Rebecka Blomqvist Pojkvän

Rebecka Blomqvist Pojkvän
Rebecka Blomqvist Pojkvän

Rebecka Blomqvist Pojkvän – Svenska fotbollsspelaren (anfallaren) Rebecka Maria Blomqvist föddes den 24 juli 1997 i Uddevalla. Hon representerar nu VfL Wolfsburg. Tidigare var hon medlem i Kopparbergs/Göteborg. Blomqvist kom till Kopparbergs/Göteborg FC den 1 augusti 2014. Hennes kontrakt förnyades med ytterligare två år i september 2018.

Blomqvist skrev på ett kontrakt med VfL Wolfsburg på 2,5 år i november 2020. I juli 2015 var Blomqvist en del av det svenska landslaget som tävlade i U19-EM i Israel. Blomqvist var också en del av Sveriges EM-trupp 2022, där han kom in som avbytare i lagets öppningsmatch mot Schweiz. De senaste åren har Rebecka Blomqvist, anfallare för det svenska landslaget, varit en av Göteborgs viktigaste spelare.
Men på hösten förra året fick hon det förödande beskedet att hon hade cancer, och hela hennes värld vände upp och ner.

22-åringen säger till Bohusläningen, “Plötsligt var det livet som handlade om och det fanns inget annat.” Något var fel för Rebecka Blomqvist i höstas. Hon kunde fortsätta spela fotboll och uppträda, men hon sökte läkare för det kvardröjande obehaget. I oktober upptäcktes en cysta på ena äggstocken och krävde akut operation; ytterligare undersökning avslöjade den förödande diagnosen: du har cancer.

Enorma mängder tvivel

Att inte ha något att grunda sig i gör osäkerheten till den mest prövande aspekten. En hjälplöshet som kommer av att man inte har kontroll över vad som händer. I en lång intervju med Bohusläningen berättar Rebecka Blomqvist att sjukdomen i slutändan ringer. Hon hävdar att att ha hennes närmaste och utökade familjemedlemmar samlat runt henne hjälpte “oerhört mycket” efter att säsongen var klar och fokus flyttades till hennes sjukdom. Blomqvists diagnos av en sällsynt cancerform vid 22 års ålder är chockerande.

Upptäckt i rätt tid

Mitt i allt hade dock Rebecka Blomqvist tur. Hon hade turen att cancern upptäcktes tidigt och hon undvek invasiva behandlingar. Enligt Bohusläningen inträffade den första rapporten om cancerns eliminering den 8 januari och en efterföljande rapport bekräftade den första rapporten. Blomqvist vill också sprida budskapet att människor ska nå ut till sjukvården om de har oro och att alla ska göra vad de kan för att finansiera forskning. Om du är orolig, var uppmärksam på din kropp och bli utcheckad.

Nyheten som skulle förändra Rebecka Blomqvists liv för alltid kom till henne i november månad 2019. Tyvärr hade hon kämpat mot cancern. I lördags var hon en viktig bidragsgivare för Göteborg FC då de vann SM-guldet i Linköping. Jag är helt enkelt så tacksam och glad över att vara här, säger hon.

Rebecka Blomqvist Pojkvän

På lördagen såg Linköping Arena mycket spänning när Göteborg FC vann Damligan 2020. Rebecka Blomqvist, lagets anfallare, orkestrerade matchens tidiga uppgång, gjorde det första målet och satte upp det andra innan paus för att utöka ställningen till 7-0. Herregud, jag är över månen. Jag känner att vi har förtjänat det här. Vi har bevisat att vi är en utmanare under lång tid. Vi får äntligen behålla guldet. Rebecka Blomqvist från Göteborg hördes säga “Vi förtjänar det så jäkla mycket” i omklädningsrummets yttre korridor.

Efter sista signalen var allas känslor i full sken. Göteborgslaget smällde in i varandra, hoppade sedan och dansade tillsammans i vad som verkade vara en evighet. Det är häpnadsväckande, det är säkert. Vi har väntat på det här länge, och det vet jag att jag har. Rebecka Blomqvist anmärkte: “Härifrån och ut kan vi bara koppla av och ha kul.”

Äggstocken har en cysta

Hennes liv det senaste året har varit en berg-och dalbana. I oktober 2019 avslöjade en ultraljudsundersökning en stor cysta på ena äggstocken, och läkaren betonade behovet av kirurgiskt avlägsnande. Resultaten av den cystanalys som gjordes efter operationen i november var inte uppmuntrande. Caner, verkligen.

Efter en ansträngande december full av uppföljningsprov fick vi den 8 januari det goda beskedet att cancern äntligen var borta. Efter det började hon gradvis bli bättre, och genom något mirakel har hon redan spelat i 20 av årets 21 matcher. Rebecka Blomqvist är en av Göteborgs främsta spelare och ligger just nu på andra plats i stadens poängställning.

Kontraktet har löpt ut; kan avgå när som helst

Ett tag var det utom räckhåll. Det stärker det ytterligare. Hon reflekterade över de senaste 12 månaderna och sa: “Jag är bara väldigt tacksam och glad att jag får uppleva detta.” En plats i landslaget, toppen av skytteligan och erbjudanden från stora lag utomlands. Men året 2019 avslutades med en dyster ton för Rebecka Blomqvist: en cancerdiagnos. Plötsligt, säger hon till Bohusläningen, var tillvaron i sig allt som fanns. Medan han spelade för Kopparbergs/Göteborg FC och för det svenska landslaget, anfallaren, vars moderklubb är IK Rössö i Uddevall. a, tagit flera medaljer, bland annat guld på U-EM.

Det var helt klart ett problem

Blomqvist placerade sig tvåa i den allsvenska skytteligan för andra året i rad och hon fick sin A-landslagsdebut i ett EM-kval borta mot Lettland i höstas. 22-åringen opererades i november efter att ett ultraljud avslöjade en stor cysta på ena äggstocken. Cystaprovet som togs bort kirurgiskt avslöjade dock några mycket dåliga nyheter. Sjukhuset ringde henne och bad henne komma in med en familjemedlem. Enligt Bohusläningen var det där hon fick veta att hon hade cancer.

Helt plötsligt var livet det enda som gällde. Hon berättar för tidningen om tårarna, känslorna och det stora stödet från sin närmaste familj efter cancerbeskedet – ovanligt för en så ung kvinna – och hur ovissheten är det svåraste av allt eftersom man inte har något att relatera till. Efter fler undersökningar i december kom goda nyheter i januari: proceduren hade varit framgångsrik, cancern hade utrotats och inga ytterligare behandlingar behövdes. Istället kommer det att ske periodiska kontroller under loppet av fem år, med tre månaders mellanrum till att börja med.

Det var Blomqvists beslut att ringa

Om du är orolig, var uppmärksam på din kropp och bli utcheckad. Gör vad du kan för att hjälpa dig själv och andra; det är en fråga om liv och död. Att prata om det hjälper mig att hantera situationen bättre. En dag kommer det att vara användbart för någon i liknande situation som du. Hjälten i hans landslag är fortfarande helt dedikerad till det vackra spelet. En övergång till tyska giganterna Wolfsburg var nära och Liverpool visade också ett enormt intresse, enligt Rebecka Blomqvists agent, Maria Karlsson De Cecco, som talade med tidningen.

Blomqvists kontrakt med Göteborg FC sträcker sig dock först till slutet av innevarande säsong.
Vid det här laget känner jag mig förberedd. Det skulle vara spännande att uppleva en ny kultur på och utanför planen, och anfallaren medger att det skulle vara väldigt roligt att göra det. Nu vet vi namnen på de 23 spelare som Peter Gerhardsson planerar att ta till England om ungefär en månad.

Det har inte förekommit några uppmärksammade skandaler på senare tid som involverar vår förbundskaptens spelarval. Så jag trodde inte att det skulle bli några överraskningar bland deltagarna. Dessutom var det inga missöden. Två defensiva och två offensiva platser gav mig en paus för tvivel. Jag föreslog Emma Kullberg, Emma Berglund, Julia Roddar och Amanda Nildén till bänkplatserna. På mitten mötte Madelen Janogy mot Sofia Jakobsson och Rebecka Blomqvist.

Jag förutspådde att Gerhardsson skulle välja Kullberg, Nildén, Blomqvist och Jakobsson trots att han inte hade sett något av de två amerikanska proffsen spela för sina lag den här säsongen. Landslagsskepparen har en svag punkt för Kullberg och Jakobsson, men Nildén gjorde ett starkt intryck under sin korta möjlighet i Algarve i vintras.

Jag skulle faktiskt hävda att Kullberg var den mest sorglösa av gänget. I vintras kämpade hon i Champions League, och vad jag har sett hittills har hon inte klarat sig mycket bättre i Brighton. Min erfarenhet är dock långt ifrån heltäckande, då jag bara har sett ett litet urval av matcher. Denna VM-kvalvinst var lagets första någonsin. Elin Rubensson avslutade en enastående vecka med ställning på Ullevi, där hon och hennes lag besegrade Linköping.

Och nu är kvällen jag äntligen kommer tillrätta i mitt nya hem. Efter Göteborg FC:s vinst med 4-2 säger Rubensson “Livet är roligt nu.” Tillsammans hjälpte de till att leda Sverige till VM-slutspelet i Frankrike efter att ha spelat i tisdags mot Danmark. På ena sidan har vi Elin Rubensson och Olivia Schough, och på den andra har vi Kosovare Asllani och Lina Hurtig. Den nationella truppen, klädd helt i svart, avslutade en vinnande vecka.

Elin Rubensson gjorde det matchvinnande målet i den 60:e minuten mot Linköping, assisterad av Oliva Schough och spelade i regnet på Ullevi. Fem minuter senare tog hon bollen 60 meter från eget mål och åkte på en spurt. Den andra löparen, Rebecka Blomqvist, hade utan tvekan uppskattat en djuppassning.

Rebecka Blomqvist Pojkvän
Rebecka Blomqvist Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!