Emil Jensen Flickvän

Emil Jensen Flickvän
Emil Jensen Flickvän

Emil Jensen Flickvän – Emil Jensen kommer ursprungligen från Hjärup, Skne och bor nu i Stockholm, där han arbetar som konstnär, skådespelare och poet. Han föddes den 19 oktober 1974. Åtta album och två ljudböcker har getts ut av Jensen. Han varvar musiknummer med spoken word eller komiska rutiner på scenen. Live har han uppträtt på en rad festivaler över hela Sverige och norra Europa, bland annat Dramaten och Peace & Love.

Emil Jensen, i sina konserter, varvar musikaliska mellanspel med humoristiska tal om social rättvisa frågor som mänskliga rättigheter, jämställdhet och hållbar utveckling. Förutom att vara värd för sitt eget radioprogram, “Intervju med Emil Jensen i P1”, som har sänts i Sveriges radio, skriver Jensen stycken för ett antal svenska publikationer. 2008 debuterade han som skådespelare i den svenska Oscarsupplagan Maria Larssons odödliga ögonblick av Jan Troell.

Johan T. Karlsson från Familjen fungerade som producent för de två första Emil Jensen-albumen. De följande två skivorna skapades av Lars Halapi . Två av Jensens ljudromaner, publicerade 2006 och 2011, innehåller konstnärens signatur mellanspel. Jensen medverkar också i Familjens Det snurrar i min skalle, och de två grupperna arbetade ofta tillsammans för att släppa 2011 års låt Nyr.

Jensen arbetade tillsammans med Tobias Fröberg som producent våren 2013 för att skapa hans femte studioalbum, med titeln I det nya landet. Som han uttrycker det, “klyftorna ökar markant, både i Sverige och världen, inte bara ekonomiskt utan också vad gäller vem som har ordet och vem som får uttrycka sig”, vilket gör detta till hans mest politiskt laddade album hittills. Debuten i det främmande landet har tagits emot väl av både publik och recensenter.

2007 cyklade Emil Jensen över landet som en symbol för grönare transporter. Från Arvikafestivalen till Hultsfredsfestivalen, Malmö, Göteborg och Stockholm, sträckte han sig 300 mil genom Sverige med gitarren på ryggen. Resan kulminerade med dokumentärfilmen 300 eMIL som hade premiär på taket av Stockholms Kulturhuset hösten 2008.

Emil Jensen Flickvän

2009 fick Emil Jensen Björn Afzeliusmedaljen med motiveringen “att han i ord och ton granskar människan och samhället, djuren och miljön och deras samspel med brinnande engagemang, knivskarp humor och med blodigt allvar”. Utöver Gustaf Frödingsällskapets Lyrikpris 2011 tilldelades han Stig Sjödinpriset 2007 och Region Sknes Miljöpris 2010 för sitt “till synes spontana uttryck”, “lekfullhet” och “exakthet” i text och musik. , respektive.

Humor maskerar djupt allvar och ett genuint engagemang för att förbättra samhället. I sitt arbete försvarar han de maktlösa och marginaliserade mot trångsynthet, hyckleri och maktmissbruk. Emil Jensen är en anpassningsbar kreativ vars livserfarenheter speglar vår egen. Johnny Bode-stipendiet tilldelades Jensen år 2015.

2016 höll Emil Jensen en sommarpresentation i Sommar i P1 där han bland annat diskuterade sin syster Anna. Han gick med Winter i P1 både 2016 och 2017 också. Han har också varit med i radioprogrammet Tankar för dagen mer än en gång. Det är tråkigt som fan att vara i nuet och det borde finnas mer av en sandlåda i politiken.

Emil Jensen, konstnär och miljöaktivist, leker med ord för att få oss att tänka om sedan länge trosuppfattningar. I höst släpps hans bok och skiva förutom hans turnédatum. Efter populariteten av hans sommarcykelturné kommer hans nya pjäs “En susar skogen” att turnera med tåg i höst. Han kommer att framföra musik, poesi och humor på Malmö Live den 29 oktober. Han tar med sig sin orkester och band, Vera Vinter och Hanna Ekström, på denna resa.

Den svenska musikern Emil Jensen satte sina ord i handling och cyklade hela 400 kilometer av sin sommarturné och tog in 37 föreställningar över hela landet. Varje meter varje varv, som ett individuellt och påtagligt uttryck för oro för klimatet. Tåget från Malmö i söder till Ume i norr visar den kommande hösten den nya utställningen “En susar skogen”, som hyllar den biologiska mångfalden och det fantastiska livet på jorden.

Vi behöver en påminnelserapport om det underbara liv vi har, om världen vi så desperat vill rädda, bland alla larmrapporter, så att vi inte tappar ur sikte varför vi kämpar. Emil konstaterar, “Denna föreställning är min hyllning till alla livsformer utan röst, till alla som ännu inte är födda.” Emils liveframträdanden, där hans skattkammare av musik blandas med personliga berättelser, lyriska sidor och komiska interjektioner, har liknats vid en sommarversion av hans radioprogram, Summer Talk och Winter Talk.

Han introducerar en ny stil till pausen med sin egen unika blandning av humor och allvar. Emil har under hela sin karriär arbetat med ett antal begåvade artister och framfört duetter med bland annat Klara Söderberg, Melissa Horn, och Iiris Viljanen, samt delar scen med Nour El-Refai och Mikael Wiehe.

Efter att ha stått på scensolot i somras får Emil sällskap av en fullsatt orkester, sångarna Vera Vinter och Hanna Ekström, cellisten Anna Dager och trombonisten Staffan Findin för ett kommande höstframträdande. Musik och talat ord kommer att samexistera med stumfilmsvisningar och klassiska overheadprojektorbaserade föreläsningar.

En extravaganza i två akter som varar den bästa delen av en kväll som utforskar skogarna, haven, floder, svampar och mänskliga djur. Min önskan är att ge ett ljus av hopp, tröst och handling i denna svåra tid. Mer än någonsin är det avgörande att ha modet att tänka långsiktigt och vidta omedelbara åtgärder inför återkommande pandemier, konflikter och klimatkatastrofer.

Från södra Ale Stenar till norra Kiruna var publik överallt i Sverige där för att se Emil Jensen när han uppträdde. Emils liv som konstnär och aktivist har vävts samman av en omsorg om miljön. Emil har fått beröm genom åren, inte bara för sin skicklighet som musiker och låtskrivare, utan också för den uppriktighet som genomsyrar hans sånger och hans arbete och lämnar ingen lyssnare oberörd.

Förutom att ha nominerats till Martin Luther King Jr.-priset för civilkurage och fått andra miljöutmärkelser, belönades han nyligen med Karl Gerhard-priset för sina texter och Evert Taube-priset för sitt låtskrivande. Serieuppträdanden i “Godmorgon, världen” och “Tankar för dagen” sänds i Sveriges Radio P1 på söndagar, där han också är regelbunden medverkande. Han är en före detta europeisk Poetry Slam-mästare och har släppt åtta kritikerrosade cd-skivor och fyra böcker.

Ny musik från Vera Vinter & Hanna Ekström släpps varje höst, och de kickar igång varje kväll med en uppsättning låtar. Fokus i Estrad-poeten Emil Jensens sommarföreläsning är hans treåriga storasyster Anna som dog i cancer alldeles för tidigt. Expressens skribent Malin Collin kommenterar “Jensen beskriver sorg med finess” och fortsätter med att säga: “Han gör en väldigt klippbeskrivning av hur man jobbar när man bär på så mycket sorg som varar så länge.”

Få, enligt recensenten Patrik Lundberg på Aftonbladet, kan leka med ord som Jensen, tvåfaldig vinnare av svenska och europeiska Poetry Slam-mästerskapen. Bakom ögonlocken är varje mening som eld.
En manifestation för miljön, freden och klimatet, Emil Jensen cyklar över landet för sin hela sommarturné, som innehåller en ny show med musik, poesi och komedi om livet på jorden och med lokala gästartister.

Från utgångspunkten i Stockholm går resan hela vägen till den sydsvenska staden Lund. Där vänder Emil om och cyklar tillbaka upp längs kusten till Göteborg, där han stannar vid Way Out West innan han återvänder till Stockholm. Det blir 28 stopp under sommaren. Från sydligaste Ale Stenar till nordligaste Kiruna har Emil Jensen uppträtt för utsålda publik över hela Sverige de senaste åren.

Det är dags för en helt ny show och turné, och “susar skogen” är här för att leverera. I sommar planerar jag att visa mitt engagemang för hållbarhet genom att enbart resa på cykel. Som konstnär och aktivist har Emils engagemang för miljön alltid varit en konstant i hans liv. För att hedra den biologiska variationen, de ofödda, de röstlösa och de som har gått vidare, är min senaste föreställning tillägnad världsfred.

Sedan verkade det som nästa logiska steg att organisera resan på det här sättet. Enligt Emil själv innebär det revolutionerande turnéupplägget mycket prat och mycket görande i verkstaden. Cykelturen är ett samarbete med Naturskyddsföreningen och målet är att ge lite tapperhet, tröst och handling i en tuff tid. Det har potential att motivera människor, enligt mig.

Att gå från ord till handling på detta sätt ger människor lite ljus och glöd i ett mörkt ögonblick, medan spridning av dåligt samvete sällan lyckas som en varaktig förändringsmotor. Emils liveframträdanden, där hans skattkammare av musik blandas med personliga berättelser, lyriska sidor och komiska interjektioner, har liknats vid en sommarversion av hans radioprogram, Summer Talk och Winter Talk.

Han introducerar en ny stil till pausen med sin egen unika blandning av humor och allvar. Emil har uppträtt med många andra artister genom åren, däribland Nour El Refai, Mikael Wiehe och Klara Söderberg i duetter och Melissa Horn och Ane Brun i uppträdanden. Vårdträd kommer att planteras och “närt odlade gästartister” kommer att uppträda längs turnén.

Emil förklarar: Det blir definitivt en och annan duett under sommaren wh Om ingen behöver åka långt för att delta, skulle någon av mina kära kollegor vara i en stad där jag uppträder, eller om våra turnévägar korsas. Cykelturen följs av en tågtur på hösten, med den senare med en mer expansiv tvåaktersföreställning som möjliggör inkludering av stora stråkmusiker, speciella gäster, overhead-prylar och allt annat fint och storslaget som annars skulle vara obekvämt placerad i en cykelkorg.

Emil Jensen Flickvän
Emil Jensen Flickvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!