Andrea Möllerberg Familj

Andrea Möllerberg Familj
Andrea Möllerberg Familj

Andrea Möllerberg Familj – Andrea Möllerberg, född 1973, tar över för Hkan Sjöstrand som generalsekreterare för Svenska Fotbollförbundet (SvFF) den 1 november 2023. Innan hon kom till Svenska Fotbollförbundet arbetade hon som distriktschef i Stockholm. Jämställdhet var ett av hennes tre största problem eftersom hon trodde att det förbättrade jämställdheten totalt sett.

En enad svensk fotbollsrörelse var också en högsta prioritet, tillsammans med att göra sporten och det omgivande samhället säkrare för barn, tonåringar och fans. Andrea Birgitta Möllerberg nås på 070-873 21 XX på hennes fastighet i Upplands Väsby. Hon delar bostad med ett antal personer, däribland Erik Möllerberg.

Den 21 juli föddes hon. Hennes bostad beräknas vara värd cirka 7 330 000 kronor. Andrea Birgitta, född den 21 juli 1973, är bosatt på Vilundavägen 16 i Upplands Väsby. Det har gått tre år (från 2 oktober 2020) sedan hon bosatte sig i sin nuvarande villa eller radhus. Hon delar sin lägenhet med två rumskamrater som heter Erik och Carl.

Det har skett en uppgång i efterfrågan på Andrea Birgitta. Hittills denna månad har vi meddelat hennes nyheter 144 gånger. Andrea Birgitta fungerar som styrelseledamot för ett företag eller en organisation. De flesta som söker efter Andrea Birgitta i detta jobb finns i Stockholm.

Den 1 november tar Andrea Möllerberg hand om svensk fotboll och den dagliga verksamheten på SvFF:s kansli. Svenska Fotbollförbundets (SvFF) nya generalsekreterare säger “Det är med stor glädje och ödmjukhet som jag tar över stafettpinnen för att utveckla svensk fotboll och Svenska Fotbollförbundet.”

Andrea Möllerberg Familj

Lyssna på mitt samtal med Andrea Möllerberg på toppen. Hkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet sedan november 2014, meddelade sin pensionering i mars. Hans efterträdare är nu fullt förberedd. I svensk fotboll är det Andrea Möllerberg som har hand om att flytta laget framåt.

Den tillträdande generalsekreteraren i SvFF är extatisk. Andrea Möllerberg har stor förståelse för fotboll och expertis att fatta beslut som rör sportrelaterade infrastrukturer. Som ledare för SvFF sa Fredrik Reinfeldt att han ser fram emot ett nära samarbete med FF för att förbättra svensk fotboll.

Andrea Möllerberg är distriktschef för Stockholms Fotbollförbund, där hon fick en djup förståelse för fotbollsrörelsen och dess institutionella struktur bestående av förtroendevalda, tjänstemän och ideella ledare, utöver sin omfattande affärs- och idrottserfarenhet och ledarskapsförmåga.

Mitt primära fokus kommer att ligga på de frågor som har tilldelats mig av förbundsstyrelsen, vilka har bestämts av våra medlemmars önskemål vad gäller svensk fotboll. Men jag identifierar personligen tre områden som jag tycker är extremt betydelsefulla. Det första är en starkare svensk fotboll på nationell och internationell nivå genom ökat samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet, distrikten, och våra intresseorganisationer Svensk Elitfotboll, Dam Elitfotboll, och Ettan Fotboll.

En finslipad elit- och elitförberedande fotboll är nödvändig, men det måste ske på bekostnad av den utbredda fotbollen. Vidare vill jag att SvFF ska ha ett nära samarbete med alla partners inom fotbollsrörelsen för att erbjuda en trygg miljö för spelare, domare och fans. Detta gäller inte bara på de högsta nivåerna av amerikansk fotboll utan även på ungdoms- och barnnivåerna.

Andrea Möllerberg visar en tredje väg mot större rättvisa i spelet: en mer jämlik fotboll leder till en mer jämlik fotboll. Hans passion för idrott väcktes som barn när han växte upp på landsbygden utanför Tvärskog utanför Kalmar och blomstrade under åren som elitsimmare, då han tog flera junior- och senior SM-guld och tävlade i EM.

Andrea Möllerberg, för vilken fotbollen var en sen utveckling, har varit ordförande för Bollstanäs SK Fotbollssektion utöver sitt engagemang i Stockholms Fotbollförbund. Andrea Möllerberg tillägger: “Som person är jag rak, enkel och ser möjligheter.” Svenska fotbollförbundet har utsett Andrea Möllerberg till generalsekreterare. Hon ersätter Håkan Sjöstrand den 1 november och får en större inkomst än sin företrädare.

Möllerberg hävdar, “Jag vet att jag kommer att få jobba för lönen.” Den 10 mars meddelades att Hkan Sjöstrand lämnar sin tjänst som generalsekreterare. I november, efter en kort överlämningsperiod, tar Andrea Möllerberg över permanent. Det blir en del dubbelarbete, men efter det blir Hkan tullfri. Vi gör en övergång, och det kan bli en överlappning på några dagar, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i SvFF.

“Otroligt stolt”

Andrea Möllerberg, 50, har närmast arbetat som distriktschef för Stockholms Fotbollförbund från 2019 till nu. Hon ska skriva historia som SvFF:s första kvinnliga cheftiv. Det är min förhoppning att Svenska fotbollförbundet och svensk fotboll ska dra nytta av mitt ledarskap. Därför är det faktum att jag är en kvinna inte dispositivt. Det var många sökande och jag antar att de har valt rätt person, tillägger Möllerberg.

Löneanmälan

Anställningen har varit tillfredsställande för Fredrik Reinfeldt. Andrea Möllerberg har stor förståelse för fotboll och expertis att fatta beslut som rör sportrelaterade infrastrukturer. Han säger, “Jag ser fram emot ett intimt samarbete för att främja svensk fotboll.” Trots fotbollsförbundets långvariga löneskillnad mellan könen kommer Möllerberg att tjäna mer än Sjöstrand.

Enligt Reinfeldt får Andrea en lön som är något högre än Hkans. Möllerberg blev förvånad när hon fick veta att hon kommer att tjäna mer än Sjöstrand. Vad Hkan gör är okänt för mig.

Kommer det att bli mer stress?

Inte enligt mig, nej. Detta är uppenbarligen en nödvändig uppgift, och du bör kompenseras ekonomiskt för dina ansträngningar. Detta har dock ingen betydelse för den färdiga produkten.

Huvudansvar

Landslagschefen Jens T. Andersson efterträds av Möllerberg medan Janne Andersson, landslagskapten för herrarna, får sitt kontrakt ut sommaren 2024. Möllerberg har haft tjänster som affärsområdeschef kl. Arenagruppen och en försäljningschef på Prioritet Finans. Hon är en simmare i världsklass från tätorten Tvärskog som ligger strax utanför Kalmar.

Hon är för närvarande en triathlontävlande. Sedan 2014 har Hkan Sjöstrand haft tjänsten som generalsekreterare. Svenska fotbollförbundet har redan utsett en efterträdare till Hkan Sjöstrand, som tidigare i år uppgav att han slutar som generalsekreterare i slutet av året.

Förra veckan kunde Fotbollskanalen upptäcka att Andrea Möllerberg, distriktschef i Stockholms fotbollförbund, skulle tillträda som generalsekreterare för SvFF den 1 november. Det bekräftade SvFF på onsdagen. Jag är otroligt stolt, säger hon i ett pressmeddelande. Möllerberg fortsätter med att berätta vad hon tycker att det svenska fotbollslaget behöver förbättras i framtiden.

Mitt primära fokus kommer att ligga på de frågor som har tilldelats mig av förbundsstyrelsen, vilka har bestämts av våra medlemmars önskemål vad gäller svensk fotboll. Men jag identifierar personligen tre områden som jag tycker är extremt betydelsefulla. Det första är en starkare svensk fotboll på nationell och internationell nivå genom ökat samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet, distrikten, och våra intresseorganisationer Svensk Elitfotboll, Dam Elitfotboll, och Ettan Fotboll.

Hon fortsätter, “Jag vill att SvFF tillsammans med alla parter inom fotbollsrörelsen arbetar för att skapa en trygg upplevelse för spelare, domare och åskådare.” Detta är inte att antyda att vi inte ska ha en vass elit- och elitförberedande fotboll, men det ska inte ske på bekostnad av gräsrotsfotbollen.

Detta gäller inte bara på de högsta nivåerna av amerikansk fotboll utan även på ungdoms- och barnnivåerna. För det tredje tycker jag att det är viktigt att främja tanken att mer jämlik fotboll kommer att leda till mer jämlik fotboll. Fredrik Reinfeldt, ordförande i SvFF, presenterar gärna Möllerberg.

Andrea Möllerberg har stor förståelse för fotboll och expertis att fatta beslut som rör sportrelaterade infrastrukturer. Jag ser fram emot att arbeta nära dig för att förbättra svensk fotboll. Reinfeldt fortsätter med att säga att Möllerberg var en av drygt hundra sökande till jobbet och att han är väl insatt i att hantera utmaningarna med svensk fotbolls matta infrastruktur.

I den svenska fotbollsgemenskapen är Andrea ett känt namn. Hon har fyra år som chef för Stockholmskontoret i fotboll, och har en lång egen idrottskarriär. Som ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Upplands Väsby säger han “Jag har också uppmuntrat henne att sitta kvar på den tjänsten.”

Han fortsätter, “Om det är något som slår mig när man ofta hänvisar till vad fotbollens utmaningar är så är det att många nämner anläggningsfrågorna och för gräsrotsfotbollen är anläggningsfrågor i de flesta fall en fråga om hur man ska hantera kommunala beslutsprocesser.” I det här fallet har Andrea lärt sig av vad jag anser vara värdefull erfarenhet.

Detta förbereddes inför förbundsstyrelsens beslut av en rekryteringskommitté bestående av mig, Bert Andersson (förste vice ordförande), och Annika Grälls (andre vice ordförande). Vi har använt den här metoden och samarbetat med ett tredjeparts bemanningsföretag ett tag nu. Det har varit många som är intresserade av detta, då vi har pratat med över hundra potentiella sökande medhjälp av rekryteringsbyrån. Vi letade överallt och nu har vi bestämt oss för något.

Andrea Möllerberg Familj
Andrea Möllerberg Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!