Magnus Hävelid Barn

Magnus Hävelid Barn
Magnus Hävelid Barn

Magnus Hävelid Barn – Den svenska advokaten och polismästaren Carin-Cecilia Götblad föddes den 1 januari 1956 i Sundbyberg, Stockholms län. Hon har varit polischef vid NOA (Nationella operativa avdelningen) från 1 oktober 2021. Hon tjänstgjorde som regionpolischef för polisregion Mitt, som omfattade Uppsala, Västmanlands och Gävleborgs län, från 1 januari 2015, till 30 september 2020 från sin bas i Uppsala.

Personlig biografi

Innan han läste en juristexamen och en termin psykologi vid Stockholms universitet arbetade Götblad som förskollärare i Väsby, Uppland. 1987 tog hon sin Juris Doctor-examen. Hon innehade tjänsten som länspolischef för Polismyndigheten på Gotland från den 1 september 2008 till den 4 maj 2012 och för Polismyndigheten i Stockholms län från den 5 maj 2003 till den 4 maj 2012. I september 2003 fick hon allmän uppmärksamhet under jakten på mördaren av Anna Lindh.

Projekt Nova, som Götblad lanserade i september 2003, var ett initiativ för att bekämpa organiserad brottslighet i Stockholms län. Statistiken som användes för utvärderingen inkluderade tidigare incidenter och behandlingar utanför Stockholm, vilket ledde till kritik mot att Götblad kraftigt hade blåst upp projektets prestationer.

Dagens Nyheters utredningsrapportering avslöjade att Götblad hade blåst upp i vilken utsträckning den kriminella organisationen Black Cobra hade underkuvas; i verkligheten hade nätverket växt, tvärtemot Götblads påståenden. Mot våld i nära relationer var hon regeringens samordnare från 2012 till 2014.

Carin Götblad var ordförande i styrelsen vid Högskolan på Gotland 2010 till 2013. Dessutom sitter hon för närvarande i styrelsen vid Karolinska Institutet och har tidigare suttit i styrelserna för Göteborgs universitet, KTH och Specialfastigheter. Hon var huvudtalare vid Stockholm Pride-evenemanget 2005.

Magnus Hävelid Barn

Eftersom hon hade varit med om en olycka där hon brutit sitt knä och tillfälligt var rullstolsbunden, kunde hon skänka titeln “Årets idrottare med funktionsnedsättning” på idrottsgalan den 18 januari 2010. Hon har gästspelat i ett flertal tv- och radioprogram, inklusive 2012 års Min sanning på SVT och P1 sommar.

“Kriminella grupper – motverka rekrytering och underlätta avhopp (SOU 2010:15)” och “Våld i nära relationer – en folkhälsofråga, förslag till effektivare arbete (SOU 2014:49)” är bara två av de uppmärksammade statliga utredningarna. som Götblad har lett. Under sin tjänst som ordförande i en polisstiftelse skaffade Götblad en vacker bostad som DN uppdagade i oktober 2020.

Efter larm från rikspolischefen och privatpersoner inledde Särskilda åklagarkammaren förundersökningar om anklagelser om huvudsakligt äktenskapsbrott och grov stöld. När uthyrningen skedde till marknadshyra lades förundersökningen ned. Länspolismästare i Stockholms län, regionpolismästare för polisregion central och för närvarande polischef vid Nationella operativa avdelningen, NOA.

Carin Götblad har lång erfarenhet inom den svenska polisen. Hon deltar nu i “Vinter i P1” där hon diskuterar sin tid som polis, hennes kamp med hjärtat och den djupa saknad hon kände när sonen Karl dog vid 21 års ålder. Det kommer att finnas en brytpunkt för mig när jag inte kan acceptera verkligheten att Karl är borta. Innerst inne vet jag. I programmet tycker hon att det räcker.

När människor hanterar förödande förluster är en sak jag ofta påminner dem om att de inte behöver acceptera allt som händer. Ett bra liv kan fortfarande ha. Precis som det finns anständiga individer överallt. Det Carin Götblad kallar “extremt okänsligt och totalt fel” är de protokoll som olika myndigheter följer när de hanterar dödsfall.

“Kändes som ett hån”

Enligt Götblad skickade sjukhuset där hennes son hölls vid liv av respirator dagen innan han dödförklarades till henne ett inkassokrav några veckor efter hans död. I en redan outhärdlig omständighet säger hon att det var obehagligt överallt. Alla år som anhörig kämpat för att Karl skulle söka terapi för sin ångest kändes som ett skämt när det hände.

Efter den tragiska förlusten av sin son har Carin Götblad ägnat sin tid och energi som polischef åt att stärka samhällets reaktioner på psykisk ohälsa. Hon berättar att hon bland annat hjälpt till att sätta upp ett högre staket längs Stockholms Västerbron. Efter sex år på jobbet släpptes Carin Götblad som regionpolischef för område Mitt (som omfattar Uppsala, Västmanlands och Gävleborgs län) för ett halvår sedan.

Hon hade då varit medlem av högsta ledningen på polismyndigheten i mer än tjugo år. Utredningen om mordet på Anna Lindh fick en bra start under hennes ledning som första kvinnliga länspolismästare i Stockholm. Hon övervakade senare en länspolisstyrka på cirka sju tusen personer i landets huvudstad under nio år. Hon kunde gå i pension skuldfri från sitt jobb om det var tillräckligt bra. Istället för att gå i pension vill Carin Götblad byta karriär.

Jag skulle gärna vilja ha en chefsposition närmare den dagliga verksamheten samtidigt som mitt nuvarande jobb på polisens nationella operativa avdelning är livsviktigt och fascinerande. Det går i snigelfart, vilket är förvånande med tanke på att det har gått ett halvår sedan jag lämnade Region Mitt.

Även om jag är van vid hög efterfrågan, har jag fortfarande hopp. Än idag vill jag fortfarande jobba långt in på mitt 69:e år, trots att jag är 65 år. Hur som helst. Jag antar att det inte är någon överraskning att mina barnbarn inte längre vill tillbringa helger med mormor nu när de är tonåringar, och min man kommer förmodligen att fortsätta arbeta som vetenskapsman tills han dör.

Min största påverkan kommer att vara på jobbet, och jag tänker stanna där under överskådlig framtid. Därefter kommer jag att kunna avveckla innehållet. Det bekymrar henne att Sverige har åldersdiskriminering. Vilket slöseri med pengar. Vi behöver alla positiva krafter i världen eftersom vi hanterar riktigt tuffa sociala utmaningar.

Vi svenskar har ett unikt perspektiv på ålderdom jämfört med människor i andra nationer. fler som arbetar, med större erfarenhet och expertis, är vad samhället behöver just nu, inte färre. De äldre är livsviktiga för samhället. Sist men inte minst på polisavdelningen där vi aktivt söker ett stort antal unga, kvalificerade kandidater till lediga tjänster. Vi måste se till att vi inte får slut på ungdomar genom att ta med en kombination av unga och gamla. Överföringen av information är avgörande.

Älskar hans arbete

Att bli polis var en karriär som hon älskade. För människor som bryr sig om gemenskap är poliskåren den ideala plattformen och där har hon hittat utlopp för sitt intresse. Någon gång hamnar polisen på att ta itu med allt som är fel i samhället, säger Carin som börjar räkna upp några av de problem vi står inför idag.

En stor fråga i det moderna samhället är psykisk sjukdom. Stora populationer finns också i civilisationens periferi, och de är extremt mottagliga för skada. Och under det senaste decenniet har de multiplicerats exponentiellt. Människor från Europeiska unionen sitter på huk och tigger i offentliga utrymmen.

För bara tjugo år sedan skulle idén ha varit helt otrolig. Socialtjänsten larmades om en person verkade deprimerad när han satt på gatan. Folk vågade inte gå förbi dem på grund av hur oacceptabla de var. Vi kör dock förbi idag. Hon hävdar att frekvensen och svårighetsgraden av grov brottslighet har ökat utöver vad samhället hade räknat med.

På samma sätt kan polisen inte lösa alla problem. Grundskolan kan inte patrulleras av polis. Medan polisen tar itu med de yttre manifestationerna av kriminell verksamhet, måste de grundläggande orsakerna tas upp av allmänheten.

19 år och tvåbarnsmamma

Hennes engagemang för att bekämpa orättvisor lyser igenom i hennes passionerade tal. Carin Götblad var uppe på Sigtunabygden. Hon talar om sin barndom som underbar, nästan idealisk, med många syskon och djur, stabila föräldrar och nära naturen. Saker och ting förändrades när den oskyldiga och unga Carin träffade en kille och snabbt fick två söner. Helt plötsligt fick hon två små barn och var 19 år. Och jag ska snart bli mamma som uppfostrar mina barn ensam.

Hon flyttade till ett höghus i Stockholms miljonprogramsområde och plötsligt började det mycket bråk.
Det jag har varit med om har hjälpt mig oerhört mycket i min karriär. Att vara en ung, ensamstående mamma är något jag är bekant med. Jag förstår hur hjälplös du känner dig. Jag hade inte bara slutfört gymnasiet, utan jag saknade också vänner, pengar och utbildning.

Att bli orättvist dömd och att må dåligt över saker man inte har är något jag har varit med om. Anledningen är att du är tydligt på displayen och från alla vinklar. Människor är inte nödvändigtvis mer generösa och hjälpsamma när de är fattiga och sårbara. Människor som knappt var några år äldre än jag gjorde narr av mig.

Mina barn var de som tog fallet när en dockvagn krossades i sandlådan. Även om barnen bara var ett och tre år gamla var jag så rädd för att göra något annat än att betala; det visade sig att några äldre män hade krossat den. Jag kände att det var ovanligt. Däremot var jag medveten om att jag inte var dum och att jag hade god moral hemifrån. När jag var liten gav mina föräldrar mig mycket ansvar och sa att jag var smart.

Vänner Kristina Lugn tidigare

Av ren överlevnadsskäl sökte Carin upp andra mammor som fostrade sina barn ensamma. Kristina Lugn, poet och före detta Svenska Akademiledamot som gick bort förra året, och hon träffades på det sättet. De träffades för första gången på en socialtjänstorganiserad stödgrupp för gravida kvinnors ansikte

ng hemlöshet.

Jag tittar bort på det ganska udda paret framför mig poeten med det röda håret och den blonde polischefen och Carin skrattar högt åt minnet. Jag tyckte det var så snyggt att de gav ut gratis bröd och kaffe, så jag gick dit. Kristina och jag blev chockade när vi fick veta att vi så småningom skulle korsa varandra i Nobels damtoalett.

Magnus Hävelid Barn
Magnus Hävelid Barn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!