Pm Nilsson Familj – Peter Magnus Nilsson, eller PM Nilsson, är en svensk journalist. Han har arbetat som redaktionschef på Expressen från 1999 till december 2007, som chef för Newsmill från december 2007 till oktober 2012 och som politisk redaktör för Dagens Industri från 2013 till oktober 2022. Nilsson föddes den 24 februari 1968 , i Lunds alla helgons församling, Malmöhus län. Från den 27 oktober 2022 till den 26 januari 2023 var han statsminister Ulf Kristerssons statssekreterare. Han blir Timbros vd i november 2023.
Typisk arbetsdag
Journalistik
Medan han gick på Lunds universitet började Nilsson sin karriär som författare genom att tjänstgöra som redaktör för Herulens härold (tidningen i det blekingska landet) och sedan Lundagrd (förbundstidningen). Han föreslog idén om att förändra Lundagrd från en kulturtidning till en undersökande nyhetstidning när han var tidningens redaktör.
Han gick sedan vidare till Blekinge Läns Tidning efter sin tid på Lundagrd. Han började arbeta på Expressen som vikarie 1992 och blev så småningom heltidsanställd 1995. Han tillträdde som chefredaktör 1999 med avsikten att ge redaktionssidan mer självständighet och utrymme för självrannsakan.
Debattörer på vänsterkanten [klargör] har kallat honom “bombhögern” för hans ståndpunkt om invasionen av Irak 2003 och hans allmänna skepsis mot israelisk utrikespolitik samtidigt som han upprätthåller en övergripande pro-amerikansk hållning. När det avslöjades att utrikesminister Carl Bildt hade personliga affärsförbindelser i bland annat Ryssland och Sudan blev han en uttalad motståndare till den nybildade alliansregeringen. inställning till migrationspolitiken.
Newsmill
I december 2007 lämnade Nilsson Expressen för att tillsammans med Leo Lagercrantz grunda opinions- och analyswebbplatsen Newsmill. Innan befordran till informationschef på Bonnier AB i oktober 2012 var Nilsson VD och ansvarig utgivare.
utrikesminister
Nyheten om hans avhopp från journalistiken för att tjänstgöra som statssekreterare åt statsminister Ulf Kristersson (M) släpptes den 27 oktober 2022. Efter olovligt fiske efter ål i Blekinge i september 2021 dömdes [omstridda uppgifter] Nilsson till dagsböter för bl.a. tjuvjakt i januari 2023. Det nekade han när Havs- och vattenmyndigheten tog honom på bar gärning och igen när polisen ringde honom några månader senare. Drygt tre månader efter tillträdet, den 26 januari 2023, meddelade Nilsson sin avgång som statssekreterare.
När Nilsson lämnade posten som statssekreterare gick han med i den liberala tankegruppen Timbro, där han nu övervakar deras arbete med klimat-, stads-, miljö- och landsbygdsfrågor. Efter att Benjamin Dousa hoppade av som vd för tankesmedjan i augusti 2023 utsågs han till tjänsten. Han har varit tillsammans med journalisten Helena Gissén, hans hustru sedan 1997.
Statsminister Nilsson gick med i Kungliga Ornitologsällskapet som fullvärdig medlem 2017. PM Nilsson, som heter Peter Magnus Nilsson, är en svensk journalist. Ta reda på allt du vill veta om honom här. PM Nilsson fyller 56 år den kommande vintern 2024; han föddes den 24 februari 1968.
Hur är det med statsminister Nilssons familjeliv?
Helena Gissén, som också är journalist, gifte sig med statsminister Nilsson 1997. Tillsammans med sina två barn, Nancy, 19, och Sam, 16, delar de bostad i Nacka.
Var kom statsminister Nilsson Nilsson ifrån?
PM Nilsson föddes i en professorsfamilj i Lund. Han betraktade aldrig journalistik som en karriärväg förrän senare i livet. Han skrev in sig på en naturvetenskaplig klass på gymnasiet och började strax efter att bidra med artiklar i Lundagrd studenttidning, rapporterar författaren.
Hur statsminister Nilsson blev statssekreterare
Han träffade sin blivande fru först när han arbetade på Blekinge Läns Tidning efter att ha arbetat på studenttidningen Lundagrd. 1993 sökte han ett vikariat under sommaren och anställdes av Expressen; han hade efteråt andra tillfälliga chefstjänster på tidningen. 1999, rapporterar journalisten, anställdes han av tidningen och blev chef för redaktionssidan. Under månaderna oktober 2022 och januari 2023 var statsminister Ulf Kristersson statssekreterare.
Premiär Nilssons hobby är fiske; han försökte en gång fånga en ål och fångades
Statsminister Nilsson tycker mycket om att fiska. Han har inte gjort någon hemlighet av sin kärlek till fiske på sociala medier, särskilt för ål. Ålen har funnits med på den förbjudna listan ganska länge, men det har inte stoppat statsminister Nilsson. SVT rapporterar att han har blivit fastslagen två gånger för olovligt fiske.
Statssekreterare hos statsminister Ulf Kristersson, han avgick efter att ha dömts för olagligt ålfiske. Efter att händelsen avslöjats lade han ut en förklaring på Facebook. Att fiska ål utan licens och sedan l dvs till myndigheterna om det är helt oacceptabelt, sa han på sin egen Facebooksida. Statssekreterare premiärminister Nilsson “ber om ursäkt” för att han fiskat ål utan licens och att han ljugit för polisen när de grep honom. Det sa han i ett nytt Facebook-inlägg.
Nilsson, som kallar det föregående dygnet för “tuffa och tänkvärda”, skriver: “Jag har inget försvar, förutom att jag blev överraskad och tyckte situationen var så pinsam att den låste sig för mig.” Statsminister Ulf Kristersson (M) antydde i SVT:s “Morgonstudion” att han fortfarande litar på sin statssekreterare och att detta “inte kommer att hända igen”. Enligt DI har statsminister Nilsson fått i uppdrag att planera politiskt tillsammans med statsministern. Som ett resultat av detta fungerar inte PM Nilsson längre som redaktionsordförande för DI.
Han sa om valet i DI “Om statsministern vill ha min hjälp krävs det mycket för att säga nej.” Den politiska kommentatorn och reportern på Expressen, Helena Gissén, berörs av Nilssons senaste hållningsskifte. Helena Gissén deltar i ett samtal med oss. Biträdande chefredaktör Karin Olsson skriver till Journalisten som svar på frågan om Gissén kan fortsätta bevaka politiken och säger ”Nu blir det förstås svårt för henne att fortsätta som politisk reporter, men för en journalist. lika skicklig och erfaren som Helena, det finns massor av spännande saker att göra på Expressen.”
Dagens industri är PM Nilssons nionde arbetsgivare; han tillbringade de föregående nio åren på Expressen, där han haft flera befattningar inklusive politisk redaktör. Efter tre månader av att bli pappa till två små, blev varje stereotyp jag hade om dem verklighet. När jag tänker på de mycket större familjer som mina föräldrar uppfostrade med mycket mindre offentligt stöd till saker som barnomsorg och föräldraförsäkring, har jag ingen anledning att klaga.
Vissa obehagliga aspekter av det dagliga livet är dock oförändrade. Som att förvandlas till en ganska hemsk arbetare. Om det var tidskrävande och utmattande att ta hand om ett barn, multiplicera det med två. Det är svårt att förstå omfattningen av vad Statistiska centralbyrån kallar “läxor” i sin tidsanvändningsstudie tills du faktiskt är där.
Att använda den metoden bryter mot
Jag kan inte spendera lika mycket tid på kontoret som jag brukade, jag kan inte ha lika djupgående samtal med min personal och jag kan inte bidra lika mycket till företagets framtid. Sammanfattningsvis finns det flera anledningar till varför min arbetsgivare inte kan lita på mig.
Jag kommer att hämta på dagis under en lång period på föräldraledighet. Motargumentet är att företaget tjänar på att ha någon som förstår utmaningarna med att bilda familj och som kan tillföra nyvunnen empati och effektivitet till arbetsplatsen. Men jag hävdar att det är en missvisande urban legend.
De som är skickliga på att stoppa in spädbarn och småbarn i sängen behövs inte av företaget. Han kräver politiska redaktörer dygnet runt som redan har läst Bob Woodwards senaste bok och studerar på webb-tv, som visas på söndagar på Goodmorning, världen! och kommer med en ny bok om Bonnier Fakta under våren.
Vanligtvis har företag
De får mindre betalt och har mindre utsikter till avancemang på arbetsplatsen, enligt uppgifterna, vilket är en giltig observation. De lägger mer tid på att producera hemifrån och mindre tid på kontoret. Det kan verka ofarligt till en början.
Att skaffa barn är ett personligt beslut och sätt att leva, och de som väljer att prioritera sina egna liv framför att skaffa barn förtjänar respekt. Den enda haken är att kvinnor, som grupp, slutar med att betala lejonparten av de ekonomiska kostnaderna för reproduktion eftersom de tenderar att vara de primära vårdgivarna för små barn. Det är förmodligen inget fel med det heller. Kvinnor och män är olika, och om glädjen i föräldraskapet överväger de ekonomiska fördelarna med en mer lukrativ karriär, så är det underbart. Ungefär så tänker mina respektabla medarbetare på SvD.
Tvärtom är det ganska uppenbart vad kvinnor vill
respektera varandra på arbetsplatsen. Ojämlikhet på arbetsplatsen är enligt mig det mest akuta problemet som svenska kvinnor står inför idag, just där med kvinnomisshandel. Det märks i den uppsjö av kommittéer, utredningar och forskningsprojekt som kvantifierar lön och ägande, andelen mellanchefer och börschefer, doktorander och professorer och andra listor som visar att det är en nackdel att vara kvinna.
I ljuset av denna kunskap är det hänsynslöst att implementera ett statligt föräldraförsäkringsprogram som håller mammor hemma i 1,5 år för varje barn samtidigt som pappor får fortsätta arbeta. Tillvägagångssättet vi har implementerat för att avskräcka kvinnor i åldrarna 25–35 från att göra karriärer inom mansdominerat område.