Johanna Bundsen Familj

Johanna Bundsen Familj
Johanna Bundsen Familj

Johanna Bundsen Familj – Den svenska handbollsmålvakten Johanna Bundsen föddes i Uddevalla den 3 juni 1991. Hon var medlem i sin hembygdsklubb, GF Kroppskultur, från 2004 till 2007. Hon fortsatte sin karriär från 2007 till 2017 med IK Sävehof, där hon tog åtta SM-guld. Hon fortsatte att spela för danska København Håndbold 2017. Hon återvände till IK Sävehof 2022.

Speltid på nationell lista

Det tog Johanna Bundsen ett tag efter att ha debuterat i landslaget 2009 för att etablera sig som ordinarie. Hon började inte agera normalt förrän Grubbström och Kain gick. Hon hade möjlighet att tävla i en rad evenemang, bland annat EM 2014 där Sverige tog brons. En rad av fyra på varandra följande mästerskap följde: världscupen 2015, olympiska sommarspelen 2016, världscupen 2017 och EM 2018.

Hon fick sitt första barn när hon tävlade i VM 2019 och deltog inte i landslagets förberedelser inför EM 2020 i Danmark, där hon bänkades till förmån för Jessica Ryde. Men hon återvände till landslaget till OS 2021, som gick av stapeln 2020. Efter Kristina Jönsson och före Madeleine Grundström rankas Johanna Bundsen av Claes Hellgren som Sveriges näst bästa målvakt genom tiderna. Hennes prestation för det svenska landslaget förtjänar ett så högt betyg.

Målvakten Johanna Bundsen från det svenska landslaget är nybliven mamma. Beskedet att Johanna Bundsen skulle bli mamma i slutet av mars offentliggjordes i oktober förra året och hon var förståeligt nog överlycklig. Med Nicklas hjälp kommer jag att kunna bilda en blygsam familj i Köpenhamn, och jag kunde inte vara lyckligare över det.

Nyheten om Bundsens förestående moderskap fyller Bundsen med spänning när hon talar till klubbens hemsida om sin framtid. 28-åringen, som kämpade med kronisk huvudvärk förra året, klickar äntligen. Inte bara gjorde hon ett nytt avtal med Köpenhamn tidigare under säsongen, utan fredagen kom med ännu bättre nyheter: parets dotter föddes.

Johanna Bundsen Familj

Hon lade sin karriär på is för att bilda familj. Johanna Bundsen, svensk OS-handbollsspelare, är i ännu bättre form nu än hon var för sexton månader sedan när hon födde. Målvakten hävdar att det alltid har varit hans mål att återvända till en hög nivå. Målvakten Johanna Bundsen slentrar lätt till den mixade zonen efter att Sveriges handbollsdamer har slagit ned den ryska OS-truppen med tolv mål.

I likhet med den första matchsegern över Spanien var hon på banan under hela matchen och nekade de försvarande olympiska mästarna vart tredje slag. Tur har en roll! Sedan, vilken grupp… “Wow!” säger 30-åringen. Skakar på huvudet och ler.

Vad sägs om begreppet personlig insats?

Tog några fall tidigt och på några få platser under hela tävlingen. Men jag står inför ett formidabelt försvar, så att komma in i matchen är lätt.

Fick barn – återvände till jobbet sex månader senare

Hon är medlem i landslagets mest rutinerade trupp, men hennes resa till OS i Tokyo har varit inget annat än extraordinärt. Målvakten tog tjänstledigt från sin karriär i september 2019 för att meddela sin graviditet med sin sambo Niklas. VM 2019 i Japan och EM 2020 hoppades båda över av Bundsen. Parets barn föddes i mars förra året, och sedan började resan tillbaka.

Bundsen hävdar att det alltid har varit hans mål att återvända till en hög nivå. Hon återgick till jobbet sex månader efter förlossningen. Drygt ett år senare tävlar hon i sina andra olympiska spel. December var en bra tid för mig att jobba på min kondition. Den här våren har varit framgångsrik på egen hand, och den fortsätter att förbättras för varje ny kollektion.

Har din prestation förbättrats sedan du tog en paus?

Hur det än må vara så är jag fysiskt överlägsen, och handbollen tjänar mig väl. Vilken blast!

Hur känns formen i detta ögonblick?

Okej då… försök att stärka vårt försvar! Som ett resultat är det jättekul att spela målvakt. Utan förmågan att rädda skott tvivlar jag på att jag skulle ha gjort många. Utan dem skulle du med största sannolikhet ha konsumerat några. “Den här laginsatsen alltså”, konstaterar Johanna Bundsen och skrattar. Hur kul är det här? Mötestiden är torsdag kl 14.30. Sverige kommer att spela mot Frankrike på sin egen tid. Johanna Bundsen väntade sitt första barn med sin sambo Niklas i slutet av 2019, men det blev inget VM-spel i Japan.

Och nu är målvakten för handbollslaget mamma också

Enligt Bundsens Instagram-inlägg “Vår lilla tjej valde att titta ut” en vecka efter den planerade ankomsten.
Från och med december, när Bundsen valde att skriva på ett nytt avtal, kommer den tidigare Kroppsplayaren att stanna i Köpenhamn under överskådlig framtid. Under en intervju med Bohusläningen uttryckte Bundsen sin önskan att stanna kvar i klubben och förklarade att han tycker om att spela för dem och att han och hans familj såg Köpenhamnn som en attraktiv plats för framtiden

På grund av sitt förestående moderskap kunde hon inte delta i VM i Japan. Nu har 28-åriga Johanna Bundsén fyllt den rollen för en liten dotter. Enligt hennes Instagram-inlägg “Vår lilla tjej valde att titta ut” en vecka efter den planerade förlossningen. Johanna Bundsen deltog inte i världsmästerskapet i Japan eftersom hon var tvungen att backa ur tävlingen på grund av sin graviditet. Martina Thörn, som fick återvända till landslagsspelet efter två års frånvaro, utsågs till sin plats i truppen.

Vi blir nu en liten familj i Köpenhamn, och jag är verkligen tacksam för det stöd som min älskade Nicklas har gett mig. Att ha en bebis vid min sida gör att jag ser fram emot nästa säsong, sa hon. Det är ganska olyckligt att man inte ska kunna spela handboll på länge; det gick simmar tidigare under säsongen. Kanske berodde behagligheten delvis på att jag var gravid. Även efter förlossningen tycker jag fortfarande att handboll är jättekul, och jag funderar verkligen på att komma in i det igen.

Efter att ha förlorat mot Montenegro med 26–23 i världscupen i Japan gick det svenska damlandslaget inte vidare till semifinal. Efter det missade tillfället sa Jamina Roberts till Aftonbladet: “Vi skrämmer.” Ryssland ger oss alla chanser att ta oss till VM-semifinalerna, men vi vägrar att utnyttja dem.

Men Johanna Bundsen återvänder till handbollsplanen inom kort. Efter att precis ha blivit mamma bestämde hon sig också för att förlänga sitt kontrakt med sin danska klubb Köpenhamn. Enligt hennes Instagram-inlägg “Vår lilla tjej valde att titta ut” en vecka efter den planerade förlossningen. Johanna Bundsen missar Sveriges kommande EM-kval och VM senare i vinter. På grund av hennes graviditet kommer målvakten att sitta ute alla kommande matcher.

Under Copenhagen Håndbolds 41-procentiga hemmaseger över Horsens i går kväll stod Johanna Bundsen som målvakt. I år spelar inte 28-åringen några fler matcher. Hon och hennes sambo Niklas väntar barn, så det är en utmärkt sak. Uppenbarligen är vi överlyckliga, och det är en underbar sensation. “Jag ser verkligen fram emot att bli förälder i slutet av mars om allt går bra”, säger hon.

Följaktligen kommer varken nästa veckas EM-kvalmatcher mot Portugal och Nordmakedonien eller VM, som kommer att avgöras i Japan med början den 30 november, att genomföras. Efter att ha börjat säsongen bra måste det vara frustrerande att stå utanför driften en liten stund och inte kunna spela handboll. Kanske berodde behagligheten delvis på att jag var gravid.

Även efter förlossningen tycker jag fortfarande att handboll är jättekul, och jag funderar verkligen på att komma in i det igen. Även om förklaringen från Bundsen lämnar Henrik Signell med ett målvaktsval färre inför vinterns mästerskap och potentiella OS-kval, är förbundskaptenen nöjd med beskedet. Inget går att jämföra med glädjen över att ha en pappa, men att tävla i VM är en otrolig möjlighet.

Oavsett vad som händer med vår stjärnmålvakt kommer jag att vara överlycklig för Johanna. Med lite tur kommer hon att kunna tävla för sitt land vid nästa mästerskap. De senaste åren har ett antal svenska idrottare återvänt till landslaget efter att ha fått barn, däribland Ulrika Toft Hansen, Linn Blohm, Anna-Maria Johansson, och Bella Gulldén och Johanna Westberg, som båda blev mammor tidigare i år.

Båda har gjort klart att de gärna vill komma ifråga för det svenska VM-laget. På måndag samlas den 19 spelartruppen i Nyköping, där Martina Thörn ersätter henne för veckan i danska Århus. Sedan hösten 2017 blir detta hennes första samling för landslaget. I målvaktslaget spelar hon bra med Filippa Idéhn och Jessica Ryde.

Johanna Bundsen Familj
Johanna Bundsen Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!