Dadgostar Familj

Dadgostar Familj
Dadgostar Familj

Dadgostar Familj – I mitten av 1980-talet fick Nooshi Dadgostars familj arbeta mycket hårt för att uppnå stabilitet och framgång. Nooshi Dadgostar, nu 37 år gammal, har åstadkommit mycket sedan han var 27 år gammal, då han blev ordinarie riksdagsledamot. Den 20 juni 1985 gick hon in i världen på ngelholms BB i Skne.

Efter flykten från Iran hamnade hennes föräldrar på ett asylboende i skånska Perstorp. Partiledaren lärde sig svenska och gick på förskola i Norrköping dit den första sändningen skickades. Ändå var det ett svårt ögonblick för familjen. Nooshi Dadgostars föräldrar flydde från politisk förföljelse i Iran och sökte asyl i Sverige på 1980-talet.

Den blivande V-ledaren, född på ett asylboende i ngelholm 1985 och fick namnet Mehrnoosh Dadgostar, är mest känd under sitt förskollärarinitierade smeknamn, Nooshi. Nooshi berättar om sina föräldrars första intryck av Sverige i en Expressen-debattartikel 2016: Efter att den unga familjen bosatt sig i sitt nya hem i det främmande landet började det ta fart.

Min mamma och pappa fick båda undervisning från SFI och jobbade på dagarna. Mamman fick ett CSN-lån och skrev in sig på en Göteborgs sjuksköterskeskola. När Nooshi var 13 år flyttade hans familj från Norrköping till Lundby på Hisingen i Göteborg. Alice Dadgostar, journalist och författare, är Nooshis syster.

Nooshi Dadgostars skolgång

Nooshi fick sin tidiga utbildning på en Montessoriskola, och senare gick hon på Schillerska gymnasiet i Göteborg, där hon deltog i det sociala programmet. Hon utmärkte sig akademiskt och tog examen mot toppen av sin klass. Hon var vårdbiträde vid sidan av sin utbildning. Hon gick på Stockholms universitets juristskola efter gymnasiet. Då ville hon studera juridik och arbeta på ett finansinstitut. Hon fullföljde dock aldrig gymnasiet.

Vid 14 års ålder tog jag värvning i Ung vänster

Nooshi Dadgostar var alltid intresserad av regering och politik. Hon gick med i Vänsterpartiets Ung vänster ungdomsorganisation när hon bara var 14 år. Senare skulle hon stiga i graderna till vice ordförande efter att ha tjänstgjort som federal kassör. Med början som kommunalråd i Botkyrka kommun grundade hon senare proteströrelsen “Alby är inte till salu” och valdes 2014 in i riksdagen som medlem i Vänsterpartiet.

Hon var partiets go-to-person för frågor om bostadspolitik mellan 2014 och 2018. 2018 vann hon valet som partiets nästkommande. I oktober 2020 tog Nooshi Dadgostar över som partiledare för Vänsterpartiet efter Jonas Sjöstedt.

Dadgostar Familj

Kan du namnge Nooshi Dadgostars sidekick?

Nooshi Dadgostar delar för närvarande ett hem med sin nuvarande partner, Martin Westergren, i en lägenhet i södra Stockholm. De avslöjade att de började dejta 2015 efter att ha känt varandra ett tag, i en intervju med Svensk damtidning. Enligt deras intervju med Svensk dam började det med ett påpekande på en fest angående Anders Ygeman (S), dåvarande inrikesministern.

Senare samma kväll, när Martin Westergren och Nooshi Dadgostar hade delat några öl, delade de en passionerad kyss. Jag antog att han bara var intresserad av att diskutera politik, med tanke på att han var statsvetenskaplig forskare och jag var riksdagsledamot. Nooshi, som talar i en intervju i Svensk Dam, förklarar, “Men när han började bli väldigt personlig förstod jag att det var en dejt.”

Nooshi Dadgostar och hennes sambo, Martin Westergren, 43, och deras dotter, Nadia, 3, bor i en lägenhet i södra Stockholm. Professor och forskare i statsvetenskap vid Stockholms universitet, Martin Westergren föreläser också där.

Hur mycket får Nooshi Dadgostar i betalt varje år?

Nooshi Dadgostar betalas inte av Vänsterpartiet. Hon får 858 000 kronor i riksdagsarvode, samma summa som de övriga partiledarna. Nooshi Dadgostars arvode är föremål för Vänsterpartiets “partiskatt”, varav en viss summa går direkt till partiet.

Trivs i vatten och vattenmiljöer

Nooshi Dadgostar var, liksom Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson, en ivrig simmare. I en intervju med Expressen mindes hon hur hon lärde sig simma när hon var fyra år och hur hon tillbringade nästan all sin fritid på Valhallabadet i Göteborg. När jag var yngre tillbringade jag timmar vid den här poolen. Hon säger att de regelbundet tillbringade sina kvällar och helger med att träna för turneringar.

Både Nooshi Dadgostar och hennes följeslagare har inte tillgång till ett fordon. Snacka om artikeln
Det ser ut som att alla är redo att välkomna Nooshi Dadgostar som nya Jonas Sjöstedt. Hon är född i Perstorp flyktingförläggning och engagerar sig i att ge andra unga samma möjligheter som hon hade. Att lägga pengar på människor lönar sig alltid. Man vet aldrig vem som kan komma ut ur Alby centrums tunnelbana med en barnvagn i släptåg som nästa ledare för Vänsterpartiet.

Det finns en dold agenda bakomatt välja just denna plats. Nooshi Dadgostar, 34, en parlamentsledamot med en juridisk utbildning, fick framträdande plats i denna kammare som motståndare till föreslagna bostadsförsäljningar. Antas vara mindre än vad det är. Hittills har hon fått sitt stöd av fem olika kommuner för att efterträda Jonas Sjöstedt.

När det väl konstaterats att inte ens Tamara Spiric skulle kandidera, kan framstegen anses vara genomförda i teorin. Men hon vill inte förebyggande deklarera triumf för sig själv. Budskapet är att det är långt kvar till konferensen i maj. Hennes potential har i förväg diskonterats; hon är ett mysterium. Dadgostar säger: “Att komma underifrån är inga problem för mig.” Det finns säkert många som har undervärderat mig tidigare. Kanske försöker de mäta godkännande från omvärlden.

De som vill bekämpa splittringar

Hon förklarar att Nooshi Dadgostar gick med i Vänsterpartiet för att hon vill hjälpa människor att leva mer lika. Jag vill inte leva i ett samhälle där det finns enorma ojämlikheter; Jag tycker att vi fungerar bäst som grupp när alla mår bra. Så att utöka välfärden är något hon stöder, liksom en starkare roll för staten inom områden som utbildning och hälsa.

Hon drar slutsatsen att penningfrågor inte spelar in. För att frigöra resurser och få de rika att betala sin beskärda del kan Dadgostar föreställa sig en ny ekonomisk struktur. Eftersom staten är full av kontanter och vi kan få lån till låga räntor och vi borde göra alla dessa saker ser jag inga problem med att beskatta kapital.

Institutionaliserade spädbarn

Nooshi Dadgostar, politikern, kommer från en okonventionell familj. Hon föddes i skånska Perstorp 1985, då hennes familj bodde där som flyktingar. Hennes föräldrar var tvungna att lämna Iran på grund av det politiska klimatet där. Hon betonar att familjen har ett fullt fungerande säkerhetssystem för att skydda dem.

Jag kommer från en välfärdsbakgrund, där finansiell stabilitet inte krävdes. Ärligt talat kommer jag från en riktigt fattig bakgrund. Det enda vi hade var skulder. Endast fem möbler tilläts i lägenheten. Föräldrarnas önskan om en bil var orealistisk. Fritid också tack vare semestrar. Lägenheter fanns att hyra, och de var ganska vackra.

Och jag gick på en utmärkt förskola där jag bland annat fick massor av språkligt stöd. När mamman började på sjuksköterskeskolan i Göteborg flyttade familjen från Norrköping till Hisingen. Det var fantastiskt, eftersom jag fick vänner i skolan som kom från alla möjliga bakgrunder. Dagens skolor känns mycket mer segregerade än de jag gick i när jag var liten. Det finns en fysisk manifestation av det. Jag interagerade med barn från en mängd olika socioekonomiska bakgrunder, från läkare till städare.

“Vi rev upp välfärden”, sa de

Brister i välfärden, enligt Dadgostars uppfattning, förklarar varför många moderna ungdomar inte lyckas. Välfärden har avvecklats och privatiserats av oss. Vinstdrivande institutioner, såsom universitet, utvärderas utifrån sin förmåga att gå med vinst. Om du vill spara pengar på undervisningen är det ett måste att registrera de billigaste eleverna. Regeringens storlek har minskat. Hon tycker att satsning på människor kan hjälpa fler att få samma möjligheter som hon har haft i livet, och att man bör satsa på att minska ojämlikheten i barndomsmiljöer.

I ett försök att vinna S-väljare

Politiskt ses Nooshi Dadgostar vara på god fot med Jonas Sjöstedt, så ett plötsligt skifte i hans position är inte troligt. Istället handlar det om att hålla kursen, att göra V till ett mer inkluderande parti som kan vinna röster i både tätbefolkade städer och på landsbygden. Hon är inte blyg med att uppvakta Stefan Löfven och Socialdemokraternas stödbas bland väljarna. Absolut. Ja. Särskilt bland LO-väljare anser jag att expansion är motiverad.

Dadgostar tror att många har det felaktiga intrycket av V, och hon ser detta som avgörande för hennes framgång. Vänstern har dåligt rykte om att attrahera människor som bara passar en viss livsstilsprofil och som dessutom är intellektuellt överlägsna. Eller att kursstudier på universitetet är en förutsättning för att få vara med. Så är det inte alls.

V:s närvaro i det vilda är avgörande för att hitta en väg dit. Överallt där det är få människor, till exempel i förorten eller på kontoret. Du behöver komma tillsammans med andra och delta aktivt. Vi måste vara överallt för att bevisa att vår kollega/vän är den sanna radikalen. Barriärerna för partimedlemskap måste rivas.

Dadgostar Familj
Dadgostar Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!