Ronny Eriksson Familj

Ronny Eriksson Familj
Ronny Eriksson Familj

Ronny Eriksson Familj – Komikern och musikern Ronny Eriksson föddes i Harads i Edefors församling den 12 april 1953. I hans meritförteckning finns bland annat uppehåll som medprogramledare i SVT-programmet Tala om nyheter.

Biografi

1972 dök Ronny Eriksson upp på scen för första gången. Han har bott i Pite sedan 1977, och han är medlem i det lokalt förankrade folkrockbandet Euskefeurat tillsammans med Bengt Ruthström med flera. Som ståuppkomiker har han varit ett känt namn sedan 1989. Han var med när den första svenska ståuppspecialen, Släng dig i brunnen, sändes i tv.

Den spelades in på Norra Brunn i Stockholm inför en livepublik. Bland de många musikaliska och komiska stycken han har framfört på scenen finns låten Jämna plgor. Ronny Erikssons politiska aktivism är grundläggande för hans rykte. Hans böcker innehåller ofta svidande kommentarer om regeringarna i Stockholm och Bryssel. Han är skaparen av sina egna Bondnger och Lid i natt bland andra TV-program.

Han har också varit gäst på Prata om nyheterna och berättare på Har du hört det förut? En pessimist konsult, som Eriksson beskriver sig själv. Ronny Erikssons hemstad Pite är hem för 602 miljonärer. Ronnys postnummer (941 31) har en snittlön på 331 137 kr per år och en reklamationsgrad på 5%. Här tjänar kvinnor i snitt 74,8 % av vad män tjänar, vilket kan jämföras med snittet för Sverige som är 73,6 %.

Ronny Eriksson är bosatt på lägenhetskomplexet Storgatan 14 lgh 1003 i Pite kommun. Hans grannskap är en del av församlingen Pite. Ronny (70) och Ulla (70) Eriksson är de enda två personerna på adressen. Tage Erlander (Socialdemokraterna) satt vid makten när Ronny Eriksson föddes. Samma år som Malmö FF vann Svenska mästerskapet i fotboll för herrar nådde Sveriges befolkning 7 192 316.

Han är långt upp i 50-årsåldern och föddes på våren under Vädurens tecken (det kinesiska horoskopet sätter hans födelseår som ormens år). Den här killens namn betyder “Lick Ronald.” Det är hans namnsdag om 187 dagar, och han kommer att fylla 71 år. För närvarande är Ronny i ett engagerat förhållande.

Ronny Eriksson Familj

Komikern Ronny Eriksson blev ett känt namn på 1990-talet tack vare sina framträdanden i Talka om nyheter och Släng dig i brunnen. Numera har han gått en annan kurs i sitt yrke – ändå reste han sig 2022 i ett uppmärksammat slagsmål med Sverigedemokraterna. Ronny Eriksson uppgav till SVT att bandet inte godkänner att deras musik används i sådana sammanhang.

Komikern Ronny Eriksson, nu 70 år gammal, är allmänt känd som programledare för olika populära 90-tals SVT-program som Släng dig i brunnen, Prata om nyheter och Har du hört det förut? Men hans karriär inom showbiz började faktiskt på 1970-talet, när han och några vänner från Pite gick samman för att etablera det progressiva rockbandet Euskefeurat.

Bandet var framgångsrikt regionalt, men Ronny Eriksson blev inte nationellt erkänd förrän han försökte sig på ståuppkomedi i avsnittet 1989 av Släng dig i brunnen. Komedin hjälpte honom att bli uppmärksammad, och han blev så småningom Sven Melanders sidekick på Talk about the news. Ronny producerade även flera komediprogram med omfattande musikaliska inslag.

Ronny Eriksson har alltid varit politiskt aktiv och högljudd på vänster sida av det politiska spektrumet. Sedan han i stort sett har slutat att synas i tv på bästa sändningstid har han även ägnat en del av sin uppmärksamhet där. Ronny Eriksson var på bild med Nooshi Dadgostar när hon kampanjade inför det kommande valet i hans hemstad Pite. Ronny och hans fru Ulla har en bostad i sitt hem.

2023 åkte han på turné med det återupplivade bandet Euskefeurat, men han var tvungen att avbryta turnén sedan han fick covid. Det fanns ingen väg runt Ronnys galenskap. Robert Lundberg, bandets basist, sa till Pite tidning att det inte kändes rätt att uppträda med en sjuk bandmedlem.

Inbråk bland Ronny Erikssons Sverigedemokrater

Komikern/musikern Mattias Karlsson och Sverigedemokraterna hade det 2022. Karlsson var riksdagsledamot. Instagram-inlägget av Mattias Karlsson använde låten “Länge har vi väntat” av Euskefeurat. Humorn saknas. Ronny Eriksson sa till SVT:s Kulturnyheterna i samband med händelsen att det är grundläggande artighet att få tillstånd innan man använder någon annans musik.

Bandet bestämde sig för att stoppa deras musik från att finnas tillgänglig på Instagram som ett sätt att stoppa Mattias Karlsson från att utnyttja låten. Vi har enhälligt beslutat att göra oss av med det. Ronny Eriksson uppgav till SVT att bandet inte godkänner att deras musik används i sådana sammanhang.

Konstnären Ronny Eriksson lutar åt vänster. Men golf har också en speciell plats i den personens hjärta. Och det finns en plats för tillbedjan i Pite. Ronny Eriksson menar att satiriker måste ta ställning för att skapa ett effektivt arbete. Det är som att boxas. Det kommer inte att fungera om du försöker kombinera en hopp och en träff. På grund av det jag tror på är jag mer självsäker när jag anfaller.

Hans och Benneth Fagerlunds föreställning “densomleverfar.se” har sålt slut på Folkteatern i Göteborg. Ronny Eriksson, som är bekant med sin skara, hävdar att många “vanliga människor” ofta kommer.
Folk gillar det jag gör, så jag borde vara en talesperson för dem. Folk säger att de inte bryr sig om politik, men jag håller inte med. Jag känner att jag talar för andra som delar mina åsikter. Det finns mycket politisk humor i föreställningen.

Ronny Eriksson vill göra mer än att bara roa. Han ser politik som livsviktig och tycker om att prata om det i sin egen unika stil, som ofta inkluderar användningen av komedi. Men att skapa skratt är inte huvudmålet. Skratt är inte målet, bara ett medel. – Enligt Ronny Eriksson kollapsar myndigheten när den förlöjligas. Det har alltid varit så. All satir har fått folk att skratta åt makten, åt de uppblåsta och pretentiösa.

Om man tar någon som Göran Persson på allvar ska man inte göra narr av Persson. Han utstrålar en luft av mild högmod vid det här laget. Det som möjligen kan gå fel är om folk gjorde narr av honom. Han är tuff som naglarna, men han kan inte hantera skämt om honom. Och det kan Ronny Eriksson, satiriker som han är, intyga.

Framstående socialdemokrater har uttryckt sin motvilja mot mig. Vem är rädd att jag kan utgöra ett hot. Vad tittar eller lyssnar du på när du behöver slappna av, skratta eller vara rädd? – Jag gillar verkligen Galenskaparna och allt som Claes Eriksson gör. Han letar efter mer. För mig är det värt beröm för honom. Ja, jag har börjat spela golf. Till en början trodde jag inte på det.

Men det beror på fältet och dina motståndare. Golf är en fantastisk sport att utöva när du reser. Ha kul istället för att sova ut till klockan 2 genom att leka på dagen. Dessutom ägnar han mycket tid och energi åt bönhuset i Pite. Min fru och jag köpte den nyligen och förvandlade den till ett kulturcafé. Det är en krokodil, förresten.

Många av våra kulturevenemang äger rum där. På lördagar går vi och handlar och sedan springer vi. Det finns inget skydd, men lägg gärna lite pengar i hatten. Det är som gatumusik, fast inomhus. Serien blev förståeligt nog upprörd när SD använde en av hans låtar i sin sociala mediekampanj utan att begära tillstånd, med tanke på att han hade ägnat hela sin karriär åt att satirisera trångsynthet, rasism och andra former av dumhet. “Största hittills”-turnén utförs nu av Ronny Eriksson från Euskefeurat.

Eftersom det alltid finns nya dumma saker att bli rasande på lovar han att ta med både fanfavoriter och helt nytt material. Bondlogik kommer från Ronny Eriksson. Mannen från det relativt obefolkade området som har starka åsikter om saker som Stockholmsfixeringen, marknadens tillväxt och en rad aktuella trender men förblir sig själv trogen.

Det har hjälpt till att göra honom omtyckt över hela landet, men särskilt i norr. Han måste vara riktigt mäktig för att ha sålt 850 platser till den här konserten. Det är olyckligt, och kvällens publikstorlek på strax under 250 bevisar poängen, att komedi gynnas av ett närmare publikdeltagande. Ronny Eriksson och pianisten Benneth Fagerlund intar scenen och lanserar genast en låt som uppmuntrar publiken att sänka förväntningarna. “Nöjer du dig för oss, nöjer vi oss för dig” är budskapet.

Men att tala ut för förnuftet visar att du har en stark moralisk övertygelse. Ronny Eriksson menar att eftersom förnuftet hindrar många förändringar har mycket blivit detsamma. Det är inget fel med att han återvänder till gammal mark. Problemet är att han ibland har samma skämt och samma referenser som tidigare. Hans attacker mot privata apotek och tjafs om idiom som “det kom som ett brev på posten” skapar en omisskännlig atmosfär av unkenhet.

Å andra sidan kan det vara lite löjligt från min sida att gnälla över programmets titel, Greatest to Date. Själva titeln anspelar på möjligheten till efterföljande visningar. Den uppenbara frågan är vad man kan göra när de tror att de har rätt men alla andra verkar gå i motsatt riktning. Är det bättre att fortsätta i denna takt eller att sakta ner? På gott och ont viftar inte Ronny Eriksson.

Ronny Eriksson känner sig inte särskilt pigg ikväll. Att hans ämnen är vältrampade är inte en smäll mot honom. Den lilla publiken kan vara skyldig, men framförandet behöver inte lida av det. Invånarna på den norrbotnska landsbygden hjälper honom dock att må bättre. Det är först när han börjar prata om faktiska människor och hur han tappade kontrollen över sin snöskyffel och sparkade den över några kraftledningar som skämtet börjar landa.

Sedan finns det inga dogmatiska synpunkter att införa, men han förespråkar sunt förnufts sida. När han berättar historien om sin dementa mormor låter han historien utvecklas naturligt och berör lyssnarens hjärta.

Ronny Eriksson Familj
Ronny Eriksson Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!