Ulf Adelsohn Barn

Ulf Adelsohn Barn
Ulf Adelsohn Barn

Ulf Adelsohn Barn – Ulf Adelsohn, en svensk politiker som var Moderaternas ordförande 1981-1986, föddes den 4 oktober 1941 i Hedvig Eleonora kyrka i stermalm, Stockholm. Efter att ha fått sin jur. B.Sc. 1968 arbetade Adelsohn som fastighetsombudsman vid AB Stockholm City 1968-1970, som biträdande direktör vid SACO 1970-1973, som ordförande för ishockeyavdelningen i Djurgrden IF 1974-1977 och som ledamot i Riksidrottsstyrelsen i Sverige 1977–1978.

Han ledde Moderata samlingspartiet i Stockholm från 1968 till 1973 som dess vice ordförande innan han 1978 kom in i partiets styrelse och så småningom blev dess ordförande 1981. Adelsohn var Stockholms kommunalråd i ekonomiska frågor 1976-1979, sedan statsråd och chef. av kommunikationsavdelningen 1979–1981, och slutligen som riksdagsledamot 1982–1988.

Adelsohn var landshövding i Stockholm från 1992 till 2001, varefter han tillträdde rollen som styrelseordförande i SJ AB. Efter att han offentligt kritiserade regeringen i april 2011 fick han sparken från sin position. Utöver sitt arbete med Olov Svedelid har Adelsohn gett ut romanen Priset för ett vida.

Ursprung och anor

Kansler Oskar Adelsohn (1894-1983) och hans hustru Margareta, född Halling (1907-1999) hade en son som hette Ulf Adelsohn. Margareta Adelsohn var Ulfs mor. Hennes far, kapten Gustaf Erik Vilhelm Halling, föddes 1877 och hennes mor, Greta Elise Grönberger, föddes 1885. Båda deras föräldrar, Verner Alexis Grönberger (1843-1915) och Clary Amanda Fransiska Thomson (1840-1919) , var ingenjörer.

Hon var ättling till Olof Bolander (1771-1840), kyrkoherden, och Gustava Eleonora Löwenström (1785-1860), dotter till Jacob Johan Anckarström. Hennes far, London-handlaren George Frederick Thomson (1806-1874), gifte sig med Bernhardina Karolina Ottiliana Bolander (1813-1885).

Ulf Adelsohn Barn

Sedan deras bröllop 1981 är Adelsohn gift med Lena Adelsohn Liljeroth, kultur- och idrottsministern, med vilken han har två barn. På Käringön, i regionen Bohuslän, har familjen sommarbostad. På grund av sin distinkta tuppformade väderflöjel på toppen av taket är denna lilla stuga känd som tupphuset. Adelsohn är stockholmare som är bosatt på Strandvägen.

Erik Adelsohn, 38, är en känd politiker eftersom han är son till Ulf Adelsohn, 78, tidigare moderatledare, och Lena Adelsohn Liljeqvist, 64, tidigare kultur- och idrottsminister. Erik Adelsohn har gått igenom en fruktansvärd livskris och har som ett resultat i det tysta kämpat mot en inre resa. Han var VD för en fastighetsfirma och hade en överdådig livsstil med fester och slängar med en rad kvinnor.

Han gick också på många av Stockholms hetaste nattklubbar och kända fester där alkoholen flödade fritt när han var yngre. Men saker och ting skulle förändras avsevärt. Åsynen av en man som upplever en tantrisk helkroppsorgasm på en yogafestival utlöste något djupt inom honom. Efter det har folks intresse skjutit i höjden.

Jag började undersöka det, säger han till Expressen, och sedan gick det naturligt därifrån. När Erik Adelsohn ville uppleva orgasmer på ett nytt sätt skrev han in sig på den kultiska tantraskolan No Limit Tantra. Så politikern hoppade av sitt högbetalda yrke och började måla sina naglar och bära stringtrosor.

I min situation skulle varje gräns testas under de retreater jag deltog i. Det var också väldigt sexuellt. Det gjorde det ganska bisexuellt, och det var med största sannolikhet också mycket gruppsex. Erik Adelsohn träffade äntligen den malaysiske gurun Dhayan Vimal efter år av fantastiska tantriska upplevelser.

Vismannen varnade Erik för att hans sexuella besatthet förstörde hans liv och uppmanade honom att bli hetero i celibat nu. Och vägledningen var till hjälp. Plötsligt slutade jag gå runt och tänkte att jag måste ha sexuella möten och söka validering från kvinnor. Till en början var Erik Adelsohns föräldrar ovilliga att acceptera hans radikala nya riktning.

Idag kan dock Eriks sexuella frigörelse, som han beskriver i sin nya bok “Lärjungen: En upptäcktsresa genom tantra och celibat”, diskuteras öppet runt middagsbordet. Paret på 37 år, Lena Adelsohn Liljeroth, 62, och Ulf Adelsohn, 76, firade nyligen sin bröllopsdag. Hon skriver att hemligheten bakom hennes lyckliga äktenskap är “överraskningar” i en krönika för News 55.

Småbarnsåren är särskilt utmanande. Hon råder att, för att hålla romantiken vid liv, bör du tänka på kreativa sätt att spendera tid tillsammans. Lena Adelsohn Liljeroth var medlem i det politiska partiet M och tjänstgjorde som kultur- och idrottsminister. Hennes man, Ulf Adelsohn, var partiledare för Moderaterna.

Ingen förväntade sig att Lena Adelsohn Liljeroth och Ulfs äktenskap skulle vara i 40 år, men i en av hennes enstaka uppsatser för News 55:s webbplats, med titeln “The secret bakom 40 års äktenskap som ingen trodde på”, avslöjar hon hemligheten bakom deras fortsatta lycka tillsammans. “Få människor stödde vårt fackförbund. Det faktum att de var åtskilda med fjorton år i ålder hjälpte dock inte att vinna över tvivlarna. Platsen var rätt för vårt folk. Vi var tillsammans i fem år tack vare de goda,” skriver Liljeroth. Tricket, försäkrar hon oss, är lätt att implementera.

De har en stor fest varje år i februari för det var då de gifte sig. Sedan får en av er i uppdrag att orkestrera en överraskning åt den andre, och ni måste se till att inga detaljer delas. Vartannat år åker vi på en resa. Förra året var det Ulf som överraskade mig, så i år var det min tur att överraska honom. Lena Adelsohn Liljeroth säger att hon kan koppla av och njuta av det oväntade det kommande året.

Weekendresor är vanliga för dem, och de bjuder ofta in andra par. I år strömmar alla till Tel Aviv. Att hålla en sådan hemlighet är verkligen utmanande. Speciellt om du planerar att göra det med en annan make och speciellt om du planerar att göra det i sex månader. Vanligtvis är det en kommentar från en vän eller familjemedlem, eller ett brev från resebyrån. Jag hämtade biljetterna från kontoret den här gången, så att han inte skulle veta.

Lena Adelsohn-Liljeroth och hennes två ungar spenderade 7,1 miljoner kronor på en bostad och en sjöbod under våren förra året. Min familjs 75-årsjubileum på Käringön kommer att firas nästa år. Däremot har en båtbod saknats. Enligt Ulf Adelsohn var det i år en chans att fylla luckorna. Alla sjöbodar på Käringön ska vara knutna till privata fastigheter. Ett hus på 85 kvadratmeter ingick. Hus och garage låg på drygt 52 000 kronor per kvadratmeter att köpa.

Min pappa köpte familjens bostad i Käringön 1939, så det är som ett paradis för oss. Vår dotter födde nyligen, så nu kommer det att finnas fyra generationer Adelsohns i världen! Enligt Ulf Adelsohn är vi inga fastighetsspekulanter. Paret Adelsohns kunde sänka priset med ungefär en femtedel. Begäran gällde 9,75 miljoner svenska kronor.

Ulf och Lena Adelsohn donerade sitt anrika hem på Käringön till sina barn för ett drygt dussin år sedan. Anledningen till detta är de nuvarande arvsskattebestämmelserna. Den tidigare moderatledaren hävdar att om han eller hon hade dött då hade deras barn fått betala över 600 000 kronor år för att få fortsätta bo i familjehemmet.

Ulf Adelsohn säger sig ha spenderat 98 av detta år på Käringön. Jag skyller till stor del på tiden jag satt ute och skrev. Samtidigt har jag alltid ansett denna plats som ett paradis. Dessutom kan jag inte tänka mig något mer nedslående. Stockholmaren sedan 71 år säger: “Min familj känner likadant.” Familjen Adelsohns förvärv är dock inte västkustens mest kostsamma fritidshus. Vilken äldre mans härskarmetod, påpekar hon till Politikbyrn.

Inom loppet av en enda månad gick landet från kramfester och fred mellan Magdalena Andersson och Ulf Kristersson till pensionskonflikter, budgetrubbningar och det nära nog avsättandet av inrikes- och justitieministern. Ulf Adelsohn, Moderaternas ledare 1981 till 1986, ger en annan förklaring till plågan mellan politikerna: det faktum att många nuvarande partiledare är så unga att de saknar betydande yrkeserfarenhet. För mig är det väldigt vettigt att våra partiledare är lite äldre och mer rutinerade. När det händer, skriver han i Politikbyrn, får debatten en ny ton också.

“Lättare att bli upphetsad”

Ulf Adelsohn pekar ut en viss politisk person. De politiska beslut som fattas spelar också en liten roll. På grund av detta, kan man säga, är Annie Lööf nu måltavla för en ganska fientlig attityd.

Tror du att de använder hårdare språk på grund av sin ålder?

Ja, det är då det är mycket enklare att bli pumpad. Tidens gång har ett sätt att lugna dig och dämpa dina sinnen. Du överväger det en sekund, men du ger det ingen vikt. Det kallar vi learning by doing.

“Vilken gammal mans härskarteknik”

Vid 28 års ålder blev Annie Lööf ledare för Centerpartiet. När Ulf Adelsohn sa: “Vilken gammal härskarteknik!” hon reagerade passionerat. Jag har varit partiledare mer än dubbelt så länge som Ulf Adelsohn och sitter just nu under mitt tredje moderata ledarskap, förklarar hon. Män anklagar ofta kvinnor för att “bli upphetsade” när de tar kontroll över en het diskussion. Det är den normala metoden som används av en linjal och totalt skräp. Oavsett hur gammal eller ung du är kan du uppnå kompetens.

Ulf Adelsohn Barn
Ulf Adelsohn Barn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!