Philip Jalmelid Sjuk

Philip Jalmelid Sjuk
Philip Jalmelid Sjuk

Philip Jalmelid Sjuk – Sven Jalmelid är en mångbegåvad svensk musiker, skådespelare och sångare född på gotländska Ekeby. Med hjälp av schackpjäsen “Anthem” 2003 vann gotlänningen Philip Jalmelid amatörgotlandsturneringen Tiljans Talanger. Möjligheten att göra om sin roll som Anatolij i samma uppsättning på Göteborgsoperan kom nio år senare. 2006 till 2009 gick Jalmelid på Teaterhögskolan i Göteborg och Stockholms Kulturama för musikundervisning.

Från 2008 till 2011 sågs Jalmelid i en rad produktioner, bland annat Malmö Operas Jesus Christ Superstar, Sunset Boulevard, West Side Story, Hair och Les Misérables. 2012 spelade han Anatolij i schack på Göteborgsoperan och 2013 spelade han Chris i Miss Saigon på Malmö Opera.

Malmö Operas Rebecca, Dalhallas Chess in Concert (på engelska), och Malmö Operas Doctor Zhivago var alla föreställningar av Jalmelid 2014. Han spelade också rollen som Maxim de Winter. Hösten 2015 medverkade Jalmelid som Karl-Oskar mot Kristina, framförd av Sanna Nielsen, i Malmö Live Konserthus konsertversion av Kristina från Duvemåla. Från 2016 till 2017 var han Javert på Wermland Opera i Les Misérables.

Musikalen Så som i himmelen, som utspelade sig på Oscarsteatern i Stockholm 2018 till 2020, hade Jalmelid som Daniel, huvudskådespelaren. Sedan covid-19-pandemin bröt ut våren 2020 skrotades planerna på att flytta föreställningen till Göteborg. Redan som ung pojke sveps Philip Jalmelid upp i frenesi. Förutom att sjunga för sina nära och kära, var hans favorit saker att göra att åka motocross, skapa hissar och låtsas vara en superhjälte.

Livet för den gotländska gossen, som nu är en av våra mest kända musiker, tog en dramatisk vändning när en kompis övertalade honom att delta i en talangtävling. Philip Jalmelid slog igenom när han fick rollen som huvudrollen i Så som i himmelen på Stockholms Oscarsteater. Han har sjungit sedan han var liten.

Philip Jalmelid Sjuk

När vi välkomnar Philip, som är på semester i sitt gotländska barndomshem, bekräftar mamma Catrina detta genom att bjuda på kaffe och nybakade saffransskorpor. Philip sjöng redan perfekt innan han ens hann prata! Till en början var vi nyfikna på hans potential på grund av hur bra han gjorde på möten. Men vi har aldrig pushat honom; istället har vi alltid stöttat honom utan att kräva något.

Han blev den person han är nu för att stjärnorna en dag passade ihop. Sannerligen, han tog på sig en stråhatt från Mallis idag, vilket gav honom ett utseende som en mafioso! Catrina Jalmelid skrattar busigt.
Under sina första sex år bodde Philip Jalmelid i Ekeby församling. När Philip och hans följeslagare Tony idisslade på kohagen, verkade universum vara litet och det enda verkliga hotet från tjurarna.

Under vintermånaderna, när det inte fanns några gatubelysningar, sprang männen hem för att hämta mat genom att använda sina ficklampor. Tanken på henne gör Philip glad, så han gick till dagis istället för förskola. Hon var den mest generösa dam jag någonsin har stött på; hon hette Daga. Hon förkroppsligar ren godhet! Vilken underbart snäll individ.

Att flytta till stan fick mig att känna mig som ett av hennes biologiska barn, vilket var jättebra. Att känna sig älskad av andra runt omkring dig är avgörande för att upprätthålla en sund självkänsla. De flyttade till Visby när Philip var sex år. Avståndet till Humlegårdsskolan från villan var knappt några minuters promenad. Philip, flinande brett, hävdar glatt sin barndomsdomän. Backen där Philip brukade åka längdskidor väcker många glada minnen, utbrister han.

De norska skidsemestern han tog med sina svärföräldrar var enligt hans mening livsavgörande. Tvärs över fotbollsplanen från skolgården ligger barndomshemmet, så vi åker härifrån för att åka dit. Här hittade jag kastanjerna på daglig basis. Du snubblade nästan över alla kastanjer här. Vi använde tandpetare för att skapa miniatyrigelkottar i klassen.

Flykt från fritiden, Philip Jalmelid

Philip avvek från fritidsaktiviteter i första klass efter att ha slagit sig samman med en ledare. Som ett resultat av det som hände sa mamma att han kunde hoppa ut och gå hem direkt. Det bästa som kunde ha hänt mig var att jag inte hade någon ledig tid! Det verkar som om jag har haft otur med vuxna som misslyckats med att förstå allvaret i min situation. En diagnos och lite hjälp med den fick jag definitivt idag.

Tyvärr var hyperaktiva barn inte välförstådda då. Du var bara ett misskött, störande barn som orsakade många problem för dina föräldrar när du var yngre, men nu… Suckar, Philip säger: Jag hade svårt att fokusera, ville leka och hade svårt att sitta still. Jag var livlig och väldigt berusad. Jag gjorde olämpliga ljud ibland eftersom jag var (och fortfarande är) extremt lätt uttråkad. Philip knäpper med fingrarna för att visa önskad takt, vilket antyder att något måste hända hela tiden.

Philip var i mellanstadiet när hans föräldrar bestämde sig för att separera. Philip bar med sig de känslomässiga ärren från sin smärtsamma skilsmässa. Livet är färgat av många saker, inklusive sorg och elände; Jag måste dock säga att min erfarenhet mestadels har varit positiv. Philip bor i denna villa på Gotland med sin sambo Tuva och deras söner varje gång de hälsar på.

De flyttade in några år efter skilsmässan, bara en bit från barndomshemmet. Även i sitt barndomshem var Philips kärlek till cape-bärande hjältar som Stålmannen, Batman och Zorro uppenbar; han älskar att berätta historier om dessa karaktärer. “Jag vet var märket Zorro finns och det kommer inte att försvinna”, säger Philip med ett busigt leende, trots de nya ägarnas renoveringar.

Han visar inristningen av Zorros signatur i källartrappan som han gjorde när han var barn genom att sträcka ut handen med armarna. Fram till tolv års ålder var det jag som klädde ut och spelade varje roll. De andra barnen i min klass tyckte att jag var fantastisk! “Jag klär mig fortfarande, men nu får jag betalt för det istället”, säger Philip med ett uppfyllt leende.

“Säg det med mig, motocrosser!”

Philip kämpade på gymnasiets musikprogram trots sin kärlek till att sjunga. Han bestämde sig för att han ville göra en karriär inom fordonsteknik istället och slutade sommaren 2003. Även om det kan tyckas vara en skarp kontrast, har Philip alltid ansett att sång och motorsport är hans främsta intressen. Hans kompis anmälde honom i tävlingen Tiljans Talanger, där han sjöng musikalen Chess’s Anthem.

Alla i publiken fick inte bara gåshud, utan många av dem höjde på ögonbrynen av förvåning eftersom de kände honom som motocross Philip. Det var den mest otroliga sensation jag någonsin känt. Wow, publiken var så stöttande! Jag blev förvånad över hur förvånade alla andra var. Utanför min närmaste familj hade väldigt få människor någonsin hört mig sjunga.

Uppe i molnen kan jag känna min morfars stöd

Det musikaliska arvet går till stor del i arv från generation till generation. På grund av hans alltför tidiga död 1999 fick Philips farfar aldrig höra något av hans musik. Men jag skulle älska att tro att han tittar ner från ett moln. Det verkar som att han har hjälpt mig när jag har klarat saker trots alla odds.

Det är också avgörande att vara där när saker händer. Naturligtvis är många människor begåvade; Tricket är att hitta en producent som ger dig en chans att visa upp dina färdigheter. Det uppnådde jag dels genom att spela schack i Danmark, men framförallt genom min genombrottsroll som ryssen i en musikal på Göteborgsoperan.

Den svåra låten “Anthem in Chess” följde Philip runt länge efter att han vunnit talangtävlingen. De mest bildade åren i mitt liv spenderades i skolan, och det var också där jag växte upp så snabbt. Jag försökte mitt bästa, men jag kunde bara inte toppa Tommy Körbergs sång. Jag fastnade för Anthem, och när du har en specifik vision i åtanke för låten, går det mycket ansträngning på att göra den.

Philip gick på Scenskolan i Göteborg efter Kulturamas musiklinje i Stockholm och det var då han insåg att musik inte är ett konkurrensfält. Du måste slå ut på egen hand. Någon sa till mig att jag behövde sluta sjunga för att jag började låta som Tommy Körberg, och det är inte jag. Det var min sånglärare. Philip Jalmelid, det är du!

Kyrkslussen limmades av Filip

Allt eftersom dagen går passerar vi pingstkyrkan på väg till Philips olika munkställen. Närhelst söndagsskolan kommer att tänka på sprider sig ett busigt leende över hans ansikte. En granne övertalade Philip och hans bror att följa med honom till platsen.

Philip Jalmelid Sjuk
Philip Jalmelid Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!