäl, trots epidemin. Konstnären tjänade bekväma 65 000 kronor per månad, eller totalt 780 000 kronor under året från en fast inkomstkälla.

Över 80 miljoner svenska kronor i tillgångar, allt under ett tak

Petter har utvecklats till en slug affärsman de senaste åren, med erfarenhet av att driva restauranger och skapa vin. Att 47-åringen är inblandad i mångmiljonaffärer är därför förmodligen inte så förvånande. Häpnadsväckande 16 090 000 kronor omsattes 2020 på ” Banana Republiken Aktiebolag ” som handlar med allt från musikproduktion och mode till vin och dryck; bolagets resultat för året uppgick till 9 525 000 kr.

Samma år lades det häpnadsväckande värdet på 82 529 000 kronor på bolagets tillgångar under Petters ledning. Petter är även styrelseledamot för bolaget som äger och driver Hotel Granen i re, som omsatte 18 279 000 kronor 2020. Tyvärr förlorade detta företag 473 000 kronor under epidemiåret och tvingades lägga ner. Kulturrådet gick in för att hjälpa Petters 83 miljoner dollar affär.

Den framgångsrika rapparen och affärsmannen gör just nu betalningar. Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin bekräftade för Aftonbladet att Bananrepubliken AB hade betalat tillbaka de 223 800 kronor de fått i krishjälp. Petter Alexis Askergren, en 46-årig rappare och entreprenör, upptäcktes av Aftonbladet i början av juli vara en av flera välrenommerade personer med miljontals dollar i tillgångar i sina företag som fått betydande subventioner från staten. Något som fått mycket motreaktioner.

Petter Askergren Förmögenhet

Bananrepubliken Aktiebolag, hans bolag, med tillgångar på 83 miljoner kronor och en vinst på drygt 9 miljoner kronor, per senast tillgängliga årsredovisning. Som en följd av covid-19 godkände Statens kulturråd drygt 223 800 kronor i akutfinansiering till hans företag. Orden “Det stämmer” Men nu, bekräftar kulturrådet för Aftonbladet, betalar Petter tillbaka hela beloppet. Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin bekräftar att Bananrepubliken AB har återbetalat de 223 800 kronor i krishjälp de fått av rådet.

Instagrammed Förklaring

Efter att Aftonbladet ansökt för Petters räkning och hans företag tilldelats finansiering, gick han till Instagram för att förklara varför han behövde pengarna, och skrev: “Med två stora turnéer inställda och ingen aning om hur framtiden skulle se ut, ansökte jag om ett inkomstbortfallsbidrag .” Den gångna våren och sommaren gav mina och andra resor sysselsättning och inkomst till totalt tretton personer. De kommer att få ersättningen för förlorad arbetsinkomst jag tilldömts. Så istället för att behålla något av det för mig själv betalar jag mina musiker, tekniker och personal.

Petter har inte svarat på Aftonbladets förfrågan angående rapparens val att betala tillbaka pengarna. Bolaget som ägs av rapparen och affärsmannen Petter har tillgångar på 83 miljoner och hade en vinst på drygt 9 miljoner kronor förra året; Samtidigt har regeringen beviljat företaget en hjälp på 200 000 kronor på grund av den ekonomiska krisen, rapporterar Aftonbladet.

Petter förklarar på Instagram att han inte har kvar några pengar från resorna på grund av personalens hårda arbete. En tillfällig uppskov möjliggörs av denna lösning. Det har varit en hel del motreaktioner till utdelningen av akutpengar till artister som Jill Johnson. Flera av musikerna har bestämt sig för att betala tillbaka. Petter Alexis Askergren, en 45-årig rappare, har varit aktiv i branschen i 20 år.

Efter att ha släppt sitt första album, My Sixth Sense, för 21 år sedan, har artisten fortsatt att skapa många fler album och gjort många turnéer över hela landet. Han är privat gift med sin mångåriga kärlek, 43-åriga Michaela Fröstad Askergren; de har fyra barn tillsammans: Lexus, Vita, Ronin och Belle. Petters exfru födde också deras son Alfons.

Petter är fembarnspappa, konstnär, framgångsrik affärsman och entreprenör som öppnade sin första restaurang för två år sedan. Han har varit i restaurangbranschen ett tag nu, efter att för ett år sedan lansera Käk, en hamburgare på Södermalm i Stockholm, tillsammans med konstnärskollegan Thomas Rusiak, 42.

Petter är delägare i en restaurang i re, så han och hans familj har delat sin tid mellan lägenheten i Stockholm och huset i re under de senaste åren. Så, nu finns familjens villa från 1940-talet ute på marknaden; mäklare Cecilia Hemer Eliasson på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling berättar att det är ett underbart hus och det äldsta i villaområdet Solbringen för Leva & bo. De flesta av grannhusen är från 1980- och 1990-talen.

Familjens villa hade en källare vid sidan av sina två våningar. Det byggdes 1945, och dess badrum och tvättstuga har nyligen restaurerats, så det är i fint skick. Både kök och vardagsrum har eldstäder eller spisar för uppvärmning. Villans tomt är drygt tusen kvadratmeter och har två uteplatser. Huset har en fantastisk utsikt över sjön och bergen och är bekvämt beläget inom gångavstånd från torget. Petter Alexis bostad är noterat för 5,9 miljoner kronor som utgångspunkt. Petter, konstnär, tillbringade en stor del av sitt liv i Stockholm, men han insåg snabbt att staden inte passade hans fru.

Sedan tog han det svåra beslutet att ändra sin livsstil

Han medger i “Så mycket bättre” att det är svårt att uppfostra fyra barn självständigt: “Jag tycker att det är mycket jobb, men man måste veta hur man är ensam med fyra barn också.” TV4:s “Så mycket bättre” går starkt och programmets deltagare är mer uppriktiga än någonsin. I veckans program medverkar 45-årige konstnären Petter och hans familj, inklusive hustrun Michaela Askergren och deras fem barn, som länge kallat Stockholm för hem. Petters äldsta son är 15 och kommer från ett tidigare förhållande.

Eftersom vi hade tillbringat så mycket tid på fjället var min fru riktigt olycklig i Stockholm. Hon känner en överväldigande dragning mot det, och han erkänner i “Så mycket bättre” att han vet att han aldrig kommer att kunna lösa problemet. Logistiken var helt enkelt galen. Jag insåg äntligen att tills hon är i en position där hon är glad kommer det här definitivt inte att fortsätta bra, säger han.

Angående den stora förändringen, Petter

De ryckte upp till Jämtland, dit Petter nu måste pendla ifrån medan sonen fortsätter att bo i Stockholm. Det verkar vara mycket ansvar, och att ansvara för fyra barn själv är ingen lätt uppgift. Han erkänner att vissa kanske inte håller med om hans val, men insisterar på att det tjänar hans behov. Vi har nått en orolig vapenvila, antar jag. Vi drar båda, och hon drar ganska mycket. Det är priset du får betala eftersom jag även transporterar andra typer av gods.

Petter: Du håller ihop det fint.

Petter drar slutsatsen att uppoffringen var värd besväret för “åtminstone min familj och viktigast av allt är hon på en plats där hon faktiskt mår bra av att vara där.” Det är kärnan i saken här. Nåväl, det ser ut som att vi kommer att bli okej.

Petter Askergren Förmögenhet
Petter Askergren Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!