Shima Niavarani Barn

Shima Niavarani Barn
Shima Niavarani Barn

Shima Niavarani Barn – Den svenska skådespelerskan, dramatikern, regissören, sångerskan och kompositören Shima Niavarani föddes den 7 juli 1985 i Teheran, Iran. Autodidakt, en enkvinnasföreställning, blev hennes stora genombrott på Riksteatern när hon bara var 19 år. Bland sina många roller är hon mest känd för att ha spelat Pippi i TV4:s Boy Machine, samt Lily i Sjölyckan och Maiken i Allt faller. I musikfilmen Part of my heart framförde hon karaktären Molly. Hon var värd för Melodifestivalens final med Mns Zelmerlöw 2021.

Två gånger, 2012 och 2020, har hon talat på sommarfestivaler. Under Iran-Irak-kriget föddes Shima Niavarani i Irans huvudstad Teheran 1985. Det tog familjen fyra år, men de flydde så småningom till Schweiz och Turkiet. Familjen skildes åt innan rymningen, men de kunde återfinna varandra på Jämtlands flyktingförläggning. Efter sin tid i rnsköldsvik bosatte sig familjen i Upplands Väsby.

Skådespelerskan Shima Niavarani, 35, blir en av årets deltagare i Stars at the Castle 2021. Hon har rönt framgång och dyker upp ibland offentligt. Men vad tycker Shima om att ha en familj? Vad tycker du om att skaffa barn och ett romantiskt förhållande?

Kärlek, enligt Shima

Shima Niavarani var väldigt uppriktig om sina känslor gentemot andra människor. Hon hittar en ny “för evigt person”, som hon kallar dem, i genomsnitt vart fjärde år. Och när det kommer till riktigt intima vänner har Shima få eftersom hon har svårt att släppa in folk. För mig är kärlek ett livslångt engagemang.

Detta gäller även för vänskap. När du väl är inne i mitt huvud kan du ringa mig klockan 03.00 när du är full så ska jag hjälpa dig, sa Shima i en intervju med Aftonbladet. Hon fortsatte med att säga: “Även om vi inte har pratat på flera år, skulle jag komma ut i mysiga kläder och rädda personen.” Arbetarklass till fattig: navigera i familjelivet

Shima Niavarani och hennes pappa emigrerade till Sverige från Teheran, Iran, när hon bara var fyra år gammal. De övergav alla sina ägodelar. Men efter en längre resa genom Turkiet och sedan Schweiz träffade hon och hennes pappa äntligen resten av sin familj. Föregående år hade Shimas mamma och bror flytt till Sverige.

Vi gick från att ha allt till att inte ha någonting, till ett liv typiskt för arbetarklassen, där vi knappt skrapade förbi. Shima sa till Aftonbladet, “Vi kunde aldrig unna oss någonting, inte åka på semester, inte göra någonting. Så när sommarlovet var över kom jag alltid tillbaka till skolan och såg ut som onsdag Addams, dotter till Gomez och Morticia.”

Vet du om Shima vill ha barn?

Shima har inga barn just nu, men hon tycker att det är omöjligt att föreställa sig sitt liv utan dem. Skådespelerskan säger att hon är mycket hängiven sin familj och att hon bryr sig djupt om sina vänner. Barn har mitt hjärta. Som Shima sa till tidningen, “Jag kan inte föreställa mig ett liv utan många barn”, hoppas hon att få en stor familj en dag.

Medan Shima Niavarani som vuxen var värd för Melodifestivalfinalen tillsammans med Mns Zelmerlöw, var hon stum under en betydande del av sin barndom. Shima Niavarani, skådespelare och sångerska, hävdar i Min sanning att hon inte pratade på ett halvår efter att hon flyttade till Sverige från Iran när hon var fyra år gammal.

Shima Niavaranis mamma brukade stå utanför dagiset och titta på henne genom fönstret. Efter att ha rymt från Iran för Sverige slutade hennes dotter att kommunicera helt och hon oroade sig för henne. Shima Niavarani avslöjar i sin bok My reality att under de sex månader hon höll tyst öppnade hennes dagislärare dörren och hörde en liten flicka från norr chatta, men hon identifierade inte rösten.

I videon ovan diskuterar Niavarani sina fridfulla sex månader. Lyssna på SVT1 eller SVT Play på onsdagar klockan 21:00 för att se hela avsnittet av Min sanning. Shima Niavarani föddes i Iran när landet bombades av Irak, och idag passerar hon genom kulturområden som skiljer sig mycket från de där hon växte upp.

I föreställningen Stjärnorna p slotlett beskriver Shima hur hon och hennes familj flydde till Sverige. Hon övervann en svår barndom i sin adopterade nation för att bli en av våra mest kända skådespelare. Shima Niavarani är en begåvad singer-songwriter som kan röra publiken med sina ord.

Shima Niavarani Barn

När Shima Niavarani vill bli hörd, skriker hon. Shima Niavarani har delat med oss av sin ambition att fungera som ett kärl för andras berättelser. Hon har utnyttjat sin position för att uppmärksamma demonstrationerna i Iran som har ägt rum efter dödandet av Mahsa Amini. Berättelsens betydelse var ett återkommande tema i alla hennes Stjärnor på slottets uppträdande

mances. Där berättade hon om de tragiska första åren av sitt liv, då hennes familj tvingades fly från Iran. Hennes mål med att berätta den här historien är att uppmärksamma de förutfattade meningar folk har om dig baserat på din socioekonomiska status och uppväxt om du inte är född i Sverige. 2020 medverkade Shima Niavarani tillsammans med Veronica Maggio, Oscar Zia och Sanna Sundqvist i en julannons för barnrättsorganisationen ECPAT. Julannonsen fungerade som ett försvar mot bilder på online övergrepp mot barn.

För att bekämpa de många typerna av sexuellt utnyttjande av barn, inklusive men inte begränsat till människohandel, barnsexturism och barnpornografi, grundades ECPAT. Shima har dokumenterat Ruths prövning genom att filma en YouTube-video där hon diskuterar konsekvenserna av att dela nakna bilder online.

Den multibegåvade artisten Shima Niavarani arbetar outtröttligt

Shima Niavarani är bäst uppmärksammad av den allmänna publiken för sina roller i TV-programmen Sjölyckan, Boy machine och Allt faller. Hennes livfulla skönhet och distinkta röst, som hon är mycket beundrad för som sångerska, kommer sannolikt att göra hennes namn omedelbart igenkännligt för många. Hon skapar sin egen musik och släpper den under sin egen etikett. Naturligtvis finns det ett brett spektrum av tankar om Shimas förmågor, särskilt på webbplatser som Flashback, där folk diskuterar om han är värd att betraktas som en kulturell fin artist.

I verkligheten, i mogen ålder av 19 år, debuterade Shima Niavarani på Riksteatern med sitt eget tal Autodidakt. Under det följande decenniet arbetade hon outtröttligt på sitt jobb, som hon började. Dagarna ägnades åt repetitioner inför kommande föreställningar, medan kvällarna spenderades på vägarna.

Shimas oro och negativa syn förvärrades av hennes brist på en stabil livsmiljö, men hon övervann dessa problem genom fokuserad kontemplation. Shima Niavarani, en 35-årig skådespelare och artist, kommer att vara värd för finalen i årets “Melodifestvalen” tillsammans med Mns Zelmerlöw. Det har dock varit en lång process.

I SVT-dokumentären “Stjärnorna p slotlett” beskriver hon hur hennes familj tvingades lämna Iran på grund av inbördeskonflikten. Shima Niavarani tillägger, “Det faktum att vi segrade över motgångar kommer att förbli inbäddat i mitt hjärta för alltid. Niavaranierna var välbärgade på grund av deras nära relation med shahen av Iran. Allt togs ifrån familjen när Ayatollah Khomeini fick kontroll över Iran 1979. Shima Niavarani berättar om sin familjs flykt från politisk förföljelse och krig i Iran till Sverige till rnsköldsvik i sin bok “Stjärnorna i slottet.”

“Mamma var tvungen att välja ett barn”, säger Niavarani

Skådespelerskan Shima Niavarani kom in i världen mitt under kriget mellan Iran och Irak 1985. Att åka till Sverige som en stor grupp var dock inte ett alternativ på grund av farorna med resan. Shimas föräldrar tog beslutet att skicka sin mamma och ett av hennes syskon före henne. Min mamma tvingades göra ett “Sophies val” och välja ett av sina barn.

Hon bestämde sig för att ta min äldre bror eftersom han hade större chans att överleva resan och för att vi snart skulle återförenas. Planen var att hennes mamma och bror skulle bosätta sig i Sverige före resten av familjen för att göra det enklare för alla. Enligt “Stjärnorna i slottet”-författaren Shima Niavarani var “adjö, vi ses om två veckor” i praktiken skiljelinjen.

Shima Niavarani Barn
Shima Niavarani Barn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!