Maria Wallberg Familj

Maria Wallberg Familj
Maria Wallberg Familj

Maria Wallberg Familj – Maria, en kvinnlig bosatt i Stora Höga på Alfridas Väg 22, föddes den 19 april 1982. För två år sedan, den 2 juli 2021, flyttade hon till villan eller radhuset hon nu bor i. Här har hon och Magnus byggt ett hem. Maria Wallberg är reporter, programledare och sportanalytiker för Sveriges Television. Som ung njöt Maria Wallberg av vattnet och hästen. Hon blev besatt av simning i ung ålder och fortsatte med att bli en vattenpolospelare i toppskiktet.

Professionellt liv

2005 blev Wallberg anställd på SVT. På Sportnytt och Sportspegeln är hon programledare och reporter och i Lilla Sportspegeln är hon medprogramledare och medreporter. Dessutom är hon programledare för SVT:s bevakning av SM-veckan. Hon började som reporter på Stockholm International Horse Show 2006, vilket ledde till roller som kommentator och sedan programledare inom ridsportbranschen.

Wallberg har varit reporter för SVT:s simbevakning av OS sedan 2008 (i Peking) och 2012 (i London). Hon gav analyser av hoppning vid OS 2012. Maria är inte efterfrågad mer än någon annan. Hittills denna månad har vi publicerat 15 nyheter om henne. Det är i Göteborgs stad de flesta i den här situationen letar efter Maria. Under SM-veckan lär vi inte få höra det.

Lyssnar man på SVT:s sportsändningar tillräckligt länge börjar dock Maria Wallbergs engelska komma fram. SVT-programledaren säger “Jag får höra det ganska ofta.” Maria Wallberg, reporter och programledare för SVT, har varit där i 18 år och dyker flitigt upp i samband med nätverkets stora sporträttigheter.

44-åringen ropar ut en favorit-VM eller OS-tävling. Sociala medier vecka. Expressen träffar en entusiastisk Maria Wallberg på evenemangets nuvarande plats i Skövde. Känslan är fantastisk. Det är mycket folk där, så att anordna en SM-vecka ska vara väldigt roligt. Enligt Wallberg är det verkligen anmärkningsvärt. SVT:s bevakning av en mängd olika sporter under SC-veckan återkommer två gånger om året, på vintern och sommaren.

Över 100 medaljer kommer att delas ut i totalt 16 sporter vid Skövdespelen, allt från längdskidåkning till bowling, och SVT kommer att sända över 60 timmars bevakning. Sommar och vinter SM-veckor är alltid några av mina favorittider på året. Det är fantastiskt att ha ett så brett utbud av sporter representerade, med plats för både etablerade spelare och nya talanger. Det är därför Wallberg ser den som en favorit hos honom.

Maria Wallberg Familj

Idén till EM-veckan kom från SVT

SVT:s SM-vecka projektledare Ulf Nilsson: Som en offentlig tjänst är det vår plikt att korrekt skildra alla sporter, och denna strategi kommer att tillåta oss att göra det till minimala kostnader. Enligt Nilsson skulle det kosta 10–20 gånger så mycket att se enskilda SM. Nilsson hävdar att det ökar publikens uppmärksamhet att få alla sporter under samma SC-banderoll.

Många har jämfört det med OS. Det är enligt Wallberg en bedrift som vi kan vara stolta över. SC-veckan har väckt internationellt intresse och sändningar av liknande aktiviteter. I somras stod München som värd för EM-veckan, där rekordsättande idrottare som Armand Duplantis tävlade om guld. Ulf Nilsson skämtar om att hade vi haft ett tv-format för det här så hade vi kunnat tjäna ännu mer pengar.

Hur man uttalar hennes namn: Maria Wallberg

Wallberg kommer att vara tillgänglig för många intervjuer under veckan, troligen på sitt modersmål svenska. Den skarpsinnige SVT-bevakaren har dock troligen noterat att Wallberg har ett ganska ovanligt uttal i sina engelska intervjuer, som de som gjordes under sim-SM. Ja, det är vad Wallberg kallar “the Aussie twang.” Enligt hennes SVT-profil tillbringade hon för drygt 20 år sedan med att studera journalistik och spela vattenpolo i Australien.

Min entusiasm för det engelska språket avtar lite, men den finns fortfarande kvar. Hur ofta hör du det?
Ganska ofta, faktiskt. Vattenpolo som yrke? Inte mycket ingick. Wallberg återvände till Sverige efter sin tid i Australien och tog en tillfällig tjänst i SVT:s sportredaktion till sommaren. SVT:s live play-by-play-bevakning av 2019 års Idrottsgala leds av Maria Wallberg och Nassim Al Fakir.

Maria och Nassim kommer att träffa varandra för andra gången i en sportrelaterad miljö på kort tid. Under “Sweden International Horse Show” i december friade Nassim till Lina Hedlund medan han var klädd som gladiator och chockade hela Friends Arena. Inte nog med det, utan Maria Wallberg stod för livekommentarer under hela uppvaktningen.

Maria är en rutinerad sportsändare, men det är första gången hon leder pjässändningarna från Idrottsgalan. Hon arbetar som programledare, analytiker och reporter för SVT Sport under hela veckan och täcker evenemang som simning, ridsport och racing. Att arbeta med Nassim kommer att bli fantastiskt. Han är en enorm källa till positiv energi och inspiration förmig på arbetsplatsen.

Dessutom har han modet att ställa frågan inför en slutsåld publik; föreställ dig vad han kan hitta på när han slår röda mattan. Maria Wallberg, programledare för SVT Plays Idrottsgala 2019, spekulerar: “Jag antar att Nassim kommer att ge oss några spännande insikter bakom kulisserna på Idrottsgalan.” Nassims gränslösa entusiasm kommer återigen att ta fansen bakom kulisserna på Globen. Han har modererat panelen på SVT:s Bäst i test och varit värd för ett barnprogram i bland annat SVT och UR:s Retorikmatchen.

Sportextravaganzan är full av liv, passion och svett. Jag känner mig hedrad över att ta temperaturen på idrottsstjärnorna som hälsar på. Och att få jobba tillsammans med Maria, en stor sportfantast. På “Sweden International horse show” när jag var utklädd till en gladiator och friade till henne såg vi en annan senast. SVT Play Sports Gala 2019 programledare Nassim Al Fakir sa att de kommer att hedra både etablerade idrottare och framväxande talanger.

De nominerade och några av landets största idrottsstjärnor möter Maria och Nassim. Åskådarna, inte bara värdarna, kommer att få ställa frågor till de tävlande. I väntan på kvällens prisutdelning börjar vi med att rösta om Sveriges idrottselit på röda mattan där flera av kvällens utmanare gör ett framträdande. Fans kan också skicka in frågor som ska besvaras av deras favoritidrottare. Maria utlovar en actionfylld kväll full med stjärnobservationer och spännande överraskningar.

Kvällen går av på röda mattan, där det blir intervjuer och prat om det senaste modet. Flera av våra mest framstående idrottare kommer att profileras i inledningen, 20-årsjubileet av Idrottsgalan kommer att firas och Nassim kommer att ge insider, högoktaniga nyheter i Globen. Jag ska visa vad som händer när stjärnorna stämmer in på varandra, och jag ska dra fram känslorna bakom deras beslutsamhet att slåss. Och jag planerar att kolla in logerna, där jag får höra spännande saker väntar. Nassim är mannen bakom ridån på galan.

Kvällen avslutas och kvällens mest omtalade föreställningar återupptas i efterdiskussionen. Tittarna kan ställa frågor till kvällens gäster via #idrottsgalan och svtsport.se chatten. När ska man ställa in: röda mattan 16.45-17.30. Under timmarna före föredraget, mellan 18:30 och 20:00. Tetid är mellan 22:30 och 23:00. Moritz Seider, en superstjärna för Tyskland, har redan hjälpt sitt lag att besegra Kanada.

De hoppas kunna skriva historia igen genom att vinna VM för sitt land. NHL-spelaren sa till SVT Sport att hans lag alltid har haft självförtroende. Som ett resultat av det nya slutspelsformatet som antogs 1992, har Tyskland chockat hockeyvärlden genom att ta sig hela vägen till finalen i ishockey-VM. Kända, Kanada väntar på dig. Verkligheten är dock att tyskarna har ett färskt, positivt minne mot kanadensarna.

Tyskland vann Kanada med 3-1 i gruppspelet i världscupen för två år sedan, så Moritz Seider och besättningen känner sig säkra på att gå in i VM-finalen. Det är inte första gången vi slår Kanada, säger försvararen för Detroit Red Wings till SVT Sport. Vad tycker du om att spela i VM-finalen? Det är fantastiskt på alla sätt.

Du har förmodligen sett vårt jubel efter att ha gjort matchvinnaren. Det säger mycket. Alla här är nöjda och vi fungerar som en sammansvetsad familj. Nu, fortsätter han, behöver vi bara en vinst till för att ta hem guldet. Moritz Seider förklarar deras strategi för att besegra Kanada i videon ovan. VM-finalen mellan Kanada och Tyskland sänds i kväll klockan 19:00 på SVT2.

Maria Wallberg Familj
Maria Wallberg Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!