Johanna Möller Barn

Johanna Möller Barn
Johanna Möller Barn

Johanna Möller Barn – Johanna Möller och hennes dåvarande pojkvän Mohammad Rajabi befanns skyldiga till mord och mordförsök på Möllers föräldrar. Hennes avkomma diskuterar för närvarande sin mammas tidigare relation med Rajabi, såväl som händelser som ledde fram till och efter mordet på deras morföräldrar.

Viaplays “Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna” innehåller kommentarer från dottern Julia, som beskriver oroligheterna som genomsyrade hushållet. Den 3 augusti 2016 skickades polisen till ett sommarhus nära Arboga. Kroppen av en 68-årig man upptäcktes inne i bostaden och hans fru, som själv hade ringt SOS Alarm, hittades i närheten i kritiskt tillstånd.

Deras egen dotter, Johanna Möller, och hennes pojkvän, Mohammad Rajabi, befanns skyldiga till mord och mordförsök i fallet. För att lära dig mer om de rättsliga förfarandena, gå här. Rättsprocessen och frågan om Arbogakvinnan fick en rättvis rättegång utforskas dock i den nya dokumentärserien “Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna”, som debuterade på Viaplay den 13 januari 2022.

Julia, en dotter, har så här att säga om Johanna Möller: “Hon bryr sig.”

I den här videoserien beskriver Johanna Möllers dotter Julia uppväxten som Arbogakvinnans avkomma. Min hemstad erbjuder unika utmaningar på grund av den höga grad som alla känner varandra. Vissa människor försöker agera som om de inte har någon aning om vad som händer. Dessutom beskriver dottern sin mamma Möller som medkännande och hjälpsam, och som limmet som hjälpte till att hålla ihop hennes familj efter hennes farfars bortgång.

De diskuterar flyktingboendesituationen och Johanna Möllers barn kommenterar det

Före mordet och mordförsöket arbetade Johanna Möller som socialsekreterare och öppnade hösten 2015 ett hem för flyktingar. Detta hotell var ett “familjeföretag”, hävdar dottern. När hon släpptes från fängelset skrev den arbetande mamman till sin dotter Amanda Blomsterlund, “När jag kommer ut”.

Johanna Möller Barn

Mohammad Rajabi börjar leva med Arboga-kvinnan

Med tiden flyttade dock några av de afghanska flyktingarna, inklusive Mohammad Rajabi, ut från bostaden och in i Johanna Möllers hem, vilket föranledde en reaktion från familjen, enligt Julia Möller. Ingen av oss trodde att det var acceptabelt. Det var en liten studio där hon gjorde sitt hem. Det är troligt att både farmor och farfar samt moster hade olika synpunkter från mors. Instabilitet rådde hemma.

David Möller, son till Johanna: “Skäms”

Det tar inte lång tid för familjen att komma på att Johanna Möller och Mohammad Rajabi började dejta, vilket fick David att skämmas. Det faktum att han var närvarande var källan till min största pinsamhet. Jag menar, hon var inte den yngsta kvinnan i livet när hon fick mig. Oavsett så var hon förmodligen långt upp i fyrtioårsåldern och dejtade någon mycket yngre. I dokumentären medger han att mångas ögonbryn höjdes av förslaget.

I slutet av sin berättelse beskriver David hur han kände när hans mormor frågade honom om han var inblandad i morden och mordförsöken som just hade hänt. Jag bröt ihop i tårar på grund av min sorg. Ilskan spred sig till mig också.

I sommarstugan hittades Aki Paasila död

Johanna Möller befanns skyldig till att ha uppmuntrat till mord på sin dåvarande man Aki Paasila i samband med sommarhusmordet, en dom som senare upphävdes av hovrätten. Sommaren 2015 upptäcktes han död i sjön vid familjen Möllers semesterstuga, samma plats där hans föräldrar skulle attackeras året efter. Då började polisen utreda vad som initialt rubricerats som misstänkt drunkning.

Arbogafallet anses allmänt vara ett av Sveriges mest ökända mordmysterier. Johanna Möllers barn har nyligen uttalat sig om sin mammas fruktansvärda brott. Det rådde fullständig oordning. Ärligt talat tror jag att jag gick i chock. Enligt Johanna Möllers dotter Julia i dokumentären om hennes mamma, “Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna”, var alla utan tvekan i chock. Den 3 augusti 2016 skickades polisen till ett sommarhus nära Arboga.

En 68-årig mans kropp och en svårt skadad kvinna upptäcks i fritidshuset. Lite mer än en månad senare greps Johanna Möller, 46, och hennes älskare Mohammad Rajabi, 23, i Trondheim, Norge, anklagade för mord och mordförsök. För sin roll i faderns mord dömdes Johanna Möller till livstidsstraff den 21 augusti 2017. Mohammad Rajabi har dömts till 14 års fängelse för mord och försök.

Dessutom har tingsrätten funnit Johanna Möller skyldig till att ha mördat sin man 2015, då han upptäcktes flytande i sjön nära deras fritidshus. I en senare dom upphävde hovrätten den fällande domen mot Johanna Möller för mordet på hennes man men fastställde i övrigt underrättens dom.

Julia, dottern, sa: “Många människor frågar.”

De våldsamma händelserna som ägde rum på det pittoreska fritidshuset i Västmanland har blivit kända som Arboga-incidenten och Johanna Möller döptes snabbt till “Arbogakvinnan” av media. Fallet har fått stor uppmärksamhet och anses nu vara ett av de mest uppmärksammade morden i Sveriges närhistoria.

Två av Johanna Möllers barn diskuterar hur hennes mord påverkar deras liv i en ny dokumentärserie på Viaplay som heter “Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna” Julia, Johanna Möllers dotter, tror att det kan vara utmanande att bli identifierad som sådan i sin hemstad. . I denna ganska lilla stad är praktiskt taget alla bekanta med varandra. Personligen uppskattar jag när folk bara frågar rakt ut.
“Jag hamnade förmodligen i chock”

Enligt Julia var Johanna Möller en utmärkt mamma eftersom hon alltid fanns där för sina barn. Förutom farfar var hon familjens fasta grund. De var limmet som höll oss alla samman. När Johanna Möller och Mohammad Rajabi greps i Trondheim hade hon svårt att förstå vad som hänt. I Netflix-dokumentärserien “Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna” reflekterar Möllers dotter Julia över gripandet av sin mamma och säger: “Alla var nog i chock.”

Det krossade mitt hjärta”, grät David

De var väldigt unga och min mamma var knappast den yngsta kvinnan som fanns. Ganska många huvuden vände, säger David. Han blev inte chockad när han fick reda på att Mohammad hade varit engagerad i mordet på sin farfar och mordförsöket på sin mormor. Vem skulle göra något så hemskt mot mina farföräldrar? Min mormor har frågat mig om jag också hade någon del i detta. Detta var väldigt upprörande. Jag bröt ihop i tårar på grund av min sorg.

Johanna Möllers tankar om fängelse

Johanna Möller är för närvarande intagen på Ystads kvinnofängelse. Hon har redan berättat om sin tid bakom galler och hur hon då och då kan besöka sina barn i dokumentären “Möller inifrån fängelset”, som sändes på Expressen. Men bara i 30 minuter vid en period då risken att hon ska manipulera dem är stor, enligt Johanna Möllers bedömning.

Jag var väldigt trött igår. Ute vid verkstaden fick jag en panikattack och började gråta. Bara att veta att de kommer att dyka upp är hemskt. För dem som säger att de inte vill se sina barn medan de är inne, kan jag känna empati. Enkelt uttryckt, det gör för ont. Du ljuger inte, försäkrade hon Expressen.

Håller Mohammed ansvarig för mordet eftersom hon “litade på honom”

Johanna Möller vidhåller sin oskuld och skyller istället Mohammed Rajabi för hennes pappas död. För att uttrycka det enkelt, jag trodde på honom. Några timmar senare, runt 10 på morgonen, hävdar han att han dödade min pappa. På vilket jag svarar “Nej.” Vad skulle du göra om någon du litade på och tog in i din familj sa det? frågar hon i den nya dokumentären.

Vad jag kan minnas tappade jag det känslomässigt och slog honom i ansiktet. Jag skrattade till honom igen och sa till honom att han inte kunde berätta för någon. För jag visste att min mamma skulle ha avskydde mig för resten av sitt liv om det kom ut. I en ny dokumentärserie på Viaplay med titeln “Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna” diskuterar Möllers barn sin mamma.

Det var kommunikation mellan mamma och Mohammad. Du tog upp det ganska omgående, som min dotter Julia uttryckte det. Föräldrarnas sommarhus nära Arboga var platsen för brotten 2016. Juryn kom fram till att hon var ansvarig för att övertyga sin dåvarande pojkvän Mohammad Rajabi att begå knivhuggen. Möller sitter nu fängslad på Kvinnofängelset Ystad.

Resultatet: Ingen av oss tyckte att det var coolt, dotter

För första gången diskuterar Möllers barn att växa upp med “Arboga-kvinnan” i Netflix-dokumentärserien “Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna”. Utbildad socionom, Johanna Möller grundade flyktingboendet “Pangelius familjehemsvrd” 2015. Hela familjen Möller är aktivt engagerad i verksamheten.

Det var arbete som Julia och David till en början tyckte var givande. Men saker förändrades mellan föräldrars och barn en gång flyttade många afghanska flyktingkillar, särskilt Mohammad Rajabi, in hos dem. Ingen av oss trodde att det var acceptabelt. I dokumentären förklarar Julia hur det, på grund av storleken på hennes lägenhet och antalet barn hon redan hade, var svårt att välkomna afghanska flyktingar vid den tiden.

Ord som sonen säger: “Skäms”

En kort tid senare fick Julia och David reda på att deras mamma, Johanna Möller, träffade Mohammad Rajabi. Det faktum att han var närvarande var källan till min största pinsamhet. Mamma var inte den yngsta kvinnan i rummet. Hon var definitivt över 40, och hon träffade någon mycket yngre än henne. David hävdar att många människor gav honom roliga blickar.

Enligt dokumentären blev David inte chockad när han fick veta att Mohammad Rajibi hade varit inblandad i brottet i sommarresidenset. Johanna Möller dömdes för första gradens mord och mordförsök och hon fick livstids fängelse. Hon befanns skyldig på många anklagelser om medhjälp till mordet på sin exman, Aki Paasila. Mohammad Rajabi dömdes till 14 års fängelse för mordet och mordförsöket som inträffade i stugan.

Johanna Möller Barn
Johanna Möller Barn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!