Steffo Törnquist Första Fru

Steffo Törnquist Första Fru
Steffo Törnquist Första Fru

Steffo Törnquist Första Fru – Steffo Törnquist, född den 12 januari 1956, i Linköpings församling i Östergötlands län, är en välkänd svensk journalist, skribent, producent och TV-värd. Hans flicknamn var Bo-Stefan Törnquist. 1992 till 1993 var han programledare för TV4:s första chattprogram, Steffos Lustjakt, och från 2000 och fram till idag har han varit programledare för TV4:s Nyhetsmorgon.

Personlig historia

Törnquist har varit skribent och chef för en rad nyhetsredaktioner, däribland Expressen, Dagens Nyheter, Corren och TT; han var också tidigt med i TV4:s personal. Hans insatser i TV4, bland annat TV4 nyheterna och Sporten, började 1990. Han var programledare för Nyheternas första diskussionsprogram 1993–1995, vid sidan av sina övriga arbetsuppgifter.

Sprit (TV4), En svensk krigare i Vietnam, Djävulslotteriet (om Louise Hoffsten), och en hjärndokumentärserie var bland de många filmer han producerade mellan 1995 och 2002. Killen med den milda touchen: Bengt Elde var hans dokumentär från 2003. . Jackie Arklöv, livstidsdömd, intervjuades av honom 2012.

Spritmuseet på Djurgården i Stockholm och Bomans Hotell i Trosa satt båda i Törnquists styrelse i tio år. Han är för närvarande ordförande och delägare i Knistad Herrgård, en resort och hotell belägen utanför Skövde. Utöver sina roller som ordförande och innehavare av stol nr 1 i Spritakademien fungerar han även som ordförande i skytteklubben Skokloster Wings & Clays. Dessutom fungerar han ofta som presentatör och moderator. Han tog sig till finalen av säsongen 2014 av Let’s Dance och slutade på andra plats.

Familj

Caroline Törnquist, advokat, är Steffo Törnquists hustru sedan 2008. Caroline föddes 1960 av Ulf Laurin och Christina Gullander; hon är dotter till regissören. Steffo är inte gift. Den här mannen är far till en son.

Steffo Törnquist Första Fru

Litterära verk

Måltidsakademien i Grythyttan valde ut Törnquists bok Passion “Bästa essäbok” 2009. Uppmärksammade verk från hans tidigare verk är Sprit, Lust och Njut. Inte nog med det, han har bidragit till andra antologier och skrivit en kokbok tillsammans med Leif Mannerström och Crister Svantesson.

Han lade ner Steffos Spritbibel hösten 2012. Den utsågs till “Bäst i världen” under en internationell bokgala 2013 som hölls på Paris Louvren. 2014 gav Steffo ut Under hatten, en memoarbok som innehöll tjugo introspektiva tankar om livet, bakom kulisserna inom tv och teknik etc. Caroline, en 61-årig familjerättsläkare, och programledaren Steffo Törnquist, 66, har varit gifta i fjorton år.

Caroline må dejta en av Sveriges mest kända män, men hon väljer att hålla en låg profil. Även om hon har gett några intervjuer hålls hennes personliga liv fortfarande hemligt. Av denna anledning har ett nyligen inlägg på Instagram av Steffo – ett chockerande avslöjande om hustrun! – makten att skrämma vissa människor.

Avslöjandet av Steffo Törnquists fru Caroline

Den tillgivenhet som Steffo har för sin fru är obestridlig. “Tre bra saker om min kvinna, värda att fira den här dagen” är ett vanligt Instagram-inlägg, och han hyllar henne ofta i intervjuer. 1. När det gäller hennes intelligens, kompetens och kärlek till utsökt mat är hon alla tre. 4. Hon är bland annat fantastisk. I en helt ny miljö tar Steffo upp sin fru igen. Efter en artikel i Aftonbladet som jämför Maria Forsblom med Sofia Geite tar Steffo in på Instagram för att väga in.

Det uppmärksammades av Aftonbladet idag att två av mina medarbetare är ganska lika. Jag har självklart ett tränat öga eftersom min man är en enäggstvilling, men även vid 80 meter i skymningen med Cyclops skulle jag definitivt märka skillnaden. De delar dock den kvaliteten, och det är en ganska trevlig sådan.
Då är Caroline en tvilling! Ämnet har tagits upp av henne tidigare.

Direkta citat från Caroline Törnquist

Caroline tog upp ämnet under en intervju med den digitala publikationen Silver Society, där hon diskuterade sin praktik inom familjerätt. Caroline berättade om hur att ha en tvilling hade en betydande inverkan på hennes personlighet: “Jag är ett av sex syskon, med samma mamma och pappa, kan man tillägga.” Att vara en enäggstvilling gör mig till äldst och näst äldst. “Så, hela mitt liv har jag jämförts,” tillade hon i det ögonblicket.

Jag kommer bra överens med alla mina syskon, men min tvillingsyster är definitivt min bästa kompis. Det fanns inte många familjer som vår i Malmö – med sex barn och föräldrar som var välkända i näringslivet – så naturligtvis lade folk märke till det. En av programledarna för Nyhetsmorgon är Steffo Törnquist. Steffo är dock sällan den som tar ledningen när en viss gäst dyker upp i programmet.

Många identifierar Nyhetsmorgon med 68-årige programledaren Steffo Törnquist. Han bestämde sig för att gå i pension i år efter mer än 30 års tjänst på TV4. Heltidspensionär är dock fortfarande inget problem, och lyssnare av Nyhetsmorgon kan fortfarande njuta av att se honom i programmet, om än mindre fsenare än tidigare.

Steffo Törnquists frus framträdande i Nyhetsmorgon hindrar honom från att vara programledare.
När det gäller sitt privatliv är Steffo gift med Caroline Törnquist, som är 63 år gammal, sedan 2008. Medan Steffo är journalist är Caroline en advokat som är specialiserad på familjerätt. Trots detta lyckas hon fortfarande göra TV-framträdanden; hon är ny medlem i Nyhetsmorgon. Caroline dyker upp då och då och diskuterar en rad juridiska frågor.

Caroline skriver till Hänt, “Jag brinner för familjerätt och gör vad jag kan för att göra det till en “folkrörelse.” Det påverkar oss alla.” Presentatörer på Nyhetsmorgon är vanligtvis inte värd för shower när medlemmar av deras egna familjer är gäster. När Jenny Strömstedts man Niklas Strömstedt, 65, bjuds in till föreställningen, tackar hon vanligtvis nej till intervjun. När hans 25-åriga dotter Maja Strömstedt var programdeltagare hade hon redan sagt det.

Vi vidtar vanligtvis försiktighetsåtgärder för att säkerställa att du inte hamnar på samma intervjuplats som Jenny, som är ganska bra på sitt jobb. Detsamma gäller när pappa är gäst: Jenny gör inte intervjun. Det faktum att du är familj gör det desto mer märkligt. Eftersom ni är så nära så låter vi i allmänhet någon annan göra intervjun, berättade Maja då för Hänt.

Caroline är osäker på om dessa restriktioner gäller henne och Steffo. Hon förnekar att vara ansvarig för den aspekten, men jag föreställer mig att de känner på samma sätt. “Det är NyMos redaktörer som bokar mig utifrån ett relevant ämne, jag är inte inblandad i vem som är programledare” , skickar hon ett mejl till Hänt.

Den underbara glädje som Steffo Törnquists familj kände under sommaren

En ny medlem i Steffos familj välkomnades i somras. Vid det laget blev Steffos son Max farfar efter att han själv blivit pappa. Steffo har ofta visat det lilla barnet på sina sociala medier, och glädjen hon känner smittar av sig. “Tre generationer som gillar att gå på pubar”, skrev Steffo nyligen en bild på sig själv, sin son och sitt barnbarn.

Han har inte för avsikt att lämna “Nyhetsmorgon” och gå ner tjugo kilo medan han dansar.
Steffo Törnquist diskuterar ungdom, otrohet och kärlek i sin podcast “Livets hjul” för Expressen.
Han hävdar att jag var opålitlig och otrogen. De senaste femton åren har han varit värd för Nyhetsmorgon.

Nu avslöjar 59-åriga Steffo Törnquist sin dagliga ritual och de saker som driver honom att resa sig och lysa. Han avslöjar hemligheten på “Livets hjul” podcast av Expressen: det stavas skum lane. Det är ett oförskämt uppvaknande för mig nästan varje morgon; Jag tvivlar på att jag någonsin kommer att vänja mig vid det.

Mitt sinne rasar med frågan “vad fan gör jag?” första saken på morgonen. Men jag har upptäckt små strategier för att övervinna den låga punkten. Ett av mina favoritsätt att fördriva tiden är genom att placera en liten skumkudde på fordonssätet. Hans lycka återställs i samma ögonblick som han sätter sig i sin bil, säger han, och han glömmer helt bort skumbanan.

Brist på pensionssparprogram

Trots att han inte har för avsikt att gå i pension, erkänner Steffo att han då och då börjar överväga att säga upp vissa anställda. Jag retar Jenny med frasen “nu tjatar jag” då och då, men jag gör egentligen aldrig något ont för jag ÄLSKAR det. Han tror att han inte skulle ha stannat i femton eller sexton år till om han inte trivdes med sitt yrke.

“Svårt att lita på”

Caroline, en advokat och Steffos själsfrände, var gift med henne för sex år sedan. När människor i vår ålder inleder ett nytt förhållande är det oftast med tanke på pensionering. Även om hon var fantastiskt vacker, upptäckte jag ett uns av stygghet och bus i henne. Han hävdar att vi var medlemmar i samma golfklubb.

Även om han tidigare var inkonsekvent informerar Steffo oss nu om att han är en pålitlig familjefar.
Jag tenderade att vara den pråliga sorten. Han hävdar att han trots sin otrohet och bristande pålitlighet alltid trodde att han gjorde sitt bästa som pappa.

Nej, “Let’s dance” avvisades av läkarna

Efter att ha gått vidare till finalen i “Let’s dance” förra året blev han snabbt publikfavoriten bland dansomävlande. I podden avslöjar han att hans ursprungliga avsikt var att se programmet som ett hälsoinitiativ. Mina njurresultat var låga, så läkarna sa först till mig att jag inte kunde delta. För att de skulle börja medicinera mig behövde jag gå ner i vikt.

Jag började träna i tre timmar varje dag samtidigt som jag halverade portionerna. Han tränar 10 till 12 timmar varje dag efter att ha tappat 20 kg, men han erkänner att han har gått upp ungefär tre av dessa kilon. Eftersom jag har börjat gå till gymmet regelbundet är det dock mest muskler.

Steffo Törnquist Första Fru
Steffo Törnquist Första Fru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!